עבור לתוכן

רכישת כרטיס מסך חדש

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nec_000

אוקיי, אני אמתין עוד קצת. אבל עדיין נשאלת השאלה האם המערכת שלי תצליח להחזיק כרטיס מסך בסדר גודל של ה-RX 470.

• תגובות 31
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של StavBN

אינני מבין.

כלומר, אם מישהו נרדם בintel ולכן השיפור באחוזים אצלהם לא התקדמו לפי חוק moore. וכעת לפי מה שאמרת, עכשיו הם הבינו זאת ולפי קבלת החלטה הם יוכלו לשפר משמעותית את ביצועיהם.

מדוע זה קרה גם ב AMD? מדוע לעומת לפני 10 שנים שכן חל חוק moore, עבור AMD (כמו לאינטל) הוא ב6 שנים האחרונות לא חל? אם עבור intel זה רק עניין של החלטה ותשומת לב.

או שאולי הקושי כאן הוא שיפור כל ליבה בפני עצמה. ולא רק החלטה על הוספת עוד ליבות לצורך מקביליות?

מה שקרה באינטל זה אותו הדבר שקורה לכל גוף (או אדם) שהאתגר מולו נעצר.

היות ו- AMD לא המשיכה לתת פייט רציני, נתקעה שם בערך עם הבולדוזר שלה והסתפקה במקום שני,

לאינטל לא היה אינסנטיב (או צורך) להמשיך לרוץ קדימה.

ואז אינטל בחרה באסטרטגיה של להרדים את הציבור בישיבה:

לבצע שפורים אפסיים מדי שנה, כמה נקודות אופטימיזציה ותו לא, אפילו המשיכה להתקדם בליטוגרפיה מדי שנתיים כסדרה,

אלא שבמקום להכפיל את מספר הטרנזיסטורים בכל קפיצה שכזו ולשפר את הביצועים לרוחב, היא השאירה כמעט אותו דבר מדור לדור

והקטינה את השבב. הכל על מנת למקסם רווחים (שכן מכל שטח wafer היו לה מעתה יותר מעבדים).

התוצאה:

כמה שנים ראשונות אמנם יותר רווחיות עבורה, אך על חשבון הטווח הארוך.

והטווח הארוך הזה הגיע והתוצאות כמו שהסברתי בפוסט הקודם מעלה יותר.

קרי שבמקום שהתחרות תדרבן את אינטל, מה שמדרבן אותה עכשיו זו היא עצמה, פשוט לצרכנים כבר לא נותרה סיבה לשדרג

והמחזור נעצר אחרי כמה שנים. זה חמור, אינטל לא סתם חתכה השנה 12% מכח האדם שלה. זהו מהלך דרמטי לחברה שהיא בכלל מונופול.

לצערנו מנקודת מבט ישראלית, המהלך משפיע גם על כלכלת ישראל שכן אינטל מהווה כיום את אחת מהיצואניות הישראליות הגדולות

ביותר. עשויה להיות לכך (גם) השלכה על השער דולר שקל אם היצוא של אינטל יירד דרסטית מהמפעלים שלה כאן בקרית גת.

המזל שלנו כמו שהסברתי קודם, שאינטל התעוררה והבינה מה עשתה לעצמה במו ידיה, והיא תוציא מענה הולם בשנה הבאה ביחד עם

ZEN וכך יתעורר שוק המכירות וייצור המעבדים מחדש. או כך יש לקוות.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב עבר חודש ואני רואה שהכרטיסים החדשים מתחילים כבר לצאת ורציתי לשאול אם המערכת שלי מספיק חזקה בשביל להחזיק כרטיס בסדר גודל של ה-RX480 NITRO? ואם לא על איזה כרטיס להתמקד?

זאת המערכת שלי:

Intel Core i7 860 @2.8GHz 2.93 GHz
Gigabyte p55-ud3
כרטיס מסך נוכחי: Nvidia Geforce GTX 650 TI 1GB 
Cooler Master HAF 922
Seasonic 620w

G.Skill SNIPER 2x4 DDR3 1333MHz

Dell P2314H

פורסם

^מספיק חזקה ובעייני המערכת מחשב איננה תנאי:

רכוש כרגע מאיץ מסך (אם זה מה שהנך צריך), ובבוא העת כשתרגיש צורך תשדרג את המחשב.

אין הכרח לקשר, בין רכישת מחשב למאיץ גראפי - זולת שתהיה התאמה טכנית/טכנולוגית בין השניים.

עיצה קלה שלי היה ותחפוץ בה, והיא למקסם את התמורה לכספך:

הצטייד במאיץ גראפיץ יד שניה. תוכל לקבל את ביצועיו של RX480 באמצעות GTX970 או R9-290/390 בעלות

של 600-1000 ש"ח בלבד (במקום 1400 לחדש). גם תהיה נבון צרכנית (לראייתי) וגם תתרום ותהיה ירוק - תמחזר.

*אני יכול לשתף שקבלתי שתי הצעות (לפני שלושה שבועות) על R9-290 ב- 550 ש"ח בלבד, אם זה נותן לך רפרנס...

ואם אלו היו שתי הצעות נפרדות לחלוטין, אז זה מספיק טוב כדי להניח שעם קצת סבלנות זה המחיר שגם אתה תמצא.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nec_000

^מספיק חזקה ובעייני המערכת מחשב איננה תנאי:

רכוש כרגע מאיץ מסך (אם זה מה שהנך צריך), ובבוא העת כשתרגיש צורך תשדרג את המחשב.

אין הכרח לקשר, בין רכישת מחשב למאיץ גראפי - זולת שתהיה התאמה טכנית/טכנולוגית בין השניים.

עיצה קלה שלי היה ותחפוץ בה, והיא למקסם את התמורה לכספך:

הצטייד במאי גראפיץ יד שניה. תוכל לקבל את ביצועיו של RX480 באמצעות GTX970 או R9-290/390 בעלות

של 600-1000 ש"ח בלבד (במקום 1400 לחדש). גם תהיה נבון צרכנית (לראייתי) וגם תתרום ותהיה ירוק - תמחזר.

*אני יכול לשתף שקבלתי שתי הצעות (לפני שלושה שבועות) על R9-290 ב- 550 ש"ח בלבד, אם זה נותן לך רפרנס...

ואם אלו היו שתי הצעות נפרדות לחלוטין, אז זה מספיק טוב כדי להניח שעם קצת סבלנות זה המחיר שגם אתה תמצא.

אני מתכנן לרכוש את גרסת ה-4gb של ה-480 ב-1000 שקל (אני מאילת) האם זו בחירה טובה מספיק לכסף שאני משלם? (מוכן להשקיע עד 1000) ומעדיף לא לקנות יד שנייה.

פורסם
ציטוט של Moshiko7

אני מתכנן לרכוש את גרסת ה-4gb של ה-480 ב-1000 שקל (אני מאילת) האם זו בחירה טובה מספיק לכסף שאני משלם? (מוכן להשקיע עד 1000) ומעדיף לא לקנות יד שנייה.

הוווו בשעה טובה המחירים יורדים, אומנם 4GB אבל יפה :)

אחלה קניה... המעבד קצת יוריד לך FPSים - אבל כמו שאמר פה @nec_000 במקסימום תקנה מחשב חדש ותעביר את הכרטיס.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Idanh

הוווו בשעה טובה המחירים יורדים, אומנם 4GB אבל יפה :)

אחלה קניה... המעבד קצת יוריד לך FPSים - אבל כמו שאמר פה @nec_000 במקסימום תקנה מחשב חדש ותעביר את הכרטיס.

אז לא יווצר מצב של צוואר בקבוק?

פורסם
ציטוט של Moshiko7

אז לא יווצר מצב של צוואר בקבוק?

קיים צוואר בקבוק, אבל לא משהו קריטי - אתה בכל אופן תראה שדרוג.

דרישות המינימום היום לרוב המשחקים זה Core i3 דור 2 ומעלה... שזה קצת יותר טוב למשחקים ממה שיש לך עכשיו.

הכרטיס מסך שאתה רוצה לקנות הוא מהיר וחזק אפילו קצת יותר מ GTX970 שנחשב לכרטיס מצויין.

מעבד שמתאים לכרטיס הזה כנראה יהיה Core i5 דור 3 ומעלה (גם דור 2 עם OC יהיה סבבה).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Idanh

קיים צוואר בקבוק, אבל לא משהו קריטי - אתה בכל אופן תראה שדרוג.

דרישות המינימום היום לרוב המשחקים זה Core i3 דור 2 ומעלה... שזה קצת יותר טוב למשחקים ממה שיש לך עכשיו.

הכרטיס מסך שאתה רוצה לקנות הוא מהיר וחזק אפילו קצת יותר מ GTX970 שנחשב לכרטיס מצויין.

מעבד שמתאים לכרטיס הזה כנראה יהיה Core i5 דור 3 ומעלה (גם דור 2 עם OC יהיה סבבה).

בעיקרון יש גם את ה: http://ksp.co.il/?uin=34089&select=.1044..35..167. 

שאני חושב שאיתו לא יהיה צוואר בקבוק. מה לדעתך שווה לי לעשות?

פורסם
  • מחבר

אז חברה על איזה כרטיס הכי כדאי לי ללכת במסגרת התקציב? (1000 ש''ח)

ה-RX480 NITRO 4GB

או ה-RX470 NITRO 8B

אני מזכיר הקנייה מתבצעת באילת.

פורסם

אני הייתי עושה מאמץ לרכוש גרסאת RX480 עם 8GB זכרון. מה המחיר שבו ניתן להשיגה כרגע באילת ?

פורסם

470 NITRO באילת לגמרי.

או 1060 באילת לגמרי.

480 יושב באמצע ביניהם ( 8GB ) והוא יקר יותר מ 470 וההפרש ביצועים קטן מאוד.

מחפש ביצועים ? 1060. מחפש מחיר ? 470.  :)

תהנה !

פורסם
ציטוט של nec_000

אני הייתי עושה מאמץ לרכוש גרסאת RX480 עם 8GB זכרון. מה המחיר שבו ניתן להשיגה כרגע באילת ?

אני רכשתי היום את RX480 8G כזה:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19059

ב-1,195 באייבורי אילת.

פורסם
ציטוט של MataN66

אני רכשתי היום את RX480 8G כזה:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19059

ב-1,195 באייבורי אילת.

בדיוק מה שיש לי... כרטיס אשששש.

ובהבדל של 100 שקלים מ 470 - עשית את הקניה הנכונה!

תתחדש :)

פורסם

גרסת רפראנס... לא יודע עד כמה היא בחירה נכונה בכרטיס הזה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים