עבור לתוכן

המלצה למחשב מיני PC עבודה משרדית וגלישה באינטרנט אינטנסיבית ועריכה גרפית קלה ללא מגבלת תקציב

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? אין מגבלת תקציב 

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגלישה באינטרנט אינטנסיבית ועריכה גרפית קלה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.  מסך 24", ומקלדת עכבר אלחוטי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?  לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WIN 10 

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. באר שבע

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא עדיפות למחשב חזק וטוב שיחזיק מעמד כ 5-6 שנים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

ברצוני לרכוש מחשב מיני שאוכל לתלות אותו מאחורי המסך. חשובה לי מהירות העבודה בו במיוחד עם הרבה ישומי אופיס פתוחים במקביל, וגלישה במקביל באינטרנט.  

שני דגמים שראיתי והייתי מעוניין לקבל עליהם חוות דעת מי מבינם מומלץ יותר או האם קיים דגם אחר 

הראשון 

מחשב מיני Intel NUC Kit i7 6770HQ BOXNUC6i7KYK

השני: 

מחשב מיני Intel NUC Kit i7 5557U BOXNUC5i7RYH

עדיפות לכונן SSD וזיכרון לפחות 8 RAM

פורסם

היי

ברור שהראשון.

פורסם

מסכים כמובן שהראשון. שים(י) לב שה"NUC" מגיע בלי זיכרון, SSD ומערכת הפעלה. ה-SSD שנתמך הוא מסוג M.2, הזיכרון הוא מסוג SODIMM. אם אין מגבלת תקציב הייתי שם 2x8GB, שצפוי להספיק גם ל-5-6 קדימה בשימושים שציינת. SSD - יש טווח של נפחים עד 1T, וגם מגוון של איכויות שונות, שוב אם אין מגבלת תקציב הייתי שם 1T, ב-KSP יש דגמים של 1T של אינטל שהם מספיק מהירים. מערכת הפעלה - כרגיל. לא ברור אם ביקשת המלצה על מסך, עכבר ומקלדת.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על השילוב הבא: העלות היא 3964 ש"ח

זיכרון למחשב נייד Corsair 2x8GB DDR4 2133Mhz CL15 SODIMM

כונן קשיח Intel 600p Series M.2 SSDPEKKW256G7X1 256GB SSD (אני יודע שהמלצתם נפח גדול יותר אך אין לי צורך ביותר מכיוון שכל המידע והתוכן נשמר בכונן חיצוני ובענן)

לגבי ציוד היקפי אשמח לקבל המלצה למסך טוב ואיכותי בגודל 24 אינץ ומקלדת ועכבר אלחוטי 

פורסם

^^^^

זה לא רק קשור לנפח ואם אתה צריך או לא.

זה גם הנפח הכללי שאתה יכול לכתוב לכונן.

ודווקא  "השכלת" לקחת כונן שהוא לא משהו בלשון המעטה.

בקיצור, הייתי מציע לך לקחת סמסונג 950   ולסגור עניין.

הנה הדגם -

דיסק קשיח: 1890 ₪ - Samsung SSD 512GB 950 PRO M.2 PCI-E X4 

נערך על-ידי askme

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל הוא בנה על SSD ב-535 ש' ואתה מציע לו משהו ב-1890...

באיזור ה-500 ש' מדובר על 250GB, האינטל 600p הוא בחירה טובה, יש סמסונג EVO 850 ב-590 קצת יותר טוב.

אם יש לך עוד 500 ש' ל-SSD, קח את אחד הדגמים המקבילים בנפח 500GB, ותרויח גם נפח וגם ביצועים.

פורסם

^^^^^

:)

הסתכלת בכותרת ?

אני כן.

פותח הדיון חושב שאין לו צורך בנפח של 500 גיגה, ומתעלם מכל השאר.

אני מציע כונן שהמחשב מאפשר להשתמש בו, שמהיר לפחות פי שלושה

מכל מה שרשמת.

"אין מגבלת תקציב" - אז הכונן שהצעתי יקר, אבל נותן תמורה ( מצויינת ) בביצועים.

אם הייתי מציע רכיב יקר ללא שום שיפור בביצועים, אז הייתי מבין את ההתנגדות שלך.

בכל מקרה - עכשיו יש לו גם וגם.

שיחליט.

פורסם
  • מחבר

ראשית מכיון שאינני בקיא בתחום אני פונה לעזרה מהקהל. 

השאלה הנשאלת מה כל כך מיוחד בדיסק שהצעת שהעלות שלו היא 2/3 ממחיר המחשב.  שיתרום לי יותר. 

אין לגבי הדגמים של ה500 ראיתי שהן בסדר גודל של 1000 שח זה סביר אך עדיין מה היתרון שלהם למחשב שאני לא הולך לשמור עליו כלום למעט אופיס מערכת הפעלה ותוכנת GIMP לעריכת גרפיקה קלה ביותר.

לגבי מסך איכותי איזו חברה מומלצת? 

ולגבי סט של מקלדת עכבר אלחוטי?

פורסם

לא פירטת את הדרישות מהמסך... נניח שאתה צריך 24 אינץ' FHD, הייתי בוחר מבין אלה לפי התקציב:

http://m.ksp.co.il/product.php?uin=32596

http://m.ksp.co.il/product.php?uin=34017

http://m.ksp.co.il/product.php?uin=34160

לגבי סט אלחוטי, אם מספיק לך משהו בסיסי מבחינת ארגונומיה, לך על זה:

http://m.ksp.co.il/product.php?uin=21422

פורסם
ציטוט של medic_29

ראשית מכיון שאינני בקיא בתחום אני פונה לעזרה מהקהל. 

השאלה הנשאלת מה כל כך מיוחד בדיסק שהצעת שהעלות שלו היא 2/3 ממחיר המחשב.  שיתרום לי יותר. 

אין לגבי הדגמים של ה500 ראיתי שהן בסדר גודל של 1000 שח זה סביר אך עדיין מה היתרון שלהם למחשב שאני לא הולך לשמור עליו כלום למעט אופיס מערכת הפעלה ותוכנת GIMP לעריכת גרפיקה קלה ביותר.

לגבי מסך איכותי איזו חברה מומלצת? 

ולגבי סט של מקלדת עכבר אלחוטי?

הנקודה היחידה להמלצות שלי היא אחת ויחידה -

אין מגבלת תקציב, אז אני ממליץ על הטוב ביותר האפשרי.

אם במקרה שלך "אין הגבלת תקציב" הכוונה למעשה תקציב עד 5000 - 4000 ש"ח,

זה משהו אחר. :)

גם כונן SSD רגיל של 250 גיגה יהיה בסדר גמור עבורך, טוב, לא אינטל 600 ,

אבל נאמר סמסונג 850 בתצורת M2 בהחלט כן.

זה לא ייתן ביצועים כמו מה שהמלצתי, מבחינת מהירות תגובה בעיקר,

אבל בסדר.

כנראה טעיתי בפירוש הכותר לדיון. קורה.

נערך על-ידי askme

פורסם
  • מחבר

askme  קודם כל תודה לך על הנכונות לסייע ולעזור, ועל הזמן שאתה משקיע בכתיבה זה לא מובן מאליו. 

אך אני באמת לא מצליח לרדת לסוף דעתך בנושא של כונן האיחסון. כיצד הוא משפיע על הביצועים של המחשב? במיוחד שאמרתי שאני לא מתכנן לשמור עליו מידע למעט התוכנות. יתרה מזאת אם אקח דגם של 500 ג'יגה ולא מה שהמלצת האם זה ישנה משהו? ( לגבי המחיר שאני אומר אין מגבלת תקציב אני באמת מתכוון לכך אך אני מחפש את היגיון שעומד מאחרי הרכישה לא תמיד צריך את הטוב ביותר והיקר ביותר זה תלוי שימוש. האם לשימושים שלי כונן אחר לא יספיק? אם לדעתך לא ספק לי סיבה וארכוש את הדגם שהמלצת. ולא כי הוא הכי טוב אלא שימוש מעשי.

סתם לידיעה במחשב העבודה שהוא יכולות הרבה יתר נמוכות ממה שאני מעוניין לרכוש עכשיו , אני  עובד עם זיכרון 256 של סמסונג ואין לי שום בעיה איתו מכיון שאת כל החומר אני שומר על שרתים חיצוניים וגם בבית אני מתכוון לעבוד כך. 

תודה על ההמלצות לדגמי המסך נראה מצויין

פורסם

לשימושים שלך בקושי תרגיש את ההבדל בין כונן ה-SSD המאוד יקר לבין הזולים יותר וזה כנראה לא מצדיק את תוספת המחיר. ספציפית האינטל 600 שבחרת הוא לא הדגם הכי מוצלח בעולם ובאותו טווח מחירים עדיף לך לקחת את ה-Samsung 850 EVO M.2, עוד דבר שאולי כדאי לקחת בחשבון זה שכונן קצת יותר גדול של 500GB גם ישפר טיפה את הביצועים וגם צפוי להאריך את חיי ה-SSD.

פורסם

^^^^

כן.לאחר ההבהרות שניתנו ע"י פותח הדיון, היטבת לסכם את העניין.

אין לי אלא להסכים לנאמר כאן.

כל טוב, ותודה על התודות.  :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על הסיוע הזמנתי את המחשב הבא :

כונן קשיח Samsung 850 EVO M.2 MZ-N5E500BW 500GB SSD

זכרון למחשב נייד Corsair 2x8GB DDR4 2133Mhz CL15 SODIMM

פורסם

יפה.

תתחדש !!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים