עבור לתוכן

חוות דעת על מסכי 144Hz, הפאנלים השונים וכו'

Featured Replies

פורסם

לאחרונה ממש רציתי להחליף את ה Dell U2312HM הישן והטוב שלי במסך 144Hz

אחרי מספר שבועות של קריאה והתלבטות קניתי BenQ XL2411Z.

מגיע הביתה, מחבר את המסך - הצבעים פשוט מזעזעים. כמה שהייתי מוכן לזה, כי כל ביקורת ברשת דיברה על זה - עדיין הופתעתי. לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך גרוע.

אחרי הרבה עבודה של כיול המסך באמצעות כל מני כלים, מתקבלת תמונה טובה משמעותית - אך עדיין רחוקה שנות אור מה IPS שהייתי רגיל אליו.

חייב לציין שרוב העבודה שלי מול המחשב היא עבודת פיתוח, Visual Studio, ה IDEs של JetBrains וכו' - אבל עדיין אני אוהב להעביר כמה שעות ביום במשחק טוב.

שיחקתי Overwatch במשך כמה ימים עם המסך, משחק מאוד מהיר שאמור להנות מה 144Hz. בכל רגע נתנון היה לי FPS שגבוהה מ 150.

לא אלאה אתכם בפרטים - זה פשוט Not worth it. ההבדל ב Hz כל כך זניח, וההבדל בצבעים עצום!

כן, ברגע שמורידים מ 144Hz ל 60Hz מרגישים כאילו המשחק הפך להיות מצגת PowerPoint - אבל מרגישים ככה בדיוק ל 30 שניות - ואז מתרגלים ולא מודעים לזה יותר!

בנוסף לכך, כל השקרים שרצים ברשת על היתרון שתדר גבוהה נותן במשחקים? זה פשוט בולשיט. השרתים של רוב משחקי המחשב עובדים בתדר של 60Hz לכל היותר, ספציפית במשחקים של בליזארד (כולל Overwatch) הם עובדים בתדר של 20Hz!

(זאת אומרת שהשרת שלוח מידע חדש לקליינט שלך 20 פעמים בשנייה)

לשמחתי הרבה מאוד הסכימו להחליף לי את המסך, לקחתי Dell U2515H - מסך 1440p בעל פאנל IPS - ופה פשוט יצא לי "ואו" ברגע שחיברתי על המסך.

הכל נראה כל כך הרבה יותר מדהים מ 1080p - כל כך יותר שווה את הכסף מאשר מסך 144Hz עם פאנל גרוע.

נ.ב.

אם אתם לא מוגבלים בתקציב ויכולים לקחת גם 1440p וגם מסך IPS וגם 144Hz - כמובן שתהנו מכל העולמות (אבל תדאגו ל GTX1080 SLI שיסחב את זה)

פורסם

תודה אני בדיוק מתלבט איזה מסך לרכוש.

היה לי התלבטות בין מספר מסכים וכרגע צימצת לי את הרשימה.

פורסם
  • מחבר

ממליץ מאוד על ה U2515H - מעבד לזה שהמסך טכנית מדהים - הוא גם נראה מאוד מאוד טוב (באזלים של 6 מ"מ וכו'). לא יקר גם.

פורסם
ציטוט של danielzy

ההבדל ב Hz כל כך זניח,

תרשה לי להסכים אתך שאני ואתה לא מסכימים :)

לי אישית היה מסך עם 60Hz ועברתי ל-144, וההבדל עצום!..כן, כן השתמשתי במילה עצום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של YoniDahan

תרשה לי להסכים אתך שאני ואתה לא מסכימים :)

לי אישית היה מסך עם 60Hz ועברתי ל-144, וההבדל עצום!..כן, כן השתמשתי במילה עצום.

על טעם ועל ריח...

אני מסכים שיש הבדל, אבל הוא זניח לעומת ההבדל בין פאנל IPS לפאנל TN.

פורסם

או שיכולת לקחת מסך 144hz עם תצוגת צבעים טובה יותר.

וכמה זמן בדיוק אתה עומד במשחק ומסתכל על הכתם דם שעל הקיר ואתה שואל את עצמך אם זה הגוון הנכון?

פורסם

meri_l, לפי מה שאני מבין מהשרשור ומההודעה הראשונה של פותח הדיון, רוב העבודה שלו היא מול תוכנות גרפיקה כאלה ואחרות...

ציטוט של danielzy

חייב לציין שרוב העבודה שלי מול המחשב היא עבודת פיתוח, Visual Studio, ה IDEs של JetBrains וכו'

פה יש לנו פשוט חוות דעת של אדם שמשתמש לרוב בתוכנות שחשוב בהם "דיוק צבעים" מאשר ביצועים במשחקים.

וזה בסדר גמור, ואני מסכים אתו בכל מה שנוגע לצפיות שלו ממסך.

אבל אני לא מסכים אתו מהדעה שלגיימינג עדיף להתמקד במסך עם "צבעים מדויקים" יותר מאשר מסך עם קצב ריענון גבוהה יותר.

ולמען הסר ספק, ברור שאני מסכים שאם יש את הכל אז דיינו :)

פורסם
ציטוט של YoniDahan

meri_l, לפי מה שאני מבין מהשרשור ומההודעה הראשונה של פותח הדיון, רוב העבודה שלו היא מול תוכנות גרפיקה כאלה ואחרות...

פה יש לנו פשוט חוות דעת של אדם שמשתמש לרוב בתוכנות שחשוב בהם "דיוק צבעים" מאשר ביצועים במשחקים.

וזה בסדר גמור, ואני מסכים אתו בכל מה שנוגע לצפיות שלו ממסך.

אבל אני לא מסכים אתו מהדעה שלגיימינג עדיף להתמקד במסך עם "צבעים מדויקים" יותר מאשר מסך עם קצב ריענון גבוהה יותר.

ולמען הסר ספק, ברור שאני מסכים שאם יש את הכל אז דיינו :)

צודק. כנראה בגלל השעה המאוחרת, המוח שלי דילג על חלקים.

קראתי מחדש וכבר מההתחלה ללכת על tn זאת טעות בשבילו.

פורסם
  • מחבר

אני לא עובד עם תוכנות גרפיות, אני מפתח, זה הבדל גדול. Visual Studio זה ה IDE של Microsoft.

עם זאת, רוב שעות היום השימוש במסך הוא שימוש Desktop (שזה בערך הכל חוץ מגראפיקה, משחקים וסרטים).

מסך עם תדר גבוהה לא יתן יתרון באף משחק, כפי שהסברתי השרת עצמו לא מתקשר עם הקליינט כל כך הרבה.

בסופו של דבר מדובר בשאלה מה יותר נחמד לך לעין? אתה חושב שתמונה חלקה יותר (*במקצת*) יותר נחמדה לך בעין, אני טוען שצבעים מדויקים ויפים יותר - יותר נחמדים לי בעין, עניין של טעם.

ממש אין פה אבסולוט. 

אני מחשיב את עצמי שחקן מאוד תחרותי, אבל אני מאוד מצטער - לי אישית ההבדל לא מספיק גדול בשביל להצדיק פגיעה כל כך קריטית בצבעים של המסך.

פורסם

שוב danielzy, אני לא טוען שאתה טועה ואני צודק..ממש לא כך.

פשוט אתה מציג פן אחד ואני אחר, ושננו צודקים (בכל אופן זאת דעתי) :)

פורסם
  • מחבר

לגיטימי... גם הסכמתי איתך שבאותו רגע שהחלפתי מ 144HZ ל 60HZ - הרגשתי הבדל דרסטי, אבל אחרי כמה דקות כבר לא ראיתי שמשהו לא תקין.

לעומת זאת, לצבעים לא הצלחתי להתרגל גם אחרי שבוע... יכול להיות שיש לזה קשר לזה שאני עובד עם מסכי IPS במשרד - מגיע הביתה ל TN, ובבוקר שוב הולך ל IPS - קשה להתרגל ככה.

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך שצריך כרטיס 1080 בשביל להריץ מסך של 1440p עם 144hz. אני עם כרטיס 970 ומסך gsync 144hz  עם פאנל IPS של אסוס 27" והכל רץ פצצה במשחקים הכי כבדים.

פורסם

"פצצה במשחקים כבדים",

יכול להיות אצל מישהו אחר "כרטיס עגלה בא לי להרביץ לשכן".

בלי נתוני fps כולל ממוצע, fps תחתון ורצוי frame rate התאורים האלה חסרי משמעות עבור אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים