עבור לתוכן

שאלה ואתגר: כרטיס מסך הזול האפשרי ששווה משהו...

Featured Replies

פורסם

אני בונה מפרט מחשב נייח עבור מישהו (אני מדריך שיקומי - עבור מתמודד שאני עובד עימו).
יש תקציב רווחה לקנות עבורו מחשב - 2000 ש"ח סה"כ. רק מחשב לא כולל אביזרים נלווים. יש לו משהו - מסך מקלדת ועכבר ישנים. אבל הבעיה היא המחשב שלא מתפקד כבר ואותו אני רוצה לשדרג.

.

במפרט שהציעו לנו יש כרטיס מסך שמכונה: VGA card - intel HD graphics 530

אני לא מבין כל כך מה זה - אם זה "כרטיס מסך" או פשוט הדבר שמובנה אוטומטית בלוח אם.

בכל מקרה התרשמות שלי שהיום גם מי שסתם משתמש במחשב הכי פשוט - למשל יוטיוב או משחקים פשוטים יחסית (נניח farmville) יכול להרגיש האטה משמעותית של קצת המחשב כשאין כרטיס מסך אלא רק ברירת המחדל של מעבד ולוח אם.

ואני רוצה בעצם לשאול האם אני צודק או שלגלישה ומשחקי רשת פשוטים מספיק המינימום. האם מה שמציעים לה כאן למעלה זה מינימום או יותר (או סתם כלום).
והאם אתם יכולים להמליץ לי על כרטיס מסך זול ממש (נגיד עד 200 ש"ח) שעושה איזה שינוי ניכר לעין, או שזולים ממש לא עושים עבודה בכלל.

תודה רבה

פורסם

היום יש ליבות גרפיות בכל מעבד סטנדרטי חדש של אינטל. הסדרה היא HD 600, והדגמים הם לרוב HD 610 HD 620 ו-HD 630.

הליבות הגרפיות המובנות הללו חזקות מספיק לעבודה שוטפת עם המחשב ואין בעיה של משחקי דפדפן פשוטים איתם.

אין סיבה שבתקציב לא יכנס מחשב ראוי לשימושים הללו. כרטיס מסך זול יהיה חזק כמו מובנה במעבד, ולעיתים גם חלש ממנו. זה בזבוז של כסף

פורסם

מעבר לנאמר כאן ע"י המומחה בקשר לכרטיס מסך,

אתה מוזמן לנצל את האתר והאנשים כאן לקבלת מפרט מחשב 

בהתאם לתקציב והמטרות שלו, ע"י מילו שאלון בפורום

יעוץ לפני רכישת מחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אשמח בעוד הבהרה

מה זה VGA card - Intel HD graphics 530 - זה כרטיס מסך בנוסף או שזה בעצם הליבה הגרפית שאתה מדבר עליה? או משהו אחר?

פורסם

זה הליבה הגראפית המובנת במעבד. אין כרטיס נפרד. היציאות למסך מובנות בלוח אם.

פורסם

וגם מדובר בליבה גרפית ששייכת לדור המעבדים הקודם. שים לב שאתה קונה תמיד את הדור העדכני (!).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים