עבור לתוכן

טנקים- דיון פתוח

Featured Replies

פורסם

אביגדור קהלני סיפר על כח צבקיה

היה איזה אחד צביקה

שהיו לו באמת עוד שני טנקים

והיה לסורים את כל התדרים של הקשר הישראלי

אז צביקה הזה עבד עליהם ואמר כל הזמן "כח צביקה"

גאוני!!

נ.ב.

נו אנשים תגיבו על הסרטון שפירסמתי!!

http://danieltetris.tripod.com/kateam.zip

• תגובות 66
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הסרטון שפרסמת לא עובד :bash:

פורסם

עזוב יניב יודע את זה טוב מאוד למה! :xyxthumbs:

בטח שרו לו על זה הרבה שירים בחדר אוכל בביסל"ש.

;D אני מודה, עלה חיוך רחב על פניי... כן כן אני מודה.

אוקיי!!! אוקיי!!! אני מודה... אני כוסית... אתה מרוצה? ;) אבל זה רק בגלל שהיה לי מרכבה 3 ולא מגח... או יותר נכון כי אח שלי "שם" אותי בגדוד שהוא רצה.

בכל אופן באמת שהמרכבה הוא טנק מדהים, אל תשכחו שהמנוע אמריקאי.... אם אני לא טועה במרכבה 4 המנוע גרמני, או מקסימום שוב אמריקני... ישראלי הוא בטוח לא.

יניב

פורסם

הסרט לא עובד.

מה שכן, השריון הישראלי מכניס שם לאנשים כל כך הרבה רעל ומורל שזה כבר מצחיק...

המגחניקים קוראים למרכביסטים כוסיות

האלו מ188 (עם המרכבה3 שלהם) צוחקים על אלו מ7 (עם המרכבה 2) שהם צריכים לגרז כל היום ואת האלו מ7 מלעיסים בזה שהם טנקיסיטים יותר טובים מ188 כי להם אין מזגן והם לא מחכים שהטנק יעשה בשבילם את העבודה....

עזבו, לכו תבינו...

פורסם

אתה נטחן אהה

פורסם

במרכבה 4 המנוע גרמני.

כהערת אגב: מגרמניה יצאו מנועים (למכוניות, למטוסים, לאוטובוסים ושאר מיכון כבד) מהטובים בנמצא.

פורסם

גם צוללות יוצאות מגרמניה אבל זה לא קשור......

אביגדור קהלני אמר שהיו לסורים כוחות כל כך גדולים כי התוכנית הייתה לכבוש את כל הגולן ביום אחד....

מה שהם עדיין רוצים ומסוגלים אם לא נהיה מוכנים

והנה הסרטון

http://briefcase.walla.co.il/data/r/u/l/e/_/t/h/e/_/p/c/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200409271806484018/200410221348173087/K-TEAM.ace

ENJOY

פורסם

שבוע שעבר היה לנו טיול שנתי בגולן

אז אביגדור קהלני שנלחם בששת הימים ובכיפור כמפקד חטיבת שיריון או משהו כזה

סיפר על מה שהיה

קיצר במלחמת יום כיפור הם היו פי 7.5 טנקים בערך... וגם יוןתר טובים כי היה להם פגזים יותר חזקים בהרבה.....

אבל מה... הטנקים רוסים... וערבים לא ידועים לקרוא רוסית אז לקח להם זמן להזיז את הטנק.... חחחח

מלחמת יום כיפור ניצחנו בגלל שהיו לנו מסוקי קרב שהשמידו את רוב הטנקים הסורים והמצרים

ואני חייב להגיד שאביגדור קהלני הוא סוס.....

כמה שטויות בבנאדם אחד...

עלק בששת הימים הטנקים היו טובים יותר, איפה אתה חי ?!!?!?!?!?!?

איזה BS ראבאק ! :bash:

פורסם
  • מחבר

נתחיל בזה שטנק הפטון הוא טנק אמריקאי, והוא מתחלק לשלוש גרסאות עקריים. הM47 הM48 והM60, ויש גם לשלושתם תתי גרסאות A1/A3/A5.

והיה עד לא מזמן לאמריקאים טנק M60 A2 בשירות סדיר (באמצע שנות ה90 הוא הוצא משירות) והוא בעל תותח קצר קנה בקוטר 152 מ"מ (עשקרה תומ"ת) עם יכות שיגור טילי נ"ט מהקנה.

לישראל היה את ה M48 ואת הM60, שתי הטנקים האלו שופרו על ידי החלפת חטיבת הכוח של הטנקים, הגדלת מכלי הדלת, בחלק הותקן מיגון מוגולרי ובחלק ראקטיבי, וגם שופר בקרת האש, והותקן מט"ל/מט"ז (מד תווח ליזר) ועוד מלא שיפורים.

טנקי הפטון המשופרים ידועים בשמם גם כטנקי המג"ח.

הM48 A3 ידוע בשמו כמג"ח 3/5.

והM60 ידוע גם בשמו כ מג"ח 6/א/ב/ב גל/ג  ומגח 7 א/ב/ג.

ויש גם מגח בגירסת יצוא שנמחרו ממנו לטורקיה ועוד מדינות, ושמו של הגירסה הזאת של הפטון הוא סברה, והוא מתאפיין בתותח חלק (בלי בסלילים) בקוטר 120 עם מיגון מתקדם דור ג'.

הIG עם אין לך מושג מה אתה כותב יותר טוב שתכתוב.

התו"ל הסוביטי הושטת לא על שרידות הטנקים אלה על כמות לאומת איכות.

לכן תראה במדינות הערביות שנלחמו בנו בכל המלחמות נלחמו בנו על פי התו"ל הזה, ורוסיה חימשה ואימנה אותה על פי דרכי הלחימה הסוביטים.

לדוגמה טנק סורי ששפח מנוע מושבט ולא מוחזר לקשירות ללחימה, ולאומת זאת טנק ישראלי שקיבל פגיעת ישירה מזחלה או נדפק משהו במערכת המזכום, או נדפק המנוע, נגרר לאחור ומטופל על ידי אנשי החימוש המיומנים שלנו, שעובדים עליו יום ולילה עד שהטנק מוחזר לקשירות.

אגב יש בערבים נוהל נטישת טנק במקרה שהטנק התקלקל (זה התקיים רק בתו"ל הרוסי), והוא מתבצע על ידי זריקת רימון לתוך הצריח או לחטיבת כוח על מנת להשביטו כליל, ולחזור לקווים האחורים לקבלת טנק חדש, כי פשוט לא היה לגדודים ולפלוגות הסוריות ומצריות אנשי חימוש שיבוא ויתקנו.

ולכן לישראל היו מאות טנקי שלל בגלל התו"ל הטיפשי הזה, של נטישת הטנק.

והשיריון הרוסי שאתה כול כך מעלל , הוא ממש לא כמו שאתה חושב, לפחות בT34/55/54/62/72.

יש בכל בסיסי האימונים בארץ טנקי שלל רוסיים שמשמשים כמטרות, ותאמין לי חודרים אותם כמו מים עם פגזים כמו מעיך/חודרן קינטי (חץ).

ואפילו את טנקי הT72 שברית המועצות דיברה עליו כל כך שלא ניתן לחדירה לקראת סוף שנות ה70, קיבל בראש במלחמת לבנון, מפלוגת נ"ט ישראלית.

הושמד חצי פלוגה של טנקי T72 במתח עצבני של טילי טאו.

אגב הסורים לקחו טנק שלל מסוג מג"ח 6 שננטש בזמן מלחמת לבנון, וצעדו איתו בתהלוכה הניצחון לאחר המלחמה.

הטנק היה במצב נסיעה, ורוסיה דרשה מסוריה לעביר אליה את הטנק על מנת לעתיק את המיגון מסוג בליזר (בלטנים, שזה קופסאות קטנות עם חומר נפץ בפנים), ולאחר תקופה לא קצרה פתאום התחילו לוהופיעה שיפורים לטנקים שונים עם מיגון מסוג בליזר שנגנב מהמג"ח.

ולכן תראה היום את רוב הטנקים של הרוסים עם מיגון בליזר.

אז איך קוראים לטנק האנגלי הזה שהוצא משירות לפני כמה שנים?

צודק, עד לתקופה האחרונה השיריון הרוסי באמת התבסס על חוזק החומר במיגון הטנקים, כי בתקופה ההיא רק תחמושת מיוחדת יכלה לחדור אותם. היום הם משלבים (תראה את הT92...)

והדבר הזה של הישרדות בקרב לא קשור לתורת הלחימה... זה פשוט מדד לאיכות של הטנק: לפי נתונים שקראתי באיזה אתר, הטנקים הרוסים מהירים יותר, יש להם יותר כוח אש ויש להם מיגון יותר טוב מהטנקים האמריקניים.

<הערות כללית>

מבחנת טכנולוגייה, אני חשבתי שזה ברור שישראל שולטת... מה הטעם לציין את זה בכל הודעה?

עוד שאלה: אני יודע שיש לרוסיה טנקים קלים עבור אדם אחד, אבל אני לא מוצא אותם בשום אתר... אם למישהו יש קישור אז תביאו...

ועוד אחת: יש בחלק מהטנקים הרוסים (אולי גם לאמריקנים... אני לא יודע) מערכת טעינה אוטומטית. מישהו יכול להסביר איך זה עובד?

פורסם

אני חייב לציין שגם TommyW וגם אתה IG

מושפעים ברמה שלא תאומן לא יודע איזה סיפורים ההורים שלכם האכילו אותכם, ואני מניח שאתם רוסים, טומי בטוח הוא כבר אמר.

אבל מה אתם חושבים שכל דבר שיצא מרוסיה הוא הכי טוב ?! אז זה היה במטוסים צוללות עכשיו זה האיכות של חומרי הטנק הכי טובים.

תכף תגיד לי שהאויר שם מועשר יותר ובגלל זה המנועים שלהם נושמים יותר טוב,

די לבלבל את השכל רוצה לדבר על טנקים דבר על טנקים, אבל אל תבוא ותגיד דיון על טנקים בזמן שכבר מההתחלה אתה קובע שאיזה טנק רוסי

הוא הכי טוב שיש.

אתם ממש פתטיים שניכם.

פורסם

מערכת טעינה אוטומטית זה אחד הדברים הכי דפוקים שיש היום... יש את זה לרוסים אם אני לא טועה...

פשוט אין טען :)

והפגזים נכנסים אוטומטית לבית בליעה... סהכ זה די דפוק כי במקרה של איו"ר אין מי שיתפעל את זה וגם ככה לא תמיד הם נכנסים כמו שצריך וזה די בעיה גם טעינה בזמן תנועה (אינדקס הישראלי חחח)

יניב

פורסם

כמה שטויות בבנאדם אחד...

עלק בששת הימים הטנקים היו טובים יותר, איפה אתה חי ?!!?!?!?!?!?

איזה BS ראבאק ! :bash:

קודם כל בציטוט שהבאת לא כתוב על ששת הימים

ואם אתה היית במלחמה או עשית עליה עבודה ממש גדולה אני אחזור אם לא אז שששש

כי זה מה שאביגדור קהלני אמר הווא היה בשני המחלמות מפקד חטיבה

סבבה?

היו לסורים טנקים יותר טובים במלחמת יום כיפור... וזה בדוק.....

היה להם פגזים יותר גדולים מלטנקים שלנו

נ.ב.

מה עם תגובות בקשר לסרטון?!

פורסם

בקשר לתעינה אוטומטית בטנקים הרוסיים, אני יודע שהחל מה T72 ומלעה, וטנק מאוכלס על ידי שלוש אנשי צוות בלי טען, בכלל המערכת הטעינה האוטומטית.

שהיא פועלת על ידי תוף של 8 פגזים (כמו אקדח תוף), ושהתותחן מזין במחשב סוג של פגז, יש מנוף שדוחף את הפגז הנבחר מהתוף המסתובב לתוח הסדן.

מיותר לציין שזה יכול לגרום למלא בלגן בטנק ברגע שיש בעיה מכנית במערכת הטעינה האוטומטית, כיוון שהמפקד צריך לעזוב הכול ולהתחיל לטעון פגזים.

אגב אותו עיקרון (אבל קצת אחרת) יושם במרכבה 4 רק שלא הורידו את תפקיד הטען.

על מה אתה מדבר תחמושת מיוחדת, ברוב הטנקים הרוסיים יש מכלי דלק חיצוניים של בנזין עשויים מפח, מספיק אפילו כדור נוטב של M16 למיכל והטנק בוער.

גם פגזים מיושנים כדוגמת חודרנים קינטים מהדורות הקודמים (L52) ופגזי חלול לחדור טנק.

יש עוד בעיה רציני למיגון של טנקים רוסיים שהמיגון העליון של הצריח דק מאוד, והיום כל טילי הנ"ט כול גם העורב וגם הג'בלין האמריקאי פוגעים התיקרעה של הצריח, כי שם המיגון של הטנקים הרוסיים פשוט קטסטרופה.

הטנק האנגלי ההוא נקרא צנטוריון, ובשמו בעיברי שוט.

הנה כמה תמונות נחמדות של T72 מקבל גבלין בפנים (יש להגיד שהירי בוצע בניסוי של הטיל, והתמונות לא מירי מבצעי, אבל הטיל הוכיח את עצמו במלחמה בעירק).

jimage1.jpg

jimage2.jpg

jimage3.jpg

פורסם

השוט ממש ישן הוא היה במלחמת ששת הימים....

פורסם

אני חושב שלסורים היו טנקים רוסים שקראו להם טיראנים ( Txx)

הם לא היו כל כך טובים, אמנם הם יכלו לנסוע הרבה בלי תקלות אבל לא היתה להם הנדסת אנוש בכלל וזה מה שדפק אותם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים