עבור לתוכן

נייד עסקי: HP ProBook 440 G5 / Dell Vostro 5471 / Other

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כתבתי במפורש, ב Overview 

Screenshot_20180225-120257.png

• תגובות 50
  • צפיות 16.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יפה. שווה לבדוק ולהיות בטוח.

היה קשה ? :D

אז נראה לי שאתה על הסוס הנכון.

לא חושב שיש משהו עדיף במחיר הזה.

עד כאן תובנותי.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

התברר ש Thinkpad E480 עם שדרוג האחריות ל 3 שנים IBM באתר הלקוח עולה כ 2900 - בדיוק כמו ה Vostro, כך שהוא איבד את יתרון האחריות על פני הלנובו. 

בשקלול יתרונות אחרים;  

• מקלדת Thinkpad מהוללת (הE480 קיבל מקלדת Thinkpad רגילה, בעוד ששל ה Vostro לא משהו). 
  • תמיכה ב nmve לשדרוג עתידי (תמיכה בלבד כי הSSD שהם שמו בפועל מהירותו דומה ל SATA SSD)
  • USB C 3.2 תומך אודיו ווידאו + HDMI,

ולאחר התלבטות רבה (יש לדל את היתרונות שלו), קניתי אותו במקום ה Vostro. 

תכנני לכתוב סקירה בפורום אך תקלות עדכון 1803 גרמו לי לחשוב שקניתי דפקט, ועד שחזרתי ל 1709 יצא לי המיץ. 

בינתיים חוץ מזה מרוצה מאוד, למרות השנמוך כביכול מ Thinkpad T שהיו לי בעבר. 

נערך על-ידי nachum37

פורסם

תודה על העדכון.

קישור מעודכן ללנובו יתקבל בברכה.

מה הוא סוג האחריות ? כמו של ווסטרו, באתר הלקוח ?

וגם ( ברור שלא עכשיו )  סקירה כראות עיניך  על הנייד

יותר ממתבקשת ולו כמחווה של רצון טוב.

וכמובן, תתחדש !

פורסם
  • מחבר

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=976556

ספציפית נקנה מ winprice למרות שהם מעט יקרים יותר, מכיוון שהם מוכרים את הרחבת האחריות בזול ובשקלול הכל הם יצאו הכי זולים, + אספקה מהירה מאוד (יום יומיים). 

אכן אתר לקוח. 

תודה

פורסם
ציטוט של nachum37

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=976556

ספציפית נקנה מ winprice למרות שהם מעט יקרים יותר, מכיוון שהם מוכרים את הרחבת האחריות בזול ובשקלול הכל הם יצאו הכי זולים, + אספקה מהירה מאוד (יום יומיים). 

אכן אתר לקוח. 

תודה

היי אני גם שוקל לקנות את הE480, קראתי שיש לו בעיה במהירות של הssd, יש מצב אתה מריץ בדיקת read/write ?

ואיך הוא סה"כ, רועש? נוח? קטן? ממליץ?

נערך על-ידי Eddie Knaz
שינוי

פורסם
ציטוט של askme

סקירה כראות עיניך  על הנייד

יותר ממתבקשת ולו כמחווה של רצון טוב.

העם  מבקש  ....   :)

פורסם
  • מחבר

בעיקרון ישנה הביקורת המעולה של NotebookCheck על הגרסה עם RX550, רוב הביקורת בוצעה שם:

https://www.notebookcheck.net/ThinkPad-E480-i5-8250U-RX-550-Laptop-Review.280524.0.html 

וביקורת נוספת על הגרסה ללא ליבה גרפית נוספת, המסתמכת ברובה על הקודמת למעט השינויים:

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E480-i5-8250U-UHD-620-SSD-Laptop-Review.287452.0.html

ציטוט של Eddie Knaz

קראתי שיש לו בעיה במהירות של הssd, יש מצב אתה מריץ בדיקת read/write ?,

אין "בעיה" במהירות, בחלק מהמודלים שמו NVMe במהירות שדומה ל SSD SATA ולא הכי מהירים שבהם. הביצועים משתנים לפי המודל המדויק שאתה קונה. הגרסה עם RX550 מגיעה עם SSD חדש מפיתוח עצמי של לנובו, והוא אכן די איטי, הגרסה שהם בדקו עם Intel UHD 620 מגיעה עם SSD 128GB של טושיבה שאפילו עוד יותר איטי, אם אתה רוצה לראות נתונים מדוייקים אתה יכול להסתכל בביקורת השניה, ישנה השוואה בין השניים. 

קניתי אותו למרות שידעתי את זה כי השיקול הוא האם לקנות ניידי

ם אחרים שממילא מגיעים עם SATA SSD (אולי טיפה יותר מהירים) או לקנות את זה שאמנם במהירות של SATA אבל עם תמיכה ב nvme שאוכל להחליף ל SSD טוב מתישהו כך שזה לא חיסרון מול ניידים אחרים באותו מחיר.

בארץ הוא נמכר עם 256. ביצעתי את הבדיקה כבקשתך, מצורפות תמונות. מסתבר להפתעתי שהגרסה שמגיעה ארצה הרבה יותר מהירה מהגרסאות שהם בדקו. 

ציטוט של Eddie Knaz

אבל יש איזה קטע עם 4 lanes ולמחשב יש רק 2 לא בדיוק הבנתי מה זה(יש לך מושג?)

לא הייתי מודע לכך. בדקתי אכן יש חשדות בנושא וזה לא ככ ברור (יתכן שבגרסאות ללא כ. מסך זה לא כך) בדיקה אפשרית יכולה באמת להיות אם מישהו ייקח SSD תומך x4 ויבדוק אם ניתן להגיע למהירות הזו. 

בכל אופן זה לא ככ משנה, בטח לא מול SSD בניידים אחרים במחיר זה. 

ציטוט של Eddie Knaz

איך הוא סה"כ, רועש? נוח? קטן? ממליץ?

הוא די שקט, למעשה בביקורת הנל די מהללים אותו. עם זאת למאוורר יש מן רעש לבן כזה שגורם לשים לב כשהוא עובד, יכול להיות שלאנשים מסויימים עדיף מאוורר שדולק יותר אך עם רעש פחות דק. 

נוח מאוד. מקלדת הטובה בתחומה. עכבר נוח. מסך נעים. לא כבד. מבחינת רוחב אין הרבה שוליים למסך, מבחינת גובה יכלו בהחלט לקצץ קצת. התחושה היא בהחלט נייד 14 ולא 13 למרות שיש 14 גדולים יותר. 

גב מסך ממתכת שחורה, זה יפה ויוקרתי יותר אך אוסף טביעות אצבע היסטרי. לא התקמצנו על הנורה ב Thinkpad. ציר המסך לכל רוחב המחשב, הגב יורד אחורנית עם הפתיחה וחוסם את הצד האחורי, ולכן אין שם יציאות (זה מעצבן בהקשר של ה RJ45), אבל כך זה גם ב T480. 

סוללה פנימית לא נשלפת, אך חסרון זה מול ה T480 מתגמד היות וניתן להטעין מה USB C עם סוללה אוניברסלית. 

אין לי נתונים כרגע על זמני סוללה וטעינה אמיתיים. 

מטען שמגיע עם המחשב הוא 65W, בסטנדרט USB C רגיל ותומך בהרבה מתחים, כולל טלפונים. יכול להיות שזה נקרא שהוא תומך טעיננירה במכשירים תומכים על אף שה E480 לא נתמך. בכל אופן הטעינה די מהירה. 

חיישן טביעת האצבעות מדוייק, אם אתה מניח את האצבע בדיוק כפי שהזנת אותה, מה שלא קורה הרבה כי הוא קטן. פתרון שמצאתי הוא להזין את אותה אצבע כמה פעמים. זו נקודת חולשה. 

מבחינת IO נחמד - נטען ב USC C, יש נורת חיווי ליד היציאה, ה יציאה עצמה היא 3.2 ומהווה גם יציאת אודיו ווידאו, מה שמאפשר להשתמש בכל מיני דוקים ומפצלים וגם לחבר שני מסכים עם HDMI מלא בשילוב המובנה. ה USB C תומך רזולוצית UHD. לא Thunderbolt.  

רק שני ה USB השמאליים הם USB 3 (חוץ מה C), אחד מהם טוען כשהמחשב לא מחובר לסוללה. 

USB שמאלי רק USB 2 שזו בחירה מוזרה. כנראה מייעדים אותו למתאם אלחוטי של העכבר שלא תופס מקום ליד יד ימין. (יש כאלו שמעדיפים שהוא יהיה 2 ולא 3 אם יש להם הפרעות בתדרי 2.4). 

חוץ מזה RJ45 רגיל ללא קפיץ, וסלוט מיקרו SD (לא SD רגיל - נקודת חולשה). יתרונו הוא שמדובר בסלוט עם קפיץ והכרטיס נכנס ללא בליטה כמעט, מה שמאפשר לחבר אותו באופן קבוע. 

מקלדת נוחה כנ"ל, מגיעה לא מוארת בגרסאות הבסיסיות, אך יש נורות על המקשים ב CAPS ו Fn Lock. 

הורד מקש תפריט ימני מה שעצבן קצת מי שהתרגל, הוחלף במקש פרינט סקרין לצילום מסך מהיר, ועם Fn הוא מקפיץ את כלי החיתוך - נוח מאוד. 

אפשר להחליף את מקש fn בקונטרול, ההגדרה מתבצעת מתוך התוכנה של הדרייבר שלהם ולא מתוך ה BIOS (מעצבן), אך ההגדרה נשמרת כנראה בביוס כי היא נותרת אחרי פרמוט. 

בסך הכל חוויית השימוש במחשב מהירה ונעימה, ממליץ.

הערת אגב לקונים - יש להמנע מלהתקין או לעדכן לבילד 1803, ישנן בעיות תאימות הגורמות לחיישן טביעת האצבע להתקע ולפריזים בכרום. צריך להמתין לעדכון הקרוב בתקווה שהנושא יתוקן.

‏‏לכידה.JPG

‏‏לכידה2.JPG

נערך על-ידי nachum37

פורסם

ואוו תודה רבה, הקטע של הרעש די מוריד אבל נראה שלקתציב הזה לא נמצא משהו יותר טוב במיוחד בהדגם בארץ מפציץ בSSD  :) 
מצאתי פה https://1pc.co.il/product-35442-Lenovo_E480_20KN0061IV.aspx עם הרחבה ל 3 שנים ב-2714 לעומת WINPRICE ששם זה 2878, תודה רבה כנראה שאזמין :)

נערך על-ידי Eddie Knaz

פורסם
  • מחבר

הי, הם כותבים שהרחבת האחריות היא ע"י cpm - להתרחק. אני מאמין שזו טעות ומדובר על ibm אבל לא הייתי קונה בלי לברר את זה עם החנות *ושזה יהיה כתוב בחשבונית*

בנוסף הם מספקים עד 7 ימי עסקים ווינפרייז יומיים, ובמקרה שלי יום אחד. 

בהצלחה ובהנאה

נערך על-ידי nachum37

פורסם
ציטוט של nachum37

הי, הם כותבים שהרחבת האחריות היא ע"י cpm - להתרחק. אני מאמין שזו טעות ומדובר על IBM אבל לא הייתי קונה בלי לברר את זה עם החנות *ושזה יהיה כתוב בחשבונית*

בנוסף הם מספקים עד 7 ימי עסקים ווינפרייז יומיים, ובמקרה שלי יום אחד. 

בהצלחה ובהנאה

בWINPRICE כתוב CPM גם... מה CPM זה רע?

image.png.43f8cded47119a4b0062ab32aff206d7.png

כתוב IBM גם 
image.png.09de2ef1c1f2772185fbe18fdbe60939.png

אם נוציא את הפקטור של זמן משלוח, אז זה לא אותה אחריאות? 

פורסם
  • מחבר

יכול להיות, עם ווינפרייז בדקתי ומדובר על IBM. 

אם זה לא אותו דבר לא כדאי, השירות של CPM הוא השירות של שאר ניידי לנובו לא ThinkPad, והוא לא משהו.  השירות של IBM ידוע כמצויין.

אגב יש חסכון בניידים עם אחריות נרכשת לעומת מובנית והוא הזמן שלוקח ליבואן לעדכן את היצרן על הרחבת האחריות (כ 60 יום). אם תקבל נייד תקול ותרצה להחליף או לבטל עסקה תקבל שירות רגיל, כלומר תצטרך להביא ולקחת בעצמך את המחשב מהמעבדה ללא שליח. כנ"ל לגבי מימוש אחריות. 

פורסם
ציטוט של nachum37

יכול להיות, עם ווינפרייז בדקתי ומדובר על IBM

אם זה לא אותו דבר לא כדאי, השירות של CPM הוא השירות של שאר ניידי לנובו לא ThinkPad, והוא לא משהו.  השירות של IBM ידוע כמצויין.

הבנתי, טוב הזמנתי מWINPRICE וביקשתי שירשמו על החשבונית מה שאמרת ממקדום.

ציטוט של nachum37

אגב יש חסכון בניידים עם אחריות נרכשת לעומת מובנית והוא הזמן שלוקח ליבואן לעדכן את היצרן על הרחבת האחריות (כ 60 יום). אם תקבל נייד תקול ותרצה להחליף או לבטל עסקה תקבל שירות רגיל, כלומר תצטרך להביא ולקחת בעצמך את המחשב מהמעבדה ללא שליח. כנ"ל לגבי מימוש אחריות. 

יפה , יכול להועיל.

אמרת גם יותר למעלה בפוסט לא לעדכן לבילד 1803 ולהשאר ל1790 אתה מתכוון בBIOS ? לא להוריד דרייברים של הביוס?

פורסם

חן חן נחום37.

סקירה ללא כחל וסרק, הבאת דברים כהוייתם.

חבל שהמקלדת לא מוארת ( כמו בווסטרו, למי שחשוב ).

אם כי היא יותר איכותית, על זה אין וויכוח.

@Eddie Knaz  - לא הייתי נותן משקל רב כ"כ למהירות ה -  ssd.

בסדר, זה טוב, אבל כפי שגם נחום אמר, זה לא נתון קריטי כ"כ כי גם

כונן ssdרגיל מספיק. זה המקום לומר שיש בנייד מקום לעוד כונן 2.5.

בביקורת התייחסו גם לעניין ההתחממות, אמנם ההתחממות נבעה בעיקר

מכרטיס המסך הנפרד, אבל בכל זאת, כדאי לציין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים