עבור לתוכן

בניית רשת מהבית למשרד (נמצא בשטח בית)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, השבוע הסתיימה בניית המשרד שלי שממוקם בגינה שבבית.

בסלון יש לי ראוטר vdsl של TP-LINK 9980 

אליו מתחברים כל ההתקנים האלחוטיים של הבית.

וביציאות הקויות:

פורט 2 הולך לממיר של יס, שמשרשר vod לכל הממירים בבית (3 סה"כ)

פורט 1 יוצא עם כבל רשת Cat 6. ישיר (צריך להיות מוצלב?, כרגע מקבל רשת לכל המחשבים הקווים, אבל אמרו לי שאולי זה עובד כ half duplex, וחלק אומרים שהחומרה היום יודעת להמיר את זה לבד) באורך 30 מטר למשרד.

במשרד יש לי סוויץ' ג'יגה של Tp-Link TL-SG1008D.

לסוויץ מחוברים 4 מחשבים עם כבל רשת.

למשרד לא מגיעה קליטה אלחוטית מהבית, רציתי לשים ראוטר נוסף שיקח אינטרנט מהסוויץ' ויצור רשת אלחוטית בשם חדש

ללקוחות המשרד.

מצורפת דיאגרמה:

https://drive.google.com/file/d/0B0P4dxJYZ_vHYlM4SV9ERXVwcWc/view?usp=sharing

האם אפשרי?

תודה מראש לכל העוזרים

נערך על-ידי doreiny

פורסם
  • מחבר

עזרה, מישהו? 

בבקשה

פורסם

מה אתה שואל בעצם? יש לך רשת מוכנה שבנויה נכון בצורה קווית אתה יכול לחבר לנקודה במשרד מה שתרצה כולל נתב שבו תוכל להגדיר ssid שונה עם סיסמא שונה לפי ראות עינך והצורך.

אין צורך להתעסק עם סוגי כבלים כל חומרה מודרנית יודעת לבצע את השינוי באופן עצמאי.

יש מדריך באתר של הצי'ף איך להגדיר נתב נוסף בצורה נכונה במקרה שלך מדובר בהגדרות קצת שונות כי אתה מעוניין בשם וסיסמא שונים אז בגדול דאג רק לבטל את אופציית ה dhcp על מנת שהנתב הראשי יחלק כתובות ולא יווצר בלאגן.

נ.ב

תוכל ליצור את אותה הרשת (ssid) ואותה הסיסמא של הבית על מנת שתוכל לנדוד (roaming) עם המכשירים שלך מנתב לנתב ועדיין לחבר נתב עם אפשרות לרשת נוספת לאורחים (נמצא בכל נתב שמכבד את עצמו) ושם להגדיר שם וסיסמא שונים כנל גם לגבי הגבלת תעבורת רשת ושאר הגדרות מתקדמות יותר.

בהצלחה.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אנסה את זה כשאגיע הביתה ואדווח (:

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה.

הראוטר שאני רוצה לשרשר ממנו תחת כתובת 192.168.1.1

והראוטר השני הוא ראוטר של בזק (dlink dsl 2760u) עם כתובת 10.0.0.138

כשאני מנסה לשנות לו את הכתובת ל 192.168.1.161 (שזה סוף הסגמנט של ה dhcp בראוטר הראשון)

הוא רושם שהאיי פי הזה בשימוש ב"גרופ" שונה, ולא נותן לי לשנות, ניסיתי לשחק עם ההגדרות שם וכלום לא עזר, האיי פי תפוס ולא משתחרר

נערך על-ידי doreiny

פורסם

מה אכפת לך איזה איפי יש לנתב המשני? הרי אתה מבטל dhcp כל מטלת חלוקת הכתובות חוזרת לנתב הראשי.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

כי לפי כל המדריכים צריכים לשנות לנתב את האיי פי מחוץ לסגמנט שהנתב הראשי מחלק

פורסם

ניסית מספר אחר מה160?

פורסם
  • מחבר

כן

פורסם

לך תדע אם בזק חסמו שם משהו, תנסה לעשות לו reset.

תבצע את הפעולה שרק המחשב שמגדיר מחובר לנתב, הכי הרבה תקנה ראוטר נוסף במידה ואתה רוצה אלחוטי במשרד או סוויטצ'.
פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שעשיתי .

אלא שפה :

" שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק.  לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP שלו מחלק כתובות בתחום 192.168.1.2 ל- 192.168.1.98, תן לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99. "

אני נתקע, כי אי אפשר לשנות לנתב של בזק את האייפי מ 10.0.0.138 ל 192.168.1.161 (שזה איי פי אחד מעלה סוף הסגמנט שמחלק הdhcp של הראוטר הראשי שלי).

הנתב של בזק רושם שהאיי פי הזה תפוס ע"י קבוצה אחרת ושהוא בשימוש

נערך על-ידי doreiny

פורסם

איך אתה מנסה לשנות את ההגדרות של הנתב הנוסף - הרי כתובותו 10.0.0.138 

הפעולות לשינוי ההגדרות של הנתב הנוסף.

נתק את הנתב הנוסף מהרשת הכללית.

חבר ישירות בכבל רשת מחשב את הנתב החדש למחשב כלשהו.

אם מופעל בנתב הנוסף DHCP - המחשב יקבל כתובת חדשה שיספק לה הנתב החדש.

כנס להגדרות הנתב הנוסף דרך הדפדפן בכתובת 10.0.0.138 ושנה את כתובתו ל- 192.168.1.161 (או כל כתובת אחרת שמחוץ להגדרות ה-DHCP של הנתב הפעיל).

בצע שמירה. הנתב הנוסף יפעיל את עצמו מחדש - בדוק אם הכתובת החדשה שלו זהה למה שהגדרת.

כנס להגדרות של הנתב הנוסף בעזרת הדפדפן לפי הכתובת החדשה שהגדרת - בטל את שרת ה-DHCP שמוגדר בו - שמור את ההגדרות.

עכשיו חבר את הנתב הנוסף לרשת הכללית.

פורסם
ציטוט של doreiny

זה בדיוק מה שעשיתי .

אלא שפה :

" שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק.  לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP שלו מחלק כתובות בתחום 192.168.1.2 ל- 192.168.1.98, תן לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99. "

אני נתקע, כי אי אפשר לשנות לנתב של בזק את האייפי מ 10.0.0.138 ל 192.168.1.161 (שזה איי פי אחד מעלה סוף הסגמנט שמחלק הdhcp של הראוטר הראשי שלי).

הנתב של בזק רושם שהאיי פי הזה תפוס ע"י קבוצה אחרת ושהוא בשימוש

לפי השרטוט שלך יש לך שני נתבים שהם שניהם מודמים VDSL בבית - יש לך אחד של DLINK ואחד של TP-LINK.  לא הסברת למה כל אחד משמש ומי בפועל מחובר לקו הטלפון.  בכל מקרה, את הודעת השגיאה הזו אני מניח שאתה מקבל ב-DLINK כיוון שמופעל בו מנגנון ה-FREE WIFI של בזק שמחלק כתובות בסגמנט של 192.168.

פורסם
  • מחבר

ה Tplink מחייג לאינטרנט , 

הבעיה היא אכן עם ה Free Wifi של בזק ב dlink.

יש דרך להתגבר על זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים