עבור לתוכן

עזרה בבניית מחשב גיימינג 4K-5K

Featured Replies

פורסם

היי יש לי חבר שרוצה לבנות מחשב גיימינג ורציתי את עזרתכם בנושא:

1. מה התקציב המקסימאלי? בין 4K ל5K
א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?רצוי לחסוך
ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0
2. מה שימושי המחשב : בעיקר משחקים.
א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).
ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן!
-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 25" FHD
-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעוניין באיכות גבוהה
3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא
4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא
5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6
6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא
7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא
8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים: לא (ירושלים)
9. מתי מתוכננת קניית המחשב?כמה שיותר מהר
10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא
11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא מאסיבי במיוחד.
12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מומלץ שיהיה שקט ושיריץ כל משחק :)

תודה :)

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול להשוות בין מקלדת ועכבר לשלט ...

ואם אין לך משהו חכם לרשם אז פשוט אל ¬¬

נערך על-ידי -=HOLY=-

פורסם

א. לא נמאס לאנשים מהויכוח הדבילי הזה של מחשב מול קונסולה? קונסולה מאפשרת *רק* לשחק, במחשב אפשר *גם* לשחק וגם לעשות דברים נוספים - אין בכלל מה להשוות.

ב. במחיר של 2,000-3,000 שקל פחות או יותר (לא הרבה מעל PS4) אפשר להרכיב מחשב שיהיה חזק יותר מ-PS4 בתחום המשחקים, וגם כאמור יתן הרבה מעבר לרק משחקים (הוא יהיה מחשב...).

ג. משחקים ל-PS4 הם משמעותית יקרים יותר מהגירסאות שלהם ל-PC, ובמקרים רבים גם נראים פחות טוב (כדי להצליח לרוץ על החומרה החלשה של הקונסולה לעומת המחשב)

כל מה שצריך זה מעבד i3/i5 עם לוח אם זול ו-8GB זיכרון, זה נסגר בערך ב-1000-1500. תוסיף לזה כרטיס מסך בהתאם לתקציב ואם אין לך כבר ממחשב אחר אז כמובן כונן SSD כלשהו, וזהו.

פורסם

אממ, לי יש ps4 וגם מחשב גיימינג מכובד ושניהם פחות או יותר באותו השווי (המחשב כולו מיד שנייה). 

אם הייתי צריך לבחור בין השניים לגיימינג, כנראה שהייתי בוחר במחשב .

אבל מזלי שאני לא צריך לעשות זאת :)  

אני נוטה להסכים עם אורן, שהPS4 נותן חווית גיימינג יציבה לכל אורך חייו, ללא שדרוגים וללא דאגות כלשהן לגבי חומרה.

אבל אם 60FPS והגדרות פסיכיות הם must, אז כנראה שקונסולה היא לא הכיוון. לי אישית 30FPS והגדרות קונסוליות זה מעל ומעבר, מה גם שעל 50 אינץ' הכל נראה טוב :D  אבל אני לא בררן.

כדאי לציין, שמחשב חדש קומפלט בתקציב של PS4 ייתן חווית גיימינג בינונית וממש לא עדיפה על PS4, וזה עוד בלי ציוד נלווה ומסך..

העניין במחשבים הוא שהמשחקים במשך השנים נהיים יותר ויותר כבדים, וכך אתה מוצא את עצמך מתפשר על עוד ועוד הגדרות, ובמחשבים בינוניים שכאלה זה מאוד בולט!

הPS4 אמנם בינוני להחריד לצערי, אבל כל המשחקים שלו עוברים אופטימיזציה. פשוט זרוק דיסק פנימה ותהנה, ללא הריטואל המעצבן של מציאת ההגדרות הכבדות וניסוי וטעייה עד שמקבלים FPS ראוי שאני נתקל בו יותר ויותר לצערי.

בנוגע לגלישה באינטרנט בPS4 , איך נאמר בעדינות? היא שווה לתחת. כנ"ל לגבי הצפייה בסרטים, אין מה להשוות בקטע הזה למחשב.

לגבי מחירי המשחקים, בחנות הישראלית של sony, ובכלל בחנויות בארץ המחירים אכן גבוהים להחריד!!!!!!! אבל.. בחנות האמריקאית למשל או בחנויות אינטרנטיות כאלה ואחרות כגון game או shopto או vgp או אפילו g2a יש מבצעים מעולים, ומשחקים נמכרים שם במחירים נמוכים מאוד. כמו שרובנו לא קונים משחקים למחשב בארץ אין שום סיבה לעשות זאת גם לps4.

לדעתי קונסולה מתאימה לאנשים מאוד ספציפיים מכווני גיימינג טהור, כל דרישה מעבר לזה, מחשב טוב זה הכיוון הנכון.

אגב, אני קניתי את הPS4 בשביל האקסקלוסיביים, ויש לי פחות או יותר את כולם :D .

בנוסף,  הPS4 לא נפרץ (עדיין) ואין אפשרות לצרוב משחקים. וגם אם היה, כמה אנשים עם צורב blueray אתה מכיר?!

בשורה התחתונה, הבן אדם ביקש המלצה למחשב. וזה מה שהוא צריך לקבל.

נערך על-ידי OvO

פורסם
ציטוט של Oren electronic

קונסולה PS4 עולה 400$ , ולהרכיב מחשב עם ביצועים זהים יעלה600$. מבחינה כלכלית PSP4 יותר זול.

http://www.pcgamer.com/pc-gamer-vs-playstation-4-theres-only-ever-going-to-be-one-winner-right/

טענתך לעניין עלות המשחקים, בכל מקרה צורבים פיראטי כך שמרכיב זה אינו רלוונטי.

אי אפשר לצרוב משחקים ל-PS4, אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

הבדל של 200$ זה שטויות, ואתה מקבל פאקינג מחשב ולא רק קופסה שחורה שלא יודעת לעשות שום דבר חוץ מנטו אך ורק משחקים (ב-30fps).

ציטוט של OvO

כדאי לציין, שמחשב חדש קומפלט בתקציב של PS4 ייתן חווית גיימינג בינונית וממש לא עדיפה על PS4, וזה עוד בלי ציוד נלווה ומסך..

בפעם האחרונה שבדקתי גם ה-PS4 לא הגיע עם טלוויזיה.

פורסם

סלח לי אם יצאתי מנקודת הנחה שיש בכל בית לפחות טלוויזיה אחת..

פורסם

שום דבר, אבל מחשב בדרך כלל קונים עם מסך וקונסולה בד"כ דוחפים לטלוויזיה הכי גדולה בבית. מה הקטע עם הראש הקטן הזה עכשיו?

בכל מקרה, תרצה או לא, מחשב לבד ב1800 שקל (נגיד שזה מחיר PS4) יהיה ממש עלוב לגיימינג, מחשב עם מסך ב1800 שקל יהיה אפס בגיימינג.

נערך על-ידי OvO

פורסם

איזה ראש קטן, תגיד אתה אמיתי? מדברים פה על מחשב שישמש לגיימינג, לעזאזל כל הדיון פה על האם המחשב יכול או לא יכול להיות במקום הקונסולה - ברור שגם אותו יחברו "לטלוויזיה הכי גדולה בבית"! אם אתה הולך להשתמש בו במקום קונסולה, אז למה שלא תעשה את זה? אז לאן תחבר אותו, למסך 17 אינץ'?

אם מישהו מנסה להגיד שעדיף קונסולה על מחשב בגלל שאפשר לחבר אותה לטלוויזיה - אז מה בדיוק ראש קטן בלהגיד שגם את המחשב אפשר לחבר לאותה הטלוויזיה בדיוק?

פורסם

הסתכלתי שוב במודעה שלו, ויש לחבר שלו כבר מסך 25 אינץ' אז זה לא רלוונטי בכלל.

בנוסף , אל תכניס לי מילים לפה, ואל תסלף את דברי.

הראש הקטן הוא בסירוב להבין את דברי כראוי, ובניסיון (המעצבן) להוציא אותי מטומטם.

מאיפה בדיוק הסקת שאמרתי שהסיבה שבגינה יש לקנות ps4 היא שאפשר לחבר אותה לטלוויזיה? 

אני מדבר על השוואה של מה אתה מקבל ביחס לכסף שאתה מוציא. כיסיתי את האופציה שבה ירצה הקונה לקנות גם מסך (נפוץ מאוד מן הסתם), וגם את האופציה בה הוא לא ירצה.. ובסך הכל ציינתי עובדה, שכשקונים PS4 ברוב המקרים לא קונים אתה גם טלוויזיה, אתה זה שלקחת את זה למקומות קיצוניים.

בשתי האופציות המחשב שתקבל בתקציב של קונסולה לא יהיה מדהים בגיימינג.

אני סיימתי להגיב בשרשור הזה..

נערך על-ידי OvO

פורסם

טוב די, בכל מקרה לפי דעתי כדאי לחכות לRX 480 אך בכל מקרה הנה:

מעבד: 1390 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte H170-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 290 ₪ - * חדש במבצע * - 16G Kingston DDR4 2133Mhz CL15
כרטיס מסך: 1599 ₪ - * מבצע * - Sapphire R9 390 8G DDR5 NITRO Tri-X 1040Mhz OC BackPlate
דיסק קשיח: 365 ₪ - * חדש במלאי * - SSD Samsung 750 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 226 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 879 ₪ - * חדש במבצע * - NZXT Source 340 Glossy Black + Seasonic X-Series 660W Platinum
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 

מחיר סופי: למזומן 4798 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 4893 ₪

אם לא אכפת לו שהמחשב יצטרך משלוח, לפי דעתי אפשר לקנות SSD בעל 480 GB מKSP במקום הכוננים שהצעתי אך זהי ההעדפה שלי ואותו כנ"ל מאחר והוא רשם 6 מבחינת שקט וHDD זה בכל זאת חלק זז.

הספק הוא Overkill רציני אך הבאנדל מעולה ואפשר להחליף ואולי אפילו רצוי בבאנדל (מארז + ספק): 799 ₪ - * מבצע * - Fractal Design R5 Black + ANTEC 550W 80+ MODULAR בשביל מחיר יותר זול.

בKSP בשביל מפרט דומה בערך יעלה 5,050.

מק"ט מוצר מחיר יח' כמות סה"כ מחיר מחיקה
B001 lrg16014.jpg הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel ₪5,068 new_m.png1new_p.png ₪5,068 new_dl.png
34838 מעבד אינטל ‏Intel Core i5 6600 3.3Ghz 6MB Cache s1151 - Tray‎ 1
19873 מאוורר למעבד ‏Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 CPU Cooler‎ 1
36365 לוחות אם למעבדי אינטל ‏Asus B150-PLUS LGA1151, Intel B150, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI‎ 1
37489 זכרונות ‏HyperX FURY 16GB DDR4 2400MHz CL15‎ 1
35141 כרטיסי מסך ‏Sapphire Radeon R9 390 NITRO Backplate TRI-X OC 8GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E‎ 1
35614 כונני SSD ‏Corsair Force LE CSSD-F480GBLEB 480GB SSD Sata III TLC Retail‎ 1
22362 ספקי כוח ‏Antec 620W Active PFC 80+ Bronze HCG-620 PSU‎ 1
25968 מארזים ‏Corsair Carbide 300R Windowed Compact PC No PSU‎ 1
2581 הרכבה ‏הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי‎

עוד הערה, אפשר להתפשר על מארז או ספק "גרועים" יותר, אבל אני לא ממליץ מאחר והחלקים אלו יכולים להיות איתו במשך שנים והערך שלהם לא ירד.

נערך על-ידי BeesKnees

פורסם
  • מחבר

אוו

תודה רבה אחי על המפרט נראה ממש טוב :D

איפה נבנה המפרט הראשון ?

נערך על-ידי -=HOLY=-

פורסם

אנחנו אוטוטו לפני השקת הדור החדש, חלק מדגמים כבר החלו לצוץ. לדעתי או שתחכה טיפה לשחרור הדגמים הנוספים והתייצבות המחירים, או שתרכוש כרגע את המערכת ללא כרטיס

מסך אם אתה זקוק למחשב גם לשימושים כלליים. ותשלב כרטיס מעט מאוחר יותר.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
ציטוט של -=HOLY=-

אוו

תודה רבה אחי על המפרט נראה ממש טוב :D

איפה נבנה המפרט הראשון ?

מStartPC.

לפי דעתי כדאי לקנות את החלקים חוץ מהכרטיס מסך כעת ולחכות עוד חודש~וחצי, החיסכון יכול להיות בסדר גודל של כ600 ~ 300 ש"ח פחות או יותר בשביל אותם ביצועים .

נערך על-ידי BeesKnees

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים