עבור לתוכן

אם מישהו זז יותר מהר ממהירות האור....בתאוריה...המשך למטה..

Featured Replies

פורסם

למיטב ידיעתי, תורת היחסות קובעת שאין עצם הנע במהירות העולה על מהירות האור, כיוון שאחת המשוואות הבסיסיות של איינשטין היא כזו שאם עצם מגביר מהירות לקראת ה-300,000 קילומטרים לשניה של מהירות האור המסה שלו גדלה במימדים עצומים בו בזמן. היא שואפת לגדול ולגדול כאשר גוף הנע במהירות האור יש לו כביכול מסה אינסופית. הדבר הזה הרי לא אפשרי, מכיוון שלכל גוף יש מסה קבועה באשר הוא, כולל בחלל. כיוון שכך, נקבע כי לא ניתן לעבור את מהירות האור. זו מעין אקסיומה כזו, אם תרצו... כמובן שכל ההנחות הללו מסתמכות על תורת היחסות בת עשרות השנים, כך שאם הדבר נמצא לא נכון, הרי שהמשוואה חסרת כל בסיס.

• תגובות 66
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוא נגיד שאני טס על טיל הנע במהירות האור.

אני מחזיק בידי כדור ואני מעיף אותו קדימה במהירות של 3 m/s

מהירות הכדור ביחס לאדם מחוץ למערכת ( טיל ואני ) היא מהירות האור + 3 m/s

המהירות של הכדור יחסית אלי היא 3 m/s

הגיוני ?

זהו שזה לא נכון

אני לא זוכר להסביר לך עכשיו למה אבל אני יודע שזה לא עובד ככה

חוץ צזה שלפי שימור תנע המהירות שלך פשוט תרד

דרך אגב זאת הייתה אחת השאלות הראשונות שאיינשטיין שאל את עצמו

מה קורה אם אני רוכב על קרן אור ומדליק פנס

אני זוכר שהוא גם ענה עליה אבל אני לא זוכר איך

פורסם

זהו שזה לא נכון

אני לא זוכר להסביר לך עכשיו למה אבל אני יודע שזה לא עובד ככה

אתה טועה, הוא צודק.

פורסם

אתה טועה, הוא צודק.

חחחח אתה גדול אבל שניכם טועים....

זה פשוט לא עובד ככה

אני מוכן לשים על זה המוןןן כסף

פורסם

חחחח אתה גדול אבל שניכם טועים....

זה פשוט לא עובד ככה

אני מוכן לשים על זה המוןןן כסף

יאללה בוא. לא אכפת לי להרוויח כמה ג'ובות מהצד...

עכשיו ברצינות: קח לדוגמא את המצב הבא: אני נוסע באוטובוס שעוזב את התחנה. אתה עומד קצת אחרי התחנה. כשהאוטובוס חולף על פניך, אני זורק כדור פינג פונג קטן על הנהג שהתקמצן להפעיל את המזגן. מהירות הכדור עובר היושבים באוטובוס היא נניח מטר לשניה. מה מהירות הכדור עבורך? תחשוב טוב ותענה לי.

פורסם

חחחחח הטעות שלך היא שמהירות יחסית זה לא v1+v2

אלא:

v1+v2/sqrt(1-v1^2/c^2)

אם אני לא טועה אז זאת הנוסחא

לא v1+v2

תאמין לי שגם אני לא אהבתי את הרעיון אבל מה לעשות ככה זה

עריכה*

אני לא כל כך בטוח שזאת הנוסחא המדוייקת אבל זה משהו קרוב לזה

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

[ltr]you can't pass (or get close enough) to the speed of light, but lets say that you can. since the light travels at the speed of light and you aren't even getting near to moving as fast as a fraction of lightspeed, what you see is time moving at the normal rate. if you were able to move as fast as the speed of light if you look behind the time will seem like it's frozen (since you're riding the same "frame" of light) and time in front of you will seem to move twice as fast, to the sides it will look normal.

mass is not weight, mass is not the number of atoms nor atom particals nor the amount of matter, mass is a factor. a factor of how it affects gravity and it is depanded on speed. the closer you get to the speed of light your mass grows. a simple law of physics says F=MA (force equals mass times acceleration) the more force you put in the mass grows a bit and the acceleration grows alot, but it's not linear. at about 250,000km/s it starts getting really hard to accelerat anything. basicly in order to get to the speed of light you will need to put in infinit amount of force, which which will generate infinit amout of mass (IE gravitation).

it has been proven. protons have been accelerated in a partical accelerator and at about 250,000km/s more force didn't show any farther acceleration.[/ltr]

פורסם

הפעם האחרונה שראיתי את המשוואה הזו הייתה בי"ב. בלי כל קשר, ההגיון אומר שזה חיבור המהירויות. דוגמא למצב דומה: אני נע במהירות מסוימת וזורק לאוויר בקו אנכי (יחסית אלי) צרור מפתחות באותה מהירות. עבורי התנועה היא מעלה מטה לאורך ציר Y, כאשר עבור מסתכל מהצד, התנועה היא של גל סינוס.

עריכה: BDB, תודה על חיזוק דברי בהודעה מעמוד 2. :)

פורסם

הפעם האחרונה שראיתי את המשוואה הזו הייתה בי"ב. בלי כל קשר, ההגיון אומר שזה חיבור המהירויות. דוגמא למצב דומה: אני נע במהירות מסוימת וזורק לאוויר בקו אנכי (יחסית אלי) צרור מפתחות באותה מהירות. עבורי התנועה היא מעלה מטה לאורך ציר Y, כאשר עבור מסתכל מהצד, התנועה היא של גל סינוס.

רק שכחת משו קטן.בקרוב!!!

הנוסחאות שנותנים לנו בפיזיקה הן נוסחאות מקורבות של ניוטון וחבריו

הנוסחא הזאת היא נוסחא יחסית מאוחרת שאותה קבע איינשטיין והיא יותר מדוייקת והיא היחידה שמסבירה את התופעה של להדליק פנס ממסה בתנועה

פורסם

[ltr]the big mistake, you've made is thinking that the light speed barier is relative, it's not it's absolute.

lets say universe is expanding at 50,000km/s (we have reasons to believe it is expanding, though obviously not at that speed) then the relative lightspeed is somewhere between 250,000km/s and 350,000km/s depanding on direction of movment.[/ltr]

פורסם

רק שכחת משו קטן.בקרוב!!!

הנוסחאות שנותנים לנו בפיזיקה הן נוסחאות מקורבות של ניוטון וחבריו

הנוסחא הזאת היא נוסחא יחסית מאוחרת שאותה קבע איינשטיין והיא יותר מדוייקת והיא היחידה שמסבירה את התופעה של להדליק פנס ממסה בתנועה

הממ... אז מה שלימדו אותי בפיזיקה 5 יח"ל לא הכי נכון\מדויק? I find that hard to believe... למישהו יש מידע קונרטי ורוצה לתרום לאחד הצדדים במחלוקת הזו?

עוד דבר: ייתכן שהמשוואה הזו תקפה למצבים קיצוניים בהם אתה מתקרב או כביכול נע במהירות האור ובתנאים כאלו ההגיון כבר לא משחק תפקיד משמעותי.

עריכה: BDB, למי מכוונת ההודעה האחרונה?

פורסם

אותה נוסחא יכולה להיות תקיפה במצבים מסויימים וחסרת משמעות באחרים, במיוחד נכון במצבים קיצוניים כמו מהירות גבוהה או מסה גדולה (יעני חור שחור).

פורסם

הממ... אז מה שלימדו אותי בפיזיקה 5 יח"ל לא הכי נכון\מדויק? I find that hard to believe...

תתפלא אבל גם לא לימדו אותך שהאוויר הוא כן פקטור ממש אבל ממש משמעותי בנוגע למהירויות

למישהו יש מידע קונרטי ורוצה לתרום לאחד הצדדים במחלוקת הזו?

שייתרמו כמה שרוצים אבל לא יעזור

אני יודע בוודאות שהנוסחא היא לא v1+v2

יכול להיות שאני טעיתי איפשהו בנוסחא אבל 100% זה לא v1+v2

עוד דבר: ייתכן שהמשוואה הזו תקפה למצבים קיצוניים בהם אתה מתקרב או כביכול נע במהירות האור ובתנאים כאלו ההגיון כבר לא משחק תפקיד משמעותי.

תיראה איינשטיין אמר שהמשוואה נכונה לכל שתי מסות בכל מהירות ובכל מצב

כמובן שכאשר שהמהירויות גדלות רואים יותר את ההבדל(פה אנחנו מדברים על מהירות האור לא?!)

אתם יודעים מה בואו ניתן לכם שאלה שתראה לכם שמה שלימדו אותנו בפיזיקה לא 100 אחוז נכון

אם אני נוסע ברכבת שנוסעת 90 קמ"ש ואני מוציא פנס ומדליק אותו...

באיזה מהירות ינועו הפוטונים של הקרן שיוצאת מהפנס......?

יפה מאד במהירות האור.... לא יותר ולא פחות(כמובן שתלוי בצפיפות האוויר אבל הבנתם את הכוונה)

פורסם
תתפלא אבל גם לא לימדו אותך שהאוויר הוא כן פקטור ממש אבל ממש משמעותי בנוגע למהירויות

לא צריך ללמד את זה כי זה ברור כשמש. שלא תחשוב שבלימודי הפיזיקה מזניחים את הפרמטר הזה (ואחרים כמותו) כי הם אכן זניחים, אלא כי החישובים יהיו מסובכים מאד לפתרון אם תרצה תוצאה שאכן תקפה בעולם האמיתי. גם התאור של ה"בעיה" יצטרך לכלול משתנים רבים עד כדי גיחוך...

יפה מאד במהירות האור.... לא יותר ולא פחות

בלי כל קשר למשוואה, תוספת של 90 קמ"ש ל-300,000 לשניה, תסכים איתי כי היא ממש, ממש זניחה.

פורסם

לא צריך ללמד את זה כי זה ברור כשמש. שלא תחשוב שבלימודי הפיזיקה מזניחים את הפרמטר הזה (ואחרים כמותו) כי הם אכן זניחים, אלא כי החישובים יהיו מסובכים מאד לפתרון אם תרצה תוצאה שאכן תקפה בעולם האמיתי. גם התאור של ה"בעיה" יצטרך לכלול משתנים רבים עד כדי גיחוך...

ברור לי שזה ככה אבל רק שתדע לא לקחת כל מה שמלמדים אותך בפיזיקה כנכון

בלי כל קשר למשוואה, תוספת של 90 קמ"ש ל-300,000 לשניה, תסכים איתי כי היא ממש, ממש זניחה.

לא עניין של זניחה או לא זניחה אלא עניין של בלתי אפשרי

שום דבר לא יכול לעבור את מהירות האור בריק(גם לא האור עצמו)

גם אם הרכבת תנוע במאך 10 ומשם תדליק פנס עדיין הפוטונים ינועו בדיוק במהירות האור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים