עבור לתוכן

שימוש ב RAID 5 עם 4 דיסקים, האם אפשרי?

Featured Replies

פורסם

במערכת שלי מותקנים 4 דיסקי SSD. שניים הם 128G ומותקנים בתצורת RAID 0 ועוד שניים הם 256G וגם הם מותקנים בתצורת RAID 0 (שניהם מגבים אחד את השני). אני משתמש ב MiniTool ShadowMaker Free שבעצם משכפלת דיסק על דיסק כדי לבצע גיבוי מערכת מלא אך כך אני יכול לנצל רק את הקיבולת של ה RAID 0  הקטן יותר (256G סה"כ) בלבד.

האם ניתן ליצר RAID 5 שינצל את כל הדיסקים במערכת בתצורה של 256G + 256G + (128G + 128G) כך שאוכל לקבל דיסק אחד בגודל 512G ללא צורך בגיבוי ידני?

פורסם

יש לך פה סה"כ 768G. ל512G עם יתירות צריך לפחות 1024G.

אם אתה לא צריך יתירות/גיבוי, ומוכן לסכן את הנתונים שלך, לכאורה אתה יכול פשוט לוותר על הכוננים הקטנים ויש לך 256G+256G בRAID0 שנותנים 512G.

פורסם

לא,

הוא מתכוון האם יש אפשרות לעשות raid 5 מ3 דיסקים של 256 ( ואז יש 512  לשימוש וגם גיבוי  parity) 

כאשר אחד מהדיסקים של ה 256 הוא למעשה jbod של 2 יח' של  128 גיגה  . 

אני חושב שזה תלוי בקר ולדעתי בבקרים הפשוטים שיש בלוחות הבייתים לא קיימת אפשרות כזאת , אבל  מעולם לא באמת ניסית לבצע דבר כזה.

פורסם
  • מחבר

בדיוק, RAID5 של חצי טרה, אם זה אפשרי עם בקר RAID חיצוני בעלות לא גבוהה (<50$) אז זה מאוד מפתה. יש למישהו רעיון מה לחפש בגוגל?

פורסם

בתקציב של $50 יהיה קשה למצוא. אתה מחפש משהו שיהיה מספיק מהיר ל4 כונני SSD, כלומר לפחות PCIE X4.

מה לוח האם שלך?

פורסם
  • מחבר

ערכת:

-מעבד: i5-4690K 3.5GHz

-לוח אם: Z87 XPOWER (MS 7811)

-קירור: CoolerMaster Seidon 240V V3 Plus

מארז:  P280 של אנטק

ספק: HydroX 650W

דיסקים: 2 SSD (ב RAID1) ועוד 4 קשיחים רגילים.

מערכת הפעלה: ווינדוס 7 64 ביט.

פורסם

אפשר לעשות זאת בתוכנה: Unraid (רשיון בסיסי - 59$) ועליו VM של Windows.

לא Raid 5, אבל כן פיתרון של יתירות.

ידרוש ממך ללמוד את מערכת ההפעלה הזו ואת ניהול ה-VM שלה.

לא בטוח שהשקעת הזמן הזו שווה את העניין, אלא אם אתה נהנה ללמוד דברים חדשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים