עבור לתוכן

מחשב חדש...אפשרויות ל-Oc (אני חדש, אז תתחשבו)

Featured Replies

פורסם

שלום....אני חדש פה בפורום והסתובבתי בין הדיונים בשביל ללמוד קצת (לא שעזר...).

לאחרונה קניתי מחשב חדש שלפי דעתי הוא דיי טוב (תנו דעתכם):

Pentium 4 3.0 GHZ HT 800FSB 1 MB

Gigabyte Ga-8ipe-1000 pro G

Geil pc 3200 400MHZ 512 dual ddr 2*256

PowerColor Radeon 9600XT 256 MB DDR

WD 120 GB S-ATA 7200 RPM 8 MB CACHE

ומארז של compucase דגם 6919 (ענק, מאוד מאוורר).....

אם תוכלו לומר לי אם המפרט של המחשב טוב או שיש מקום לשיפור...

לפי התוכנה everest הטמפ' שלי הן ככה:

מעבד- 38 במנוחה עד 45 במאמץ...

לוח- 25 מעלות

כרטיס מסך- 26 במנוחה עד 32-33 במאמץ...

כונן קשיח- 33 מעלות...

עכשיו רציתי לדעת אם הטמפ' הם נורמליות ואם אפשר לעשות איתן oc למעבד או לכרטיס מסך...

ואם אפשר הסברים לגביי oc, תוכנות וכו'...

תודה, דוד.

פורסם

אז כך...

קודם כול ברוך הבא לפורום שלנו... :yelclap: :yelclap: :yelclap::xyxthumbs:

ובקשר לשאלותך...

המחשב חמוד הכול תלוי מה הם הצרכים שלך וכמה שילמתה אליו?

דבר שני למה ללכת על הזיכרונות המסריחים האלה (אל תיעלב פשוט במחיר שלהם אפשר להביא הרבה יותר טובים לא נורא.) כמו כן למה הלכתה על הליבה של ה9600 כבר הפסיקו לייצר אותה כך שזה גם חבל ועוד בלכל של איזו חברה חחחחחח

לוח חמוד חח :silly:

מעבד אחלה

מארז אחלה..

לשיפור תמיד יש מקום השאלה היא עם יש כסף לשפר וכמה אתה מוכן להשקיע לפי זה אני ימליץ לך....

בקשר לטמפרטורות שלך עם קצת גבוהות עם יש לך מארז מאוורר טוב אתה במקרה עם קרור סטוק?

עם כן אז דבר ראשון תחשוב על להשקיע בקרור כמו שצירך למעבד ואז תוכל גם לחשוב על אובר קלוק כמו שצריך...

עוד משהו רציתה לדעת?

;D ;D ;D

יחיאל

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הקבלת הפנים החמה.... :hat:

אמממ.....במחשב שלי אני משתמש בעיקר לשימוש יומיומי (שירים,אייסיקיו ושטויות כאלה) וגם למשחקים...

הכרטיס מסך שלי עובד מצויין למרות שהוא נחשב דיי ישן...הזיכרונות גם נראים לי דיי טובים...הם של חברה טובה ולא עלו לי כ"כ הרבה...(אם אני לא טועה, משהו בסביבות ה-450).

על המחשב עצמו לא הוצאתי כ"כ הרבה, משהו כמו 4500 (בלי מסך) דבר שנראה לי מחיר סביר למחשב כזה..

מאז שקיבלתי את המחשב לא הוספתי לו כלום, שום רכיב קירור נוסף...

על מה אתה ממליץ אחי, אין לי הרבה להוציא על המחשב....אני מחפש משהו זול אבל יעיל...

תודה...

פורסם

אז כך יש לך כמה אופציות... זה שוב הכול קטע של כסף..

ואני מדבר על קרור למעבד.. הדבר הראשון שמומלץ לך...

1.http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=2624 מחיר 280 שקל ויש במלאי ועוד קרור עם הרבה אופציות והכי חשוב שקט.......

2.http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=8534 לדעתי גם זה לא יורד מהפרק הוא ולי עושה טיפטיפה יותר ראש אבל שווה גם כך בקושי שומעים הוא קצת יותר יקר אבל במלאי גם כן וגם סוס עבודה...

פורסם

מה יותר טוב מבניהם??

פורסם

שני הגופי קירור שהציעו לך מקודם לא ממש יעזרו באוברקלוק רציני... הראשון אולי משתלם יחסית למחיר שלו, אבל השני גם לא משתלם וגם לא כזה יעיל..

עדיף לך את הSP94 של Thermalright ביחד עם מאוור Vantec Thermowflow 92MM או עם מאוורר Thermaltake SilentCat 92MM ו..אם רעש לא מפריע לך תוכל לקחת את הDelta 92MM או את ה Vantec Tornado 92MM (שניהם נותנים ביצועים מעולים אבל מרעישים כמו מטוסים).

פורסם

רק זלמן לך רק על זלמן הכי כדאי רק אל תלך על איזשהו קירור מים כי הביעוצים שלו נמוכים מקירור רגיל והוא יקר פי 4-5 אז לך על זלמן מ ksp

zalman 7000 B הוא עולה רק 200 שקל

פורסם

אתה יכול עכשיו, ברגע זה לבצע OC לא צריך שום קירור מיוחד אלא אם אתה רוצה להגיע למהיריות גבוהות מה3.4.

פשוט תכנס לביוס תחפש את הFSB ותעלה אותו ל220-230, אם המחשב לא עולה אז נתק אותו מהחשמל ותחכה רבע שעה, תחבר אותו והוא יעבוד.

אם מה שהסברתי קרה זה אומר שהזכרונות שלך מסריחים. כנס לביוס ותעשה "Restore to Default".

תוכל לשנות את היחס של הזכרונות ואז הOC יהיה תלוי אך ורק במעבד.

בכל זאת לדעתי חבל לעשות למעבד טוב כמו שלך OC שהוא כל כך צעיר, לך על הכ.מסך שלך, עליו תעשה OC.

פורסם

רק זלמן לך רק על זלמן הכי כדאי רק אל תלך על איזשהו קירור מים כי הביעוצים שלו נמוכים מקירור רגיל והוא יקר פי 4-5 אז לך על זלמן מ ksp

תגיד לי מה אתה מבלבל תשכל? אף פעם אל תמליץ (ועוד שטויות כאלה!) למישהו אם אתה לא יודע מה אתה מדבר.

אם פותח הת'ראד היה מאמין לך והולך לקנות את הקירור ה"מהולל" הזה היית הורס לו את כל חווית הOC.

אני מבקש ממך או להתרחק מהת'ראד לפני שתגרום נזק, או שתישאר ו*תילמד*.

פורסם

אני מבקש ממך או להתרחק מהת'ראד לפני שתגרום נזק, או שתישאר ו*תילמד*.

ROFL .. שורטת.. :)

חח סתם.. מה שנכון נכון

פורסם

בוא ננסה להסביר לך קצת..

קירור מים אכן יקר מקירור אוויר ,פי כמה זה כבר תלוי..

אבל,אין מצב כמעט (חוץ מקירור אוויר ממש מטורף ליד מערכת קירור מים הכי פשוטה שיש) שקירור אוויר ייתן ביצועי קירור טובים מקירור מים...

בקשר ל Go Zalman Go Zalman שהיה פה.. הגופי קירור של זלמן שהצגת כאן נותנים ביצועי קירור בינוניים ביחס לאחרים -ולא יותר! :nono:

אם הוא רוצה להגיע לאוברקלוק רציני יותר,הוא לא יכול להסתכל לכיוון של הזלמן בכלל... במיוחד כשיש בשוק את הגופי קירור של Thermalright ו- Thermaltake.

אז אל תיקח את ההערות הקוטלות שלנו ללב (אנחנו פשוט אוהבים לצחוק על ה"חלשים" מאתנו.. ;) ) ופשוט תלמד מהנסיון,מקריאת ביקורות,מאמרים וכו'..

פורסם

חחחחחחחחחח רק לקרוא ולצחוק על הירידות שהולכות פה חח :yelclap: :yelclap: :yelclap:

בקיצור לפי מה אתם קובעים שהוא רוצה לעשות אוברקלוק רצחני??

ועם הייתם קוראים מהתחלה האיתם מבנים שבחור לא רוצה להשקיע הרבה כסף עכשיו....

ולכן קרור מיים ירד מהפרק ועוד במיוחד אחרי שלא ניראה לי שהוא ידע איך להרכיב את הקרור בעצמו...

אז למה סתם להתחיל את כול הסיפור של המיים תציעו לו קרור אוויר חזק ושקט (שלא ירגיש שהוא ליד נושא מטוסים חחח ;D)

וזהו....

לדעתי עם הוא לא רוצה להשקיע הרבה שילך על הזלמן כי אחרי הכול הוא לא עולה הרבה כסף לעומת כול הקרורי אוויר של טרמאלריט שכן עולים יותר ובמיוחד שצריך גם מאוורר בשבילם.....

יחיאל בן חמו

פורסם

חכמולוגים למיניהם כאשר אני אמצא את השוואת גופי הקירור אתם תראו שזלמן הוא יותר טוב מ thermaltake ו thermalright אתם רק עושים פוזות כאן שאתם כאילו מבינים אבל אתם לא :nono: :'(

פורסם

חכמולוגים למיניהם כאשר אני אמצא את השוואת גופי הקירור אתם תראו שזלמן הוא יותר טוב מ thermaltake ו thermalright אתם רק עושים פוזות כאן שאתם כאילו מבינים אבל אתם לא :nono: :'(

בסדר,תביא את ההשוואה הזו ונגיד לך שאתה צודק ושאנחנו טיפשים ואז נבוא אליך הביתה ונכין לך תה ועוגיות.. רק שתהיה מרוצה

פורסם
  • מחבר

וואו תודה לכולם על התגובות והעצות... :P

אבל אני לא ממש רוצה לעשות למחשב שלי oc רציני אלא אולי רק קצת לכרטיס מסך בשביל להוציא ממנו עוד קצת ביצועים....

ואין לי גם הרבה כסף להוציא על קירור וכו'

בכל מקרה תודה לכולם....רק אם תוכלו להפנות אותי למקום שמסבירים איך לעשות oc (בעברית אם אפשר)...

תודה לכולם, דוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים