עבור לתוכן

מפרט מחשב לפיתוח לVR. עד 10,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות ל VR. כלומר צריך לתמוך ברינדור ברזולוציית 4K 1080x1200x2 עם הFPS המומלץ שנראה לי זה 90 FPS. המשקפיים שאנחנו הולכים עליהם זה הVIVE

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פיתוח בווינדוס עם DIRECTX, VISUAL STUDIO

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי, גם הציוד של הVR עצמו לא כלול בתקציב(כלומר נרכש מ"תקציב אחר")

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 10 אבל אפשר לא לכלול את זה בתקציב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? תוך חודש

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). צריך חיבורים שמתאימים לVR, כלומר USB 3)3.1)? לא סגור עד הסוף איזה חיבורים צריך אבל יהיה חייב ליפול בגלל שיהיהו לי חיבורי USB מאפנים שלא מספיק טובים למטרה של המחשב.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המשקפיים שאנחנו מעוניינים בהם הם הVIVE. אז אנחנו צריכים מחשב שיוכל להריץ גרפיקת תלתל מימד על רזולוציה של 4K בלפחות 90 FPS.

חובה זיכרון RAM 16GB. הרד דיסק, מעדיף אחד גדול, אין לי כל כך צורך בSSD.

מעבד CPU חזק מספיק, גם לעיבודי תמונה לא רק למשחקים.

GPU חזק מספיק. מעדיף GPU יחיד ולא שילוב של כמה, גם בגלל שאין בדיוק תמיכנה למספר כרטיסי מסך לVIVE בנתיים.

חשוב כניסות USB טובות ואיכותיות. יהיה חבל ליפול בגלל שהכניסות מפסיקות לעבוד או לא מספיק מהירות או אין מספיק כניסות USB.

המארז צריך להראות טוב עד כמה שניתן... ייתכן והמחשב יותקן אצל הלקוח וחשוב לו המראה...

כרטיס מסך, NVIDIA. מעדיף NVIDIA בגדול...

מסך מחשב... אין צורך. המסך המחשב יהיה רק בשביל לעבוד עם VS, לא בשביל להריץ עליו גרפיקה... יש לנו כמה "זרוקים" שאפשר להשתמש.

(אפשר גם המלצה למסך מחשב שנוח לעבודה עם VS WINDOWS ושאפשר לDEBUG עליו גרפיקה. יכול להיות שלמטרות DEBUG יהיה עדיף להריץ על המסך במקום המכשיר עצמו. אבל המסך לא נכלל בתקציב)

נערך על-ידי Sargon

פורסם
ציטוט של Sargon

אז אנחנו צריכים מחשב שיוכל להריץ גרפיקת תלתל מימד על רזולוציה של 4K בלפחות 90 FPS.

לא נראה לי שיש דבר כזה. לא עם כרטיס מסך בודד.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר הוא לא הגיוני משתי סיבות.

האחת, כל עוד הכרטיס תומך ביציאה עם רזולוצייה של 4K ו 90FPS הוא יכול לרנדר בקצב הזה וברזולוציה הזו.

הסיבה היא שהיכולת של הכרטיס לרנדר בקצב מקסימלי וברזולוצייה גבוהה גם תלוייה בתוכן עצמו שאתה מרנדר. אפילו כרטיס יותר חלש יכול לרנדר את DOOM 2 על 4K.

אז אין הגיון במה שאתה אומר.

הסיבה השניה היא שכרגע VIVE לא תומך ברינדור ביותר מכרטיס אחד(ממה שקראתי). כלומר שאתה טוען שSTEAM התחילו למכור קסדת VR שאף מחשב לא תומך בה עדיין.

פורסם

VIVE (וגם אוקולוס) הם לא 4K אלא רק חצי מזה בערך, הרזולוציה המדוייקת של ה-VIVE היא 1080x1200 לכל עין. לפי היצרן נדמה לי שהדרישה היא GTX 970 ומעלה אבל בתקציב שלך די ברור שקונים 1080. די הזוי לקנות מחשב כזה בלי SSD, פיתוח זה אחד הדברים שמרוויחים הכי הרבה מדיסק כזה.

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר

אוקיי יכול להיות. אבל עדיין... מה הקשר לזה שזה 4K? נראה לי שמה שהוא מתכוון לאמר זה שאי אפשר לשחק משחקים עם גרפיקה כבדה על מקסימום הגדרות ברזולוציה הזו על כרטיס אחד. אבל זה מקרה מאוד ספציפי.

כאילו אני לא מבין את האמירה הזו שכרטיס מסך אחד לא יכול לרנדר גרפיקת לתל מימד על 4K.

אגב, יש מחשב MAC עם 5K וכרטיס מסך אחד מובנה. האם המחשב הזה "לא יכול לרנדר תלת מימד"?

אני יעדכן את עיניין הרזולוציה... אבל כנראה שאני צריך 1080 בכל מקרה.

אגב, יש גם פלאפונים עם רזולוצייה של כמעט 4K. האם אי אפשר לרנדר עליהם תלת מימד?

נערך על-ידי Sargon

פורסם
  • מחבר

איך SSD יעזור לפיתוח? אני מניח שקומפילציה של קבצים תהיה יותר מהירה? אגב... יותר זיכרון RAM לא יכול לתת את אותם הביצועים כשזה מגיע לקומפלציה? הריי כל מערכת הפעלה נורמלית משתמשת בזיכרון RAM פנוי בשביל לזרזר כתיבה וקריאה לקבצים...

הבעיה עם הרד דיסק SSD היא שVISUAL STUDIO לבדו יכול לתפוס מאות גיגות... וכל כלי פיתוח כזה נוסף שאני מוסיף נניח בלנדר לא יודע... תופס עוד כמה מאות גיגות בפוטנציאל.

נערך על-ידי Sargon

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים