עבור לתוכן

ויברציות/רעש עם Enermax 120mm במארז Compucase 6A19

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש לי מערכת מבוססת P3 בתוך המארז הנ"ל ולאחרונה התחדשתי ב-Enermax 120mm חדש שיושב לו מקדימה ומשמש כ-Intake כאשר המאוורר הג'נרי משמש כ-Outake מאחורה. הצרה היא שמאז שהתקנתי אותו יש מן רעש עמום ומוזר כזה שקשה לתאר אותו, כל עוד הדלת השמאלית של המארז הייתה פתוחה הכל היה בסדא ולא שמעתי כלום חוץ מהסיבוב של המאוורר (עובד על המינימום שזה 1500RPM) אך ברגע שסגרתי את הדלת (סגורה טוב עם הקליפסים ושני הברגים מאחורה) החל הרעש הזה. תחילה חשבתי שמדובר ברעש מפגיעה של האוויר בדלת השמאלית מאחר והוא נע די מהר יחסית בתוך המארז אבל הרעש הזה לא אחיד בקול, הוא נשמע כמו שאתם מרגישים ברכב שהוא עומד ברמזור ויש ויברציה קלה כזו שמזיזה את הרכב.

הבדיקה הראשונה שעשיתי היא ללחוץ על הדלת השמאלית והימנית וגם על החלק העליון כשהמחשב עובד והדלת השמאלית סגורה, זה לא שינה כלום כך שאף אחד מהחלקים הללו אינו רופף.

הבדיקה השנייה שעשיתי מן הסתם הייתה להפעיל את המחשב כאשר האנרמקס מנותק וכפי שחששתי לא היה רעש.

למי שמבין קצת בהנדסה, האם יכול להיות שהמאוורר במהירות הכי נמוכה יוצר ויברציה בדיוק באותו התדר של המארז (תדר ויברציה)? (מי שלא מבין לא צריך להבהל מהשאלה).

האם יש למישהו הצעה לפתרון? מה אני יכול לנסות? או שאולי המאוורר פשוט פגום ובגלל חוסר היציבות שבין הכנפיים נשמע הרעש הזה?

פורסם

יש כמה פתרונות

1.קנה מאורר vantec stealth הם מאוד שקטים

2.תשמן קצת תמנוע של המאורר אם wd-40

אם אתה מפעיל אותו אם בקר מהירות על הכי נמוך אין סיבה שלא יהיה שקט

מתי שהפעלת תמחשב אם האנרמקס מנותק המארז היה פתוח? אמרת שיש רעש רק מתי שסגור

אם הפעלת תמחשב אם האנרסמקס מנותק מתי שהמארז פתוח,נסה לנתק תמאורר ה"גנרי

פורסם
  • מחבר

ron26, תודה על התגובה אבל הפתרונות שהצעת לא מסתדרים לי בכלל:

1. מבדיקה שערכתי עם אנשים שיש להם נסיון הן עם Vantec Stealth והן הם Enermax כולם אמרו לי חד וחלק שעשיף את ה-Enermax. ה-Vantec Stealth לא רק שהוא לא שקט אלא גם לא ניתן לכיוון וגם לא דוחף הרבה אוויר. לא רק זה, בדקתי בעצמי Vantec Stealth וזה די נכון.

2. המאוורר שלי חדש בן שבוע, למה לי להתחיל לפרק אותו ולשמן? אם יש בעיה עדיף ללכת לחנות ולהחליף. שהם ישלחו חזרה ליצרן ויזדכו עליו.

כאשר עשיתי את הבדיקה עם ה-Enermax מנותק בדקתי זאת גם כשהמארז פתוח וגם כשהוא סגור. - הרעש כשהוא סגור מופיע כשהמאוורר עובד כמובן.

אנסה לנתק את המאוורר הג'נרי, חשבתי על זה אך קצת התעצלתי.

פורסם

נסה להחליף בין הג'נרי לאנרמקס ולבדוק אם זה משנה משהו אם זה לא יעזור אולי אחד מאלה יעזור רק שאני לא בטוח שיש כאלה בארץ:

http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1854&cat=105&page=1

עוד משהו בטח לא עשית את זה אבל ליתר ביטחון, תבדוק שהגריל שמגיע עם המאוורר(אם מגיע) לא פונה לכיוון שאליו מוברג המארז(אני מתכוון שהוא יפנה לכיוון שנכנס האוויר לתוך המארז) בטח זה ככה אבל ליתר ביטחון.

פורסם
  • מחבר

רציתי להחליף במיקום של הג'נרי והאנרמקס אבל לא הספקתי - אעשה זאת השבוע.

לגבי המפחית רעש של ואנטק, אני לא חושב שיש טעם לרכוש אותו מאחר והקומפיוקייס מגיע עם מתקנים למאווררים. משהו דומה למפחית רעש של ואנטק רק שהם עשויים מפלסטיק והמפחית רעש של ואנטק עשוי סיליקה ג'ל שהוא בהחלט חומר איכותי ביותר. - אולי נרכוש אותו בהמשך אם נמצא.

לגבי הגריל, הסרתי אותו על ההתחלה כי אין לי צורך בו וגם כשהגריל היה מורכב על המאוורר אפשר היה להשתמש בו רק בתור מוציא אוויר (די טיפשי לדעתי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים