עבור לתוכן

לידיעה בלבד למומחים הממליצים על חלק ממחשבי DELL

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב סמסונג פשוט (2,000 ש"ח!) מלפני חמש שנים. יש לו כניסה 1Gbps. מה זה השטויות האלה (לא שאני משתמש בה, כן? :P אבל אם הייתי הופך את הנייד לסטרימר (אחרי שהוא סיים את שירותו) - בוודאי שיש חשיבות לכך שיש לו רוחב פס מהיר להזרמת סרטים באיכות גבוהה)

נערך על-ידי אור כהן

• תגובות 57
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של אור כהן

מה זה השטויות האלה

כוונתך לטענות של ליעד או ל - DELL ששמים רק 100 מגה ?

פורסם
ציטוט של askme

כוונתך לטענות של ליעד או ל - Dell ששמים רק 100 מגה ?

כוונתי כמובן לDell! ועוד מסתירים את זה! (מקסימום כתוב שיש חיבור RJ45)

פורסם

אהה, לא יודע אם מסתירים, אבל בהחלט ניתן לומר שזה לא ממש בולט, בלשון המעטה.

וברור גם למה.

לצערי, זה לא חדש אצל היצרן הזה, כי הוא התקין מסכי TN זועתיים בניידים עם חומרה מתקדמת.

למה ? ל - DELL הפתרונים.

נראה לי צריך להוסיף סעיף במילוי השאלון אם זה פאקטור חשוב לרוכש ( מהירות כרטיס רשת ).

לא כ"כ בשביל הרוכש כמו להזכיר למרכיבי המפרטים את הסוגיה.

פורסם

מכיר היטב את הפיאסקו שהיה עם מסכי הTN. אבל הם היו עושים את זה שנים - מה שהוביל לשינוי הוא הטלפונים הסלולריים והוזלת מסכי המחשב האיכותיים שהעלה את הסטנדרט שהיה קיים עד העת האחרונה (פאנלי TN זולים במסכי מחשב רגילים). עוד חברות עושות זאת עכשיו ועוברות למסכים מתקדמים גם במחשבים זולים יותר (אם בעבר מחשב עם IPS היה עולה החל מ4,000, היום המחיר כבר ירד ל2,600)

מה שלא הגיוני לי - כמה הם כבר חוסכים על התקנת בקר 10/100 (מייצרים עוד כאלה?) בהשוואה לבקר 1000? כמה?! זה שווה את הפרסום הרע הזה?

נערך על-ידי אור כהן

פורסם

כמו שאור אמר מה כבר העלות של בקר 1000 לעומת 100? אני אישית יש סיכוי סביר שהייתי פוסל על זה לפטופ, בארץ אנחנו רגילים למהירויות נמוכות, אך יש לא מעט אנשים בחו"ל עם סיב אופטי.

נערך על-ידי k534d

פורסם

להערכתי לא מדובר רק בשאלת העלות ליצרן משום שמדובר במקרה דנן בדולרים בודדים (לא יותר מ- 10).

השאלה היא (אולי) בכוון של צריכת חשמל, יתכן שמנסים להאריך את חיי הסוללה של הנייד עד כמה שניתן

ולשם כך אחת הטכניקות היא הפחתת מהירות כרטיס הרשת. אם כי גם פה החסכון צנוע בהחלט וספק עד כמה תורם.

לתפיסתי שיקול מוטעה של יצרן בשנת 2018 לפעול כך. 1Gbit נעשה כבר סטנדרט מינימום מזמן.

נזכיר כי לוחות אם למחשבי desktop רגילים כבר כללו 1Gbit מובנה בלוח אם עוד באמצע העשור הקודם.

נערך על-ידי nec_000

פורסם
ציטוט של askme

הרי צריך לבדל בין קבוצות ניידים של היצרן, אחרת מה ?

זו הסיבה.

כמה היא מוצלחת, זה כבר עניין אחר.

לא חיסכון בעלויות ( זניח עד אפסי ) ולא חיסכון בסוללה ( כנ"ל ).

לעיתים, התשובות הרבה יותר פשוטות.:)

פורסם
ציטוט של אור כהן

ציטוט של k534d

כמו שאור אמר מה כבר העלות של בקר 1000 לעומת 100? אני אישית יש סיכוי סביר שהייתי פוסל על זה לפטופ, בארץ אנחנו רגילים למהירויות נמוכות, אך יש לא מעט אנשים בחו"ל עם סיב אופטי.

אתה צודק , אבל שוב , לרוב הגדול של האנשים אין צורך בזה. מה תעשה ? תזרים 8 סרטוני 4k במקביל? 

כלום .לגבי מהירות Upload המצב בארץ נוראי. אפשר להשיג מהירויות סבירות עם 4G/+ של 10-30 Mbps 

ולרוב הצרכנים הביתיים שהם לא אוניברסיטה או ארגון אין מהירות upload גבוהה מ5Mpbs (ראה חתימתו של nec) 

כנראה שחסכון של כמה דולרים + חיי סוללה אולי חסכון על הטמעת הבקר החדש ללוח האם היו שווים לdell .

אני פשוט מנסה להבין למה זה קריטי? יש לך צורך ממשי ביותר מ100/10?

עריכה - כנראה שגם askme צודק. קל לבדל ככה בין הניידים , כשלכולם אותו המעבד . 

נערך על-ידי Liad344

פורסם
ציטוט של Liad344

אתה צודק , אבל שוב , לרוב הגדול של האנשים אין צורך בזה. מה תעשה ? תזרים 8 סרטוני 4k במקביל? 

כלום .לגבי מהירות Upload המצב בארץ נוראי. אפשר להשיג מהירויות סבירות עם 4G/+ של 10-30 Mbps 

ולרוב הצרכנים הביתיים שהם לא אוניברסיטה או ארגון אין מהירות upload גבוהה מ5Mpbs (ראה חתימתו של nec) 

כנראה שחסכון של כמה דולרים + חיי סוללה אולי חסכון על הטמעת הבקר החדש ללוח האם היו שווים לdell .

אני פשוט מנסה להבין למה זה קריטי? יש לך צורך ממשי ביותר מ100/10?

עריכה - כנראה שגם askme צודק. קל לבדל ככה בין הניידים , כשלכולם אותו המעבד . 

למה זה קריטי שקבצים של סרטים היו מטפסים בקלות לאזור ה 80 ג'גה ומעבר זה נחמד

אתר נחמד שמראה בדיוק למה צריך https://www.wcta.net/speed-demo/

זה שהתשתיות בארץ הם פקקטה זה סיפור אחר (וגם זה במגמת שיפור), אבל יצרן עולמי של מחשבים ניידים שם שבב של 100 מגה? בעוד שwifi המהירות הרבה יותר גבוהה מה זה השטויות האלה, מילא היית אומר זה איזה יצרן סיני עלום שם אבל dell? פשוט הזוי כמו שאמרתי אני הייתי פוסל מחשב על דבר כזה.

פורסם
ציטוט של k534d

מה זה השטויות האלה, מילא היית אומר זה איזה יצרן סיני עלום שם אבל dell?

לא נראה לי שעל זה יש וויכוח !

בסופו של דבר, לפחות דבר אחד טוב ומועיל ייצא מהדיון הזה -

הערנות לנתון שיש כאלה שלא חשוב להם ויש כאלה שכן,

אבל בוא נודה על האמת - די נשכח מאיתנו / לא היה בין התכונות "החשובות".

פורסם

לדעתי הסיבה היא שיווקית בלבד, לא צריכת סוללה ולא נעליים. האינספריון הוא הדגם הזול ביותר שלהם, שמיועד למשתמשים שמסתפקים במועט ורוצים לחסוך כסף. אם הם לא יסרסו אותו כהוגן איזה אינטרס יהיה לאנשים לקנות את הדגמים היקרים יותר?

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

לדעתי הסיבה היא שיווקית בלבד, לא צריכת סוללה ולא נעליים. האינספריון הוא הדגם הזול ביותר שלהם, שמיועד למשתמשים שמסתפקים במועט ורוצים לחסוך כסף. אם הם לא יסרסו אותו כהוגן איזה אינטרס יהיה לאנשים לקנות את הדגמים היקרים יותר?

^^^^

הוא שאמרתי !   :)

פורסם
  • מחבר

היי חבריה,

אני חושב לפרסם בכל פורום אפשרי ובפייסבוק גם, את  "האין 1 גיגה" בדל  אינספיריון .

כיום ניתן לגלוש עד 200 מגה בהוט,פרטנר וסלקום פורסים כבל אופטי עד 1 גיגה  ורובם יגלשו בהתאם ללא בעיות להוציא  דל אינספיריון 

עקב כך,רבים ירצו עד 1 גיגה .מי שלא שם לב  עד כה ירכוש מוצר אחר ורוב המוצרים בסטנדרט הזה  גם יותר זולים.

בכל אופן, אני אכלתי אותה ,אני ממליץ לא לרכוש ללא כרטיס רשת  100/1000.כי באמת לא ניתן לנצל את הפס הרחב .

המתאם עד 1 גיגה  נותן תוצאה טובה רק כאשר הוא מחובר ישיר לראוטר בחיבור רחוק יותר מקסימום גלישה עד 65 גיגהבייט.

זה כל כך מאכזב ,

אחרי שראיתי כי לא ניתן לגלוש בהתאם סגרתי את המחשב ולא נגעתי בו יותר.

השאלה אם אני יכול להחזיר אותו ל-KSP ולרכוש דגם אחר?

אודה על התייחסות .

אהוד

פורסם

תפנה למילפורד, מה שבטוח, כי הוא זה שבקי בכל 

ענייני הצרכנות והחזרים וכו'.

אם מדובר בהזמנה טלפונית, אז בכלל אין בעיה,

אבל ממה שהבנתי ממך, היית בחנות ולקחת משם.

אם זה באמת כך, לא יודע לומר לך לגבי ההחזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים