עבור לתוכן

האם באמת נחתנו על הירח

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה..

אם בטכנולוגיה של לפני 40 שנה הצליחו (או שלא?) לשלוח אנשים לירח אז איך זה ש40 שנה אחרי עם טכנולוגיה משופרת בהמון אף מדינה לא שלחה עוד טיל עם אנשים לירח? ממה מפחדים ואם כבר עשו את זה למה אף מדינה לא רוצה לעשות את זה גם?

• תגובות 82
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מבזבזים עשרות עד מאות מליארדים של דולארים בשנה על תוכנית החלל סתם בשביל שהם יוכלו לומר שהם נחתו על הירח...יש להם דברים יותר חשובים לעשות, כמו לתכנן נחיתת אדם במאדים ובניית הדגם החדש של החלליות(מנוע יונים), ועוד הרבה דברים שאני ואתם בטח לא יודעים.

פורסם

יש לי שאלה..

אם בטכנולוגיה של לפני 40 שנה הצליחו (או שלא?) לשלוח אנשים לירח אז איך זה ש40 שנה אחרי עם טכנולוגיה משופרת בהמון אף מדינה לא שלחה עוד טיל עם אנשים לירח? ממה מפחדים ואם כבר עשו את זה למה אף מדינה לא רוצה לעשות את זה גם?

כי זה לא משתלם כלכלית?

פורסם

הסרט שיכנע אותי מאוד.

הרוסים תמיד עקפו את האמריקאים במרוץ לחלל, הם שלחו את ספונטיק - הלווין הראשון. את לייקה - היצור החי הראשון בחלל ואת יורי - האדם הראשון בחלל. לא נראה לי שהם סתם יפסידו לאמריקנים במרוץ לנחיתה על הירח.

הסרט משכנע מאוד, הצללים ומקורות האור המרובים שיכנעו אותי מאוד, גם הדיוק המדהים של התמונות שמתחרה ביכולתיו של Chevy  ;).

לפי דעתי כף רגלו של האדם עדיין לא נחתה על הירח, אבל כמו שאמרו בסרט, כדי להיות בטוחים צריך להמתין למשימה הסינית, או היפנית  :P

עריכה:

אחרי שהיה לי כוח לקרוא את כל הדיון וקראתי את תגובתו של אמירם כבר אין לי מושג למי או למה להאמין, מצד אחד אמירם מציג טיעונים לוגיים ומשכנעיים, מצד שני הסרט כ"כ הגיוני. זה יותר מדי בשבילי =\

פורסם

קראת את האתר ש MoRtZkInG נתן ?

פורסם

MoRtZkInG כול הכבוד על המאמץ מתחיחלת התרד לא האמנתי לסרט המטופש הזה עלק "כול התמונות מושלמות" באמת בטח נאסא שיחררו איזה אחוז אחד מכול התמונות שהם צילמו האחוז הנורמאלי וכול שאר הזבל שהתוכנית הזאת ניתה למכור.

לכול מטילי הספק אולי תתחילו לקרוא את האתר שהוא הביא מאשר לצפות באיזה תוכנית מטומטמת של כמה אנשים שרצו חשיפה כסף ולדפוק את המדינה על דברים שהיא בטח עוללה להם.

פורסם

הסרט שיכנע אותי מאוד.

הרוסים תמיד עקפו את האמריקאים במרוץ לחלל, הם שלחו את ספונטיק - הלווין הראשון. את לייקה - היצור החי הראשון בחלל ואת יורי - האדם הראשון בחלל. לא נראה לי שהם סתם יפסידו לאמריקנים במרוץ לנחיתה על הירח.

הסרט משכנע מאוד, הצללים ומקורות האור המרובים שיכנעו אותי מאוד, גם הדיוק המדהים של התמונות שמתחרה ביכולתיו של Chevy ;).

לפי דעתי כף רגלו של האדם עדיין לא נחתה על הירח, אבל כמו שאמרו בסרט, כדי להיות בטוחים צריך להמתין למשימה הסינית, או היפנית :P

עריכה:

אחרי שהיה לי כוח לקרוא את כל הדיון וקראתי את תגובתו של אמירם כבר אין לי מושג למי או למה להאמין, מצד אחד אמירם מציג טיעונים לוגיים ומשכנעיים, מצד שני הסרט כ"כ הגיוני. זה יותר מדי בשבילי =\

האמת היא ששבוע לפני שהאמריקנים נחתו על הירח הרוסים ניסו לשגר חללית ענקית פשוט מפלצת והיא התפוצצה להם............................

זאת בטח הייתה חללית שהייתה מיועדת לחלל..........

בכל זאת אני חושב שלא נחתנו על הירח ולא בגלל הסרט אלא בגלל שהוא עשוי מגבינה והיא הייתה מותכת אם היינו נוחתים שם

פורסם

מתי התוכנית הזו שודרה ?

הסרט הזה עוד יותר שיכנע אותי בנושא - בהחלט חובה לשמור :)

הצחיק אותי שאמרו בתוכנית שאין טלסקופ שמסוגל לצלם ככה, כל הממשלות מתלהבות מלווינים שיש להם שיכולים לראות את מספר הרכב שלך מהחלל...וגם שיכוונו את האבל...נאסא ממש לא מתפקדים...

פורסם

הלווינים שקוראים מספרי רכב נמצאים בגובה 300 ק"מ, הירח נמצא במרחק 380,000 ק"מ.

פורסם

אמירם, הכוונה שלי הייתה למה לא לשים לווין שיחוג סביב הירח ויצלם. :)

פורסם

לפי הכתבה של פוקס - זה מה שהסינים או היפנים מנסים לעשות עכשיו....

פורסם

לא נראה לך קצת מטומטם לשגר לויין לירח בעלות של מאות מיליארדי דולרים רק כדי לראות אם אמריקה נחתה על הירח או לא?

פורסם

מאות מיליארדים זאת הגזמה פראית....

וזה לא המטרה של המשימה.

המטרה היא קודם כל לפתח טכנולוגיות חדשות לאותה מדינה

ואני מניח שיש גם כל מיני מחקרים על הירח. אני מניח שהם יבדקו את כמות המים בקטבים שם וכו'....

פורסם

אמנם לא טרחתי לראות את הסרט, ואין צורך שאני גם אציין שהסרט הוא שטות מוחלטת, אבל בכל זאת -

הסרט הוא שוטת מוחלטת שנכתבה על ידי קבוצה של אנשים שהחליטו שהם לא יתנו לעובדות לעצור אותם מלהרוויח כסף, והחליטו לספר סיפורי מד"ב.

הסרט הזה כמו סרטים וספרים רבים שיצאו בעשור האחרון, נכתבו על ידיד "כביכול מדענים" עם רגש הרפתקני רב מדי, וכאשר המציאות והמדע מתחיל לשעמם הם מחפשים את המדע הבדיוני.

חלק נכבד מהתוכן של סרטים כאלו מבוסס על 2 עקרונות:

"אנחנו נראה מה שנוח לנו"

"אנחנו נפרש דברים כפי שנוח לנו"

לא מעט ספרים נכתבו בנושא - בניהם גם - "מרכבות האלים", "Atlantis in America " או "From Atlantis to the Sphinx " . וכולם שותפים לאותה תכונה - הם כולם מיועדים וכתובים לאדם הפשוט. וכאשר אתה מדבר לאדם הפשוט (שגם בד"כ מאמין לכל ספר שהוא קורא) אתה פשוט צריך לספר את הסיפור באופן יפה וקצר, ללא בהכרח נימוקים מדעיים או הסתיגויות, וללא חס-וחלילה הוכחות ארוכות ומשעממות. גם הסרט הזה הוא אחד מהם, וככל הנראה אנחנו נראה לא מעט סרטים כאלו פה ושם.

באותה הזדמנות ארצה להמליץ על שני סרטים מעניינים -

הראשון capricorn one, סרט מסוף שנות השבעים שמתאר בדיוק סיפור של זיוף נחיתה על המאדים. סרט מומלץ ביותר, גם ללא קשר לנושא.

השני - Truth VS. Science - סדרת טלוויזיה, שלמיטב זכרוני אפילו שודרה בעבר בארץ, שמטרתה - לרדוף את אותם "מדענים" מזוייפים .

גדולתה האמיתי של הסדרה היא בכך שהיא לא מתמקדת בלהסביר למה התאוריה הנבחנת בכל פרק לא נכונה, אלא את הזיופים וקיצורי הדרך שאותם "מדענים" ביצעו על מנת להוכיח את צדקתם.

פורסם

אמנם לא טרחתי לראות את הסרט

הראשון capricorn one, סרט מסוף שנות השבעים שמתאר בדיוק סיפור של זיוף נחיתה על המאדים. סרט מומלץ ביותר, גם ללא קשר לנושא.

א. תראה.

ב. הסרט הזה הוזכר בסרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים