עבור לתוכן

התלבטות בין ניידים

Featured Replies

פורסם

היי לכולם, מעוניין לרכוש לקרובת משפחה מחשב נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו דיי פשוטים,גלישה וצפייה בסרטים.

אני רוצה שהראם יהיה לפחות 8 GB עם עדיפות למעבד אינטל מהדור החדש 8 וכמובן שיהיה עם SSD.

מכיוון שנושא המסך דיי חשוב בגלל שישמש למולטימדיה אז שיהיה לפחות FHD עם עדיפות לפנל IPS לא יודע עד כמה ה IPS קריטי.

התקציב הוא 3K פלוס מינוס,מצאתי 3 אפשרויות שאני מתלבט לגביהן ואשמח גם להמלצות לדגם אחר.

2 מהמחשבים נמכרים בארץ ועוד אופציה אחת מחו"ל.

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=976815 

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=979619 

https://www.newegg.com/global/il/Product/Product.aspx?Item=N82E16834316369 

ה HP מגיע עם 3 שנות אחריות והלנובו עם שנה אחת ואפשר להוסיף ל 3 שנים ואז המחיר יהיה כמו ה HP,רק שלפי מה שהבנתי האחריות של לנובו בארץ על הפנים.

האופציה של ACER מניו אייג" נראת גם לא רעה רק שהדגם הזה לא נמכר בארץ ולא תהיה אחריות בכלל,לא יודע מה המדיניות של ניו אייג" לגבי אחריות וגם כן המחיר שלו יוצא הכי זול בסביבות 2500 ש"ח כולל הכל.

הדגם של לנובו הוא עיסקי,האם יתאים לשימוש ביתי ובמיוחד כשימור מולטימדיה?

אשמח לחוות דעת והמלצה,גם לדגמים של חברות אחרות שיתאימו לשימושים שרשמתי,תודה :)

גם העניין של המקלדת מוארת נשמע נחמד וחבל שבאף דגם מהנ"ל הוא לא קיים

פורסם

ה E580 הכי איכותי בתקציב זה. מבחינת "מולטימדיה" המסך עם פאנל FHD IPS מט שזה מצוין, אך הרמקולים לא מיוחדים אם מתוכנן בהם שימוש. אני לא יודע איך הם לעומת שאר אלו שציינת אבל בניידי גיימינג או מולטימדיה, בעיקר אלו שעבים יותר, לפעמים יש רמקולים קצת טובים יותר. 

האחריות ע"י IBM לא CPM כמו שאר לנובו. ממליץ לשדרג אחריות ל3 שנים איסוף מאתר לקוח. 

לאייסר אכן אין אחריות בינלאומית, רק אחריות לתיירים. 

פורסם
  • מחבר

היי,על ה E580 בקושי אפשר למצוא מידע ברשת,מצאתי סקירה עליו שדווקא את המסך שיבחה פחות,ועוד חסרון שכנראה אין לו עוד סלוט לזכרון HDD או SSD נוסף,הרחבה ל 3 שנים תעלה עוד 500 ש"ח, טוב כנראה במחיר הזה חייבים להיות חסרונות ובכל זאת הוא מהסדרה הזולה edge.

ובכל זאת בטוח מחירים הזה של 3K פלוסי מינוס הוא הבחירה העדיפה?

פורסם

יש עליו לא מעט מידע. נכון שיש יותר מידע על ניידים אחרים, ובפרט שמסקרים בדרך כלל את גרסת ה14 E480 ואין הרבה הבדל ביניהם. 

קישור לסקירה של נוטבוקצ'ק, אתר שנחשב מבין הטובים ביותר לסקירות ניידים: 

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E580-i5-8250U-UHD-620-SSD-Laptop-Review.289954.0.html

המסך זוכה לשבחים, למעשה הוא בין הטובים בסגמנט מחיר זה. 

בקשר לסלוט הרחבה טעות בידך, הוא מגיע עם SDD NVMe וסלוט 2.5 פנוי. מצורפת תמונה. 

אני חושב שקראת סקירות על דגמים קודמים בסדרה, יכול להיות? אני מדבר על הדגם העדכני עם Core i5-8250U.

הרחבת אחריות לא עולה 500, זה מחיר מופקע. כל חנות גובה את הפרמיה שלה על הרחבת אחריות מעל המחיר של IBM, מצא חנות זולה יותר שמאפשרת את זה. יש חנויות שצריך להתקשר אם זה לא מופיע באתר, או ורסיה אחרת. למשל ווינפרייז מוכרים את הגרסה עם מערכת ההפעלה במעט יותר יקר 2700 אבל הרחבת אחריות רק ב290 ואולי יש גם בפחות. 

שים לב שבארץ הדגם מעט שונה, קניתי E480 וה SSD היה טוב משמעותית מבסקירה שלהם אך הפאנל שונה וכנראה טיפה פחות טוב.

בסופו של דבר מדובר בדגם עם תמורה גבוהה למחיר. 

בקשר לקניה מחול זה יכול להיות רעיון נבון, אך נדמה לי שכרגע הדגמים המומלצים באמזון הם של אסוס שלא נשלח לארץ ומשום מה הגרסה עם הSSD אזלה, מה גם שזהו מחשב איכותי פחות, או אייסר כלשהו שכנל אין אחריות בארץ. 

בקשר לדל יש חסרון מסויים בהיצע ה IPS מט שלהם בניידים ביתיים, מלפני כמה שנים אין יותר IPS בInspiron 5000 לא מגע, בנוסף הם מבריקים ובפרט בעלי המגע. הניידים שבאים בחשבון הם ניידי הגיימינג שלהם. הם ניידים מוצלחים פחות או יותר אבל קצת יותר יקרים ופחות מוצלחים מה E580 בחלק מהמובנים (קלות תחזוקה כנראה, מקלדת). 

אז אני אכן חושב שהוא בחירה טובה בהתחשב שאתה מודע שזו הבחירה הטובה למחיר זה וזהו אכן edge ולא איכותי כמו ה T. 

lenovo_17.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה,כנראטה באמת אלך לכיוון שלו וזהו,הנה תגובה שנכתבה מתחת לסקירה:

Really, all configs with 8250u sell in online don't have backlit of keyboard...

IPS very poor, only 45% NTSC, very dim, bad viewing agnles. It's SHAME for all manufactures for this price class. Good IPS more expensive, for only $30. But they, deliberately do not install the normal IPS for marketing reasons, so that there is a difference with expensive models.

ומה שיותר מוזר שדיברתי עם איש מכירות מאחת החנויות והוא טען שאין סלוט נוסף מלבד ה SSD,יכול להיות שזה באמת איזשהו תת דגם בארץ,אבל בכל מקרה כנראה אקנה אותו עוד יום יומיים אם לא אמצא משהו מעניין אחר

פורסם

תגובה קצת ממורמרת... יש שם כמה עיוותים. אנסה לענות: 

א.

הוא צודק בקשר למקלדת. למרות שמבחינת קונפיגורציה המחשב יכול להגיע עם מקלדת מוארת בפועל לא מצאתי דגם כזה שנמכר. הדבר נובע מאופי מכירת מחשבים ניידים בכלל ו Thinkpad בפרט. כל יבואן בונה לעצמו את הקונפיגורציה המבוקשת. למשל בארץ אין דגם כסוף מחד, אבל ה SSD טוב יותר מאידך, ואין דגמים עם פאנל TN. 

הסיבה היא שכל יבואן מנסה להביא מקסימום תמורה במינימום מחיר כדי להתחרות בשאר הדגמים בשוק, ולכן במחשב שמלכתחילה נועד להיות אלטרנטיבה זולה לעסקיים היבואן מגלח מה שאפשר כדי לשמור על מפרט גבוה. 

כפי שכתבת בתגובתך הראשונה - אין דגמים אחרים במחיר זה עם מקלדת מוארת, או שהם נחותים בפרמטרים אחרים. לאידך, מקלדת Thinkpad היא הטובה ביותר בתחומה ואין מקלדות שמשתוות לה גם בכמה רמות מחירים מעל. למרות שזה הכי פחות משמעותי לצרכים שציינת. 

ב.

בקשר למסך, הוא לא חולק על מה ש notebookcheck מציינים שזה מסך מהטובים ביותר לרמת מחיר זו, אלא על רמת כל ה IPS במחיר זה אצל כל היצרניות כי ב 30$ יותר יש כבר פאנל IPS טוב יותר. אוקי, ו? מה נעשה? מסכי IPS בניידים אלו נמצאים מסיבות שיווקיות בשביל מי שצריך IPS מינימלי ולכן אלו מסכי IPS ברמת הכניסה. 

הנקודה היא מהם הציפיות שלך, מי שמחפש מסך IPS לצרכי עבודה יטען שזה מסך גרוע, והוא צודק כי הוא גרוע לעומת IPS יקרים יותר. מי שמחפש IPS בסיסי רק כי הוא רוצה ליהנות מיתרונותיו לעומת TN מקבל כאן מסך  IPS טוב למחירו ביחס למתחרים. 

שוב, המסך שמגיע כאן הוא לאו דווקא מה שמגיע באירופה, ב E480 שקניתי הגיע פאנל שונה, מעט פחות טוב (לא בהרבה) אך עדיין בסדר גמור.

בכל מקרה השאלה בסופו של דבר היא מה ההיצע במחיר זה, אתה יכול לבדוק לבד (בסינון אלו שאינם IPS): 

https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db138933=1484534,1484533&db147729=1133427&db1634543=1763302&db1634540=6221305&db147733=1837513&db1484553=3204307,1499741&db3180930=3180934&orderby=price&pageinfo=2&noidx=1

אני חושב שהוא טוב יותר מהמתחרים. 

בגודל 14 יש מתחרה נוסף Vostro 5471 די זהה מבחינת מפרט, יפה יותר ועם מקלדת מוארת אך לדעתי עדיין ה E480 כדאי יותר. 

ג.

ציטוט של chric

ומה שיותר מוזר שדיברתי עם איש מכירות מאחת החנויות והוא טען שאין סלוט נוסף מלבד ה SSD, יכול להיות שזה באמת איזשהו תת דגם בארץ, אבל בכל מקרה כנראה אקנה אותו עוד יום יומיים אם לא אמצא משהו מעניין אחר

אין מצב שזה דגם בארץ. כך זה עם כל ה E480. התכוונתי שאולי הוא דיבר על E470 דור קודם עם מעבדי 7th Generation, אבל מבדיקה נוספת גם הוא הגיע עם שני סלוטים. יכול להיות שהוא התכוון שאין לו את הגרסה של SSD+HDD אבל זה לא אומר שאין סלוט פנוי לשדרוג עצמאי. 

ד.

דווקא מה שמעניין זו התגובה הנוספת של הטוקבקיסט ההוא שלנובו משקרים והמחשב מגיע עם USB C 3.1 ולא 3.2. די מוזר וקצת קונספירטיבי, כאמור יש לי את ה E480 אם יש דרך לבדוק זאת אבצע, אני לא מכיר כזו. 

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על האינפורמציה,בטווח המחירים שלי  באמת יש רק את שלושת הניידים שציינתי וכנראה ה E580 הוא המועדף.

יש גם את שתי הדגמים lenovo idepad 32 ו asus vivobook שהם לא עם פנל IPS אך עם FHD, מבחינה ויזואלית הם נראים לי יותר כניידים לבית ולמולטימדיה מאשר הלנובו עם הדגם העסקי אך כנראה מבחינת חומרה וביצועים יהיו נחותים יותר אחרי כל מה שנכתב כאן.

שוב תודה על המידע,וכנראה אלך על הE580 

פורסם

אני חושב ש Asus VivoBook 15 X510UR מגיע גם בגרסה עם IPS אבל vivobook סדרה פחות איכותית ושירות אסוס בארץ נחשב הרבה פחות טוב מ IBM

פורסם
ציטוט של nachum37

דווקא מה שמעניין זו התגובה הנוספת של הטוקבקיסט ההוא שלנובו משקרים והמחשב מגיע עם USB C 3.1 ולא 3.2. די מוזר וקצת קונספירטיבי, כאמור יש לי את ה E480 אם יש דרך לבדוק זאת אבצע, אני לא מכיר כזו. 

מסתבר שהוא כנראה צודק ולנובו משקרים. הזוי

https://hwzone.co.il/community/topic/586257-כיצד-ניתן-לבדוק-האם-פורט-usb-c-הוא-31-או-32/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים