עבור לתוכן

האם ה FPS במשחקים יכול להיות יותר מתדר המסך ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך 4K התומך בתדר של 60Hz (מסך של Acer).

יש לי כרטיס גרפי Gigabyte 1080Ti שמחובר אליו. המסך תומך ב Gsync של nVidea

האם יש משמעות ל FPS גבוה יותר מ 60 במשחקים במקרה הזה ? האם כרטיס המסך/המחשב ידעו לבצע עיבוד/חישוב שיתאים לתדר הזה (וכך כרטיס המסך/מחשב יעבדו פחות קשה) ?

במידה ואין משמעות ל FPS גבוה יותר מ 60 והמערכת נותנת יותר, איך מגבילים אותה לאיזור 60 FPS ?

תודה

פורסם
ציטוט של yigal83

מידה ואין משמעות ל FPS גבוה יותר מ 60 והמערכת נותנת יותר, איך מגבילים אותה לאיזור 60 FPS ?

מפעילים את הGsync.

Gsync נועד בדיוק למצב הזה וכך הקצב יצירת פריימים של הכרטיס יותאם לקצב של המסך ולהפך (עם סייגים כאלה ואחרים).

פורסם
  • מחבר

איך מפעילים את ה Gsync? צריך להגדיר משהו באחת התוכנות או הדרייברים?.

זה לא אמור להיות אוטומטית? 

פורסם

זה נקרא V-Sync. מפעילים את זה מהגדרות הגרפיקה של המשחק.
G-Sync זה משהו אחר.

דעה אישית שלי - אל תפעיל V-Sync אלא אם יש לך תקלות שזה יכול לפתור, כמו סאונד לא מסונכרן או בעיית התחממות של הרכיבים.
אתה אמנם לא רואה מעבר ל60 פריימים במסך, אבל המשחק אכן רץ על יותר פריימים. יש לזה משמעויות בעיקר במשחקי FPS, בעיקר במולטי.

פורסם

הם לא דיברו על Vsync.

הם דיברו על Gsync.

במידה והמסך תומך זה הכי טוב.

Vsync נועל קצב פריימים- המחיר של זה זה הגדלת input lag.

במידה ולא נועלים יש קריעת תמונה, חלק רגישים לזה חלק לא שמים לב....

הGsync בכללי בגלל שיש התאמה בין קצב הפריימים שהכרטיס מעביר למסך ובין תדר הרענון של המסך, גם אין קריעת תמונה וגם אין input lag.

צריך לוודא בדרייבר שהGsync מופעל.

פורסם

חבל להפעיל Vsync על שלל בעיותיו במסך תומך gsync...

gsync מאפשר ל FPS לרדת מתחת לקצב המסך (ומוריד גם את המסך) אם הכרטיס לא חזק מספיק, ונועל למקיסמום האפשרי של המסך אם ה כרטיס מספיק חזק.

דוגמה לבעיה של Vsync,אם הכרטיס שלך נותן בד"כ 65FPS ברוב המשחק אבל פה ושם יש לך דרופ ל55FPS כשכלום לא מופעל,

אם תפעיל Vsync עם מסך 60HZ הוא ינעל את זה 60FPS רוב הזמן ובדרופים זה יפול ל30FPS  כי vsync עובד במכפלות קבועות.

עם gsync לעומת זאת זה יוגבל ל60 FPS ובדרופים גם המסך וגם הכרטיס יתנו 55FPS ו55HZ בהתאמה מה שהופך את הדרופ ללא מורגש בכלל.

פורסם

הgsync לא מגביל לקצב הרענון של המסך, לפחות בתקופה האחורנה.. זה משתנה מדרייבר לדרייבר וגם בין משחק למשחק. אני ען מסך gsync שנתיים ופתחתי כמה דיונים על זה.. חלק אומרים להפעיל vsync יחד עם הgsync חלק אומרים שלא.. צריך לבדוק במשחק הספציפי

ההתנהגות של הgsync משתנה, ויש על זה המון דיונים בפורום של nividia...

פורסם

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים