עבור לתוכן

איזה כרטיס מסך מתאים לי?

Featured Replies

פורסם
ציטוט של Omri Azran

תוכלו להמליץ לי איזה זיכרונות לקנות בדיוק?

חפש יד שניה באיביי ובארץ. איזו מציאה שתמצא תקנה, רק לבדוק שהם עובדים לפני הקניה אם זה בארץ, ותזהר מזיופים. אל תקנה חדש מאיביי.

רצוי תזמונים כמה שיותר נמוכים (CL8 או CL9), התדר פחות חשוב אבל גם יכול לעזור. יש לך תמיכה בפרופיל XMP בלוח ולא תיהיה בעיה להפעיל גם בתדרים גבוהים (עד 3100mhz). אבל לא הייתי משקיע הרבה כסף במקרה שלך. אם ההבדל במחיר בין זיכרונות מהירים לאיטיים הוא גדול אז תקנה איטיים. ההבדל לא יהיה משמעותי מאוד וגם ככה אמרת שאתה מתכנן להחליף את המחשב בעוד שנה. ממליץ 16GB.

אם לא תמצא יד שניה (לא חיפשתי), יש את אלה במחיר סביר:

550 ש"ח עד הבית:

https://www.amazon.com/gp/product/B00NZHRW1U/

או

516 ש"ח עד הבית:

https://www.newegg.com/global/il/Product/Product.aspx?Item=N82E16820313662

פורסם

חחחח

לא הזכרתי את עניין הזיכרון כי זה MUST (16G בגרפיקה במיוחד עם כל התוכנות שהוא ציין פה למעלה)

השלב הבא זה SSD.

פורסם
ציטוט של --- The King ---

חפש יד שניה באיביי ובארץ. איזו מציאה שתמצא תקנה, רק לבדוק שהם עובדים לפני הקניה אם זה בארץ, ותזהר מזיופים. אל תקנה חדש מאיביי.

רצוי תזמונים כמה שיותר נמוכים (CL8 או CL9), התדר פחות חשוב אבל גם יכול לעזור. יש לך תמיכה בפרופיל XMP בלוח ולא תיהיה בעיה להפעיל גם בתדרים גבוהים (עד 3100mhz). אבל לא הייתי משקיע הרבה כסף במקרה שלך. אם ההבדל במחיר בין זיכרונות מהירים לאיטיים הוא גדול אז תקנה איטיים. ההבדל לא יהיה משמעותי מאוד וגם ככה אמרת שאתה מתכנן להחליף את המחשב בעוד שנה. ממליץ 16GB.

אם לא תמצא יד שניה (לא חיפשתי), יש את אלה במחיר סביר:

550 ש"ח עד הבית:

https://www.amazon.com/gp/product/B00NZHRW1U/

או

516 ש"ח עד הבית:

https://www.newegg.com/global/il/Product/Product.aspx?Item=N82E16820313662

תרשה לי הערה אחת - 

מדובר בעסק.

יעני, המחיר ללא מע"מ.

אז תן לו בבקשה המלצה מהארץ מחנות.

כן, כתבת מה לבחור וכו', אז פנק את הבחור 

בקישור לזכרונות טובים  וחדשים.

יד שניה לא הכי משתלם ( עניין הזיכוי )  וגם לא מומלץ בגלל תחום העיסוק.

כן, אפשר לבדוק יומיים עם memtest  אבל .....

פורסם
ציטוט של askme

יעני, המחיר ללא מע"מ.

המחיר כולל מע"מ. משוקלל במחיר שכתבתי. זה בסדר וזה חוקי לחלוטין :) .

ציטוט של askme

יד שניה לא הכי משתלם ( עניין הזיכוי )  וגם לא מומלץ בגלל תחום העיסוק.

כן, אפשר לבדוק יומיים עם memtest  אבל .....

צודק, זה הימור. אבל המחיר יתקצץ באיזה חצי והוא מתכנן להחליף את המחשב עוד שנה.. אז מקסימום עוד חצי שנה ילכו הזיכרונות, שיחליף מחשב..

טוב לא יודע, אני הייתי קונה יד שניה, אבל זה ללא ספק סיכון קל שלא כל אחד מעדיף לקחת. קיבלתי מה שאתה אומר, בוא ניתן לאיש להחליט.

בכל מקרה אתן אופציה מחנות בארץ:

http://www.rsm.co.il/product/זיכרון-למחשב-transcend-8gb-ddr3-1333mhz-15v-jm1333kln-8g

כמובן לקחת 2 יחידות מזה. זה יוצא 500 ש"ח שזה קצת זול יותר מהאופציות הקודמות, אבל הזיכרונות מתגובתי הקודמת עדיפים ושווים את ההפרש לפי דעתי, במיוחד אלה שעולים 516 ש"ח.

פורסם
ציטוט של askme

יעני, המחיר ללא מע"מ.

אהה.. דיברת על חשבונית על שם העסק כדי לקזז מע"מ? אוקי, הבנתי.. אולי שווה לקנות מהארץ, תלוי כמה החיסכון.

פורסם

היה קשה ?  :)

קיבלתי מה שאתה אומר, בוא ניתן לאיש להחליט.

הכי טוב.

פורסם

אהה.. דיברת על חשבונית על שם העסק כדי לקזז מע"מ? אוקי, הבנתי.. אולי שווה לקנות מהארץ, תלוי כמה החיסכון.

אכן כן. התכוונתי לזה.  :)

פורסם

אז בתור אחד שעורך בפוטושופ ופרימייר וכפי שכבר המליצו לך אתה יכול לדלג על שידרוג כרטיס מסך...

יש לי את אותו המעבד ועם 16gb זיכרון פוטושופ רץ יפה.

מעבר לכך אם כבר שידרוג למערכת כזאת ישנה הייתי הולך על מעבד יד שניה 4790... אבל גם מיותר עם הזמן ועדיף כבר מערכת חדשה

פורסם

ברגע שיעלה ל- 16GB זכרון הכל יראה אחרת.

יוכל גם להשאיר את ה- 8GB הקיימים, וכך להגיע לסך כולל של 24GB (מה שעוד יותר טוב כאמור).

זכרונות 8GB לסטיק בודד, עולים במשומשים סביבות 150-200 שח.

קונה שניים כאלו כמובן - כזוג שבאים בסט ולכן 300-400 ש"ח.

זכרונות הם אחד הרכיבים הכי אמינים שיש בתחום ה- PC.

בדיקה לוקחת 5-10 דקות באמצעות מנגנון הבדיקה המובנה של מערכת ההפעלה ולא צריך מעבר לכך כלום.

מספיק בדיקת basic קצרה.

אם אחרי שדרוג הזכרון עדיין ירגיש שחסר לו משהו, שיחזור לכאן להסביר מה בדיוק חסר ונמשיך הלאה.

המקום הבא יהיה SSD, ואולי גם נקוי ואפטמוז מערכת ההפעלה.

יש לוודא שהוא בכלל על חלונות 10 פרו 64 ביט, כי אם הוא עדיין על מערכת מיושנת כמו 7,

הבצועים איטיים יותר אינהרנטית.

פורסם

^^^

תגובה שלא מוסיפה דבר וחצי דבר

וברובה בכלל לא קשורה לדיון הספציפי.

מומלץ בחום להתעלם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי חבר'ה - תודה רבה קודם כל!

אני אוסיף פה את מה שאני אעשה וכמובן אם יש לך עוד דעה שתוכל לעזור לי

זה יהיה ממש מעולה!

אז ככה:

כבר הזמנתי את הזכרונות (2 יח') החדשים: Transcend 8GB DDR3 1333Mhz

- שאלה: האם אני יכול להשאיר את הזכרונות שלי יחד עם החדשים? (רלוונטי בכלל עם המערכת הפעלה שלי וכו')

בנוגע ל- SSD - אני אקנה את זה: Crucial MX500 - שגם יעבור איתי למחשב החדש.

*אם משהו מכיר - משהו מאזור חיפה/נשר - שיכול לעזור לי עם העניין של השכפול SSD שלא אצטרך לפרמט.

כמובן שבתשלום אם זה רלוונטי.

צרפתי בנוסף צלומים של ה TASK MANAGER שתוכלו לראות מה קורה אצלי במחשב

זה צולם בסוף יום - לא הרבה תוכנות פתוחות.

@--- The King --- - @askme

Perfor.jpg

Process.jpg

פורסם
ציטוט של Omri Azran

שאלה: האם אני יכול להשאיר את הזכרונות שלי יחד עם החדשים? (רלוונטי בכלל עם המערכת הפעלה שלי וכו')

כדי שכמה מודולי זיכרון יעבדו יחד הם חייבים לעבוד בפרופיל זהה לחלוטין. זה אומר מתח, תזמונים ותדר זהים. למזלך יש לך לוח אם שמאפשר לך את ההתעסקות הזאת שבין היתר עלולה לכלול גם OC לזיכרונות.

מה שאני הייתי עושה במקומך זה מתאים את פרופיל הזיכרונות הישנים לחדשים. זאת אומרת: הזיכרונות שהזמנת הם בתדר 1333Mhz, תזמונים CL9 ומתח 1.5V. דבר ראשון תבדוק את שלושת הפרמטרים האלה (כברירת מחדל) בזיכרונות שיש לך עכשיו, אם המתח, תדר ותזמונים זהים אז מה טוב. תנסה לחבר אותם יחד ורוב הסיכויים שיעבדו. אם לא הכל אותו דבר (מה שסביר יותר), תחבר רק את הישנים, כנס לביוס ותמהיר אותם כך שיהיו בפרופיל זהה לחדשים. אחרי שהמהרת ומע' ההפעלה עבדה, ועשית בדיקת מאמץ והכל תקין, חבר את החדשים ותבדוק אם עובד.

המקסימום שיכול לקרות מההמהרות זה שתשרוף את הזיכרונות, דבר שמאוד נדיר בזיכרונות ובטח עם לוחות אם יחסית מודרניים כמו שלך. אם אתה מרגיש שאין לך מה להפסיד ואתה לא מתכוון למכור אותם במידה ולא יעבדו, ממליץ לנסות. דבר נוסף, כדאי לך לפני זה לצפות במדריך ביוטיוב על המהרת זיכרונות.

הערה - גם אם הזיכרונות הישנים מהירים יותר מהחדשים, עדיין הייתי "משחק" עם ההגדרות של הישנים ולא עם החדשים. הזיכרונות החדשים שקנית הם ללא צלעות קירור, בנוסף הם חדשים ובאחריות ככה שלדעתי עדיף לא לקחת סיכון עליהם. אם תהרוס משהו, לפחות שזה יהיה הישנים :) 

פורסם

ועוד הערה - את הזיכרונות על הלוח תחבר בצורה סימטרית. הכוונה היא כזאת: בלוח שלך יש 4 סלוטים, הם מחולקים ל2 ערוצים. בכל ערוץ 2 סלוטים. על כל ערוץ כדאי שיהיה כמות זהה של זיכרון. ז"א בכל ערוץ סטיק אחד מהחדשים וסטיק אחד מהישנים. תסתכל בחוברת של לוח האם שלך ותראה איזה סלוט שייך לאיזה ערוץ.

פורסם

או קיי

ראשית, תתחדש !

שנית, אם שני הפוסטים של קינג נראים לך מאיימים  :),

כי לי כן, עזוב את הישנים ותשתמש רק ב - 16 גיגה החדשים !

כי לעניות דעתי אין כרגע צורך ביותר מזה.

תשאיר את הזכרונות הישנים כגיבוי על כל צרה שלא תבוא.

כי לפעמים זה ( הערבוב ) עובר חלק ולפעמים זה מקור לצרות.

בקשר ל - SSD - בחירה טובה.

יש הרבה תוכנות חינמיות שמאפשרות את השכפול מדיסק לדיסק,

עם קצת תשומת לב זה ממש לא סיפור.

כמו התוכנה הזאת - 

https://www.macrium.com/reflectfree

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים