עבור לתוכן

מבקש חוות דעת למחשב גיימינג שאני מנסה להרכיב

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אז נתחיל עם השאלון כי זה חובה ונמשיך הלאה עם מה שמצאתי ומה אפשר לשפר:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark souls 3, fallout 4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא משנה

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא משנה

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב שיהיה אפשר לשדרג במידה וצריך אבל אין משהו בעתיד הקרוב לפחות

בבחירת הרכיבים נעזרתי בעיקר בלינק הבא: http://www.pcgamer.com/pc-build-guide-budget-gaming-pc

כמעט את כל הרכיבים מצאתי בארץ, רצ"ב פירוט:
פריט פרטים Plonter KSP startpc ebay shipping
מעבד i3-6100 Skylake 516 487 559 529 74
לוח אם AsRock Z170M Pro4S 566     332 115
זיכרון Kingston HyperX Fury DDR4 2666 (8GB) 198 231 179 141 0
כרטיס מסך AMD Radeon R9 380 4GB 1097 950 1079 950 115
ספק EVGA 500W 80PLUS Certified       181 130
SSD Crucial BX100 250GB   385 439 364 0
HHD Western Digital Blue HDD 1TB 210 226 239 227 21
(מחירי KSP הם אילת)

אז אני מתכנן לקנות מעבד כרטיס מסך ואת ההארד דיסקים מ-KSP, את לוח האם מפלונטר ואת הזיכרון מ ebay שזה ביחד 2,755 ש"ח.

לגבי מארז וספק אני בכלל לא בטוח מה כדאי לעשות כי לא מצאתי את הספק שהם המליצו עליו בארץ ומארז הם לא כללו, לכן אני צריך עזרה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מארז או ספק שלא יביישו מחשב גיימינג כזה ועדיף במחיר סביר.

בנוסף, אם יש למישהו המלצות או עצות בנוגע למפרט אני תמיד שמח לשמוע.

תודה!

עריכה: חשוב לי שהמחשב יהיה רלוונטי לשנים הקרובות לכן אני בונה מחשב קצת יותר חזק מהדרישה של המשחקים שציינתי. כרטיס המסך הוא גם VR Compatible בדיוק מהסיבה הזאת.

נערך על-ידי Abanibi

פורסם

ציינת שאתה רוצה את המחשב לכמה שנים- תקח i5, נדרש כבר היום למשחקים כבדים.

ספק

http://ksp.co.il/?uin=26493

במידה ואתה רוצה לחסוך קצת

http://ksp.co.il/?uin=9814

הראשון יחזיר את ההשקעה לאורך חיי המחשב.

תציין רזולוציה, לא הייתי מגדיר את הכרטיס הזה כהגדרות גבוהות לfhd.

לתקציב הוא טוב.

כך בחשבון שיוצאים כרטיסים חדשים בזמן הקרוב.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לגבי המעבד, הבנתי שהדגם i3-6100 עולה בביצועים על הרבה מעבדי i5 ובמחיר זול בהרבה. שדרוג למעבד i5 טוב יוסיף בסביבות ה-500 שקלים ואני לא בטוח שזה נחוץ.

לגבי רזולוציה, יותר חשובה לי המשחקיות מרמות פסיכיות של גרפיקה אז הייתי אומר בסביבות 1080p אמור להספיק. לא הכי מפריע לי להוריד את ההגדרות ל medium או 720p במידה ונחוץ.

לגבי הספק, מה היתרון של הראשון על השני? איך הוא מחזיר את ההשקעה?

אם יוצאים כרטיסים חדשים בקרוב הכוונה שכדאי לחכות כי המחירים של כרטיסים קיימים ירדו? בכמה זמן מדובר?

מצטער על כמות השאלות אני פשוט לא מבין מספיק בתחום הזה.

תודה!

פורסם

אני מדבר על i5 6500 או  6600 מהדור החדש, יכול להיות שהi3 עדיף על חלק מהi5 דור אחורה.

מדובר על2/4 ליבות לעומת 4 ליבות.

כבר היום יש משחקים שמנצלים 4 ליבות, מחשב חזק לגיימינג זה לפחות i5 נקודה.

אין לך אפשרות סבבה, במילים נגדיר אותו בסדר לגיימינג.

הספק הראשון יותר איכותי, הוא יחזיר את ההשקעה בגלל שהנצילות שלו גבוהה יותר, השני גם טוב.

לגבי הכרטיסים אף אחד לא יודע, אמורים לצאת כרטיסים של nvidia בערך עוד חודש, בסדרות גבוהות יחסית, הדגמים הנמוכים יותר יוצאים בטיפטופים אפילו חצי שנה אחרי, amd כנראה יוציאו ישר דגמי ביניים לא יודע מתי, כמה המחירים ירדו בהשקה הראשונית אם בכלל של כרטיסים נמוכים יותר לא יודע.

**הרעיון שלי הוא בסיס חזק לכמה שנים כמו שרצית, במידה ואתה לא משדרג כלום במשך השנים ואתה מגדיל תקציב אז לרוב המשחקים יהיה עדיף לשדרג כרטיס מסך, במידה וכן צפוי שדרוג לכרטיס, הייתי משדרג מעבד, במידה והתקציב סגור, המפרט בסדר לתקציב (סה"כ חזק לfhd).

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה!

מה לגבי מארז? יש מארזים מסכומים מצחיקים עד סכומים פסיכיים. כדאי מארז קטן? גדול?

את המארז שהמליצו עליו באתר לא הצלחתי למצוא בארץ בכלל.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, יש לי מפרט פחות או יותר סופי שבניתי באמצעות האתר של KSP

המחיר הסופי הוא 3,231 ש"ח ונעזרתי גם במדריך שיש פה בפורום בשם "המחשב שיהרוג את הקונסולה: חורף 2015"

מצ"ב המפרט, אשמח לדעתכם

תודה!

מפרט למחשב.jpg

נערך על-ידי Abanibi

פורסם

הערות למפרט:

- בחרת לוח אם די יקר עם מעבד זול ויחסית חלש, יעלה טיפה יותר אבל מומלץ לעבור ללוח B150 זול יותר ולשים את ההפרש במעבד i5

- כרטיס המסך הזה זולל חשמל, עם כרטיס כזה מומלץ ספק 550 לפחות

- מדברים על זה ש-AMD יציגו סדרת כרטיסי מסך חדשה שמחליפה את הכרטיס הזה בסוף החודש. אם אפשר יכול להיות שעדיף לחכות קצת לדגמים החדשים (או לקנות את הישנים אחרי שהמחיר שלהם ירד)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

- לגבי הלוח אם, הוא קצת יותר יקר כי חשוב לי שיהיה לו אופק שדרוג ואוכל לשדרג זיכרון או מעבד ואת היכולת לעשות אוברקלוק בעתיד. גם ראיתי שאחד האתרים עשה ניסוי והראה שיש יתרון ניכר בשימוש בזיכרון מעל 2133 ורק לוחות אם Z170 תומכים בזה להבנתי. דבר שני בדקתי על לוחות אם B150 והבנתי שהם ישנים ושלמשחקים הם ממש לא מומלצים. אשמח אם תוכל להסביר יותר למה זה עדיף.

- על איזה ספק זול תמליץ? הבנתי במדריך באתר שמאד זול ומומלץ הספק הזה. יש ב KSP גרסאות עם יותר נפח של אותו הדגם, אולי כדאי לשדרג אליהם?

- מעולה, אחכה ליוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים