עבור לתוכן

מצבה של AMD חרבנה בהיבט הטכנולוגי של האצה גראפית

Featured Replies

פורסם

יש משהו אחד שאולי אנשים לא מודעים אליו, תקציבי ה R&D של AMD יחסית למתחרים שלה (אינטל/נווידיה) זעומים, ובסידרי גדול ממש מגוחכים בהשוואה. לכן אני מניח שהם חייבים לבחור היכן בעיקר להשקיע את תקציבי הפיתוח הללו במקום להתפזר על כל החזיתות. למשל בשנים הארונות AMD זכו בחוזים מאוד משמעותיים מבחינתם מצד סוני/מיקרוסופט לייצור ה APU לקונסולות שלהם ולכן אני מניח שמרבית המשאבים שלהם בשנים האחרונות וגם כיום מופנה לפיתוח הדור הבא על מנת לשמר את החוזים הללו. ברגע שמבינים את זה אפשר להבין בצורה די ברורה למה ל AMD אין את היכולת באמת להתחרות ראש בראש בחברה כמו נווידיה ושזה די נס שהם מצליחים להתחרות די יפה באינטל בתחום המעבדים לאחרונה.

הנה הנתונים מספרית למי שמעוניין להבין יותר:

https://spectrum.ieee.org/view-from-the-valley/semiconductors/design/hey-big-spender-for-semiconductor-rd-thats-intel

פורסם

חצי אמת. חלקים נכבדים מתקציב ה-R&D של אינטל בכלל לא הולך למיקרו מעבדים שולחניים. 

באותה שנה שהגרף הזה נוצר בה היה את עסקי הסמארטפונים שאינטל הייתה חלק מהם. הנה עוד כמה דברים:

* טכנולוגיית אופטיין ופיתוח פרוטוקול פלאש חדש לחלוטין

* בקרי WiFi ו-Blueooth ו-Ethernet לכל תחום בערך

* מפעלים מפעלים מפעלים

ואני בטוח שיש עוד המון. תחום ההתעסקות של אינטל הוא לא צר בכלל.

פורסם

אני כצופה מהצד רואה חברה שרק לאחרונה עולה על הגל ומתחילה להתאושש מבחינת דוחות כלכליים, מרווחים שעד לפני שנתיים שלוש

היו שליליים. אחרי שקמים על הרגליים מתקבלות החלטות כאלה ואחרות.. זה לא שאין יכולת להשקיע יותר ב R&D זה קשור לעיתים 

לציפיות בטווח קצר-בינוני, החלטות ניהוליות, אינטרסים של משקיעים וכדומה. יש סיכוי שזה גם החלטות נכונות לפרק זמן הנוכחי, את זה יודעים

אלו שיושבים שם ובעצם ירימו או לא ירימו את החברה.

אי אפשר לדעת מה ואם הם מתכננים בקרוב מהלכים מול NVIDIA. הקונסולות זה שוק ש AMD שחקן חשוב שם ואני מבסוט שזה נתח שהוא

שלהם במובן מסוים. 

2019-2020 יהיו שנים מעניינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים