עבור לתוכן

נייח בסיסי ויעיל, עד 2000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? נגיד 2000 ש"ח לרכיבים.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (עלות חלקי תועלת= מינימלית)

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג לפי הצורך ללא הגבלה, אבל אני לא מאמין שצריך

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בסיסי- אופיס, גלישה, צפיה קלה. לעיתים: עריכה גרפית בפוטושופ. (אולי בעתיד הקלטת אודיו, לאחר רכישת כרטיס קול חיצוני)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגיל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? השבוע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אשמח לUSB3

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שיחזיק 4-5 שנים, אני אהיה מרוצה מאוד. בד"כ בטווח כזה לא משתלם לשדרג אלא להחליף הכל.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

השאלה המתבקשת ביותר היא האם לצרף כרטיס מסך בסיסי במקום הגרפי המובנה בשביל העיצוב הגרפי, למרות תדירותו הנמוכה. אציין שעד היום העבודה על העיצוב נעשתה על לפטופ עם i3 מ2013, והוא סחב יפה עד ששבק לאחרונה.

בהקשר הזה חשבתי גם על שני מסכים, ונדמה לי שבשביל לחבר שני מסכים חובה כרטיס מסך עם 2 יציאות. השאלה האם יש לכם המלצה למשהו מאוד בסיסי רק בשביל זה, או שזה יהיה גרוע יותר מהביצועים של המובנה.

מפרט שבניתי בעצמי:

1. i3 7100

2. לוח אם H110 ג'יגהבייט/אסוס

3. זיכרון CRUCIAL 8GB 2400

4.SSD 240

5. DVDRW

6.מארז בסיסי עם ספק 500W

סה"כ: ~1600 ש"ח

אשמח לדעתכם ותגובותיכם

פורסם

המפרט שבנית נראה בסדר גמור. אם אתה לא מוסיף כרטיס מסך אז 400W יספיקו. איזה מסכים אתה רוצה לחבר? מה הרזולוציות ומה החיבורים שיש להם?

פורסם
  • מחבר

תודה קינג, יש לי אחד די ישן עם כניסת vga אם אני זוכר נכון (זה עם הפינים בצורת טרפז)
לא יודע מה ברזולוציה, אבל לא גבוהה, הוא גם מסך לא כ''כ גדול (18'' או קצת יותר)

השני יהיה חדש. רציתי לפתוח על זה שאלה בנפרד בפורום מסכים, האם חשוב Ips בשביל העבודה הגרפית או שזה לא משנה (אני מזכיר שעד כה נעשתה על מסך לפטופ או מסך של נייח aoc פשוט)

פורסם

בוודאי שרצוי ips לעריכה.

אין במסך חיבור DVI אולי? כזה:

DVI-port.jpg

VGA זה לא חיבור מומלץ כלכך ויהיה קשה למצוא כרטיס מסך משתלם במחיר סביר עם החיבור הזה.

איזה מסך אתה מתכנן לקנות? באיזה רזולוציה?

פורסם

היי

היות והעיבוד הגרפי נעשה על גבי לפטופ,

יש להניח שלא מדובר במשהו מרחיק לכת / תובעני במיוחד.

בכל מקרה, כרטיס מך חיצוני אפשר להוסיף אח"כ, והיה ו.........

מה שכן, הרבה פיצ'רים בפוטושופ בכלל לא זמינים ללא כרטיס חיצוני / נפרד,

אבל כאמור כנראה אין בזה ממש צורך.

במישור החומרתי - הייתי ממליץ על I5, SSD EVO2550GB, לוח יותר מתקדם

ובקיצור, לעלות בתקציב.

ככלות הכל,אתה רוצה מחשב לארבע שנים, והדרישות בכל התחומים, אפילו באינטרנט, רק עולות מידי יום.

גם מה שהבאת בהתחלה יסחוב, בטח ברמה הבסיסית ........

נערך על-ידי askme

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

את הדיון על מסך אפתח בעזרת השם במקום המתאים.

Askme תמיד אפשר לשדרג, אך אני לא רואה טעם, לפחות לא במעבד. שכנע אותי שאני טועה. אני גם לא נביא ויתכן וזה לא יספיק ל4 שנים, למרות שקצב ההתפתחות יורד בגלל המגבלות הפיזיות.

לגבי ssd כבר שמתי, ודי התקמצתי על המקום כדי לחסוך. מקסימום נוסיף קשיח שלתוכו נזרוק מידע לאחסון.

איזה לוח אם אפשר לשדרג? ובעיקר למה?

תודה מראש

פורסם
ציטוט של askme

גם מה שהבאת בהתחלה יסחוב, בטח ברמה הבסיסית ........

כנראה שאתה צודק, אז אין לי אלא להסכים עם קינג.  :)

בהצלחה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים