עבור לתוכן

עזרה בשידורג המחשב

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל למינימום קרי 3000

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כרגע לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים רק Battlefield bad company 2 אולי GTA 5 וגראפיקה UNITY3D

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). UNITY3D כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA 5 רמת גרפיקה לא ULTRA שיהיה אפילו כמו ב PS4

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 BATTLEFIED BAD COMPANY 2

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עם שאיפה לגבוהות אבל לא ULTRA וכל זה שיראה מספיק טוב.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא חושב

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה אז לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה לחנות ספציפית מקום מגורים הוד השרון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע שבועיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא חשוב בנתיים

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

זה המפרט של המחשב שקיים אצלי כרגע.  במקום לקנות מחשב חדש קומפלט חשבתי לשדרג קרי זכרונות כרטיס מסך מעבד ומארז בתקווה שזה אולי יותר זול.

לשדרג הכוונה להחליף לחלוטין לחדש את החומרה שציינתי.

הייתי שמח לקבל הצעות למפרטים גם עם 16 גיגה זכרון בעיקר עם 16 גיגה זכרון.

אני לא מומחה ואפשר לתקן אותי אבל נראה לי שהמחשב שלי כרגע הנוכחי כבר דיי ישן.

הוא אצלי לדעתי 7 שנים אפילו יותר.

Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
CPU
    Intel Core i7 920 @ 2.67GHz    69 °C
    Bloomfield 45nm Technology
RAM
    6.00GB Triple-Channel DDR3 @ 532MHz (8-8-8-20)
Motherboard
    Gigabyte Technology Co. Ltd. EX58-UD3R (Socket 1366)    43 °C
Graphics
    A2356 (1920x1080@60Hz)
    2047MB NVIDIA GeForce GTX 770 (ASUStek Computer Inc)    56 °C
Storage
    139GB Western Digital WDC WD1500HLFS-01G6U0 ATA Device (SATA)    35 °C
    931GB Western Digital WDC WD1001FALS-00J7B0 ATA Device (SATA)    39 °C
Optical Drives
    HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device
Audio
    High Definition Audio Device

פורסם

הלוח אם עתיק ולא יתמוך במעבדים חדשים. אין לך יותר מדי ברירות אלא להביא מחשב חדש. אם הכרטיס מסך הספיק לך אתה יכול להשתמש בו ולחסוך כסף. גם ככה מחירי כרטיסי המסך היום פשוט הזויים.

מדור המחשבים המומלצים מעודכן כמדומני, תבדוק מה הולך שם. הדילמה שלך אמורה להיות אם ללכת על אינטל או AMD. בעיקרון בשביל השימושים שלך אני חושב שכדאי לך ללכת על AMD בעיקר בגלל שבעתיד תוכל לשדרג את המעבד בלי להחליף את כל המחשב, שעד 2020 AMD לא מתכננת להחליף תושבת, לעומת אינטל שמחליפה תושבת כל שנה. הייתרון של אינטל בא לידי ביטוי בעיקר במשחקים, בעוד AMD עדיפים אפשר לומר במולטיטאסקינג. מה גם שקומבינציה של מעבד ולוח תהיה יותר זולה אצל AMD. אם אתה אכן הולך על AMD תקפיד לקנות זיכרון RAM כמה שיותר מהיר (3000MHz), באינטל זה לא קריטי. תבחר לוח בעל 4 חריצי זיכרון כך שתוכל להוסיף בעתיד. אל תחסוך בשום אופן בספק כוח, ANTEC, Corsair, Seasonic... למרות שגם להם יש דגמים מומלצים יותר ופחות. אצלי במחשב עובד ספק Liberty 400W בן יותר מעשור. מארז - תבחר אחד פשוט של אנטק.

עוד דבר - השדרוג שיתן לך את הקפיצה הכי גדולה בביצועים זה דווקא SSD. לדעתי כדאי לקחת אחד בנפח מכובד של חצי טרה, אם נכנס בתקציב. אפילו לרדת רמה במעבד אם צריך. השקעה הרבה יותר משתלמת.

lrg16015.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz AM4 - Box 1
      לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 AM4, AMD B350, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000MHz CL15 1
      כונני SSD: כונן קשיח Transcend SSD220S TS480GSSD220S 480GB SSD SATA III 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 430W 80+ Bronze S12II-430 1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 2914 שקל
עמוד מוצר

מעבד 6 ליבות. כולל כל מה שכתבתי - בהנחה שאתה מרכיב עליו את הכרטיס מסך וההארד דיסק הישנים.

שווה לציין שעוד מעט יוצא דור חדש של מעבדים של AMD - אז אולי כדאי לחכות חודש-חודשיים, למרות שאין לזה סוף.

פורסם

לצרכים שציינת אתה לא ממש צריך להחליף מעבד, בעיקר אם המערכת שלך מותאמת להמהרה.

אני עם מחשב כמעט כמו שלך i7 930.

ssd הוספתי מזמן, אם תקנה תוכל להעביר למחשב הבא.

כרטיס מסך תוכל להעביר.

זכרונות לא תעביר.

לא מזמן קניתי 2x4 ג'יגה מאמאזון והוספתי 4 מהקיים, ככה יש לי 12GB עדיין בערוץ משולש.

במפרט שהוצא לך הספק למעלה זה פחות מומלץ למערכת כמו שלך.

גם הספק מיושן, לא שהוא גרוע, האיכות בנייה שלו טובה, הגנות פחות והוא group regulated, תשווה מחירים גם בtms, plonter, start pc.

סביר שיצאו זולים מksp.

אין ספק שהמחשב כבר ישן, השימושים שציינת לא ממש כבדים.

מה הספק שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים