עבור לתוכן

HT של אינטל לעומת SMT של רייזן

Featured Replies

פורסם

היי,

שמתי לב שהיחס בין הביצועים ברייזנים החדשים על כל הליבות לעומת ליבה בודדת שונה מעט מזה של האינטלים. למרות שבליבה בודדת האינטלים עדיפים רואים שאיכשהו הרייזנים מצליחים לגשר על הפער כאשר מריצים את כל הליבות. נדמה כאילו עבודה בריבוי ליבות יעילה יותר במעבדים החדשים של AMD לעומת ה-HT של אינטל.

בדקתי את העניין (שטחי למדי) עם תוצאות של CineBench 15 וריכזתי את התוצאות בטבלה המצורפת.

הנתון העיקרי הוא היחס בין תוצאה על כל הליבות לעומת תוצאה בליבה בודדת וכמובן החישוב באחוזים של תוספת הHT/SMT בנוסף על הליבות הפיסיות

אפשר לומר שHT נותן באינטלים מרובעי הליבות משהו כמו רבע ליבה.

הSMT ברייזנים אכן יעיל יותר (במקרה של CB) והוא עומד כל 30% תוספת בקירוב.

הערות:

* שימו לב לתוצאה של ה-FX, כאן מדובר במודול עם שתי ליבות מוקטנות. לפי התוצאה בCB שתי ליבות של מודול הן בערך ליבה וחצי פיסיות. המימוש נראה טוב אבל ה-IPC של הבולדוזרים היה נמוך.

* הרצתי על ה-4790 שלי על wine בלינוקס. התוצאות כמעט זהות להרצה על חלונות.

SMT_HT.png

פורסם

תודה על המידע. מעניין למדי. 

פורסם

קח עוד משהו בחשבון. AMD מכתיבים במידה משמעותית את שוק הקונסולות.

אומנם זוהי הצהרה אמיצה למדי, אבל אני די בטוח שבשנים הבאות ( שלוש, ארבע, שבע ) עניין התדרים הגבוהים יתאזן

אל מול ניצול ליבות מרובות. AMD מראים התאוששות פיננסית ביחס לשנים קודמות, יש ציפייה שההתאוששות הזו תעלה

בהדרגה - ואז נראה עוד דורות בשלים יותר של Ryzen. הנקודה היא שלדעתי עניין של זמן עד ששוק הגיימינג עובר לשש\שמונה

ליבות. גם אם ייקח קצת זמן, זה יקרה - בלתי נמנע.

אחרי שנים של שקט ותרדמת בשוק הזה מצידם ושליטה מאכזבת ( ללא שיפור משמעותי בין הדורות ) של אינטל, מרובעי ליבות

יהיו בקרוב לסטרימינג ב 4K ולשימוש ביתי.. נקודת מבט שלי לעתיד שמתקרב.

פורסם

מעניין אבל קצת לא מדוייק כל עוד לא נלקח בחשבון ההפרש בתדר בין ליבה בודדת לכל ליבות.

פורסם

זה ידוע כבר זמן רב שSMT>HT.

אכן קצת מעל ה35% לעומת ה25% בערך אצל אינטל.

cinebench-r15.png[/IMG]

פורסם

זה כבר נראה מדוייק יותר.

אתה יודע אם ביטלו 2 ליבות מכל CCX (ואז למעבד יש 16MB קאש) או שביטלו CCX אחד שלם (ואז אין crosstalk אבל רק 8mb קאש)?

ההיתי שמח לראות מצב של 8c/16t על 4ghz ליד שני המצבים הנ"ל...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של עידן פ.

מעניין אבל קצת לא מדוייק כל עוד לא נלקח בחשבון ההפרש בתדר בין ליבה בודדת לכל ליבות.

אתה צודק. טורבו אגרסיבי יטה את האפקט של HT/SMT מטה וכדי לדעת באמת מה ההשפעה צריך יהיה לנטרל את הטורבו. יתכן שההבדלים נובעים בין היתר גם מטורבו יותר מאומץ במעבדי אינטל.

האפקט של HT קטן עוד יותר כאשר אם נכריח מעבד לרוץ עם פי שניים יותר נימים (הוכח כעוזר בx264 רק תוספת הנימים בלי HT שיפרה ב 5-10%). זה כבר תלוי אפליקציה.

שאלה לא קשורה: היכן אפשר לראות הודעות ארכיון מלפני 5-6 שנים? לא מצאתי דרך לראות הודעות ישנות.

פורסם

אתה התחלת פה משהו מעניין אבל הבאת מבחן ביצועים אחד, צריך להביא מספר מבחנים על מנת להראות מגמה ולא משהו נקודתי.

ציטוט של עידן פ.

זה כבר נראה מדוייק יותר.

אתה יודע אם ביטלו 2 ליבות מכל CCX (ואז למעבד יש 16MB קאש) או שביטלו CCX אחד שלם (ואז אין crosstalk אבל רק 8mb קאש)?

ההיתי שמח לראות מצב של 8c/16t על 4ghz ליד שני המצבים הנ"ל...

לא ביטלו אף ccx המשושי ליבה יש להם שני ccx כאשר בכל אחד מבוטלת ליבה אחת, ומרובעי הליבה יש שני ccx כאשר בכל אחד יש שתי ליבות מבוטלות.

פורסם

אני יודע איך הרייזן 5 בנוי, שם לב שבתמונה ש TheHwGeek הביא בדקו 1800X עם 4c/8t והם יכולים לעשות את זה בשני דרכים כמו שציינתי... 

פורסם
ציטוט של עידן פ.

אני יודע איך הרייזן 5 בנוי, שם לב שבתמונה ש TheHwGeek הביא בדקו 1800X עם 4c/8t והם יכולים לעשות את זה בשני דרכים כמו שציינתי... 

בדקו כבר את הנושא הזה. הריצו 4 ליבוד על אותו ה CCX וביטלו את ה CCX השני. היו הבדלי ביצועים אבל לא בשמיים ולדעתי זה היה ממש אחרי ההשקה של הרייזן 7. לדעתי היום עם זיכרונות מהירים יותר הפער הזה נסגר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים