עבור לתוכן

נייד ב2.5K לתלמידת תיכון

Featured Replies

פורסם

אשמח לקבל עצה ולמצוא את המחט בתוך ערימת השחת ועודף המידע שקיים היום. מחפש מחשב נייד שישמש כנייח עבור כל אחת משתי בנותי בתחילת התיכון שלהם. בבקשה להביא בחשבון שאני קונה שני מחשבים זהים (עד כדי צבע..). להלן השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? -  2.5K כולל מערכת ההפעלה.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?  - 500 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית וסרטי HD (מישהו אמר KODI ?) הבנות לא גיימריות..

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)- לא.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - כרגע אין אבל בעתיד יהיה מסך טלויזיה FHD בחדר בגודל של 42 לפחות..

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?- גבוהות. אני לא מוכן שהבנות יראו פחות מ FHD . זו השריטה שלי.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא צריך כונן אופטי.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?- לא חשוב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?- לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?- לכלול חלונות וגם אופיס. האם מקבלים הנחה עליהם באילת?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים - כפי שציינתי יש לי חבר שאמור להיות פיזית באילת ולרכוש שניים עבורי.. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?- סוף שבוע הבא עלינו לטובה.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).- כן. חייב חיבור RJ45 במחשב. גם חיבור HDMI (יכול להיות מיני , העיקר שאפשר להקרין מהמחשב לטלויזיה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?-לא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אחריות שלוש שנים היא חובה. רצוי מאוד בבית הלקוח (פרטי).

לגבי כונן קשיח יש לי התלבטות מצד אחד הנפח העדיף של SATA ומצד שני המהירות,אמינות, וצריכת הספק של SSD.  נראה לי שעדיף הנפח...

גודל מסך התלבטות רצינית- מדובר בתחליף נייח שלא יתפוס מקום בשולחן העבודה בחדר. צרכי הניידות לא כל כך קיימים אז אולי עדיף מסך 15 גדול יותר? אבל אם משתלם יותר 14 זה בסדר גמור. 

משקל- לא חייב להיות אולטרא של קילו מצד שני אני לא רוצה לבנה של 3 קג.

זמן הפעולה חשוב- אני לא רוצה שני תאים אלא מעדיף 3 תאים בסוללה ומעבד / מסך שיאפשרו זמן עבודה סביר

תודה רבה לכל העונים ומי שהחזיק עד לכאן.

פורסם

אם אתה עולה קצת בתקציב יש את האופציה החמודה הזאת:

http://ksp.co.il/?uin=39928

עם הרחבת אחריות ל-3 שנים זה יוצא בערך 3,300 באילת. לגבי אופיס בטח יש הנחות בקניית מחשב, צריך לשאול בחנות.

פורסם

היי

בנוסף להצעתו המלומדת של King, אני ממליץ על השלישיה הזאת,

שכבר מגיעה עם שלוש שנות אחריות ובשונה מההצעה הקודמת,

יש בנייד גם חיובור  RJ45. :)

http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..3762.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=

אישית הייתי ממליץ על הנייד הזול ביותר עם כונן ssd, למרות שאין בו חלונות.

אופיס לא בא באף נייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים