עבור לתוכן

AMD Vega הושק - כל המידע, מפורט, ובאמצעות וידאו

Featured Replies

פורסם

תמצית שמרכזת את כל הנושא באמצעות לקט סרטונים שמומלץ לצפות בהם אחד אחרי השני, שכן כל אחד מהם משטח עוד קצת מידע שהסרטים האחרים פספסו.

הסרטים מועלים על פי סדר חשיבות כפי שראיתי לנכון לאחר שצפיתי בהם. לאחר הצפייה - כנראה שלא יישארו לנו יותר מדי שאלות:

• תגובות 42
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר תמצית של התמצית בצורה תמציתית ?

טבלה ? רעיון מצויין !

פורסם
  • מחבר

עריכה:

יצא כבר הסרטון הרשמי של AMD כך שניתן לדלג על הסרטון הפירטי שתליתי מוקדם יותר היום.

**גלגלו מטה 6 פוסטים בשרשור למציאתו.

הנה ההשקה שמישהו צילם פירטית באירוע אתמול בלילה שעון ישראל, משום ש- AMD החליטה שלא לבצע live streaming:

פורסם
ציטוט של askme

אפשר תמצית של התמצית בצורה תמציתית ?

טבלה ? רעיון מצויין !

אין לי כוח לסינמטק הזה !  :)

תודה, בשם הקהילה.

פורסם

כרטיסים בינוניים מינוס.

מחיר של 1080, ביצועים פחות או יותר של 1080 - אבל הרבה הרבה יותר זללנים בחשמל.

לא רואה סיבה שמישהו יקנה אותם במקום כרטיסים של הירוקים.

פורסם
  • מחבר

יש כמה סיבות בכללן:

שזה כרטיס חדש שיתמך באפטמוזי דריברים מעתה למשך תקופה מה, בעוד ש- 1080 התמיכה בו כנראה מפסיקה ברגע שיוצא הדגם הבא (1280GTX ?)

שזה ממש אוטוטו מעבר לפינה, כנראה ברבעון 4 לשנה זו.

כך שמי שקונה 1080 עתה, אזי שכרגע הבצועים אמנם יהיו זהים (כנראה) לווגה, אך תוך זמן קצר הווגה שימשיך להיות מאופטמז,

יתפוס על פניו פור בצועים. בדיוק כפי שקרה בהשוואת R9-290/390 לעומת GTX 780/780Ti ואפילו 970/980.

כיום כרטיסי AMD מארכיטקטורת GCN מהירים כדי 20-35% (תלוי באיזה כותר) יותר ממקביליהם בצד של נוידיאה, משום שאלו כבר

מזמן אינם מקבלים עדכוני אפטמוז ביצועים בכותרים חדשים, בשעה שסדרת כרטיסי AMD מאותה עת עדיין מקבלת. זהו שיקול לא זניח.

לגבי צריכת החשמל, זו רלוונטית למחשבים ניידים, ו/או למחשבים שממוקמים במארזים מיוחדים - סופר קטנים וחסרי כושר אוורור.

ליתר הצרכנים בקהילת הגיימרים זה כלל אינו רלוונטי. לגיימרים ולחובבים יש כמעט תמיד - מארזים מפלצתיים עם קירור שופע וספק כח בריא.

ל- antec 902 (שאצלי למשל) זהו בכלל אינו שיקול ויכול להכיל שני כרטיסים שכאלו ביחד בלי למצמץ.

כיום הוא מאכלס R9-390 שמגיע בשקט ל- 300 וואט, דבר שמקביל לווגה ולא - אין שום בעיה:

לא חום ולא רעש - עובד פיקס כפי שמתוכנן לעבוד.

אני אמתין לראות את הסקירות צד ג' למוצר שכנראה ייצאו לאוויר העולם בעוד שבוע שבועיים עם הגעת הכרטיסים הראשונים לחנויות (סביבות אמצע אוגוסט).

עד אז לא אחרוץ דין לא לכאן ולא לשם. לא אתלהב כמו שלא אתאכזב.

עריכה:

נזכרתי שלא דברנו על הכרטיס הזול בסדרה, זה שעולה רק 399$ - זה למעשה הכרטיס הכי מעניין, לדעתי.

הוא ייתן מעל 90% מביצועי הכרטיס המלא שעולה 499$, אך יעלה כמו GTX1070. קרי הוא יהיה מהיר מ GTX1070 ויעלה אותו הדבר.

זו גם סוג של בשורה ברמה כזו או אחרת, לצרכן שמחפש value for money. צרכן זה מראש הרי לא התעניין מלכתחילה ב 1080 אלא ב 1070 .

פורסם
  • מחבר

לכל מי שלא השקיע את השעה הנדרשת על מנת לצפות בסרטון ההשקה בסיגרף, אזי עכשיו לאחר שהספקתי לעבור עליו,

מסתבר ש- AMD בנו למעשה מחשב על => את מחשב הפטה פלופ הראשון בעולם שנכנס כל כולו בתוך rack בודד (הישג מרשים)

ומכיל בתוכו 80 מעבדי Vega ו- 20 מעבדי epyc ככח החישוב המתמטי הנחוץ למשימה.  משהו שחבל לפספס, ממליץ לצפות.

1tf.thumb.jpg.3dfcdaceed10c8463f3b4d3c1a6d7c89.jpg

פורסם
ציטוט של nec_000

מסתבר ש- AMD בנו למעשה מחשב על => את מחשב הטרה פלופ הראשון בעולם

האם אתה מתכוון פטה פלופ? (1000 טרה פלופ)

כרטיס ווגה בודד מגיע לאזור ה12.66~.

סך הכל הגיוני, 80*12.5 זה אלף.

פורסם
  • מחבר

בנתיים AMD הוציאו את סרטון ההשקה באורך שעה וחצי כשהוא מסודר ובאיכות HD.

מיועד למי שלא צפה בסרטון הפירטי, הנה הגרסה האיכותית והמלאה של ההשקה:

פורסם
  • מחבר
ציטוט של StavBN

האם אתה מתכוון פטה פלופ? (1000 טרה פלופ)

כרטיס ווגה בודד מגיע לאזור ה12.66~.

סך הכל הגיוני, 80*12.5 זה אלף.

אכן, טעות כתיב ידידי ותודה על התיקון. זה פטה פלופ...

יתוקן בעריכה

פורסם
ציטוט של nec_000

יש כמה סיבות בכללן:

צריך לקחת בחשבון שכרטיס רעב יותר לחשמל מחמם את שאר הרכיבים, רועש יותר (עבורי לדוגמה, מדובר בחסרון קריטי) - ובנוסף יסתכם בכמה מאות שקלים בצריכת החשמל על פני חישוב של שנתיים לדוגמה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של danielzy

צריך לקחת בחשבון שכרטיס רעב יותר לחשמל מחמם את שאר הרכיבים, רועש יותר (עבורי לדוגמה, מדובר בחסרון קריטי) - ובנוסף יסתכם בכמה מאות שקלים בצריכת החשמל על פני חישוב של שנתיים לדוגמה.

בהנחה כוללנית גסה, שבה נאמר הפער בצריכת חשמל הוא בין 300 וואט ל- 200 וואט, קרי 100 וואט שעה סדר גודל,

ובהנחה שהממוצע היומי שבו הכרטיס עובד בפול טורים בהאצה תלת מימדית הוא כאחד שעה (365 שעות בשנה איפה),

אזי שאנו מדברים על כ- 36.5 קילו וואט צריכת חשמל עודפת בשנה, שמחירם הוא סביבות 20 ש"ח סדר גודל גס.

זהו סכום כספי שולי לכל בר דעת.

לגבי חימום יתר הרכיבים זה אינו רלוונטי, שכן הרכיבים יודעים לחיות בשלום ב 40 מעלות צלסיוס כמו גם ב- 50 באותה איכות חיים,

מבטיח לך שהם לא יתלוננו (שאלתי אותם).

לא שהפער התרמי בתוך מארז מגיע להפרש של 10 מעלות צלסיוס כן, אך הגזמנו רק על מנת להראות שאין לכך (גם בהגזמה) כל משמעות.

פורסם
ציטוט של nec_000

בהנחה כוללנית גסה, שבה נאמר הפער בצריכת חשמל הוא בין 300 וואט ל- 200 וואט, קרי 100 וואט שעה סדר גודל,

ובהנחה שהממוצע היומי שבו הכרטיס עובד בפול טורים בהאצה תלת מימדית הוא כאחד שעה (365 שעות בשנה איפה),

אזי שאנו מדברים על כ- 36.5 קילו וואט צריכת חשמל עודפת בשנה, שמחירם הוא סביבות 20 ש"ח סדר גודל גס.

זהו סכום כספי שולי לכל בר דעת.

לגבי חימום יתר הרכיבים זה אינו רלוונטי, שכן הרכיבים יודעים לחיות בשלום ב 40 מעלות צלסיוס כמו גם ב- 50 באותה איכות חיים, מבטיח לך שהם לא יתלוננו (שאלתי אותם).

הכרטיסים של הירוקים לא מפעילים את המאווררים מתחת ל 60 מעלות, פיצ'ר מדהים שאני נהנה ממנו בלי סוף.

בנוסף, מי קונה כרטיס שכזה בשביל משחק של שעה ביום? יותר לכיוון ה 3 שעות לצורך הדיון, כלומר 60 בשנה +-, בהנחה ואחזיק את הכרטיס לפחות שנתיים מדובר כבר בכ 120₪.

לא התחלתי בכלל לפרט את המרור שהמשתמשים חווים מהדרייברים של AMD.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של danielzy

הכרטיסים של הירוקים לא מפעילים את המאווררים מתחת ל 60 מעלות, פיצ'ר מדהים שאני נהנה ממנו בלי סוף.

בנוסף, מי קונה כרטיס שכזה בשביל משחק של שעה ביום? יותר לכיוון ה 3 שעות לצורך הדיון, כלומר 60 בשנה +-, בהנחה ואחזיק את הכרטיס לפחות שנתיים מדובר כבר בכ 120₪.

לא התחלתי בכלל לפרט את המרור שהמשתמשים חווים מהדרייברים של AMD.

איזו הפתעה:

גם R9-390 אינו מפעיל את המאוורר מתחת ל - 60 מעלות צלסיוס (במקרה יש לי אחד כזה).

איזו מקריות. והוא כרטיס מלפני שנתיים. יכול להיות ? זה הרי כרטיס אדום לא ירוק...

באמת מוזר...

אבל רגע, בדקתי עכשיו ומסתבר - שכל הכרטיסים האדומים מאותה תקופה ועד הלום אינם מפעילים מאווררים מתחת ל- 60 מעלות.

מעניין. יכול להיות אולי ההסבר הבא - והוא שאין בצדך כל נסיון עם האדומים בכלל ?  (בטח לא מהשנים האחרונות)

ומכך נעבור להערתך השניה לגבי "בעיות בדרייברים של AMD ואכילת מרור".

ומאיפה אתה יודע שיש בעיות אם אין לך כרטיסים אדומים ?

שהרי אפילו לא הכרת את הפונקציה הזו של 60 מעלות שנמצאת גם אצלם כבר שנתיים ומעלה.

אזי הרשה לי להזהירך מראש כן, שחברי הפורום המלומדים פה, בטח המנוסים שיש והיו להם כל הכרטיסים, בכל השנים, עוד יצלבו

אותך על מילים טיפשיות שכאלו שמעידות בעיקר על חוסר נסיון וידע בתחום, לא ההפך.

ועתה לנושא אחר לחלוטין לא קשור, פשוט מסקרן אותי:

לגבי 3 שעות ביום לגיימינג,  האם אנו להסיק שהנך בגיל צעיר (יחסית) ?  בצעיר כוונתי לשנות העשרה או העשרים הראשונות.

הנחה זאת מבוססת על כך ש- 3 שעות הפעלת מאיץ נטו ביום (כל יום) מעידות בדר"כ על שעות פנויות רבות (יחסית).

הערכה נכונה ? :)  (מתוך סקרנות גרידא)

פורסם
ציטוט של nec_000

איזו הפתעה:

גם R9-390 אינו מפעיל את המאוורר מתחת ל - 60 מעלות צלסיוס (במקרה יש לי אחד כזה).

איזו מקריות. והוא כרטיס מלפני שנתיים. יכול להיות ? זה הרי כרטיס אדום לא ירוק...

באמת מוזר...

אבל רגע, בדקתי עכשיו ומסתבר - שכל הכרטיסים האדומים מאותה תקופה ועד הלום אינם מפעילים מאווררים מתחת ל- 60 מעלות.

מעניין. יכול להיות אולי ההסבר הבא - והוא שאין בצדך כל נסיון עם האדומים בכלל ?  (בטח לא מהשנים האחרונות)

ומכך נעבור להערתך השניה לגבי "בעיות בדרייברים של AMD ואכילת מרור".

ומאיפה אתה יודע שיש בעיות אם אין לך כרטיסים אדומים ?

שהרי אפילו לא הכרת את הפונקציה הזו של 60 מעלות שנמצאת גם אצלם כבר שנתיים ומעלה.

אזי הרשה לי להזהירך מראש כן, שחברי הפורום המלומדים פה, בטח המנוסים שיש והיו להם כל הכרטיסים, בכל השנים, עוד יצלבו

אותך על מילים טיפשיות שכאלו שמעידות בעיקר על חוסר נסיון וידע בתחום, לא ההפך.

ועתה לנושא אחר לחלוטין לא קשור, פשוט מסקרן אותי:

לגבי 3 שעות ביום לגיימינג,  האם אנו להסיק שהנך בגיל צעיר (יחסית) ?  בצעיר כוונתי לשנות העשרה או העשרים הראשונות.

הנחה זאת מבוססת על כך ש- 3 שעות הפעלת מאיץ נטו ביום (כל יום) מעידות בדר"כ על שעות פנויות רבות (יחסית).

הערכה נכונה ? :)  (מתוך סקרנות גרידא)

אתחיל מהסוף: לא זקן, באמצע שנות ה 20 לחיי. השעות הפנויות שלי מתחלקות בין האשה, המחשב, התואר-הראשון-הארור (5 נקז לסיום תודה לאל) והרכב :)

וגם כששילבתי 70% משרה עם תואר במתכונת מלאה (20 נקז לסמסטר, מדמח, בן גוריון)  עדיין היה לי מספיק זמן פנוי לשחק שעתיים-שלוש ביום (בממוצע חודש).

כיום יוצא לעבודה מוקדם (מאוד) כדי להקדים את הפקקים, ולכן גם חוזר הביתה מוקדם מה שמשאיר מספיק זמן להכל, ואז יש גם את הסופ"ש.

הכרטיס האדום האחרון שהיה לי היה 7950, היה כרטיס מעולה, אבל אכלתי קש מהדרייברים. כל הזמן קרסו ועשו המון בעיות.

בעקרון אני מעדיף את הירוקים כי הם הרבה יותר חדשנים לדעתי, מבחינתי Pascal היתה פריצת דרך של ממש בעוד האדומים פשוט ממחזרים כרטיס אחרי כרטיס (והמחירים בתכלס לא משהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים