עבור לתוכן

צניחה דרמטית במחירי כונני SSD

Featured Replies

פורסם

יש הנחה בנפח 2TB באמאזון האירופאים למיניהם. מחיר... מדהים של פחות מ-1100

• תגובות 468
  • צפיות 305.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הזמנתי טרה של סמסונג.

פורסם

דווקא יש ביקורת לא טובה עליו בדגם ה-512GB.

הדגם הזה נותן חצי מרוחב הפס בכתיבה והמטמון קטן.

פורסם
  • מחבר

יש איזה משהו עם הדגם החדש 660 של אינטל המבוסס QLC וצריכים להתייחס אליו.

יש לו מגבלה של אורך חיים סך הכל כתיבה 100TB לנפח 500GB. קרי עד 200 כתיבות פר תא בודד.

זאת לעומת rating של 600 כתיבות (כרפרנס) בטכנולוגיה TLC של סמסונג כפי שמצויה בכונן 860evo.

זה אורך חיים של שליש.

נקודת תורפה שניה היא מהירות כתיבה ונסבירה:

ברגע שה- buffer מתמלא קצב הכתיבה נופל דרמטית למטה למהירות שמזכירה ב- raw את המהירות של כונן מכאני רגיל.

סביבות ~100mb לשניה.

ה- buffer הוא רכיב ה- SLC שבכונן, קרי הנפח הפנוי שנותר בו ועדיין לא כתוב ומשרת פונקציה זו.

משמע שכאשר הכונן מתמלא עם הזמן, יתרת ה- SLC יורדת, ועימו גודל ה buffer קטן בהתאם.

מהסיכום שמעלה יש לקחת בחשבון איפה:

שמי שמתעסק המון עם כתיבות ובעיקר כתיבות של נפחים גדולים, אז הכונן לא מתאים. גם מבחינת גודל buffer מוגבל,

וגם מבחינת אורך חיים. אם כי על מנת למצות את כל ה- 100TB אורך חיים כולל בדפוס שמוש בייתי,  זו משימה מאד קשה.

כך שפחות מפחידה אותי מההיבט הזה.

הכונן הזה טוב לשמוש ביתי, שבו החסרונות כנראה לא יורגשו, אבל אינו מתאים לשמוש מקצועי, או אינטנסיבי ברובד הכתיבות

למי שעוסק בכך - כמו לדוגמא עיבוד וידאו שמייצר המון פלט. זה יגמור את הכונן מהר ויהיה לו כבד, כי ה- buffer מוגבל והקצב

כתיבה די מהר ירד, מרגע תחילתה של כתיבה גדולה.

בקיצור לשימוש גנרי בייתי/משרדי, לא לשמוש אחר (כמוסבר מעלה).

פורסם

Crucial MX500 2TB ירד זמנית למחיר של 950 שקל.

די, אני פשוט מקציף מבלבול.

טפשי יהיה מצידי לא להזמין כזה.

BF הזה פשוט חיסל לי את הארנק

פורסם

אם קנית מוצר שאתה לא צריך שעולה בדר"כ 2000 ש"ח באלף ש"ח.

בזבזת 1000 ש"ח לא חסכת 1000 ש"ח.

זאת הסיבה שלא הוצאתי שקל בכל חגיגות הקניות כולל יום הרווקים הסיני.

פורסם

האמת העירומה היא שאני לא הולך להזמין אותו, אבל אחסון הוא מוצר שצרכן תמיד צריך, במוקדם או במאוחר.

אני אישית כל בוקר מודה לגורל שאני לא צריך לשפוך עשרות אלפי שקלים על חומרה, אבל מי שצריך אחסון מהיר לדעתי יהיה חכם לקנות משהו כמו הMX500 הזה.

פורסם

מי ששופך עשרות אלפי שקלים על חומרה כנראה יקנה כונן יקר יותר.

פורסם

העניין הוא שלמרות הירידה היחסית במחיר, כונני SSD עדיין לא משתלמים ככונן ארכיון (קרי ספריות וידאו, תמונות, מוזיקה קובצי Binaries ועוד). 

המגמה כמובן מבורכת, אבל אנחנו עוד לא שם.

עבור רוב המשתמשים הביתיים (המצב קצת שונה בתחנות עבודה אמיתיות) כונן SSD בנפח 2TB הוא לא ההשקעה הכי טובה. באותו מחיר אפשר לקנות כונן SSD בנפח 500GB + 4TB של אסון בפלטות.

אני לא פוסל את קיומם.של מקרים  שבהם המצב שונה, אבל למרות הירידה במחיר שנותנת תחושה של מציאה לעומת מה שהכרנו, אני לא ממליץ לקנות סתם נפח אם אין בו צורך. הרי כמו תמיד אחרי BF, מעתה זה יהיה סדר גודל המחיר החדש ולמעט עסקי קרטלות מפוקפקים המגמה תמשיך בהדרגה ולא מן הנמנע שעד שיהיה צורך אמיתי ביותר נפח המחיר יהיה טוב עוד יותר או שאולי יהיה אפשר למצוא כונן NVMe במחיר דומה בעתיד (אחרי שהטכנולוגיה תבשיל קצת יותר).

פורסם
  • מחבר

^דברים נאים ונבונים 

אגב למרות המחיר הסביר לכל הדעות כ- 270 שח לכונן חצי טרה,

אני עדיין לא הרמתי את הפקק על נושא ה- SSD.

משום מה למחשב בבית לא מרגיש לי עדיין צורך והמכאני HDD מספק (אותי) היטב,

יש לי סבלנות להמתין כמה שניות נוספות בקריאת קבצים כבדים.

פורסם

לא יודע לגבי זה.

מן הסתם אפשר לחיות עם כונן קשיח, אבל SSD משפר את איכות החיים לא מעט וכבר כמה שנים שהמחירים הם לא בגדר מותרות. בטח בשנתיים האחרונות שכונני 256GB, ועכשיו 500GB, נעו סביב ה-300 ₪.

אני כן ממליץ על כונן SSD בשביל מערכת ההפעלה + תוכנות/משחקים, אבל באותה נשימה גם לקנות רק את הנפח המשתלם ביותר בהתאם לצרכים בנקודת זמן נתונה.

בניגוד לקשיחים שהמחירים שלהם די קבועים, בשוק ה-SSD הדברים עדיין מאוד דינמיים (גם בהיבט הטכנולוגיה שעדיין מתפתחת).

פורסם
ציטוט של About:blank

אבל באותה נשימה גם לקנות רק את הנפח המשתלם ביותר בהתאם לצרכים בנקודת זמן נתונה

בנוסף לא הייתי קונה בשביל שיפור ביצועים נטו אלא להגדיל גם נפח.

פורסם
ציטוט של nec_000

^דברים נאים ונבונים 

אגב למרות המחיר הסביר לכל הדעות כ- 270 שח לכונן חצי טרה,

אני עדיין לא הרמתי את הפקק על נושא ה- SSD.

משום מה למחשב בבית לא מרגיש לי עדיין צורך והמכאני HDD מספק (אותי) היטב,

יש לי סבלנות להמתין כמה שניות נוספות בקריאת קבצים כבדים.

אני בדעה שלך, אבל מכיוון שהמחשב ישן (בן 7) וההארד דיסק גם בן 7, הגעתי למסקנה שכדאי לקנות חדש ולאור המחירים הלכתי על SSD. (מעדיף לא לחכות ליום שהוא פשוט יחדול לתפקד)

* מדובר במחשב נייד.

פורסם
  • מחבר

^מחשב נייד זהו ספור אחר:

לכונן solid state כמו SSD ישנו יתרון הנדסי פיסיקלי על פני כונן מכאני,

שהוא כידוע רגיש לתנודות/מכות/זעזועים ונפילות. אלו כידוע אינם זרים בסגמנט מחשבים ניידים ולכן

בהם הוא מאד מועיל, מעבר למהירות, גם לאמינות שהיא היותר חשובה בהיבט הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים