עבור לתוכן

AMD Vega מוצג לציבור - המבחן העוור

Featured Replies

פורסם

או איך שנכון לבצעו....

(נחושי איזו מערכת טובה יותר מבחינת חווית משתמש, נספר אחר כך - בינתיים תיהנו כמו המוזמנים לכנס)

**אציע בחום לעבור על הטוקבקים שבסרטון - לומדים מהם לא מעט :)

פורסם

הם עשו את אותו הטריק בזמנו עם הבולדוזר...

השוו את מעבד הדגל שלהם (ה-FX8150) לעומת מעבד הדגל של אינטל (ה-2700K) דרך "Blind Test" עם כרטיס מדור הטהיטי בשתי המערכות (HD7970) ונתנו לשחקנים לבחור מהי החוויה הטובה יותר מבחינתם.

תוצאות הסקר אומנם נטו לטובת AMD, אך כולנו זוכרים איך העניין נגמר.

זה מה ש-AMD עושה כשהיא עם הידיים על הגדר. היא מנסה טריקים זולים, גימיקים, דברים שהציבור נוטה לקנות מפאת חמת הספק. הם משחקים על עניין "החוויה הזולה ב-300 דולר ביחד עם פריסינק" כדי למשוך קונים פוטנציאליים למוצר ה-סביר-להניח כושל שלה.

נקודה למחשבה - זוכרים את Threadripper וההכרזות הבומבסטיות שלו לפני שבוע~שבוע וחצי? ל-AMD לא הייתה בעיה להזכיר שוב ושוב על המחירים שלו, התדרים שלו, הנתונים הטכניים המלאים שלו, הסגמנט אליו הוא משתייך וכך כן הלאה - כל זה כאשר יש עוד שבוע להשקה (!). הנה, RX Vega באותו מצב, אך במקום היא מסתירה את המוצר שלה תחת "אירועים" לא ברורים שמנסים לקבוע טיב הכרטיס על-סמך "חוויה אישית". לטעמי זה מריח מוזר.

פורסם
  • מחבר

גם אם נלך לגישה זו ונאמר, שהמוצר שלהם לא יצא מדהים במדידות על טכומטר, בואו רגע נלך עם הנחת יסוד זו,

השאלה היא האם שיטת השכנוע שלהם עושה שכל או לא.

אם תשאל אותי, אני תמיד מוכן להתפשר על כמה אחוזים באיכות המוצר, אך תמורת הרבה יותר אחוזים במחיר, במיוחד כאשר

מעט האחוזים הללו ממילא אינם מורגשים על ידי מבחינה פרקטית/מעשית.

זה מזכיר לי את כל סוכני המכירות שעברתי בחיי - תמיד מנסים לחלוב אותי עוד קצת ולדחוף לי את המוצר היקר יותר בליין של החברה,

ואני בשלי מתעקש ושואל: אבל מה ההבדל שאני משלם עליו ?  מבקש הסבר והדגמה....

אז מחרטטים לי על כמה נקודות בודדות שהם משהו משהו ההבדלים הללו.

ואז אני אומר אוקי, נוגע, ממשש, מנסה באמת להרגיש (או לראות) איזה "משהו מעולם אחר" (כמו שמתארים לי....)  איזה הבדל קונטרסטי כמו

שהם מתעקשים, ומשלא מוצא שכזה, אז אומר לסוחר ככה בשקט - בלי להעליב, "אתה יודע, שתכלס זה כמעט אותו הדבר ואם תשאל מישהו שלא

אמרת לו על ההבדל המדובר, קרי אחד כזה שאמור לעלות על ההבדל לבד, אז ההבדל המזערי הזה ממילא במבחן עוור לא מורגש בכלל". 

וככה יוצא שאני משכנע את המוכר ולא ההפך. כי ההבדל הוא אולי 1% אבל המחיר כפול.

הערכתי הזהירה היא שזה בדיוק מה שאנשי המכירות של AMD עושים כאן. הם מראים שבמבחן עוור (שאגב הוא היחיד שקובע בעולם המקצועי אם

למישהו זה אינו ברור) לא קיים הבדל חוויתי, ומשכך (והם צודקים כנראה) כבר לא מעניין אנשים אינטיליגנטים/מקצועיים עם קצת ניסיון חיים כמו שאומרים,

מה יראה הטכומטר.

משום שאנשים כאלו לא קונים וודו, לא קונים סיסמאות, ולא קונים "הספקים על הנייר". הם קונים אך ורק עובדות מעשיות/פרקטיות או במקרה שלפנינו

עובדות מורגשות על ידי חושיהם. אז או שיש הבדל מורגש, או שאין. ואם אין, לא משלמים גורנישט ושהסוכני מכירות מצידם יעשו שמיניות באוויר.

נו טוב, אז אולי הם (AMD) לא ישכנעו הרבה מיליונים ירוקים, אבל הם כן ישכנעו כמה מיליונים אדומים אחרים. כך נתח השוק מתחלק בין שתי שחקניות

ברמה כזו או אחרת של חלוקה וזה טוב. העיקר שתהיה חלוקה כלשהי סבירה, ולא 100% בצד אחד ואפס בשני, כי אז לנו הצרכנים נגמר המשחק.

פורסם

מבחן עיוור זה נחמד, כשלא עושים את זה על משחק קליל כמו dirt (בעבר), גם באטלפילד 1 לא משחק כבד במיוחד...

ברזולוציה הנ"ל 3440X1440 (מניח) גם GTX1070 מספיק ויהיה זול מהווגה. אם זה 2560X1080 אפילו 1060 מספיק.

לכרטיס מסך יש מדד פשוט, כמה עולה חלקי כמה FPS, זהו.

נניח שהווגה יעלה מעט פחות מ 1080TI אבל יהיה חלש ממנו באותו יחס לעלות (נניח 30% פחות ביצועים 30% פחות כסף)

בהצגה היום על BF1 ברזולוציה סבירה לא יהיה הבדל מורגש (כמו שהוצג...) מסקנה מהירה תגיד שהווגה עדיף הרי המבחן העיוור אמר אין הבדל ביצועים אבל יש הבדל כסף.

אבל מה יקרה בהצגה של  deus ex האחרון ברזולוציה הזו(מניח 3440X1440) מול 1080TI ? 

אם ווגה דומה ברמה ל1080 אז הוא יפול הרבה לאיזור ה 35-40FPS, לעומתו ה 1080TI יהיה על 30% יותר ביצועים ב 30% יותר כסף, זה כן יהיה מורגש ואז זה מקרה של קיבלתה מה ששילמתה עליו.

פורסם
ציטוט של nec_000

גם אם נלך לגישה זו ונאמר, שהמוצר שלהם לא יצא מדהים במדידות על טכומטר, בואו רגע נלך עם הנחת יסוד זו,

השאלה היא האם שיטת השכנוע שלהם עושה שכל או לא.

אם תשאל אותי, אני תמיד מוכן להתפשר על כמה אחוזים באיכות המוצר, אך תמורת הרבה יותר אחוזים במחיר, במיוחד כאשר

מעט האחוזים הללו ממילא אינם מורגשים על ידי מבחינה פרקטית/מעשית.

זה מזכיר לי את כל סוכני המכירות שעברתי בחיי - תמיד מנסים לחלוב אותי עוד קצת ולדחוף לי את המוצר היקר יותר בליין של החברה,

ואני בשלי מתעקש ושואל: אבל מה ההבדל שאני משלם עליו ?  מבקש הסבר והדגמה....

אז מחרטטים לי על כמה נקודות בודדות שהם משהו משהו ההבדלים הללו.

ואז אני אומר אוקי, נוגע, ממשש, מנסה באמת להרגיש (או לראות) איזה "משהו מעולם אחר" (כמו שמתארים לי....)  איזה הבדל קונטרסטי כמו

שהם מתעקשים, ומשלא מוצא שכזה, אז אומר לסוחר ככה בשקט - בלי להעליב, "אתה יודע, שתכלס זה כמעט אותו הדבר ואם תשאל מישהו שלא

אמרת לו על ההבדל המדובר, קרי אחד כזה שאמור לעלות על ההבדל לבד, אז ההבדל המזערי הזה ממילא במבחן עוור לא מורגש בכלל". 

וככה יוצא שאני משכנע את המוכר ולא ההפך. כי ההבדל הוא אולי 1% אבל המחיר כפול.

הערכתי הזהירה היא שזה בדיוק מה שאנשי המכירות של AMD עושים כאן. הם מראים שבמבחן עוור (שאגב הוא היחיד שקובע בעולם המקצועי אם

למישהו זה אינו ברור) לא קיים הבדל חוויתי, ומשכך (והם צודקים כנראה) כבר לא מעניין אנשים אינטיליגנטים/מקצועיים עם קצת ניסיון חיים כמו שאומרים,

מה יראה הטכומטר.

משום שאנשים כאלו לא קונים וודו, לא קונים סיסמאות, ולא קונים "הספקים על הנייר". הם קונים אך ורק עובדות מעשיות/פרקטיות או במקרה שלפנינו

עובדות מורגשות על ידי חושיהם. אז או שיש הבדל מורגש, או שאין. ואם אין, לא משלמים גורנישט ושהסוכני מכירות מצידם יעשו שמיניות באוויר.

נו טוב, אז אולי הם (AMD) לא ישכנעו הרבה מיליונים ירוקים, אבל הם כן ישכנעו כמה מיליונים אדומים אחרים. כך נתח השוק מתחלק בין שתי שחקניות

ברמה כזו או אחרת של חלוקה וזה טוב. העיקר שתהיה חלוקה כלשהי סבירה, ולא 100% בצד אחד ואפס בשני, כי אז לנו הצרכנים נגמר המשחק.

צר לי, אני פשוט לא קונה את זה

יש "התפשרות בביצועים לטובת המחיר" ויש "לעוות את המציאות על-מנת לחפות על מוצר לא מוצלח". זה בדיוק מה שהם עושים כאשר יש בידם מוצר לא תחרותי, לא ברמת היעילות ונראה שגם לא ברמת הביצועים. זה כבר קרה בעבר עם הבולדוזרים וזה ממשיך כאן. "ההיסטוריה חוזרת על עצמה" זה משפט שיתאים למה שהולך עם מחלקת השיווק של AMD.

מילא לשחרר מוצר לא תחרותי, לפחות שיפסיקו עם הפרסום הכושל הזה. אנשים ימצאו סיבות לקנות את RX Vega על כל סוגיה, בין אם זה בגלל שיש להם מסך Freesync, בין אם זה בגלל מחיר שאולי-כן-יהיה-תחרותי, ובין אם זה בגלל Brand Loyalty לחברה.

הצרכנים החכמים, אלה שיבחנו תחת זכוכית מגדלת את המוצר (יחס עלות-התועלת שלו, היעילות והגמישות שלו והביצועים שמספק בפועל) הם אלה שיחליטו האם המוצר מוצלח או לא - לא חבורה של עיתונאים נלהבים שמשחקים בשתי מערכות נפרדות עם כיסוי עיניים על ראשם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים