פורסם 2019 במרץ 136 שנים שלום, אני נמצא בסינגפור במעונות של אוניברסיטה. יש לי כניסת את'רנט בקיר, וחיברתי אליה ראוטר שקניתי: D-Link DIR-809 כל 24 שעות כמעט במדויק, הראוטר מאבד קישור לרשת האוניברסיטאית, ואז ממשק האדמיניסטרציה שלו מראה ציור של אובדן קשר עם שרת ה-DHCP של האונ'. בתמיכה הטכנית של האונ' טוענים ששרת ה-DHCP שלהם מקצה כתובת לנצח (ולא נניח רק ל-24 שעות). אז קודם הם ביקשו שאחליף כבל רשת. החלפתי כבל והבעיה המשיכה. אח"כ בלבלו במוח שזה תקלה בתווך שבין השקע שלי לסוויץ'. שוב טעות: באו טכנאים, בדקו עם ציוד ונתנו דו"ח מפורט שהתווך הזה תקין. עכשיו הם עברו לפריט הבא ברשימת המכולת שלהם, וחושדים שמקור הבעיה בראוטר שלי. אשמח אם תייעצו לי איך לקנפג את הראוטר כראוי, בהנחה שמקור התקלה בראוטר עצמו. אציין שהוא כבר מקונפג ב-Dynamic IP(DHCP) וב-router mode לפי דרישת האונ'. בנוסף, יש לי לפטופ ו-RaspberryPi שאני יכול לחבר ישירות לשקע האת'רנט במקום הראוטר, כדי לאבחן אם גם הם מאבדים קישוריות בתדירות דומה. תודה מראש! נערך 2019 במרץ 136 שנים על-ידי spitzi
פורסם 2019 במרץ 136 שנים ציטוט של spitzi כל 24 שעות כמעט במדויק, הראוטר מאבד קישור לרשת האוניברסיטאית, ואז ממשק האדמיניסטרציה שלו מראה ציור של אובדן קשר עם שרת ה-DHCP של האונ'. בתמיכה הטכנית של האונ' טוענים ששרת ה-DHCP שלהם מקצה כתובת לנצח (ולא נניח רק ל-24 שעות). עזוב מה הם אומרים אתה יכול לבדוק בעצמך לכמה זמן יש לך "ליסינג" כנס ל CMD, תריץ את הפקודה ipconfig /all חפש את 2 השורות של Lease, וככה תדע לכמה זמן ה DHCP מעניק לך את ה IP. בכל אופן, בדרך כלל זה מוקצה ל 24 שעות...מה שהם אומרים זה לא הגיוני בנוסף, אולי זה יעזור - שווה לשחק שם בהגדרה שבסרטון תעדכן
פורסם 2019 במרץ 146 שנים מחבר צודק, שרת ה-DHCP שלהם מחכיר את הכתובת רק ל-24 שעות, לפ התמונה המצורפת. מצחיק שלא בדקתי בעצמי. זה מה שקורה כשסומכים על ילדי תמיכה שרק עוברים על רשימת מכולת. הם אפילו לא הצליחו להבין שאני מחובר כל הזמן למעט ניתוק אחד ביום. עכשיו אני תוהה אם אני יכול לקנפג את הראטור המחורבן של D-Link כך שפשוט יבקש כתובת חדשה כשהקודמת פגה. הוידאו ששלחת הוא כפי הנראה עבור שמירת כתובת ב-LAN האלחוטי, אז אני לא רואה איך זה רלבנטי לבעיה שלי. תודה.
פורסם 2019 במרץ 146 שנים למיטב ידיעתי התקן שעובד נכון מחדש את החכירה הרבה לפני שתם זמנה, בתנאי שהוא נשאר מחובר. מעולם לא היתה לי בעיה עם זה. רוב הנתבים מגיעים מוגדרים ל 24 שעות ואין עם זה שום בעיה. נסה לעדכן את הדריבר של כ הרשת שלך.
פורסם 2019 במרץ 146 שנים מה בעצם קורה אחרי שעברו אותם 24 שעות? האינטרנט מתנתק וחוזר לבד? או לא חוזר בכלל? לכבות ולהדליק את הראוטר, עוזר? מה לגבי IP סטטי, רלוונטי?
פורסם 2019 במרץ 146 שנים על רגל אחת: Per the DHCP standard, RFC 2131, a DHCP client does not wait for its lease to expire, because it risks getting a new address assigned to it. Instead, when a DHCP client reaches the halfway point of its lease period, it attempts to extend its lease so that it retains the same IP address. Thus, the lease duration is like a sliding window. Typically if an IP address was assigned to a device, the device was subsequently taken off the network and its lease was not extended, the DHCP server will let that lease run out. Because the client is gone from the network and no longer needs the address, the lease duration in the server is reached and the lease is in “Expired” state.
פורסם 2019 במרץ 146 שנים מחבר אחרי 24 שעות, הראוטר מאד קישוריות לרשת האוניברסיטאית ולא מחדש אותה, אלא נשאר במצב שהממשק הגרפי שלו מראה נתק מ-DHCP, ואז כל המכשירים שמחוברים אליו אלחוטית גם מאבדים קישוריות לאינטרנט. אני לא יודע אם זה באשמת הראוטר או באשמת הרשת האוניברסיטאית. אם אני מאתחל את הראוטר, הקישוריות חוזרת ל-24 שעות, ושוב יש נתק. בתמיכה הטכנית של האוניברסיטה מסרבים בתוקף לתת IP סטטי. הראוטר מעודכן לקושחה הכי עדנית ש-D-Link מספקים עבור הדגם הזה. אני לא מבין בשביל מה "לעדכן את הדרייבר של כ. הרשת". אם הכוונה היא לעדכן את הדרייבר בלפטופ שלי, מה זה קשור לראוטר? יכול להיות שמשהו בקינפוג של הראוטר לא נכון?
פורסם 2019 במרץ 146 שנים בדוק עם ipconfig /all מתי מסתיימת החכירה. עכשיו תריץ את הפקודה ipconfig /renew ובדוק ששעת סיום החכירה אכן שונתה שוב עם הפקודה ipconfig /all איזנ חלונות יש לך והאם היא מעודכנת להיום? נערך 2019 במרץ 146 שנים על-ידי Ivan
פורסם 2019 במרץ 146 שנים מחבר IVAN, יכול להיות שהייתי לא ברור לגבי מבנה הרשת הביתית שלי: הראוטר מחובר לאת'רנט האוניברסיטאי מצד אחד, ומצד שני נותן גישה אלחוטית ב-WiFi לשאר המכשירים שלי: לפטופ, אייפד, סמרטפון. כך שהקליינט של ה-DHCP האוניברסיטאי זה הראוטר עצמו, ולא הלפטופ שלי שמחובר אליו ב-WiFi. לכן גם לא הגיוניות לי ההצעות לעדכן דרייבר של כ. רשת, לחדש כתובת IP וכו'. לצרכי דיאגנוסטיקה, כיביתי את הראוטר וחיברתי את הלפטופ ישירות לאת'רנט, כך קיבלתי את הסקרינשוט למעלה שמראה ששרת ה-DHCP של האוניברסיטה מחכיר כתובת ל-24 שעות. אני מניח שמה שנכון ללפטופ נכון גם לראוטר. בסופו של דבר, אני צריך שהראוטר יהיה זה שמחובר כל הזמן. לכן אני שואל האם יש מצב לקנפוג שגוי בראוטר. אני יכול לשלוח סקרינשוטים מתוך מסכי האדמיניסטרציה של הראוטר אם זה יעזור. תודה.
פורסם 2019 במרץ 156 שנים מוזמן לחפור קצת בסרטונים פה, אולי יעזור https://www.youtube.com/results?search_query=configuring+d-link+router+for+dhcp+renewal+automatically
פורסם 2019 במרץ 156 שנים מחבר אלכס, זאת לא קונפיגורציה של שרת ה-DHCP בתוך הראוטר, מדובר על ראוטר כקליינט DHCP ברשת האוניברסיטה.
פורסם 2019 במרץ 156 שנים שמע, איכשהו עד היום כל ציוד של DLINK שהתעסקתי איתו עשה בעיות שונות ומשונות. ראיתי שכבר כתבת שעדכנת ל FIRMWARE הכי עדכני. אם לא אכפת לך מהאחריות\היא נגמרה הייתי מנסה לעדכן לאיזשהו DDWRT ובודק מה קורה אז. לחלופין, במקום להמשיך להתעצבן על זה...שעון שבת ב15 שקל (תבקש ממישהו שישלח לך מהארץ?) ומגדיר אותו שפעם ב23 שעות יכבה וידליק את עצמו מחדש..נניח ב3 בלילה שיכבה את עצמו ויחזור אחרי רבע שעה
פורסם 2019 במרץ 156 שנים מחבר כן, הבנתי בדיעבד שזאת היתה טעות לקנות DLink, נדמה לי שכבר עשיתי אותה פעם עם חרטה דומה. הראוטר הזה פשוט לא עושה renew אוטומטי, שזה מאוד משונה בשביל תוכנה שהחברה הזאת כבר מתעסקת איתה הרבה זמן. יש כפתור renew ידני. הרעיון עם שעון שבת יפה! כבר חשבתי לכתוב משהו שיעשה את זה תוכנתית מ-raspberry pi שיש לי, אבל חבל על ההתעסקות. לחלופין, אני חושב שפשוט אקנה עוד ראוטר, כזה שהאונ' בדקה והמליצה עליו (לו ידעתי שיש כזה, הייתי קונה מראש), ואזכור לא לקנות יותר DLink. לגבי DDWRT, ניסיתי את זה פעם עם ראוטר אחר ויצא רע, ניתוקים כל הזמן. אני חושב ש-DDWRT יותר בטוח לשימוש עם ראוטרים חזקים יותר חומרתית, לא low-end במחיר. דרך אגב, הראוטר הזה הוא מסדרת ייצור A3, ומעיון אונליין נראה שהם פתרו את הבעייה בסדרת ייצור B ואני סתם קניתי צ'יקמוק. נערך 2019 במרץ 156 שנים על-ידי spitzi
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.