עבור לתוכן

עזרה בשיפור המחשב הזקן או קנית חדש

Featured Replies

פורסם

ערב טוב אנשים

יש לי כרגע מחשב זקן בן 5 שנים,ברצוני לשדרג אותו עד כמה שזה אפשרי למחשב גיימינג או לקנות מחשב חדש

אני ממש לא יודע אם לשפר תמחשב הנוכחי ותרכיבים הנוכחיים ,לא יודע אם זה משתלם וכמובן לא מבין בחלקים אז ממש זקוק לעזרתם 

אני מפרסם פה תמפרט הנוכחי ורושם טופס למטה:

Inter core i5-2500 CPU 3.60 HGZ

Gegabyte H67MA-USB3

SAPPHIRE Readion HD 6790

SAMSUNG SSD 256 GB

ספק-Thermaltake LT 500AL3NC ATX12V

8GB RAM DEAL CHANEL DDR3

1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 שח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עד כמה שפאשר

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ישנה הצדקה, אפשר לחרוג בכ200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי,גיימינג 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE לפעמים. FL12

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. יש לי PS4 ככה שאני מתכנן לשחק בעיקר בGEARS OF WAR4 ו BATTELGROUND שהבנתי שיש לו דרישות גבוהות מהרגיל

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 21 אינץ אז נראלי 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא כל כך מבין בזה ,פשוט שהמשחק ירוץ טוב ולא יתקע 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מבין ולא מתכנן להתעסק אם זה

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אשמח לWIN מקורי

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ראשון לציון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מאמין עד סופשבוע הבא

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין. 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?בעיקרון לא,רק רוצה שיעבוד פיקס ויריץ תמשחקים שרשמתי למעלה בבקשה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

אשמח לעזרה ענקית

תודה רבה

נערך על-ידי zion561

פורסם

מצטרף להמלצה,  GTX 1060 6gb ו-ssd.  למשחקים שציינת אין צורך משמעותי להחליף פלטפורמה. 

פורסם
  • מחבר

שחכתי להוסיף ואני גם יעדכן בפוסט שיש לי כבר 

SSD של סמסונג של 232

החלטתי לרכוש תכרטיס שהמלצתם GTX 1060 3G הוא לא יצור צוואר בקבוק יחסית?

הספק שלי אמור להחזיק אותו?

החלטתי בנוסף לכרטיס להתחדש גם במארז חדש 

אפשר חוות דעת על המארז הנ"ל

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11513&site-search=corsair%obsidian%350d

כמו כן האם אני אצתרך לפרמט תמחשב אחרי שאקנה וארכיב תכרטיס?

תודה רבה ובוקר אור :)

נערך על-ידי zion561

פורסם

בוקר מצויין, 

אם יש לך אפשרות, תשקיע עוד 200 ש"ח וקח GTX 1060 6gb. משחקים דורשים יותר ויותר זיכרון גם על 1080p וכרטיס זה יחזיק למשך יותר זמן. הספק שלך יחזיק אותו, הוא אפילו צורך פחות חשמל מהכרטיס הנוכחי שלך. 

צוואר הבקבוק שיהיה מכיוון המעבד יהיה דיי קטן ולדעתי לא מצריך כרגע החלפה למשחקים שציינת.  שמור את הכסף בצד. 

אתה לא צריך לפרמט, פשוט תעשה הסרה יסודית של הדרייברים של amd בעזרת DDU במצב בטוח,  תסיר את הכרטיס,  תתקין את החדש וזהו. 

לגבי המארז,  עניין של טעם, ריח ותקציב. אם החלטת לפנק את הקשיש במארז לחג מי אנחנו שנעצור אותך ?

מכיר את המארז מקרוב,  הוא מרווח מבפנים אבל לטעמי יקר מאוד יחסית לתמורה. מרגיש דיי זול וחדיר מאוד לאבק. 

אם בא לך מארז חדש, קח משהו איכותי של חברת Fractal Design. למשל http://www.tms.co.il/product/10877

נערך על-ידי User_Name

פורסם
  • מחבר
ציטוט של User_Name

בוקר מצויין, 

אם יש לך אפשרות, תשקיע עוד 200 ש"ח וקח GTX 1060 6gb. משחקים דורשים יותר ויותר זיכרון גם על 1080p וכרטיס זה יחזיק למשך יותר זמן. הספק שלך יחזיק אותו, הוא אפילו צורך פחות חשמל מהכרטיס הנוכחי שלך. 

צוואר הבקבוק שיהיה מכיוון המעבד יהיה דיי קטן ולדעתי לא מצריך כרגע החלפה למשחקים שציינת.  שמור את הכסף בצד. 

אתה לא צריך לפרמט, פשוט תעשה הסרה יסודית של הדרייברים של amd בעזרת DDU במצב בטוח,  תסיר את הכרטיס,  תתקין את החדש וזהו. 

לגבי המארז,  עניין של טעם, ריח ותקציב. אם החלטת לפנק את הקשיש במארז לחג מי אנחנו שנעצור אותך 

מכיר את המארז מקרוב,  הוא מרווח מבפנים אבל לטעמי יקר מאוד יחסית לתמורה. מרגיש דיי זול וחדיר מאוד לאבק. 

אם בא לך מארז חדש, קח משהו איכותי של חברת Fractal Design. למשל http://www.tms.co.il/product/10877

שבת שלום :)

לוקח את המלצתך בחיוב והחלטתי לבטל ת3GB ולקחת ת6

עוד שאלה לגבי מסך אם תוכל ליעץ

יש מסך באיזור ה 400-600ש"ח שתוכל להמליץ לי עליו?

לגבי הכרטיס מסך אני לא מצליח לבחור אחד

אני רושם 1060 GTX נגיד בKSP

מקבל את שני הדגמים האלו,נראים זהים לחלוטין,למה הההבדל במחיר?

https://ksp.co.il/?uin=41682&select=.1044..35..201..441..165.

https://ksp.co.il/?uin=34209&select=.1044..35..201..441..165.

תודה לכולם!

נערך על-ידי zion561

פורסם

ההבדל הוא במהירות שעון של הליבה הגרפית והזכרון, מהירות שעון גבוהה יותר, ביצועים טובים יותר.

פורסם

אם אתה חייב לקנות מ-KSP הייתי הולך על זה:

https://ksp.co.il/?uin=35495

אם לא, זה יותר זול:

http://www.tms.co.il/product/16989

ההבדלים בביצועים בין הכרטיסים השונים יהיה 1% בלחץ. קנה את הזול ביותר. מהשכן משנה זה הקירור, רצוי בgtx 1060 שני מאווררים למען השקט והטמפ'.

פורסם

לגבי מסך,  חפש אחד עם פאנל IPS, עדיף של Dell, בגודל שתבחר.  

לגבי כרטיס המסך,  למה לכל הרוחות לקנות בKSP ב300 ש"ח יותר? בtms אתה מקבל את המוצר עד הבית עם שליח של UPS.  לא חבל על הכסף? 

פורסם
  • מחבר

ערב טוב חברים יקרים

היום קיבלתי מTMS את הכרטיס מסך שהמלצתם לי והמארז ובנוסף רכשתי עותק של WIN10

יש לי כמה שאלות 

יש לי אפשרות לפרמט תמחשב שנמצא בו כרגע WIN 8  תוך כד תהליך ההתקנה של WIN 10?

כי עד לפני כמה שנים שהייתי מפרמט הייתי מפרמט את C דרך הביוס אם אני זוכר נכון

אשמח אפילו מאוד לאיזה טיפ כדי לזכור איפה כל דבר היה מחובר לפני שלא אטעה בהעברה של המחשב למארז החדש

שנה טובה חברים

נערך על-ידי zion561

פורסם

התקנה של ווינדוס 10 אתה יכול לעשות דרך DiskOnKey, את מוריד את כלי התקנה של ווינדוס 10 מהאינטרנט ובוחר ליצור התקנה מ DiskOnKey, כאשר אתה עושה איתחול למחשב אתה לוחץ על מקש ה F המתאים כדאי לעלות את המחשב מה DiskOnKey, שם בהתקנה אתה מוחק את המחיצות הקיימות בדיסק הקשיח ומבצע כך התקנה נקיה.

בגדול לא אמורה להיות בעיה בהעברת החלקים למארז החדש, אתה יכול לצלם במיוחד את החיבורים של המארז עצמו ללוח אם.

פורסם

מצטרף להמלצה לצלם את הלוח.  אין יותר מדי מקום לטעויות.  הדבר הכי "מסובך" זה החיבורים של הפאנל הקדמי של המארז ללוח,  תיעזר במידת הצורך ב user manual שהגיע עם הלוח. אחר כך, אם משהו לא יעבוד, זה אומר שהוא לא מחובר לספק או ללוח. 

חג שמח ושנה טובה! 

פורסם
  • מחבר

בוקר אור חברים

מודה לכם מאוד על העזרה והטיפים אחרי העבודה אנסה  ויעדכן

תודה רבה וחג שמח :)

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב 

עדכון:החלפתי תמארז הלך חלק גם לגבי החיבורים 

יש לי בעיה עם הכרטיס מסך,אני לא מצליח להכניס אותו לסלוט שלו הוא כאילו לא נכנס אז פשוט ווירתי לאתמול

הלוח אם זה :Gegabyte H67MA-USB3

משהו יכול לבדוק ולהגיד לי האם עשיתי פדיחה והוא לא מתאים :(?

כשאני מנסה להכניס את ה HD6790 חזרה הוא נכנס בלי בעיה,

פורסם

לפעמים הברזל שבקצה הכרטיס מתנגש עם המארז ואז פשוט מכופפים אותו טיפה פנימה ואז אין בעיה.

הרי אם תשווה בין החיבורים עצמם של הכרטיס החדש והישן תראה שהם זהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים