עבור לתוכן

RX490

Featured Replies

פורסם

ההדלפות האחרונות מדברות על כך ש- AMD בכוונת מכוון המתינה עם השקת ה- RX490 , וזאת על מנת לראות תחילה מה

תוציא המתחרה מבית נוידיאה באותו סגמנט, ורק אז לבצע תקיפה, כזו שמבוססת על מידע קונקרטי ולא סתם ניחושים.

היתרון כאשר מוציאים "כרטיס תגובה", הוא ביכולת לבצע אותה באופן מדויק, כזה שמסייע לבצע את השחלת המענה

בדיוק למקום הנכון מבחינה ביצועית ותימחורית, וכך לייצר יתרון יחסי על פני המתחרה.

מהלך אגב שנוידיאה עשתה כתרגיל ל- AMD לא פעם בעבר, מי שזוכר GTX680 כדוגמא יפה לכך.

מיידעים שעושים שכל, הן מבחינת הביצועים שה- RX490 נדרש אליהם והן מבחינת התכנסות למחיר סביר של 300$ כפי

שדובר עליו, מדברים על RX490 שרץ בתצורה הבאה:

3072 מעבדים בחלוקה ל- 48CU, תדר עבודה מקביל/דומה ל- RX480, בעל 8GB זיכרון GDDR5x ברוחב פס 256bit,

במהירות 10-11Ghrz (או במספרים 320-350Gbyte/sec ).

ניתוח זריז של הביצועים מדבר על:

33% תוספת לכח העיבוד של RX490 ביחס ל- RX480, ו- 25-37% תוספת לרוחב פס הזיכרון. או בקיצור כרטיס שהוא

אחד ושליש מ- RX480. וזה גם הגיוני מבחינה כספית, קחו את ה RX480 שעולה 230$, תכפילו באחד ושליש והפלא ופלא

תגיעו לאזור 300$.

המשמעות היא, שאם ממוצע הציון שמקבל RX480 (בתדר ברירת מחדל) מציב אותו על רמה של כ- 17 אלף נקודות גראפיות

ב- 3dmark11 performance, אזי סדר גודל הציון שיקבל RX490 במבחן זה יעמוד על סביבות  22-23 אלף נקודות.

בהתבוננות מהירה על ביצועי GTX1070 אנו רואים, כי ביצועים שכאלו אכן יציבו את RX490 ראש בראש מולו,

וגם הגיוני שכך יהיה, כי הרי מה משמעותו של כרטיס RX490 שמשמש מענה לנוידיאה - אם לא לפחות להשוות ביצועים למוצר שלה.

בהנחה שההדלפות נכונות וניתוח התמונה האסטרטגית גם הוא, אנו מדברים פה על סגמנטציה כזו:

GTX1070 יעלה (לאחר התייצבות מחירים בדגמי custom) כ- 380$.

RX490 יעלה 20% פחות - רק 300$, וייתן את אותה רמת ביצועים כמותו (מבחינת סדר גודל).

לספר כי מחיר מרף 300$ ארה"ב, מתורגם בשקלים בישראל לכ- 1600-1700 ש"ח לצרכן. מה שנקרא sweet spot עליון.

מבחינת תאריכים לא ידוע כרגע משהו קונקרטי, אך מיטב ההערכות הן כי לכל המוקדם מדובר על אוגוסט, ולכל המאוחר על אוקטובר

לטובת השקה מסונכרנת עם השקת הכותר Battlefield 1 שכה דברו עליה.

אחת הסיבות ש- AMD כנראה אינה מדברת על הכרטיס הזה כרגע, היא בכדי שלא לקלקל את ההשקה ואת כל הבאז

שיש כרגע מסביב ל- RX480.

AMD בונה רבות על דגם RX480 במחיר 200-230$, ומפחדת שאם תחשוף רשמית את ה- RX490 כרגע,

היא תפגע במכירותיו של דגם RX480 עבור אותם לקוחות, שפשוט יעכבו את רכישת RX480 מתוך ציפיה לרכוש בעוד כמה

חודשים דווקא את ה- RX490.

טקטיקה זו עושה המון שכל, גם אני לא הייתי פוצה פה במקרה שכזה, ונותן לשוק תחילה לרכוש כמויות של RX480,

ואחרי שכל מי שחשקה נפשו במוצר שכזה (או בסביבתו) ביצע כבר את רכישתו והלימון מוצה כמו שאומרים, רק לאחר זמן מה

משהו כמו רבעון, להשיק את ה- RX490.

הרי מי שמאד חשובה תהיה עבורו אותה תוספת של 33% בביצועים, ממילא ירכוש (כרטיס נוסף העונה הזו) מדגם RX490,

וכך AMD תרוויח מכירת שני כרטיסים בעונה אחת מאותו לקוח (במקום רק כרטיס אחד).

כמו שאומרים, אכן רק ימים יגידו ואני כאן מכין תרופה למכה של DJ האלקטרוני, שתמיד מעיר לנו שלא לעסוק בניחושים או בלא נודע.

ברשותו של DJ ועם כל הזהירות הנדרשת כמובן, אנו כן נעסוק בכך, וכן נתעניין בהדלפות השונות ובניתוחים שמובאים ברחבי הרשת,

גם אם לא מובטח לנו שבסופו של יום, שאלו יהיו הממצאים בפועל. כי אם לא נעסוק בכך, אז מה שווה כל השקעת הזמן שלנו וההתחבבות על התחום...  

בנתיים אין ספק שהנושא הזה מרתק.

פורסם

490 לדעתי יהיה באיזור של 980Ti רק יראה אולי מספרים קצת יותר גבוהים בכותרי DX12. שזה לא רע בכלל לכרטיס במחיר הזה..

אם הוא יהיה כמו 1070 אחד לאחד.. עוד יותר מבורך.

בכל אופן בוודאי ששווה לחכות לתשובה שלהם.. סה"כ AMD לא פראיירים בכלל, יש להם גם היום פתרונות טובים מאוד לשוק בינוני.

הבעיה היחידה שלי איתם בשנים האחרונות שהם עושים כרטיסים מאוד חמים בניגוד ל NV. אין לי כוונה להכניס תנור למארז שלי, אז

הלוואי והפעם הם עבדו על משהו יעיל יותר מהסדרות הקודמות.

אגב הסיבה שהם מחכים זה גם מאוד יכול להיות שיקול כלכלי נטו, שהמתחרה שלך מביאה כרטיסים לשוק גבוה - והם מוצלחים,

יש לך אינטרס למכור. אז עדיף להם  וזה צעד נכון מבחינתם להכניס לייצור קודם כל את הכרטיסי ביניים שזה 470\480 ולמכור אותם

כמו לחמניות. אחרי כמה גלים של מכירות הם יעברו ל 490 ומעלה.. לי זה נראה צעד חכם.. NV כרגע מתרכזים בייצור של כרטיסי שוק גבוה.

פורסם

זה נכון שלאחרונה היו להם כרטיסים שעובדים בטמפ' של יום קיצי בגיהינום אבל זה כנראה לא המצב כיום.

הכרטיסים החדשים שלהם אמורים להיות יותר יעילים בהרבה מהדור-שניים הקודמים.

פורסם
  • מחבר

התייחסות ל- coch:

כבר ידוע לנו רשמית מ- AMD שה- TPD של RX480 הוא רק 150 וואט. ואפילו הראו לנו את הכרטיס הזה ולו מחבר 6 פין בודד.

משמע 75 ואט מהסוקט PCI ועוד 75 וואט מהמחבר 6 פינים. גודלו אגב 232 מילימטר רבועים.

RX490 בהנחה שהולך להיות כרטיס אחד ושליש פעמים מ- RX480, יהיה כרטיס מקטגוריית 200 וואט    (150 כפול אחד ושליש)

ובגודל מוערך של כ- 300 מילימטר רבועים. זה עדיין מוגדר כליבה קטנה יחסית.

ברמת העקרון, בעיות חום מתחילות לצוץ בטופולוגיה של ליבות מגודל 400 מילימטר ומעלה, ואשר גם מורצות בתדר

גבוה ומתחילות לטפס אל 250 וואט TPD ולמעלה מכך.

לעניין זה ראה כדוגמא את ליבת hawaii בגודל 438 מילימטר, שמורצת עד לקצה הגבול העליון של יכולתה הטרמית והחשמלית:

מגיעים בה ל- 300 וואט TPD טיפוסי במאמץ מלא.

אז האם 200 וואט TPD שצפויה ל- RX490 זה חם מדי בשביל מארזך coch ? (לשם השוואה GTX1080 הוא 180 וואט TPD).

ואם כן, מדוע שלא תרכוש כרטיס RX490 מסגנון מפוח, שזורק ממילא את כל החום החוצה,

*בהנחה ש- AMD יהיה המותג שתתעניין בו כמובן....

פורסם

אין לי בעיה עם ללכת על רכישה של האדומים. היו לי בערך.. 3 או 4 כרטיסים שלהם והייתי מרוצה מכולם.

5870 זה אחד הכרטיסים שהכי נהנתי מהם לאותה תקופה ( הרבה מאוד משחקים בזמנו ).. ככה שאין לי העדפה

ספציפית לאחת מהחברות.. בשנים האחרונות כן עברתי לירוקים כי סה"כ הייתי מרוצה מאוד. מעבר להגדרות

גבוהות מאוד עד מקסימליות שזה כן חשוב לי במשחקים, כל הפיצ'רים שיש ל NV למשל כמו פיזיקס לא מדבר אליי.

אני מסתכל נטו על הכרטיס - ביצועים, מחיר, יעילות.

תראה צריכות חשמל על הנייר וכו' זה בסדר גמור, השאלה גם לאיזה תדרים הם יביאו את הכרטיסים שהם יוציאו אותם
 מהמפעל. כרגע יש לך את 1070FE שבמאמץ מלא מגיע לאיזור ה 75. במידה ו 490 יראה טמפר' דומות, ביצועים איפשהו

בין 980Ti ל 1070.. זה הכרטיס הבא שלי. למחיר אני לא דואג כי AMD מתמחרים אגרסיבי יותר.

פורסם

אני קצת מודאג מהעובדה שההדלפות הן רק של דברים סינתטיים, אשמח מאד להתבדות ולראות ביצועים מוצלחים של הrx480 בקרוב ומשם להסיק על ה490. אבל עד אז נראה לי שכדאי להיות ספקנים. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של coch

כרגע יש לך את 1070FE שבמאמץ מלא מגיע לאיזור ה 75. במידה ו 490 יראה טמפר' דומות, ביצועים איפשהו

בין 980Ti ל 1070.. זה הכרטיס הבא שלי. למחיר אני לא דואג כי AMD מתמחרים אגרסיבי יותר.

אין קשר בין טמפ' הליבה של המעבד, לבין ה- TPD.

לצורך הבנה, אין בעיה להכין נגד (נגד זה מילה כללית למעבד) שהטמפ' שלו תהיה

"רק" 50 מעלות צלסיוס, אך ה- TPD שלו מיליוני וואטים.

יתרה על כך, אין בעיה לבנות נגד שהטמפ' שלו היא רק מעלה אחת צלסיוס מעל טמפ' הסביבה,

(נאמר 26 מעלות צלסיוס כאשר בתוך המארז יש 25 מעלות), בשעה שה- TPD שלו יהיה שואף לאין סוף.

בכוונה מראה דוגמה מוקצנת שמטרתה להעביר מסר פיסיקלי.

ה- TPD הוא נתון שמציין, כמה יחידות אנרגיה האמצעי פולט לסביבה ליחידת זמן,

ויחידות אנרגיה אינן מוגדרות כפער בין טמפרטורות (delta T), אלא מכפלה של פער זה,

במקדם העברת החום הטרמית ליחידת זמן. לכן תפריד בין השניים.

הנה הנוסחה שמיוצגת כ- watt/hour - וואט שעה:

TPD = (delta T) x (heat transfer coefficient) / 1 hour

וגם המקדם heat transfer coefficient הוא רכיב שמורכב מכמה גורמים:

1 .שטח הפנים שבא במגע בין שתי הסביבות - נכנה אותו transfer area (TA)

2. הרכב החומרים של שתי הסביבות אשר מחליפות בינהן אנרגיית חום - נכנה אותן ms1 ו- ms2

3. מהירות המעבר של חומר האחד על פני השני (במקרה שמדובר על אויר שזורם כנגד חומר מוצק) - נכנה אותו ws

משמע ש-

heat transfer coefficient = TA x (ms1ms2) x ws

*כאשר ms1ms2 הוא מקדם העברת החום הספציפי בין שני החומרים , נגיד אויר מול נחושת.

סיכום:

בכדי לדעת כמה חום זורק המאיץ הגראפי במארז, תתייחס אך ורק ל- TPD.

חוץ מלקרוא את הספסיפיקציות שמדווח עליהן היצרן שהן מאד מדויקות וטיפוסיות למוצר,

יש את המדידות השונות שבוצעו על ידי סוקרים ברשת בכדי לאמת את הצהרות היצרן

ו/או להראות אותן תחת עומסים שונים. תוכל כמובן גם למדוד לבד, למשל בעזרת כלי כדוגמתו של hwinfo64

פורסם

הצלחת להציף בי זיכרונות (נעימים בערך כמו טחורים) של הקורס במעבר חום  :) 

אף פעם לא התחברתי לתרמודינמיקה ומעבר חום (אם כי זה לא מנע ממני להצליח לא רע)

אני לא אסתכל על כרטיסי מסך באותה צורה יותר :(  תודה באמת  חחח

פורסם

זה נחמד לדעת את כל הדברים שרשמת, תוספת מבורכת למי שמעוניין להבין קצת יותר.

אבל - שורה תחתונה שיוצאים הכרטיסים אתה הולך לראות ביקורות באתרי החומרה הגדולים ( לפחות ככה אני עושה ) - זה פרקטית מה שעושים.

ואתה מסתכל על קריטריונים שמעניינים אותך. יש כאלה שמעניין אותם כמה ס"מ הכרטיס, יש כאלה שמעניין אותם דברים משונים אחרים.

כמו שרשמתי.. יש כרגע מספרים אמינים ו 1070FE הוא אופציה חזקה בשבילי אבל לא בטוח במחיר הנוכחי. ש 490 יצא אני יחליט

מי נגד מי.. אפשר להסתכל רק על TDP ( שזה הגיוני ) אבל הכול בגדר ספקולציות עד שהכרטיס לא יוצא. אם AMD שיחררו כבר

מפרט טכני מלא ויש מקור אמין אני אשמח לראות את זה.. עד אז אני ממתין לביקורות ומספרים אמיתיים ולא TDP משוער..

אלא אם כן אני טועה ואני אשמח למקור אמין לגבי ה 490.

בלי קשר.. אני תמיד מברר לעומק מה אני קונה לפי הקריטריונים שמעניינים אותי. החל מרכב, בית, מחשב, אקווריום ולאחרונה אפילו נהייתי

פלצן בקפה ( יש לנו מטחנת קפה בדירה ). בעולם הצרכנות של היום צריך להיות חשדן במידה ולבדוק מה אתה קונה וכו'.. אני מקווה שרובכם

כאלה.

פורסם

לא הייתי קורא לזה פלצנות אלא צרכנות נכונה. :D 

פורסם

nec_000 רשם TPD במקום TDP 

תודה שהסברת לנו מה זה TPD אבל לא נראה לי זה מה שמעניין אותם :D

פורסם
  • מחבר

^ סבורני שהאמור בהחלט מעניין אותם, הם בכל זאת בפורום בתחום.

*אגב ניתן טכנית לכתוב TDP וגם TPD (זה הי נוח) שימוש כתיב נרדף לאותה משמעות טכנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים