עבור לתוכן

מבקש את עזרתכם בבחירת כרטיס Low-End חדש במקום ה MX440 שיש לי כרגע

Featured Replies

פורסם

אני בטוח שחלקכם מרים גבה בקשר לכותרת ותוהה "מה הוא רוצה מאיתנו, הרי MX440 הוא כרטיס Low-End?"

טוב, אז הסיפור הולך ככה (אולי מישהו כבר נתקל בו בפורום של התמיכה הטכנית, כתבתי על זה לפני כמה שבועות, למי שאיך כוח, שיקפוץ ישר לחלק שמתחיל בוכאן אני צריך את עזרתכם):

המחשב, כמו שניתן לראות בחתימה - AMD AXP 2000, לוח Gigabyte 7VAX, כרטיס מסך GeForce4 MX440.

עד לפני כ-11 חודשים, המחשב עבד עם כרטיס מסך ישן ונחמד בשם Riva TNT2 עם 32MB. הכל עבד כמו שצריך. לפני 11 חודשים התקלקל הלוח והחולף בחדש. באותה הזדמנות אמרתי - טוב, אם אני כבר כאן, אני אקנה כ. מסך "נורמלי" (נורמלי בשבילי - לא במחיר גבוה, לא צריך להריץ את המשחקים הכי חדשים) וקניתי את ה MX440 הנוכחי. מאותו יום, ועד היום, יש לי בעיות במחשב - המחשב מידי פעם, באופן אקראי, מחליט להיתקע (המסך עובד ל stand-by ושאר המחשב קפוא, גם ב Windowx XP וגם ב Windows 2000). כל מה שניתן לעשות - בדיקות/החלפות - מערכת הפעלה חדשה, דיסק קשיח, זיכרון, ספק כוח, בדיקה עם ובלי UPS, בדיקה עם ובלי חיבור למודם של האינטרנט וכלום. הבעיה נשארה. בחנות, למרות שלא ראו את הבעיה, החליטו להחליף לוח (זהו כבר הלוח השלישי), אבל זה לא עזר. טוב, מה עושים - שולחים את כ. המסך להחלפה. נשלח, חזר כ. מסך זהה (רק בלי DVI), אך הבעיה נשארה (אחרי כשבוע, התפוצץ קבל בלוח והוא הוחלף שוב, אם זה מעניין מישהו). באותו זמן, החנות נתנה לי לבדוק כ. מסך אחר - FX5200. הייתי איתו בערך שבוע וחצי ולא היו בעיות בכלל. מסקנה - הבעיה בכרטיס מסך.

וכאן אני צריך את עזרתכם:

הכרטיס מסך שלי הוא MX440 (של חברת PalitDaytona) עם ממשק לזיכרון של 128bit (לא גירסת SE). כרטיס המסך שניתן לי לבדיקה הוא FX5200 עם ממשק לזיכרון של 64bit, מה שהביא לכך שה MX440 עבר את ה FX5200 במבחני ביצועים שערכתי (Aquamark, 3DMark2001).

אני לא רוצה להשקיע יותר מדי כסף בכ. מסך (אני לא מאלה שמשחקים בכל המשחקים הכי חדשים שיוצאים), אבל אני גם לא רוצה "לחזור אחורה" ולקנות כ. מסך שייתן לי ביצועים פחותים מה MX440 הקיים (כן, יש גם כרטיסים כאלה). זה אומר שה 9200SE או FX5200 עם 64bit לא באים בחשבון בכלל. הקטע הוא שכ. המסך שלי עדיין באחריות, אבל אני לא יכול לקבל כ. מסך של חברה אחרת (שהוא גם כן MX440), כי החנות כבר לא מוכרת את הדגם הזה - הדגם המינימלי הוא FX5200. ביקשתי שיזמינו לי את ה 9200, שהוא לא SE וגם לא PRO (יקר), אבל כשהוא הגיע מסתבר שמחירו עולה על 500 ש"ח, שזה יותר מדיי. בקיצור, בחנות עשו את כל מה שהם יכולים (גם לוח וגם כ. מסך הוחלפו), אבל הבעיה עדיין לא נפתרה.

מכיוון שדיי בטוח שכ. המסך הוא הגורם לבעיה ומכיוון שכרטיס מסך מדגם אחר פתר את הבעיה, אני צריך כ. מסך טוב ל Low-End (שיהיה זול, בסביבות ה 400 ש"ח). אני צריך שהוא יהיה 128bit ורצוי עם 128MB זיכרון.

הנה מה שאני מצאתי:

דגם - Gigabyte - GV-R92128DH, באתר http://www.dandr.co.il/details.asp?id=908 במחיר 411 ש"ח. זה נראה הכרטיס המבטיח ביותר.

Abit - Siluro FX5200 DT, באתר http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=153 במחיר 450 ש"ח, אבל אני לא בטוח שהוא 128bit (באתר כתוב - 128bit Studio-Precision Color for the Most Demanding Applications, ואין פירוט לגבי רוחב הפס של הזיכרון שלו).

INNOVISION GFORCE FX5200 128MB AGP*8+TV+DVI, באתר (כתוב שהוא 128bit):

http://www.pccenter.co.il/deal_room6.asp?lead_id=&cust_cat=&cat_id=19&cat_name=כרטיסי%20מסך&prod_id=66&prod_name=GFORCE%20INNOVISION&step=1&cat_button=1

המחיר - כ 440 ש"ח.

Club3D Radeon 9200 128MB 128bit TV/DVI Video Card באתר:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_981&products_id=5468 במחיר של כ 430 ש"ח.

כל שאר הכרטיסים שראיתי - או שלא מתאימים, או שאין מספיק מידע לגביהם.

האם משתלם לקנות את אחד הכרטיסים הנ"ל? או בכלל להשקיע בכ. מסך אחר (אפשר שיהיה קצת יותר יקר)? ואם כן - באיזה?

תודה לעונים (וגם לאלו שטרחו לקרוא את כל הסיפור).

פורסם

ה9200 לא SE הוא החזק בחבורה.

החברה לא משנה...

פורסם

סיפור ארוך עשית פה :)

אני ממליץ לך על 9200 לא ה SE

ורק שתדע שאין דבר כזה LOW-END ??? מה שאתה מחפש זה LOW-MID

תתחדש. ;D

פורסם

5200 עם ה128BIT תומך בDX גבוה יותר (אם אני לא טועה)

ה9200 אולי חזק יותר טיפה אבל עדיף תמיכה בDX מאשר איזה 5 FPS...

קח את ה5200 (שוב תוודא שזה ה128BIT)

פורסם

תריץ חיפוש אני זוכר שמישהו הראה פה gforce 4 ti 4200 (קפיצת ביצועים ענקית) ב400 שקל

פורסם

מניסיון שלי , קח את זה :

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25_90&products_id=1168

הוא יותר טוב מה9200 הרגיל , ויותר טוב מהFX5200 128BIT...

נבדק , והוא עולה בידיוק 400שקל. , כמות זיכרון של הכרטיס לא משנה כמעט כלום... , אתה תהנה ממנו יותר מאשר כל FX5200 או כל 9200... , תאמין לי.

פורסם

ה 9200 לא תומך ב 9? אם אני לא טועה הוא יצא עם ה 9600 ולשניהם תמיכה ב 9

אבל זה רק אם אני לא טועה.. :x

פורסם

ה9200 תומך בDx 8.1, והכרטיס שגיא הציע הוא הכי חזק (זה לא משנה שיש לו 64MB).

פורסם

ה9000 פרו באמת יותר טוב, אך זה לא נכון להגיד ש64MB זה לא משנה...

ישנם כבר משחקים שדורשים 64MB מינימום, אך אלו משחקים כבדים, אך יש סיכוי גדול שה9000 פרו לא יוכל בכלל להריצם.

פורסם

אני קניתי GeForce 4 Ti4200 128MB with AGPX8 במרדנית לפני חודש ב-300 שקל

נראה לי הפתרון הכי טוב אם עדיין יש להם

פורסם

להחליף MX440 ברידאון 9200SE זה טפשי מאוד.

פורסם

כן זה באמת טי]פשי אם כבר לקנות 9600פרו שבאמת זה הבדל גדול אבל להחליף 440 בכרטיס שבביצועים משתווה לו זה סתם ביזבוז כסף טוטלי :P

פורסם

9200SE יותר חלש מMX440.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים, תמשיכו להזרים תשובות ותגובות :).

כן זה באמת טי]פשי אם כבר לקנות 9600פרו שבאמת זה הבדל גדול אבל להחליף 440 בכרטיס שבביצועים משתווה לו זה סתם ביזבוז כסף טוטלי  :P

נכון, גם רשמתי את זה בהתחלה. אני צריך להחליף את כ. המסך לא בגלל שאני לא מרוצה ממנו או שאני צריך משהו יותר טוב, אלא בגלל שמשום מה הוא לא מסתדר לי עם הלוח (כאמור, הכל מלבד המעבד והמארז נבדקו/הוחלפו).

1. ה Radeon 9000 PRO נשמע בחירה טובה, אבל אני אמתין לעוד מספר תגובות. בנוסף באיזה DX הוא תומך? 8.1 כמו ה 9200? זה שהוא רק עד AGPX4 זה לא נורא.

2. אי לא מעוניין בכרטיסי SE (כאלו שעובדים ב 64bit), הם סתם ביזבוז כסף. אלה כרטיסים שמוכרים למי שלא מבין או למי שכל היום רק כותב ב word.

3. ראיתי איפשהו השוואה בין FX5200 ל 9200 (שניהם 128bit), אולי דרך החיפוש באתר (לא זוכר בדיוק את הכתובת של האתר) ושם הוכח שברוב המקרים ה FX5200 עדיף.

4. במרדנית ראיתי Palit GeForce 4200Ti 128MB +TV+DVI במציאון (וגם בחלק של כרטיסי המסך...), אבל:

א. הוא עולה בערך 600 ש"ח.

ב. הוא של Palit, שייצרה את ה MX440 הנוכחי (זה שעושה בעיות). התחושה שלי היא שה MX440 שלהם והדגם הנוכחי של הלוח שלי (7VAX) פשוט לא מסתדרים. אני מעדיף לא לקנות ציוד שלהם כרגע.

ג. חבר שלי קנה קנה מחשב ממרדנית והיו לו בעיות עם כרטיס המסך. הלכתי איתו לחנות עם המחשב, וקודם כל הם האשימו את המשתמש - לא היית צריך לעדכן את ה Windows, אולי הבעיה מה Firewall, הדרייבר לא נכון ועוד שטויות כאלו (בקיצור, הכל - רק לא הם). בסוף, לאחר עוד כמה נסיעות לחנות (במוניות) הם הסכימו להחליף לו את ה MX440SE ל 9200SE תמורת 100 ש"ח (אמרתי לו בטלפון שיתמקח איתם ובסוף הוא שילם רק 60 ש"ח, אבל הם גרמו לו לחשוב שהם ספגו בגללו הפסד). אני מעדיף לא להתעסק איתם.

5. לא בדקתי את ה 9600PRO, מפני שהמחיר שלו נראה גבוה (אם תתנו קישור לאתר שמוכר אותו בזול, אני אשמח).

6. כמו שכבר אמרתי, אני לא ממש משחק בכל המשחקים החדשים ולכן לא צריך כרטיס "חזק". מה גם שתוך כשנה כל הטכנולוגיה תשתנה לחלוטין (BTX, DDR2, SATA, PCI-Express, מעבדי 64 ביט), והשידרוג הבא יצריך החלפה כוללת של המחשב, כולל כרטיס מסך.

שוב תודה על התגובות (נא להמשיך אם אפשר).

פורסם

R9000 PRO תומך DIRECTX 8.1

FX5200 הוא כרטיס חלש מאוד ואם תקנה תוודא שהוא 128 ביט כי יש גם גרסאות 64 ביט

השוואה FX 5200/RADEON 9200 :

http://www.pc-spot.co.il/reviews/5200vs92001.php

ב www.ksp.co.il יש RADEON 9600 PRO ב690 שח וזה הכי זול שתמצא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים