עבור לתוכן

הרכבת כרטיס מסך חדש על מחשב ישן (6 שנים)

Featured Replies

פורסם

הי, יש לי מחשב בן 6 שנים, לוח GA-Z68P-DS3
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3899#ov

8GB זיכרון
מעבד I2-2600K

GEFORCE GTX 570

ספק 750W של TT

עד היום הכל עבד לי אחלה, הייתי משחק במשחקים שיצאו תמיד משהו כמו שנתיים שלוש אחורה (אני משחק ברזולוציה של 1920x1200) וגם באיכות גבוהה או כמעט גבוהה דברים עבדו טוב, והגיע היום שזה כבר לא ככה בכמה משחקים, וחשבתי פשוט להחליף כרטיס מסך, למשהו כמו GTX 1060-1070 עוד לא סגור איזה מבין השניים. השאלה האם כל המשחקים יעבדו לי טוב, וכמה העובדה שהמעבד שלי ישן משמעותית (אני רואה שלעומת משהו חדש כמו 6600K הוא חלש ב30 אחוז), הרי לדעתי זה בעיקר הכרטיס מסך מה שעובד. 

נערך על-ידי gspot5566

פורסם

יכול להיות שבמצבים/משחקים מסויימים המעבד יגביל את הכרטיס, בכל מקרה עדיין יהיה שיפור משמעותי מהכרטיס הקיים.

המהרה תצמצם את זה.

מניח שהתכוונת לi7

תתחיל לנטר זכרון, אולי חסר.

פורסם

יש פקטור נוסף שאתה יכול להוסיף וזה אם אין לך SSD אז זה אופציה טובה גם לשידרוג משמעותי במשחקים (מניסיון עם מחשב הרבה יותר ישן שלך!)

אני עם 660 GTX והSSD עשה פלאים עם המעבד Q6700 שהיה לי , זכרון לא נראה לי הבעיה רוב המשחקים לא צורכים כזה הרבה ..(תלוי אולי).

כרטיס גרפי ישפר תמיד אבל SSD יכול להיות שינוי לא פחות מומלץ לדעתי..אגב מעבד בהחלט שינה לי את המשחקיות פלאים לאחרונה ששיניתי את המעבד/לוח.

היתר 660 ו8 ראם לא השתנה..אז מעבד במקרה זה חשוב מSSD

נערך על-ידי wildstar1
תוספות הירהורים

פורסם

ssd לא יתן לו כלום במשחקים. גג זמני טעינה, מה שמגביל אותו זה כנראה הכרטיס מסך. 

המעבד שלך עדיין מעולה ולא הייתי משדרג כרגע, כמו שאמרת כרטיס מסך כנראה יעשה את העבודה. לרזולוציה שלך הייתי מסתפק ב gtx 1060.

פורסם

המעבד חלש מדי. הוא יצור צוואר בקבוק ברוב המשחקים, ממליץ לחפש כרטיסי מסך ביד2 כדאי לך לחפש כרטיסי מסך ישנים יותר מסדרת ה 700, זה יצא הרבה יותר זול ויספק אותם ביצועים [פחות או יותר]. בכללי להחליף מעבד לI5 יכול להוות שידרוג משמעות [ שיפור של לפחות 50% ], אבל עוד פעם זה יכול לדרוש לוח אם תואם לסוקט. ממש לא ממליץ להוציא כסף על כרטיס PASCAL. השיקול שלך הוא האם לקנות כרטיס ומעבד חדשים. או לקנות מעבד גרפי ישן.

פורסם

המעבד לא נראה לי בעייתי. geforce גם פחות דורשים מהמעבד. directx 12 במשחקים התואמים גם יאפשר שימוש טוב יותר בכל הליבות, ותיכף גם עדכון לחלונות 10. הייתי מחכה - בדור הבא יתחילו סוף סוף למכור מעבדים עם יותר ליבות.

גם לגבי זיכרון, אחד האתרים ערך השוואה ולא מצא יתרון בקצב הפריימים מעל 8GB.

SSD תמיד נחמד, למרות שגם לא ישנה את קצב הפריימים.

חוץ מזה תמיד תוכל להחליף מעבד וזיכרון במקרה הצורך, כרטיס המסך יתאים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים.

יש לי כבר SSD זה כמובן חובה. המעבד כמובן I7.  

אורי שפירא, למה אתה חושב שזה לא מומלץ לקנות כרטיס כזה? יש לך איזה לינק למשהו שמראה את זה? מחיפושים שעשיתי לא ראיתי שזה אמור לפגוע, ממה שאני מצאתי במצבים בהם הFPS גבוה מאוד (100) אז יש הבדלים ששמים לב בין המעבדים של 20-30 FPS אבל במצבים בהם מסתובבים באזור ה40-50 FPS ההבדל הוא של פריימים בודדים. היות וגם ככה לא שמים לב להבדל בין 100 ל120 פריימים לשנייה, ההבדל בין 40 ל45 לא נראה לי מהותי שמצדיק החלפת מעבד, לוח זכרונות וכו'.

אגב כרגע אני משחק בכזאת רזולוציה אבל הייתי רוצה בעתיד הלא רחוק לשדרג למסך טוב של 2560x1440 ככה שאני כן נראה לי צריך כרטיס טוב יותר. לגבי העצה של כרטיס יד שנייה, פחות רלוונטי היות ואני קונה את זה כהוצאה עסקית ולכן לא שווה לי לקנות מאדם פרטי שלא יוכל לספק לי קבלה. בגדול אני די מרוצה מהאסטרטגיה שלי של לקנות מחשב ממש חזק שיחזיק כמה שנים קדימה כמו שעשיתי לפני 6 שנים ,ככה שאני מעדיף לקנות כרטיס מסך קצת יותר ממה שאני צריך כרגע, כדי שיתמוך לי בשדרוגים עתידים ולא אצטרך להחליף אותו עוד שנה שנתיים.

פורסם
ציטוט של gspot5566

תודה לכל העונים.

יש לי כבר SSD זה כמובן חובה. המעבד כמובן i7.  

אורי שפירא, למה אתה חושב שזה לא מומלץ לקנות כרטיס כזה? יש לך איזה לינק למשהו שמראה את זה? מחיפושים שעשיתי לא ראיתי שזה אמור לפגוע, ממה שאני מצאתי במצבים בהם הFPS גבוה מאוד (100) אז יש הבדלים ששמים לב בין המעבדים של 20-30 FPS אבל במצבים בהם מסתובבים באזור ה40-50 FPS ההבדל הוא של פריימים בודדים. היות וגם ככה לא שמים לב להבדל בין 100 ל120 פריימים לשנייה, ההבדל בין 40 ל45 לא נראה לי מהותי שמצדיק החלפת מעבד, לוח זכרונות וכו'.

אגב כרגע אני משחק בכזאת רזולוציה אבל הייתי רוצה בעתיד הלא רחוק לשדרג למסך טוב של 2560x1440 ככה שאני כן נראה לי צריך כרטיס טוב יותר. לגבי העצה של כרטיס יד שנייה, פחות רלוונטי היות ואני קונה את זה כהוצאה עסקית ולכן לא שווה לי לקנות מאדם פרטי שלא יוכל לספק לי קבלה. בגדול אני די מרוצה מהאסטרטגיה שלי של לקנות מחשב ממש חזק שיחזיק כמה שנים קדימה כמו שעשיתי לפני 6 שנים ,ככה שאני מעדיף לקנות כרטיס מסך קצת יותר ממה שאני צריך כרגע, כדי שיתמוך לי בשדרוגים עתידים ולא אצטרך להחליף אותו עוד שנה שנתיים.

יכול להיות שאתה אכן צודק, ובאמת שלא עשיתי מחקר מדעי על כך, יכול להיות שלא יהיה הבדל מורגש כלל. לרזולוציית המשחק שלך לא נראה לי שיהיה הבדל משמעותי, אבל לפי דעתי ל2K יורגש הבדל.

פורסם

תקנה כרטיס ואל תחשוש מצוואר בקבוק, גם אם יהיה לך צוואר בקבוק זה לא שאתה יכול לעשות משהו בנידון.

וממה שהבנתי לא אמור להיות צוואר בקבוק.

פורסם

תקנה. יהיה שיפור משמעותי. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים