עבור לתוכן

מבחן ה1080, איזה כרטיס צד ג' טוב יותר?

Featured Replies

פורסם

יש הרבה קריטריונים שצריך לקחת בחשבון.

לפי דעתי דווקה ה AMP מנצח ובגדול , אבל וזה אבל חשוב זה כרטיס שדורש 3 סלוטים .!. 

ואם כבר לעשות חישוב כולל של טמ תדר חשמל וכו אז ה FTW עושה רושם של החבילה המושלמת.

אם לא חסר מקום ורוצים לדחוף את הכרטיס כמה שיותר (כולל מתח) אז אין ספק STRIX ו ה AMP הם החברה החזקים פה.

פורסם

לגבי התמונות מסך מהכתבה מעלה:

זוהי התעסקות בטעות, ובמדגם סטטיסטי שאינו אומר מאומה.  

צריך לפחות 30 כרטיסים מכל סוג, שנלקחים אקראית לחלוטין ממלאים שונים, כדי לקבל פיזור הומוגני,

וה- 30 מכל דגם נדרשים, כדי להתכנס להתפלגות נורמאלית עם סטיית תקן מסדר גודל של כ- 4% .

הרי איזה מן דבר זה לקחת איקזמלר אחד בודד מכל דגם כרטיס, ולהחליט שהוא מייצג את הסדרה כולה מאותו דגם.

הסבר מלא מדוע זה כך, נמצא מטה יותר בשרשור זה. והאמור תודות לחבר פורום david k שהרים גבתו למשמע דבריי שכאן,

וגרם לי להבין, שעלי להסביר את הנושא קצת יותר לעומק.  אז גלגלו העמוד מטה לקרוא מפורט יותר.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאתה אומר (אפילו שזה נכון בתכלס) אני לא יכול להסתמך על אף ביקורת של כרטיסי מסך או כל חומרה אחרת או כל מוצר חשמלי כלשהו וגם על ביקורות רכב וכו'
בעצם צריך לבטל את כל ענף הביקורות.

פורסם

אני חושב שתלך עם מותג שלא איכזב אותך, מה שאומרים קנייה בטוחה אבל עיוורת.

בגלל שהטמפרטורה תשתנה ממארז למארז ובהנחה שקירורי צד שלישי של היום מספקים לרוב את מה

שהם נועדו לעשות - אז השאלה היא המחיר והאחריות. הביצועים לא יהיו מורגשים כ"כ בעולם האמיתי

בין המותגים המומהרים. אני לא חושב שיש גם ברעש משהו חריג ולרוב הם גם יהיו דומים.

אם חשוב לך שבמנוחה המאווררים לא יעבדו בכלל כמו ה STRIX אז הוא אופציה חזקה.

אם אתה קונה בחו"ל יש חברות כמו EVGA שמספקים אחריות בינלאומית שזה קריטריון די משמעותי.

אם אתה מחפש כרטיס שלא יתפוס לך 3 סלוטים - גם קריטריון משמעותי.

אני אישית בגלל האחריות הנוספת בדר"כ רוכש EVGA בנוסף לזה שהם גם עובדים רק עם NV במאיצים הגרפיים.

בהצלחה  :)

פורסם
  • מחבר

אני היום עם GB, אני חושב שהכרטיס הבא שלי יהיה EVGA, הרבה מהללים את הכרטיסים שלהם, צריך לנסות.

פורסם

אגב ראיתי שהרבה פה בפורום מהללים את ה G1 והוא מאוד פופולארי בארץ.

אבל אני חייב לציין שאני מאוד לא מרוצה משלי (980TI) , הקירור לא טוב מספיק לדעתי , רועש , ויש COIL WINE.

אין סיכוי שאני קונה G1 שוב , לעומת זאת ה STRIX 980 שהיה לי לפני זה ב SLI היו מעולים.

שום COIL WINE הרבה יותר שקטים טמפ זהות וזה היה ב SLI...

פורסם
  • מחבר

לי אישית אין COIL WHINE, אבל אני יודע שזו בעיה מאוד נפוצה,היו גם בעיות עם הSTRIX, לא זוכר בדיוק מה זה היה, הEVGA בנתיים מקבלים ביקורות נהדרות גם באתרי חומרה וגם ממשתמשים.

פורסם

יש לי 970 של EVGA אבל קירור מפוח. היה לי 670 שלהם במחשב אחר - כנ"ל מפוח.

עובדים מעולה.. טמפרטורות נהדרות.. אני מרוצה מ EVGA עד עכשיו.

הקירור ACX שלהם מקבל ביקורות טובות לרוב, הבעיה שזה כמו רוב הקירורים בימינו.. אין ממש הבדלים.

פורסם
ציטוט של shapin

אז לפי מה שאתה אומר (אפילו שזה נכון בתכלס) אני לא יכול להסתמך על אף ביקורת של כרטיסי מסך או כל חומרה אחרת או כל מוצר חשמלי כלשהו וגם על ביקורות רכב וכו'
בעצם צריך לבטל את כל ענף הביקורות.

shapin, מה שאני אומר הוא (סליחה לא אני, המתמטיקה הסטטיסטית אומרת - מי אני בכלל),

שאם לוקחים אקזמפלר בודד ומנסים לבחון מה המקסימום OC שהוא עושה, זו טעות יסודית - שכן ה- OC הוא תולדה של

איכות השבב הפרטני שיושב בכרטיס הזה ספציפית, וישנו פיזור הומוגני של שבבים בכל כרטיסי המסך.

השבבים מפוזרים בהתפלגות פעמונית על קשת גדולה מאד של איכויות - מהגרוע ביותר ועד לטוב ביותר (למי שמכיר איך הגרף

בצורת פעמון נראה, מרבית התצפיות הן במרכז והולכות ויורדות ככל שמתרחקים ממנו ימינה ושמאלה).

השבבים הטובים ביותר מגיעים לתדר מקסימאלי תחת OC, ועד לשבבים הגרועים ביותר שמגיעים לתדר מינימאלי תחת OC.

איכות השבב קובעת בין השאר, את היחס בין התוצר של השבב (clock) לחום שהוא פולט ולמתח שהוא צורך בכל תדר ותדר,

או לומר: את הנצילות של השבב. דבר המשפיע בעקיפין על מנגנון המנעוד = throttling ואיתה על הרעש, החום, והתדר OC שניתן

להגיע אליו.

כל שבב מקבל מפת מתח/תדר שונה שצרובה עליו, והוא מתנהג שונה בכרטיס זהה ותאום, אך כזה עם שבב באיכות שונה.

**אותו הדבר אגב גם לגבי מעבדי CPU שבמחשבנו: אצל אחד המעבד מגיע לתדר 4.5ghz במתח 1.326v, ואצל השכן שלו

אותו מעבד מצריך למשל מתח 1.356v על מנת להגיע לאותו תדר. מה שקובע הוא איכות השבב הפרטנית.

אין לך כסוקר כל שליטה במדגם כה קטן שלקחת - שהוא רק כרטיס אחד מכל דגם, לדעת מה איכות השבב שנמצא ספציפי בתוכו

של כל אחד מהכרטיסים. מחד תקבל כרטיס אחד מאסוס עם שבב באיכות 29 אחוז נגיד, ומאידך כרטיס אחר של MSI באיכות

של 67 אחוז נגיד, וכן הלאה וכן הלאה...

ולכן אינך יכול כסוקר לקשר, בין התוצאה שקבלת ב- OC (כמו גם טמפ', זרם נצרך, ורעש שנגזר מכך... ) במדגם של רק כרטיס

אחד מדגם/מותג, שקשור כל כולו למזל אקראי לחלוטין, של איכות השבב שיושבת בו ספציפית, ל- OC (וכל שאר התכונות שהזכרנו...)

שכל הליין של כרטיסים מאותו מותג מגיעים אליו.

למעשה, אם ניקח ערימה חדשה של כרטיסים זהים מבחינת מיתוג ודגם, נגיע לתוצאות OC (ויתר הפרמטרים) שהן שונות בתכלית

בערבוב אקראי אחר. משיכת זרם שונה, טמפ' שונה, וכדומה, שמשפיעים בעקיפין גם על מדידות רעש ב- db, כי למשל המאווררים

יסתובבו במהירות אחרת עבור שבב באיכות שונה שמתחמם יותר מהאחר.

זה א' ב' בסטטיסטיקה, למרות ש- david K החליט לתת לפוסט (שלי ממעלה) מינוס הצבעה, מה שיותר מעיד על עצמו כחסר ידע

בסטטיסטיקה (מבלי כוונה חלילה לפגוע בכבודו), מאשר מעיד על תוכן הפוסט (או הכותב אותו), שאולי לא הסביר את עצמו בפוסט

הקודם מספיק טוב ועכשיו תיקן והעמיק את הדברים.

היה ראוי שלאחר שיקרא david k כאן את הדברים עם ההסבר, יתנצל בכך שיתקן את עצמו וימשוך את ההצבעה השלילית הזו בחזרה.

ואם לו אין מספיק כבוד עצמי לעשות כן, אז שאחרים שכן מעריכים את הדברים וההסבר, שיצביעו במקומו לחיוב ויתקנו את הרושם השלילי (והמעוות) שהוא יצר בפוסט, עת הצביעה לשלילה על דברים מאד נכונים בפורום שמתיימר להיות רציני ומקצועי (עד כמה שניתן).

**משהו פרודוקטיבי שאנו כן יכולים לקבל מהמדגם מעלה זה דווקא משהו אחר ומעניין:

יש שם משהו כמו 10-12 כרטיסים כמדומני (לא ספרתי במדויק) מכל מותג אחד. ממוצע ה- OC של כל הכרטיסים ביחד אומר לנו,

מה הוא ה- OC הטיפוסי הצפוי לסדרת GTX1080. כי זהו מדגם שמתחיל להיות בעל משמעות מסוימת.

אמנם לא 30 כרטיסים, כך שסטיית התקן די גדולה תצא (משהו כמו 10 אחוז ואולי קצת יותר), אך זהו קירוב לא רע לסדרת 1080

כדי להתרשם מיכולותיה.

פורסם
  • מחבר

אני תמיד לוקח בערבון מוגבל מספרים ולוקח בחשבון תקן סטייה גדול בגלל שלא ניתן לדעת איזה שבב תקבל וגם לדעתי החברות שולחות לסוקרים הגדולים את הכרטיסים היותר מוצלחים שלהם.

אני מבין שסטטיסטית צריך לעשות את המבחן בצורה שאתה אומר, בגלל זה רשמתי שאתה צודק בתכלס, אבל הסיכוי שנראה מבחנים כאלו מושקעים הוא אפסי, גם בתחום הזה וגם בתחומים אחרים.

פורסם

מבחינה מתמטית הוא צודק אני מסכים עם nec_000 אין משמעות לבדיקות כאלה, אבל חשוב להבין שזה לא אומר שהביקורות לא נכונות.. אתה מקבל מול

העיניים בנצ' אמיתי, מספרים אמיתיים.. אבל לאיזה כרטיס יש פוטנציאל להגיע ל OC מקסימלי.. ? כן זה מאוד בעייתי בביקורת עם

מותג אחד מכל חברה. יש לעשות טווח ומבחני אמינות וכן יש סיכוי שתקבל תוצאה אחרת.

אני חושב שמה שצריך לעניין אותך לטווח ארוך כמו שאמרתי.. אחריות ( ההנחה שאולי תקנה מחו"ל ), כמה סלוטים הכרטיס תופס, backplate

זה דבר נחמד, רעש של מאווררים ( אפשר לקחת 10 ביקורות כדי לקבל תמונה סבירה ).

ללכת לפורומים של  EVGA ( אם קנית אותם נניח ) ולראות כמה אנשים מדווחים על COIL-W זה גם לא בושה. אני עושה את זה לפני

שאני רוכש כרטיסים תמיד. אני מכין את עצמי שאני לא יופתע.

אף חברה לא תשלח 300 כרטיסים לבדיקה כזו. הם יורים לעצמם ברגל ברגע שיכולים לגלות סטיות חמורות בין הצ'יפים.. זה אבסורד.

פורסם

^מה שכתבת הוא הרחבה מצוינת:

אכן כל הסטטיסטיקות עם המידע העסקי-מסחרי לגבי אמינות המוצרים של היצרן, שזה אולי הכי מעניין אותנו היה יכול להיות כדי להחליט מה לרכוש,

הוא מידע פנימי והיצרניות אינן חושפות אותו. לכן אין לנו כקוראים הרבה מה לעשות מעבר, ללעבור על פורומים ברשת ולנסות ולקרוא כמה

שיותר מקרים שונים שנתקלים בהם, ולאסוף מכך תצפיות - בבחינת קירוב ככל שניתן לממוצע מדעי-סטטיסטי כלשהו.

שזה למען האמת עדיף על כלום ורכישה על עוור.

פורסם

למחוק.

פורסם

nec_000@

היקר,

זכותי המלאה לעשות לך Downvote תרצה או לא תרצה.

הפוסטים והאג'נדות שלך לא תואמות את דעת כל חברי הפורום, יהיו כאלו שלא יסכימו איתך,או ההכללות וה"ניתוחים" שאתה עושה פה על ימין ועל שמאל, אז תתבגר ואל תתבכיין.

שני פוסטים רצופים שלך אתה פונה אליי אישית כי עשיתי לך Down Vote, באמת ? סטטיסטיקה או לא, זכותי המלאה לא להסכים איתך על דעותיך כגון "הם לא בחנו 8000 כרטיסים אז כל הבדיקה הזאת לא תקפה", תתמוד.. לאן הגענו... 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים