עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שבת שלום

המחשב לאחרונה החליט שהוא נדלק רק לאחר כיבוי הספק כ10 שניות

ולאחר מכן הדלקה רגילה דרך כפתור ההדלקה.

יש פיתרון לבעיה הזו?

מפרט המחשב:

Core i9-13900K

Antec Symphony 360 ARGB All-In-One קירור של המעבד

32GB DDR4 במהירות 3200 הרץ של TEAMGROUP T-CREATE

ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi

RTX4070TI 12GB

ספק כוח 850 וואט זהב של Pystar

תודה רבה!

פורסם

תבדוק אם סוויץ ההפעלה מחובר נכון ללוח האם ושהוא תקין.

בגדול? מרגיש לי כמו באג בביוס. אפשר לנסות לאפס את הביוס ולראות מה קורה. לא מסתדר? תנסה לצרוב ביוס לגירסה עדכנית יותר או לשנמך.

פורסם

אוי ואבוי TEAMGROUP במחשב ,,,,

Pystar מישהו שמע על החברה הזאת ? ( גולד ) לא סתם .

הורדת ל Core i9-13900K את ה VOLT ? או שהעידכון ביוס עשה את זה לבד ? שמעתי שהוא חם כמו פיצה שיוצאת מהתנור חחחח 100 מעלות במשחקים אויי טאטא

נערך על-ידי iveco

פורסם
ציטוט של iveco

אוי ואבוי TEAMGROUP במחשב ,,,,

Pystar מישהו שמע על החברה הזאת ? ( גולד ) לא סתם .

הורדת ל Core i9-13900K את ה VOLT ? או שהעידכון ביוס עשה את זה לבד ? שמעתי שהוא חם כמו פיצה שיוצאת מהתנור חחחח 100 מעלות במשחקים אויי טאטא

לול פספסתי את הספק. מחיפוש קצרצר ברדיט כמה אמרו שאחרי חודשיים שימוש התחיל לעשות בעיות.

אבל זה יכול להיות לא מקור הבעיה וזה סה”כ תאימות הביוס\לוח עם הזיכרונות.

אצלי בצד ההפוך של AMD יש גם בעיות כאלה של טריינינג של הזיכרונות אם המחשב נשאר כבוי כמה דקות.
ממתין כמו רבים אחרים לביוס עדכני יותר תחת המעבדים החדשים.

ובלי קשר יש גם בעיות עם המעבדים של אינטל אבל אלה פחות הסימפטומים כי נהרס לי פעמיים 13900KF

נערך על-ידי המפציץ A החמקן

פורסם

מסכנים כל אלה שקנו i7-i9 דור 13/14 הבנתי שגם דור 15 עושה בעיות ישמור השם השוק פשוט גרוע .

אם היבואנים היו מורידים את מחירי המעבדים דור 12 דרסטית i7-i9 היה להם קלף מנצח

============ תיקון =============

גם ה i7-i9 בדור 12 גרוע חם בצורה מטורפת מלא בעיות 254W WTF ? בפעם הבאה שיוציאו מעבד עם 400W יהיה בכלל שמח

נערך על-ידי iveco

פורסם
ציטוט של iveco

מסכנים כל אלה שקנו i7-i9 דור 13/14 הבנתי שגם דור 15 עושה בעיות ישמור השם השוק פשוט גרוע .

אם היבואנים היו מורידים את מחירי המעבדים דור 12 דרסטית i7-i9 היה להם קלף מנצח

============ תיקון =============

גם ה i7-i9 בדור 12 גרוע חם בצורה מטורפת מלא בעיות 254W WTF ? בפעם הבאה שיוציאו מעבד עם 400W יהיה בכלל שמח

דור 15 עובד מעולה למעשה. יוצר במפעל חיצוני.

יש צריכה גבוהה אבל זו לא הבעיה שיש למעבדים האלה, יש בעיית התחמצנות של הציפים. כלומר אורך החיים שלהם קצר יותר.

יש עדכוני ביוס שלכאורה אמורים לתקן את העיניין ע”י הפחתת המתח והתדר אבל זה רק מאריך את הבלתי נמנע.
וזה קיים בכל דור 13 ודור 14
זו הסיבה למה אינטל יצאה מהקופסא והוציאה את הדור המשך למרות שהוא פחות חזק הוא יותר יעיל.

יצא לי לעבוד עליו, היו לי זירו בעיות.

במשחקים בקושי מגרד את ה-73C עם AIO די תקציבי.

פורסם

אני כבר לא יודע מה עדיף מעבדים מתחממים למוות / מסכים כחולים / מעבדים שמתים פתאום ( אינטל ) או מעבדים עם נפילות קשות ב 1% וב 0.1% במשחקים ( AMD ) שלא נדבר על הטכנולוגיה X3D שהיא לא אפויה מלא בעיות עם הבקר מתחמם כמו משוגע והבילבול של 2 הבקרים על המעבד X ל 3D בין מעבר ממשחק לשימוש רגיל .

לצערי נראה לי שעדיף לקחת מעבד AMD מסדרת X הרע במיעוטו ומדי פעם לאכול נפילה של 12 FPS במשחק :(

נערך על-ידי iveco

פורסם
ציטוט של iveco

אני כבר לא יודע מה עדיף מעבדים מתחממים למוות / מסכים כחולים / מעבדים שמתים פתאום ( אינטל ) או מעבדים עם נפילות קשות ב 1% וב 0.1% במשחקים ( AMD ) שלא נדבר על הטכנולוגיה X3D שהיא לא אפויה מלא בעיות עם הבקר מתחמם כמו משוגע והבילבול של 2 הבקרים על המעבד X ל 3D בין מעבר ממשחק לשימוש רגיל .

לצערי נראה לי שעדיף לקחת מעבד AMD מסדרת X הרע במיעוטו ומדי פעם לאכול נפילה של 12 FPS במשחק :(

תקח 7800X3D או 9800X3D
יש להם CCD יחיד, כך שאין שום בעיות עם חלוקת CCD
האומנם אני עם מעבד המכיל 2 CCD אבל אם מפרמטים מספיק פעמים ומתקינים את הדרייברים בצורה מסויימת אפשר לקבל מעבד שעובד ועובד טוב
צריך רק קצת התעסקות איתם, כמו זיכרונות לקבע על 6000, בקר על GEAR1, אולי להוריד טיפה CL

אצלי לא עובר את ה-77C תחת R23 בלופים עם 7950X3D, בקיץ זה 83C

לא משהו דראסטי, רוב ליבות ה X3D אצלי על 5GHZ+

פורסם
ציטוט של קלוקיי

ספק כוח 850 וואט זהב של Pystar

החברה הזאת די מפוקפקת .

המחשב שלך חדש ואמור להיות באחריות אם הורכב בחנות קח אותו חזרה לחנות .

בין אם החנות מוצאת שהבעיה היא בספק ( ומחליפה באחריות )ובין אם לא , מומלץ לבקש להחליף את הספק למותג יותר איכותי.

פורסם

זה שהספק “ זהב “ לא אומר שהוא עשוי מרכיבים איכותיים זה תרגיל שיווקי של הסינים ימח שמם וזכר*

פורסם
ציטוט של המפציץ A החמקן

תקח 7800X3D או 9800X3D
יש להם CCD יחיד, כך שאין שום בעיות עם חלוקת CCD
האומנם אני עם מעבד המכיל 2 CCD אבל אם מפרמטים מספיק פעמים ומתקינים את הדרייברים בצורה מסויימת אפשר לקבל מעבד שעובד ועובד טוב
צריך רק קצת התעסקות איתם, כמו זיכרונות לקבע על 6000, בקר על GEAR1, אולי להוריד טיפה CL

אצלי לא עובר את ה-77C תחת R23 בלופים עם 7950X3D, בקיץ זה 83C

לא משהו דראסטי, רוב ליבות ה X3D אצלי על 5GHZ+

גם ראיתי סירטון אצל יוטיובר עם מיליוני צפיות שיש ל X3D בעיה גם עם הזכרונות בתדרים הגבוהים 6000 MHZ DDR5 רק ה 4800 עובד משהו הזיה… אני אחפש את הסירטון ואשים כאן לינק

פורסם

בלי קשר ה 3D V-CACHE רגיש לחום וזה יוצר בעיה למעבד אז גם אם יש בקר אחד על ה 7800X3D הבעיה עדיין לא נפתרה ב 100 אחוז הטכנולוגיה דור 2 של ה 3D עדיין לא בשלה היא דיי גרועה עדיף ללכת על הסידרה X

פורסם
ציטוט של iveco

בלי קשר ה 3D V-CACHE רגיש לחום וזה יוצר בעיה למעבד אז גם אם יש בקר אחד על ה 7800X3D הבעיה עדיין לא נפתרה ב 100 אחוז הטכנולוגיה דור 2 של ה 3D עדיין לא בשלה היא דיי גרועה עדיף ללכת על הסידרה X

אתה מדבר שטויות. אין הבדל בין דור 2 לדור 3 סתם למעשה רק צומצם המרווח בין הגישור של הליבות ולא גודל הליבות בין הדורות.

X מגיעים לטמפ’ גבוהה יותר, למעשה אפילו 7600X מגיע ל-95C עם קירורים של 200W+ TDP בקיץ

יש לי את כולם, הביצועים של AVG תחת 4080 ומעלה אתה תראה הבדל שעומד על 12 אחוז וצפונה לפעמים עד 40 אחוז במשחקים בין ליבת X לבין X3D תחת אותו מודל.

הבעיה עם 2 CCD אמורה להסתדר עם ה TURBO MODE תחת AGESA 1202A שלכאורה מבטל את ה-CCD לגמרי לפי שימושים והוא הופך להיות במצב דינאמי

זה עדיין בגירסת בטא וזה ממש לא גימיק כמו שמנסים לצייר את זה כמה יוטברים.

הבעיה העיקרית עם 2 CCD וגם זה קיים עם גירסאות שאינן X וגם כאלה שהן X, אם קיים 2 CCD ומשחקים משחק והוא מתמקד ב-CCD0 ובטעות תהליכון קטן עובר ל-CCD1
נוצרת ירידת ביצועים מהסיבה שהדילי בין ליבות בתוך CCD הן 24NS וליבות בין CCD שונים קופץ ל-74NS, היה באג שסודר תחת הדור החדש של AMD שעמד על 142NS בממוצע וירד כרגע לרמה זהה לדור הקודם

הדופי הוא שינוי מיקום ה CCD ושינוי אזורי החיישנים שגורמים לו להישאר על תדר גבוה יותר ולמעשה אפילו גירסאות שאינן X3D מביאות LOW 1% טוב יותר מ-7800X3D או 7950X3D מול 9800X3D או 9900X כל אלה שניסיתי.

האם זה משהו משמעותית טוב יותר? לא כל כך כי ה-LOW 1% טריקי כי ה AVG כמעט פי 3 יותר טוב בחלק מהמעבדים על אחרים.

בנוגע לבקר שאמרת.. יש לכולם בקר בודד. רק חלוקה שונה של אזורי ליבה.

בנוגע לזיכרונות, אתה בטח מדבר על JAY2CENTS שאין לו מושג קלוש ב-AMD וכל הזמן קופץ בין אינטל ל-AMD וחוזר חלילה העיקר לעשות מעין הייפ פרסומי.

המעבד שלו דפוק בגלל כל האוברקלוק שהוא עשה, ליבות CCD במעבד שהיה לו 7950X3D שגם לי יש, יכול להיהרס בקלות אפילו עם +150 למתח.

מה שסביר להניח שקרה כי היה לו אותו בתקופה שה-SOC לא היה נעול במתח ל1.3V מה שגרם למעבדים להישרף ובין הייתר גם להיפגם ועדיין לעבוד.

כל מעבד שניסיתי ומכרתי ועבר לי בידיים עשה 6000 GEAR1, חלקם 6200 ואפילו 2 הצליחו 6400, זה סה”כ לוטו של טיב הסיליקון.

אין טעם להעלות מהירויות כי ביצועים שווי ערך תחת אותם תזמונים ל-6000 יהיו 7600+ על GEAR2, בשביל באמת לתעדף את זה 8000-9000
אישית יצא לי לנסות 7600 לא מעבר לזה עם קיט של A-DIE של HYNIX של 6400 במקור או הורדת תזמונים תחת 6000 לכיוון CL28

פורסם
ציטוט של המפציץ A החמקן

אתה מדבר שטויות. אין הבדל בין דור 2 לדור 3 סתם למעשה רק צומצם המרווח בין הגישור של הליבות ולא גודל הליבות בין הדורות.

הדור 3 של ה 3D V-CACHE עוד לא יצא ואתה כבר החלטת שאני מדבר שטויות ושאין הבדל בין דור 2 ל 3 ?

200.webp?cid=82a1493botqwu5kj5r4en6921e1

פורסם
ציטוט של iveco

הדור 3 של ה 3D V-CACHE עוד לא יצא ואתה כבר החלטת שאני מדבר שטויות ושאין הבדל בין דור 2 ל 3 ?

200.webp?cid=82a1493botqwu5kj5r4en6921e1

5XXX VERMEER

7XXX RAPHAEL

9XXX GRANITE RIDGE

הם לא זהים בשום צורה והם הנדסה לדור המשך.

אתה יכול להמשיך להטריל בפורום.. בהצלחה.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים