עבור לתוכן

התשובה של NVIDIA לשוק הביניים: GeForce GTX 1060 ייחשף כנראה בחודש הבא

Featured Replies

פורסם

בוסט ל 1.7 .. הממ... אני מקווה שהוא ייתן ביצועים דומים ל 480 ולא מתחת.

מעניין לראות איך הוא יעמוד ב 1080P מול 980 במשחקים בזמן אמת. באמת שזה כרטיס מסקרן.

פורסם

התייחסות לכולם אבל בעיקר מכוונת לעידן:

אם הכרטיס הוא רק בעל 1280 ליבות, והגרף הזה הוא אמיתי ולא סתם עבודת פוטושופ, זאת אומרת שהוא צריך להיות נציל ב- 30% יותר

מאחיו GTX1080. כי הוא מראה שיפור של %15 מעל RX480 (שכבר נותן 56% מ- GTX1080), משמע  56 כפול 1.15 יוצא 65%.

משמע, הגרף אומר שחתכו GTX1080 בדיוק לחצי, אבל קבלו במקום 50% ביצועים, משהו כמו 65%.

זה לא יקרה, תחסכו מעצמכם.

ומי שיטען שהפער בביצועים כל כולו הוא רווח של תדר גבוה יותר, אני לא חושב שיש מישהו שמאמין שאת ה- 1850mhz כפול 1.3,

שזה יוצא 2400mhz, שיש סבירות ראלית לכך.

ולכן שתי אפשרויות:

או שהגרף הזה הוא פיקציה יפה, שמטרתה לא אחרת (למשל) מאשר ניסיון שווקי/יחצני לגרום לכמה לקוחות פוטנציאליים של RX480

מלעכב את רכישתם כרגע, "כי הנה תיכף תגיע חלופה כדאית יותר",

או

שזהו כן גרף אמיתי, אך של כרטיס בגירסה של 1536 ליבות פעילות. מה שיותר נשמע הגיוני, שכן הוא אמור להגיע לאזור 60% מביצועי GTX1080, וזה כבר קרוב הרבה יותר ל- 65 ונשמע believable.

אין שום יכולת אחרת לתת ממחצית חומרה של GTX1080, כ- 65 אחוז מהביצועים שלו. שוב אני אומר - תשכחו מזה.

ומי שלא מבין את ההסבר, שיכין בצד כובע מקש עם סיבים תזונתיים לאכול אותו ביום 13.7 .

כן, גם אתה עידן פ, שעוד נשמע לי מהצד כמבין משהו בתחום (לפי מה שרשמת), רק שלאחר שבדקתי את שכתבת קצת יותר עם מחשבה,

מצאתי שעשית סלט במספרים ולא דייקת ברבים מהם:

כמו למשל ש- GTX1070 הוא 25% פחות מהחומרה של GTX 1080, ולא 30% פחות כמו שרשמת. כמו למשל שהביצועים הם 17% פחות

מ GTX1080, ולא מה שרשמת.

כמו למשל שה- 1070GTX הוא 25% פחות רק בליבות עיבוד, אך לא בייתר ה- pipeline כמו יכולת ROP או יכולת פוליגוניזציה, או יכולת

טסלציה, ויש שם עוד הרבה מאד רכיבים שנותרו על כנם כמו באח הגדול ללא שינוי. 

ולכן הפחתה רק של ליבות עבוד ב- 25%, לא הביאה להפחתה זהה וליאנרית גם היא של 25% בביצועים, אלא רק ב- 17%.

( כי יחידות אחרות נותרו ב 100%).

אך מנגד במקרה של GTX1060 ובהנחה שנחתך בחצי בדיוק, זה אומר לא חצי ביחידות עיבוד רק, זה אומר גם חצי של כל מה שמסביב.

זוהי ירידה לינארית של כל ה pipeline כולו בחצי.

ולכן כל ההסבר שלך לאולי ה- GTX1060 הוא חצי אבל נציל הרבה יותר בגלל כל מני סיבות, מכל מה שהסברת תקפה רק אחת והיא תדר.

גם אתה וודאי תסכים, שאין סכוי סביר שהתדר של 1060 הוא 2400mhz לעומת כ- 1850mhz של כרטיס ה 1080.

עידן,

קרא את הסברי פעמיים אם צריך ונסה לרדת לסוף דעתי. ואם עדיין לא תצליח, כובע עם סיבים תזונתיים בריא תקבל על חשבוני.

*ואם עוד פעם אחת תנסה לקעקע את דבריי ולבטלם, בהתבסס על האשמת שווא, שדבריי מבוססים אינטרס זר כמו

"אהדה" לקבוצה זו או אחרת (שזה מה שכוונת אליו), אתה תחטוף ממני וחזק, יש לחרב הזו שתי פיפיות.

נסיון החיים מלמד, שהראשון בדיון לטעון "לשקולים זרים" אצל האחר, הוא בדרך כלל החוטא העיקרי בהם.

פורסם

א. אנחנו לא יודעים את המפרט הסופי שלך GTX1060 ואם זה בכלל נכון.

ב. הגרף הזה הוא או פרי דימיונו של מישהו או פרי דמיונם של אנשי NV, ככה או ככה הוא לא אומר כלום.

ג. אם הולכים לפי המפרט הזה ה1060 הוא חצי 1080 בליבה אבל לא בזיכרון.

ד. 960 הוא חצי 980 בהכל מבחינת מפרט (ופחות מזה בגלל תדרי שעון נמוכים יותר) ועדיין נותן 55% מהביצועים.

הערכה אישית שלי (ע"פ המפרט מהשמעות) אומרת שה1060 לא יהיה מהיר מ480 משמעותית, הם יהיו דיי דומים.

אם יצא וה1060 יהיה חזק יותר NV תדאג לתמכר אותו מעל כמו שהיא תמיד עושה.

נ.ב

אם אכן יש לו רק 1280SP אז זה עלול להיות קצת מאכזב, מ660TI ל960 עברו כ3 שנים ועלינו רק ב כ20-25% ביצועים, קיוותי שנקבל פיצוי על זה בדור הזה...

אושר:

https://www.techpowerup.com/223817/nvidia-geforce-gtx-1060-reference-board-design-and-clocks-confirmed

פורסם

^ זו בעצם נראית כמו חזרה על הדברים שראינו ממקורות קודמים,

רק ממקור נוסף שמצטט אותם. לא מרגיש שממש קבלנו עד כה איזה שהוא פרט מידע נוסף או מהותי.

להערכתי הזהירה (אני כבר לא רוצה להכין בטעות שני כובעי קש גם אחד בשבילי) יש כאן איזה שהיא בלבלת,

אולי מכוונת שלא נדע בדיוק מה מצפה, אבל בנתיים אם אנחנו לקוח של RX480 אז הבלבלת הזו תעכב את רכישתנו.

ואם כך אז בהחלט עבודת PR מקצועית ושאפו ל- NV.

אני סובר, שהסיכוי שכרטיס שעובד על boost mode של רק 1700mhz, ויש לו רק 1280 ליבות, אפילו שיש לו רוחב

פס מכובד של שני שליש מ GTX1080 אבל חצי בכל השאר, יתקשה מאד לנצח בממוצע כל הבנצ'ים את RX480, בטח שלא

לנצח בפער ממוצע של 15%. זה פשוט לא מתכנס חישובית, ומכונות גראפיות הן מאד לינאריות בהתנהגותן,

כל עוד אנו לא בקצוות היכן שהמחשב מפריע בגלל סיבה אחרת.

ואולי פה זה איזה טריק ש- NV עושה, מצאה איזה בנץ נידח וקיצוני שבה יש למעבדים שלה יתרון יחסי גדול, ומציגה אותו

בדיוק כמו ש- AMD אוהבת להציג בגרפים שלה, את המקרים שבהם היא חזקה. עלינו כצרכנים הטריק הזה לא משפיע.

ולכן אני סובר שיש עוד גרסה והיא 1060Ti, והיא זו שתהיה מעל ל- RX480.

הייתי עושה איזו התערבות ספורטיבית ושם כובע קש במרכז, ורואה אם צדקתי או לא בסוף. אז שמישהו יזכיר לנו בעוד

שבועיים לחזור לשרשור הזה ולראות את ההנחות שלנו מעתה. יש לי תחושה שהערכותיי נכונות, מקסימום במקרה הגרוע קצת

סיבים תזונתיים לא יזיקו גם לבטן שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים