עבור לתוכן

פירמוט מחיצת NTFS עבור ווינדוס 98

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מוכרחה לציין שזו לא פעם ראשונה שיש לי את הבעיה הזו ואשמח לעזרתכם.

במחשב הותקן XP מעבר ליכולותיו אז החלטתי לפרמט ולהתקין 98.

הכל עבר בפירמוט באופן תקין אולם לא ניתן היה לאחר מכן להתקין 98.

מסתבר שלמרות שפירמטתי ל98 המחיצה נותרה NTFS .

איך זה ייתכן ?

האם הפירמוט לא משנה את מערכת הקבצים ?

אז מה עושים עכשיו ?

תודה רבה.

פורסם

איזה מחשב יש לך (מעבד, זיכרון)?

מחשבים ישנים לא תמיד מסוגלים להריץ את Windows XP, אבל קיים סיכוי לא רע שהמחשב שלך יוכל להריץ את Windows 2000 Professional שזו גירסה הרבה יותר יציבה מ-Windows 98. יש האומרים כי Windows 2000 Professional SP4 יותר יציב גם מ-Windows XP Professional SP2.

במידה ובכ"ז את מעדיפה להתקין Windows 98, אז תתקיני Windows 98SE שזו גירסה יותר יציבה (עדיף Enabled מאשר Localized).

פירמוט לא משנה את מערכת הקבצים. כדי לשנות את מערכת הקבצים, צריך להשתמש בתוכנה כמו Norton Partition Magic או Acronis Partition Expert, על-מנת למחוק את המחיצה הקיימת בפורמט NTFS וליצור במקומה מחיצה חדשה בפורמט FAT32. אחרי יצירת המחיצה, ניתן לפרמט את המחיצה החדשה באמצעות התוכנה. יש לשים לב שהמחיצה של ה-System היא Primary Partition (רצוי לעשות Active Partition).

דרך אגב, גם ב-Windows 2000 וגם ב-Windows XP מומלץ לפרמט את מחיצת ה-System בפורמט FAT32.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

פורסם
פירמוט לא משנה את מערכת הקבצים.

אז מה הוא כן עושה?

פורסם

פירמוט בסה"כ מוחק את ה-File Allocation Table.

הקבצים עצמם בדיסק הקשיח לא נמחקים בפעולת הפירמוט וניתן לשחזר אותם.

על מנת למחוק את הקבצים עצמם יש לבצע פעולת פירמוט מורכבת וארוכה באמצעות תוכנה מתאימה שדורסת את כל ה-Data על הדיסק הקשיח מספר פעמים, כך שלא יהיה ניתן לשחזר אותו.

ההבדל בין פירמוט מהיר לפירמוט מלא שלוקח די הרבה זמן הוא שבפימוט מלא נבדקת התקינות של הסקטורים בדיסק הקשיח. בד"כ, אפשר להסתפק בפירמוט מהיר.

פורסם

File Allocation Table קיימת רק במערכת FAT לא?

נשמע לי קצת מוזר מה שאתה אומר, מצד שני אין לי הוכחות שגם אני צודק

פורסם

אם אני לא טועה, אז פירמוט של מחיצה בפורמט של NTFS מוחק את ה-Master File Table (בערך אותו הדבר, מבחינה עקרונית).

פורסם

אתה יכול לפרמט מ-NTFS ל-FAT32 בעזרת דיסקט/דיסק הצלה של 98/ME ו-FDISK.

פורסם

אם אני לא טועה, אז פירמוט של מחיצה בפורמט של NTFS מוחק את ה-Master File Table (בערך אותו הדבר, מבחינה עקרונית).

אבל אם אני אפרמט מחיצת NTFS מדיסקט ההפעלה של win98 הוא אמור לפרמט אותה למחיצת FAT32 לא?

פורסם

אבל אם אני אפרמט מחיצת NTFS מדיסקט ההפעלה של win98 הוא אמור לפרמט אותה למחיצת FAT32 לא?

לא נראה לי שדיסקט הפעלה של Windows 98 יכול לפרמט מחיצה בפורמט של NTFS. ל-Windows 98 אין גישה למחיצות בפורמט של NTFS.

בכל אופן, יצירה של מחיצה ופירמוט של מחיצה הן שתי פעולות שונות. מגדירים את הפורמט של המחיצה בזמן יצירת המחיצה ולא בזמן הפירמוט.

פורסם

לא נראה לי שדיסקט הפעלה של Windows 98 יכול לפרמט מחיצה בפורמט של NTFS. ל-Windows 98 אין גישה למחיצות בפורמט של NTFS.

בכל אופן, יצירה של מחיצה ופירמוט של מחיצה הן שתי פעולות שונות. מגדירים את הפורמט של המחיצה בזמן יצירת המחיצה ולא בזמן הפירמוט.

ברור שלא קודם מפרמטים!

מעלים את המחשב דרך דיסקט ההצלה

כותבים: FDISK

ושם יש לך אפשרות של מחיקת מחיצות

אתה לוחץ על האפשרות הזו ואז יש לך אפשרות "DELETE NON-DOS PARTITIONS"

אתה לוחץ על זה ועונה Y לשאלה האם אתה בטוח.

אח"כ אתה יוצא מהתוכנה, עושה ריסטרט, מעלה שוב מהדיסקט מעלה שוב FDISK

ולוחץ על האפשרות מספר 1 "יצירת מחיצות".

פורסם

רוב מה שנאמר פה נכון, אבל כדי להבהיר ולעשות סדר:

הפעולה Format בעצם יוצרת מערכת קבצים חדשה על מחיצה מסוימת. אם מריצים אותה דרך דיסקט של 95, היא תיצור FAT16, אם מריצים אותה דרך דיסקט של 98 או של 95 גרסה שניה היא תיצור FAT32 ואם מריצים אותה דרך XP היא תיצור את מערכת הקבצים שאנחנו נבחר.

מערכת הקבצים נוצרת על גבי מערכת הקבצים הקודמת - פורמט תיצור File Allocation Table או MFT ע"ג מערכת הקבצים הקודמת (במקרה של MFT - לא תמיד באותו מקום שהקבצים הקודמים היו, מה שהופך את מערכת הקבצים NTFS לקלה יותר לשחזור).

הקשר בין מערכת הקבצים למחיצה הוא חלקי בלבד ופחות חשוב ממה שתואר פה - כמו שלקבצים יש טבלה (FAT או MFT) שאומרת מה מיקומו של כל קובץ,

גם למחיצות יש טבלה בתחילת הדיסק הקשיח (Partition Table) שאומרת איפה יש כל מחיצה. התוכנה FDISK שהוזכרה נועדה רק ליצירת מחיצות ובשום אופן לא לפרמוט (יצירת מערכת קבצים) כמו שמישהו הזכיר קודם. אפשר גם ליצור מחיצות עם FDISK ולהשאיר אותן ללא מערכת קבצים או לפרמט אותן במערכת קבצים של Unix לדוגמה...

זו הסיבה גם שהביטויים "לפרמט את המחשב" או "לפרמט את ההרד דיסק" לא נכונים. הראשון מסיבות מובנות, השני פשוט כי חייבים לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות (גם אם רק מחיצה אחת) כדי שיהיה מה לפרמט.

יש כמובן תוכנות כמו Partition Magic שעושות את כל העבודה, ובמעמד יצירת המחיצה גם מאפשרות לבחור באיזה מערכת קבצים. זה הכי קל ופשוט - אין מה לעשות עם מחיצה לפני שמפרמטים אותה.

דרך אגב, גם ב-Windows 2000 וגם ב-Windows XP מומלץ לפרמט את מחיצת ה-System בפורמט FAT32.

למה?! הסיבה הטובה היחידה היא אם יש לך גם 9x על אותה מחיצה...

פורסם

אתה בטוח שיותר קל לשחזר את מערכת הקבצים NTFS?

אני דווקא הבנתי שיותר קל לשחזר ולהציל קבצים במחיצה בפורמט של FAT32.

פורסם

אני בטוח, גם מחומרים שקראתי וגם מנסיון... יצא לי להתעסק המון עם שחזור מידע ועם NTFS תמיד הצלחתי לשחזר יותר חומר שמיש.

וזה לא רק הדרך שבה הוא שומר את קבצי ה-MFT. ב-NTFS יש גם פעולה של Logging - בכל פעם שמערכת ההפעלה מתחילה לבצע פעולה כלשהיא על מערכת הקבצים, הפעולה קודם כל נרשמת בלוג. כך, לדוגמה, אם באמצע פעולת העברת קובץ המחשב קרס, הפעולה עדיין קיימת בלוג וסביר להניח שמערכת ההפעלה תצליח להחזיר את המצב לקדמותו בלי לפגוע בקובץ.

פורסם

לפי חומר שקראתי (אין לי הפניות רלוונטיות), הבנתי שבמידה וה-Windows קורס, יותר קל לשחזר קבצים שנמחקו ואת מערכת ההפעלה במחיצה בפורמט של FAT32, עקב היותה מערכת קבצים יותר פשוטה. ייתכן והדבר השתנה כתוצאה מפיתוח של תוכנות שיחזור חדשות ומהימנות יותר.

אני מקבל את הדברים שאתה אומר המבוססים על נסיון. יש לך אולי קישורים להשוואות מקצועיות לגבי אמינות ושיחזור קבצים (לא דרך Windows) במחיצות בפורמט של FAT32 ו-NTFS?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים