עבור לתוכן

PCI Express 4.0 עם תעבורת נתונים כפולה והספק של לפחות 300W

Featured Replies

פורסם

300 וואט זה פחות או יותר המגבלה הפיזית לפני שהדברים הללו יחלו להנמס.

אותי זה לא הכי מפחיד, בהתחשב בזה שהרוב המוחלט של החומרה נמוך משמעותית מהמגבלה הזאת. 

אנוידיה מכניסה אותנו לעידן שבו ב-180W מקבלים ביצועים אדירים, ורוב המשתמשים מבלים איפשהו בין 100 ל-180 הללו. אני בטוח שלפחות בהתחלה כרטיסי מסך בתקן החדש שבאים עם מעטפת חום גדולה יגיעו לפחות עם חיבור חשמל אחד כדי להקהל על מה שילך שם בסוקט.

כדי לייצב את כמות החשמל הזאת, אני בטוח שיתפנה מקום יעודי בלוח, ושלוחות יתחילו לכלול מחברי 6PIN ו-8PIN כסנדרט. גם הצ'יפסט צפוי להתכווץ ולהיעלם לתוך המעבד כך שיהיה מקום לכל הסיפור.

בכל מקרה, לוחות ראשונים לשוק הרחב שיתמיכו בצריכת החשמל הזאת לא צפויים לצאת בעתיד הקרוב. אני חושב שרק בקידומת 2020 נראה משהו.

פורסם

רק אותי מדהימה המחשבה על בנייה ללא כבלי PCIE :D

קראתי את המאמר אתמול, 300W זה לא המקסימום שיהיה ניתן לקבל דרך הלוח, זה המינימום הבטוח שהוא יכל להצהיר כרגע, דווקא הצפי הוא ל400/500 W על המסילה של הPCIE בלבד.

אבל כנראה מה שישתנה זה או כבל ה24PIN ללוח או שיתווסף "שקע" לעוד מספר פינים בשביל הכוח הזה.

אבל מה יקרה כאשר מישהו עם מחשב קיים ירצה לשדרג לכרטיס PCIE 4.0 ללא חיבורי PCIE מהספק?

יוציאו שתי גרסאות? 
יאבדו המון לקוחות?

בקשר לOC או מחסור בכוח אני לא מודאג, כבר עכשיו כרטיסים מאוד קיצוניים כמו הטיטאן X לא מגיעים לצריכה של 300W.

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי כרטיסים שיתמכו ב-PCIE 4.0 יבואו לפחות בהתחלה גם עם כניסות חשמל חיצוניות וגם יכולת לעבוד בלי. כמובן שזה תלוי בתמיכה של המערכת כולה (לוח תומך וכנראה  גם מעבד) בנוסף לכרטיס המסך.

פורסם

שאני חושב על זה יותר ויותר, מעניין אם יצרניות הלוחות יאמצו בכלל את הרעיון הזה, נראה לי כמו סיוט אמיתי בשבילם.

פורסם

מה? זה קצת stating the obvious...

אתה חושב שיהיה סיכוי שיצרן יוציא לוח עם PCIE 4.0 שלא עובד? :D

פורסם

לא הבנתי אותך, בחיי שניסיתי, נראה לי שאני עייף מדי :cwm33:

פורסם

הייתי צריך להוסיף ציטוט רלוונטי...

ציטוט של OR2OOO

כמובן שזה תלוי בתמיכה של המערכת כולה (לוח תומך וכנראה  גם מעבד) בנוסף לכרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

יצרן יכול להוציא לוח שלא תומך באופן מלא ב-PCIE 4.0.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

לא היה הבדל בכרטיסים יחידים בין PCIE 2 ל 3.. למה שיהיה עכשיו..

נראה לי שזה מה שמעניין אנשים. נערך בגלל התגובה הבאה :)

פורסם

LOL

בכמה פורומים רציניים אנשים שברו את הראש על זה, ובסוף זה FALSE ALARM :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים