עבור לתוכן

עזרה בקניית לפטופ לSolidworks עד 2500 שח

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום שמי אידן אני הנדסאי מכטרוניקה ועושה כרגע את פרוייקט הגמר שלי במסגרת חיל האוויר, אני מחפש מחשב נייד בסדר גודל של 2500 שח (אפרט את שאר הדברים למטה) המחשב ישמש אותי בעיקר לכתיבה ולשרטוט בsolidworks

1. מה התקציב המקסימאלי?2500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושרטוט 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks באופן די קבוע זה הייעוד שלי למחשב

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אפשר לוותר על מערכת הפעלה בכדי לקבל חלקים יותר טובים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין עדיפות ואפילו עדיף מאמזון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
מתלבט בין שני הדגמים הללו:
http://1pc.co.il/product-10069-מחשב_נייד_Asus_X541UJ_GO050T_אסוס.aspx#

https://www.amazon.com/gp/product/B06XJJG4PD/ref=s9_acss_bw_cg_cegwcacl_2e1_w?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=unified-hybrid-3&pf_rd_r=KM9CK6JBX7J4T4675HJJ&pf_rd_t=101&pf_rd_p=73cfd777-c86a-4f55-8348-45116e9504dc&pf_rd_i=565108
תודה לעוזרים!

נערך על-ידי אידן נאור

פורסם

שלום לך וברוך הבא לפורום.

אני לא יודע מה לימדו אותך במסגרת הלימודים או מה בדיוק רמת המורכבות

של מה שאתה עושה בסוליד, אבל .....

או שתשנה את הכותרת ותמחק את סולידוורקס מהכותרת, ואז ייצא שאתה מחפש נייד לשימושים כלליים

במחיר מינימלי למדי, ואין בזה רע וזו זכותך המלאה, או....

במקרה שבאמת אתה צריך נייד לעבודה עם סולידוורקס, ז.א. מעבר לרמה של שרטוט ריבוע במעגל,

אז תעלה בתקציב כפליים לפחות כדי שתוכל לגרד נייד עם כרטיס מסך QUADRO  כלשהו  שבאמת

יאפשר עבודה נורמלית על התוכנה בפרוייקטים מורכבים.

החלטה שלך  :).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

שלום לך וברוך הבא לפורום.

אני לא יודע מה לימדו אותך במסגרת הלימודים או מה בדיוק רמת המורכבות

של מה שאתה עושה בסוליד, אבל .....

או שתשנה את הכותרת ותמחק את סולידוורקס מהכותרת, ואז ייצא שאתה מחפש נייד לשימושים כלליים

במחיר מינימלי למדי, ואין בזה רע וזו זכותך המלאה, או....

במקרה שבאמת אתה צריך נייד לעבודה עם סולידוורקס, ז.א. מעבר לרמה של שרטוט ריבוע במעגל,

אז תעלה בתקציב כפליים לפחות כדי שתוכל לגרד נייד עם כרטיס מסך QUADRO  כלשהו  שבאמת

יאפשר עבודה נורמלית על התוכנה בפרוייקטים מורכבים.

החלטה שלך  :).

:)

אני יודע שהתקציב שלי מאוד דל אבל את רוב השרטוטים אעשה במחשב הנייח שלי בבית שגם יותר חזק מהנייד הקטע זה כשאני נמצא בבסיס אני צריך להראות את המודל שאבנה, שוב זה מודל שיהיה ברמה מאוד בסיסית בלי הדמיות וכל שלל האפשרויות המתקדמות בסוליד השימוש של המחשב יהיה נטו לזה ובגלל זה התקציב די נמוך, השאלה שלי האם אחד מהמחשבים שרשמתי יוכל להחזיק סוליד בצורה סבירה?

תודה מראש!

פורסם

הגדר "סבירה".  

סבבה, אם זה המצב, ואתה מודע למגבלות שלו, אז בוא נתעמק במועמדים  :).

לא ממש.

קשה להמליץ על מי מהם.

לו לפחות היה SSD.

מצב לא נעים ובהחלט בעייתי.

בסופו של דבר, אני מציע ללכת על אופציה א' ממה שתיארתי קודם, כלומר, לחפש נייד טוב ככל האפשר 

בתקציב. כמובן שגם זה בעייתי, אבל לפחות שהסוליד לא יסית את המאמצים למה שגם ככה אין.

נערך על-ידי askme

פורסם

בתור אחד שעובד יום יום עם solidworks, אני יכול לומר לך שמחשב של 2500 שקל יהיה בסדר לשרטוט של חלקים בודדים (אך לא כ"כ מורכבים) ולהרכבות מאוד בסיסיות.

הנ"ל מניסיון עם נייד מאוד חלש מתקופת הלימודים (מבוסס I5 וכ.מ מובנה) .

מאחר ועברו כמה שנים טובות, ניתן להניח שהמחשבים המודרניים (שבאותו המחיר) חזקים יותר ויחזיקו solidworks בצורה טיפה עדיפה מהחוויה שאני עברתי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

בתור אחד שעובד יום יום עם solidworks, אני יכול לומר לך שמחשב של 2500 שקל יהיה בסדר לשרטוט של חלקים בודדים (אך לא כ"כ מורכבים) ולהרכבות מאוד בסיסיות.

הנ"ל מניסיון עם נייד מאוד חלש מתקופת הלימודים (מבוסס I5 וכ.מ מובנה) .

מאחר ועברו כמה שנים טובות, ניתן להניח שהמחשבים המודרניים (שבאותו המחיר) חזקים יותר ויחזיקו solidworks בצורה טיפה עדיפה מהחוויה שאני עברתי.

נשמע טוב זה מרגיע אותי קצת, כדאי לחפש מחשב עם SSD?

פורסם

כן. SSD טוב בלי קשר לsolidworks.

יעזור למחשב שלך לעבוד מהר בכל ימות השנה :)

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

מועדים לשמחה!

צריך את עזרתכם שוב, יום רביעי אני באילת והמחירים מאוד מאוד אטרקטיבים
עלמה עדיף ללכת? i7/i5 מהסדרה ה8 או ה7
מצד אחד הסדרה ה7 עם מהירות שעון בסיסית גבוהה יותר 2.7 ו2.9 בהתאמה

או סדרה 8 עם מהירות שעון נמוכה יותר (בסיסית) 1.6 ו1.8 בהתאמה אבל עם 4 ליבות פיזיות ו8 תהליכונים לעומת 2 ליבות ו4 תהליכונים בסדרה ה7

לא הבנתי אם עדיף מהירות שעון גבוהה יותר או מספר ליבות רב יותר לסוליד

יש גם את עניין הטורבו שאני לא מבין כל כך מה עושה למהירות השעון במעבד ומתי או איך אפשר להפעיל אותו

ועוד התלבטות קטנה האם עדיף לקחת i5 שמגיע עם כרטיס מסך חיצוני או ללכת על I7 שמגיע ללא כרטיס מסך חיצוני אלא המובנה שעליו

https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=23119
https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=22463
https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=23245

פורסם

הטורבו הוא אוטומטי ופועל כל הזמן, הוא מעלה את המהירות למקסימום האפשרי לפי העומס שיש באותו רגע על המעבד. בכל מקרה עדיף לך סדרה 8 עם יותר ליבות כי כשיהיה עומס רק על שתי ליבות אז המהירות של שתי הליבות האלו תעלה ותהיה לפחות כמו במעבד של סדרה 7 אם לא יותר.

מבין המחשבים שהבאת אני הייתי בוחר את האחרון ה-i5 מסדרה 8 עם SSD וכרטיס גרפי חיצוני.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

הטורבו הוא אוטומטי ופועל כל הזמן, הוא מעלה את המהירות למקסימום האפשרי לפי העומס שיש באותו רגע על המעבד. בכל מקרה עדיף לך סדרה 8 עם יותר ליבות כי כשיהיה עומס רק על שתי ליבות אז המהירות של שתי הליבות האלו תעלה ותהיה לפחות כמו במעבד של סדרה 7 אם לא יותר.

מבין המחשבים שהבאת אני הייתי בוחר את האחרון ה-i5 מסדרה 8 עם SSD וכרטיס גרפי חיצוני.

הבנתי אותך, אבל עיסוקו העיקרי של המחשב הוא סוליד וורקס שמנצל את השימוש המרובה בליבות והבנתי אחרי קריאה קצרה שהטורבו עובד על משחקים/ תוכנות שמנצלות למשל רק 2 ליבות ומעלות להם את התדר. אז השאלה היא האם כדאי ללכת על הסדרה השמינית שהיא עם מהירות נמוכה בהשוואה לסדרה השמינית, ועדיין כדאי לוותר על i7 בשביל כרטיס גרפי חיצוני וssd (בדגש שהשימוש של המחשב יהיה לsolidworks די בסיסי)

תודה!

פורסם

זה קצת יותר מתוחכם מזה, במעבדים האלה הטורבו יעלה את התדר גם אם כל 4 הליבות פעילות. העניין הוא שיש לנייד מגבלות של צריכת הספק ופיזור חום ולכן במקרה של עומס מספיק ממושך הוא יאלץ להוריד את התדרים כי הוא לא מסוגל לשמור על טמפרטורה סבירה. התדר הנמוך שכתוב זה לא התדר הנורמלי של העבודה אלא רק התדר שמובטח לטווח ארוך במקרה הכי גרוע. במבחנים המעטים שכבר היו המעבדים האלה מתחילים גבוה ואז יורדים ונשארים על אזור ה-2.3 גיגה, זה יכול להשתנות ממחשב למחשב.

- אין שוב דבר שהמעבד מסדרה 7 עושה יותר טוב וברור שאם יש תוכנה שמנצלת את כל הליבות אז עדיף מעבד מרובה ליבות.

- מבחינת סדרה 8 ה-i5 מול i7 הם כמעט אותו מעבד רק עם 10% הבדל בתדר.

- אני די בטוח שסולידוורקס עובד יותר טוב עם דריברים של ניודיה מאשר אינטל אפילו אם לא מדובר בכרטיס מהסדרה המקצועית.

- יתרון נוסף של הכרטיס החיצוני הוא שחלק מצריכת ההספק והחום עוברים אל מחוץ למעבד מה שמאפשר למעבד לעבוד בתדר גבוה יותר. יש מצב שה-i5 עם הכרטיס החיצוני יהיה יותר מהיר מה-i7 במקרים שיש עומס בו זמנית על המעבד והכרטיס הגרפי.

הסיכום לא השתנה, כבר אמרתי קודם מה נראה לי שעדיף.

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

זה קצת יותר מתוחכם מזה, במעבדים האלה הטורבו יעלה את התדר גם אם כל 4 הליבות פעילות. העניין הוא שיש לנייד מגבלות של צריכת הספק ופיזור חום ולכן במקרה של עומס מספיק ממושך הוא יאלץ להוריד את התדרים כי הוא לא מסוגל לשמור על טמפרטורה סבירה. התדר הנמוך שכתוב זה לא התדר הנורמלי של העבודה אלא רק התדר שמובטח לטווח ארוך במקרה הכי גרוע. במבחנים המעטים שכבר היו המעבדים האלה מתחילים גבוה ואז יורדים ונשארים על אזור ה-2.3 גיגה, זה יכול להשתנות ממחשב למחשב.

- אין שוב דבר שהמעבד מסדרה 7 עושה יותר טוב וברור שאם יש תוכנה שמנצלת את כל הליבות אז עדיף מעבד מרובה ליבות.

- מבחינת סדרה 8 ה-i5 מול i7 הם כמעט אותו מעבד רק עם 10% הבדל בתדר.

- אני די בטוח שסולידוורקס עובד יותר טוב עם דריברים של ניודיה מאשר אינטל אפילו אם לא מדובר בכרטיס מהסדרה המקצועית.

- יתרון נוסף של הכרטיס החיצוני הוא שחלק מצריכת ההספק והחום עוברים אל מחוץ למעבד מה שמאפשר למעבד לעבוד בתדר גבוה יותר. יש מצב שה-i5 עם הכרטיס החיצוני יהיה יותר מהיר מה-i7 במקרים שיש עומס בו זמנית על המעבד והכרטיס הגרפי.

הסיכום לא השתנה, כבר אמרתי קודם מה נראה לי שעדיף.

תודה רבה על התשובה! הרגעת אותי לגבי המהירות שעון הנמוכה מה גם שראיתי עוד מבחנים באינטרנט ובאמת הסדרה 8 עדיפה הMX150 הוא בעצם חידוש ל940MX לפי מה שהבנתי?

פורסם

כן ה-MX150 הוא הגרסה הניידת של ה-1030, הוא יותר חדש ובערך 30% יותר מהיר מה-940MX

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים