עבור לתוכן

CAT6A או CAT6E לרשת בייתית?

Featured Replies

פורסם

איזה כבלים עדיף בשביל לרשת את הבית?

להבנתי CAT6E זה בדיוק כמו CAT6 רק עם קצת שיפצורים שמאפשרי יותר טווח או משהו כזה.

CAT6A כבר מאפשר תקשורת בקצב של 10Gbs לעומת 1Gbs של Cat6 או Cat6E.

הבעיה עם CAT6A שהוא מצריך כרטיסי רשת יותר מתקדמים.

השאלה אם אני יכול להעביר כבלים של CAT6A דרך הקירות ולהשתמש בציוד רשת של CAT6E?

אוליי בעתיד כן ארצה 10Gbs לרשת הבייתית. או שארצה שחלק מהמכשירים יהיו CAT6A וחלק CAT6E?

הסיבה היא כמובן שברגע שמעבירים כבלים דרך הקירות זה מסובך להחליף אותם?

פורסם
  • מחבר

מצאתי כבל מתאים: https://www.amazon.com/dp/B071CMXQNF/ref=sspa_dk_detail_0?psc=1&pd_rd_i=B071CMXQNF&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=f52e26da-1287-4616-824b-efc564ff75a4&pf_rd_r=ZWMXAZSFRM2RGXQJE2D4&pd_rd_wg=izq5M&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&pd_rd_w=p70dH&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pd_rd_r=11e15827-b852-11e8-a24a-f51ac5fec97e

הכבל הוא CAT6, PLNUM, UTP

PLENUM זה אומר שהכבל יותר חסין לאש ופחות גמיש. הוא גם SOLID COPPER במקום הרבה סיבים. זה עושה אותו יותר עמיד לאש ומתאים לקירות.

כבל CAT6E זה סתם שם שיווקי, אין באמת סטנדרט כזה.

הבנתי שיש גם כבלים מזוייפים, כלומר כאלה שהם לא באמת מה שהם משווקים.

UTP אומר שזה UNSHIELDED TWISTED PAIR.

UNSHIELDED זה אומר שאין עתיפות של אלומניום או דברים אחרים על החוטים. יש גם גירסת FTP לCAT6 אבל משום מה לא כתוב שם שזה מתאים לקירות.

איפה כדאי לקנות כבל במפרט כזה בארץ? או שזה מטורף להזמין מחו"ל? בגלל המשלוח...

תיקון: PLENUM זה למקומות יותר מסוכנים מבחינת בטיחות אש.

מה שאני צריך זה CMR בשביל קירות. PMR זה PLENUM ואני לא צריך את זה.

פורסם
  • מחבר

קיצר בסוף כשאצטרך אזמין כבל מחו"ל. החנויות בארץ זה פשוט ביזיון, אני לא סומך עליהם.

חנות שמוכרת CAT7 אתה יודע שהיא לא אמינה. כי אין כזה דבר CAT7 זה מוצר של רמאים.

פורסם

אני מניח שהתכוונת ל5E.

פורסם

כבל CAT7 בהחלט קיים, אבל אין בו שום צורך לסביבה ביתית.

כיום הייתי ממליץ להשחיל בקירות כבלי CAT6a. סיכוך UTP מספיק לסביבה ביתית/משרדית ממוצעת. מן הסתם התשתית לא מחייבת אותך לנצל את כל רוחב הפס שהיא מאפשרת ותוכל להמשיך להשתמש בציוד הקיים עד שתמצא צורך לשדרג.

אפשר לשלוף את הכבלים מהקירות ולהשחיל במקומם חדשים בעתיד, אבל זה מיותר וגם ייתכנו כל מיני סיבוכים מקומיים. עדיף להשקיע מראש בתשתית. יצא יותר זול ויחסוך כאב ראש בטווח הארוך.

פורסם

cat 7 cat 7A

שייכים לתקינה מסויימת.

cat 5 cat5A cat6 cat 6A

שייכים לתקינה של העליונים ולעוד תקינה.

תקרא פה

http://www.siemon.com/us/white_papers/07-03-01-demystifying.asp

חשוב לקנות כמו שציינת כבל קשיח לא מזוייף.

הבדיקה הבסיסית זה לגרד את הכבל לראות אם הצבע משתנה ולשרוף אותו, נחשות נשארת קשיחה ממצית.

6 6A נותנים אותה מהירות, אבל למרחק שונה, כ40 מ' ל6 לעומת 100, יכול להיות הבדל גם בסביבה צפופה אלקטרונית.

בגדול גם הייתי הולך על 6A החסרון שיותר קשה למצוא מחברים אמיתיים של 6A.

של 6 יותר קל, בכל מקרה תקפיד לקנות מחבר מתאים ואיכותי כי אם לא, לא עשית כלום.

מחבר מעולה, תוודא שהוא מה שרשום כי בדר"כ הם נמכרים ב40/50 ש"ח.

3M-Volition-RJ45-STP-Jack-Category-6A

פורסם

none77 צודק. במחשבה שנייה, תתעלם מההמלצה שלי.

לסביבה ביתית, וכל שכן אם מדובר בהתקנה עצמית ובתוך צנרת קיימת (לעומת בניית בית חדש) בבית בגודל ממוצע, השחלה של כבלי CAT6 תהיה יותר נגישה מכל הבחינות ואילו היתרונות של CAT6a יהיו זניחים עד לא קיימים בפועל.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

אני מניח שהתכוונת ל5E.

יש חנויות, אוליי בעיקר בארה"ב, שמשווקים לך CAT6E, שזה סתם לקחו את CAT6 והוסיפו לו E כי זה כאילו כמו CAT5E. זה משהוא מומצא לצורך שיווקי\תרמית.

פורסם

זאת לא בדיוק תרמית, אבל בהחלט משהו ששוחרר לשוק שלא במסגרת תקינה רשמית. מדובר בשיפור לכאורה של כבל CAT6 כך שיוכל לתמוך בתדר כפול של 500MHz.  כיום קטגוריה 6a היא התקינה הרשמית למי שזקוק לכך ובהחלט לא מומלץ בשום מצב לקנות כבל CAT6e.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על הכבל הזה?

https://www.amazon.com/Shielded-1000ft-Overall-Ethernet-trueCABLE/dp/B079NRDNGY/ref=sr_1_1_sspa?s=electronics&ie=UTF8&qid=1537005923&sr=1-1-spons&keywords=cat6a+ftp+500ft&psc=1

מנסה למצוא אותו ב100 מטר במקום 300.

לא בטוח שבארץ יעלה יותר זול.

הכבל 305 מטר הזה עולה 500 דולר כולל משלוח ועמילות מכס באמאזון.

בארץ הוא גם יעלה קרוב ל2000 שקל, ובכלל אין את החברה הזו בארץ.

הדברים החשובים זה SOLID COPPER, CMR וFTP.

פורסם

לא מכיר את החברה הזאת, אבל אתה יכול להסתפק גם בכבל UTP (אין הרבה הבדל מעשי בין FTP ל-UTP אם כי סיכוך FTP לא יזיק כמובן ואולי גם יותר נפוץ) ואתה גם לא חייב כבל CMR בסביבה ביתית כשהכל רץ בתוך הקיר ולא חשוף על מסילות או סולמות בתוך פירים.כבל CAT6 קשיח בסיכוך FTP באורך 100 מטר יעלה בארץ משהו כמו 250 עד 300 ₪. כאמור, בשימוש שלך כבל CAT6 יהיה יותר מעשי. אם ממילא תוף של 100 מספיק לך, לא סביר ששתי נקודות ימצאו במרחקgrievance גדול מזה הנתמך בכבל CAT6.

אני לא בקיא במחירים ככה בשליפה, אבל לדעתי תוף CAT6a  יעלה לך בארץ פחות מ-2,000 ₪ גם באורך 300 מ'.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שהחנויות בארץ, האתרים שלהם ניראים כמו ג'יפה, הם בכלל לא מבינים מה הם מוכרים. יכולים בטעות למכור לך משהוא לא טוב.

פורסם

כנ"ל בחו"ל. אם אתה חושש בנושא האיכות, תבקש לחתוך חתיכה קטנה ותבצע בדיקה כמו שהסביר none77 או שתקנה מחנות אמינה כמו מדיה גלקסי, TST או Cable (אמינות מניסיוני האישי) ואתה צפוי לקבל בדיוק מה שמוצהר מבחינת מפרט הכבל.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי בחנויות האלו, הם בכלל לא מציינים את כל המפרט המלא של הכבל.

אני לא חושב שאני יכול לסמוך על חנות שלא מסוגלת לעשות אתר שלא נראה כאילו הוא שייך לשנות ה90.

אוליי במזל הם יביאו לי כבל מתאים, אבל הם עצמם לא מבינים מה הם מוכרים.

פורסם

לדעתי צריך להביט קדימה עדיף CAT7 ואפשר לקנות לפי מטרים (לפחות בירושלים)

תואם אחורה ואין שום בעיה. (אז בשלב זה אל תשתמש בסיכוך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים