עבור לתוכן

דרוש מפרט בתקציב 7K לגיימינג

Featured Replies

פורסם

וואו, כמה זמן לא הייתי פה!! 

התגעגעתי :)

אני כבר 4 שנים לא יכול להנות ממשחקי מחשב כמו שצריך בגלל המפרט המיושן (E8200 וזכרונות DDR2 השם ירחם). אני חושב שהגיע הזמן שאקנה מחשב חדש, אבל שנים שאני לא בתחום ואני מעדיף שלא להסתמך על האינטרסים של החנויות בהרכבת המפרט. 

בסה"כ אני מחפש מחשב גיימינג עוצמתי ומוכן לשלם על כך. החנות חשובה לי, אני צריך צוות מקצועי ואדיב שאפשר לדבר איתו, להתייעץ ולקבל תמיכה גם לאחר הרכישה. 

אז כדי לעשות לכם סדר העתקתי את הפורמט מהסטיקי, אז יאללה נתחיל: 

1. מה התקציב המקסימאלי?

7-8K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל 7,000, להוסיף עד 8,000 רק במידה ויש סיבה ממש טובה. 

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

לא לחרוג מעל 8,000 בלי הצדקה. 

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

גיימינג! ? 

על מסך 24״ של דל. 

מן הסתם שבתקציב כזה אני מצפה לשחק על ההגדרות הכי גבוהות בכל המשחקי, ואם אפשר אז אשמח להערכה מושכלת (גם אם גסה) לגבי כמה זמן המפרט ימשיך להריץ משחקים על מקסימום הגדרות (בהנחה והרזולוציה תישאר 1920x1200). 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אם אפשר לדחוף אוזניות איכותיות לגיימינג פנימה, מה טוב. אבל לא על חשבון רכיב קריטי כלשהו, יש לי אוזניות סבירות כרגע. כל השאר יש לי. 

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

יש לי ספק כוח 620W של סיסוניק, אם הוא יספיק לא צריך להחליף אותו. 

חוץ מזה יש לי בקר טמפרטורות של NZXT שארצה לשמור למפרט הבא. 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

הייתי אומר ש-5... לא קריטי, לא מכיר רכיבים שעושים רעש של מגרסת ברזל בכל מקרה. 

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

אני אבקש מהחנות לבצע אוברקלוק ברמתם עד כמה שניתן למערכת מבלי להגביר מתחים יותר מדי. אם זה תוספת תקציב אז תשאירו אותה מחוץ למחיר המפרט. אשמח לעצה לגבי יכולות האוברקלוק עם/בלי העלאת מתחים של המערכת שאתם מציעים. 

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבת מחשב כן, מערכת/אופיס לא. ובהרכבת המחשב נדרשת גם עבודת חיווט רצינית, הבנתי שלא כל החנויות יודעות לבצע חיווט מקצועי עם אזיקונים נחשים ו-BACKPANEL. לפחות זה היה המצב לפני כמה שנים.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

עדיפות לחברות שנותנות שירות בחיפה, לא חובה. אני מעדיף לנסוע עד חברה אמינה מאשר שחברה לא אמינה תבוא עד אלי. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

ברגע שהתנאים יבשילו מבחינת החומרה החדשה בשוק. תנו את דעתכם. לא ממהר לשום מקום. 

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?

יש לי רמקולים טובים והייתי שמח להנות מהם בצורה מלאה. כנ״ל לאוזניות בעתיד. אם זה דורש כרטיס קול ייעודי, תפאדל.

חוץ מזה, אני צריך חיווט כמו שאמרתי, ותמיכה בשני מסכים (אני עובד עם שניים), לא חושב שזה יהיה בעייתי.  

חשוב לי לציין שאני רוצה להשקיע במארז טוב - אין לי בעיית מקום, אני מעדיף להשקיע עוד כסף עבור מארז שיאפשר חיווט טוב, אוורור איכותי ומראה אלגנטי/מגניב. עדיפות למארז עם חלון. Go wild.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אני לא רוצה לשדרג בשנים הקרובות, אז future-proofing חשוב לי. 

חבר׳ה, תודה רבה לכם מראש! הרבה זמן לא התעסקתי בתחום ואני קצת חלוד... אז אשמח להסברים לגבי הבחירות שלכם, מה היתרונות והחסרונות של המפרט וכו׳. 

נערך על-ידי יואב גולדהורן
הוספת בקשה למארז

פורסם

ממליץ לך להתאפק רק עוד כמה חודשים עם המחשב וזה יהיה שווה את זה, יצאו כרטיסי מסך חדשים שיבטיחו קפיצת ביצועים משמעותית.

פורסם

ב7k אתה יכול לרכוש מחשב שהוא תותח על מנצח.

אבל אני ממליץ כמו קודמי לחכות בסבלנות

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nadavs2310

ממליץ לך להתאפק רק עוד כמה חודשים עם המחשב וזה יהיה שווה את זה, יצאו כרטיסי מסך חדשים שיבטיחו קפיצת ביצועים משמעותית.

למה לצפות? הבנתי שה-GP100 לא בדיוק נועד להיות כרטיס מסך למשחקים ושהמחיר שלו ירקיע שחקים. 

כמה זמן עד שהארכיטקטורה תגיע למיינסטרים?

פורסם

מה הכרטיס הנוכחי?

בדר"כ מהכרטיס הראשון עד למיינסטרים חולפים כחודש עד חצי שנה, תרשום למשל geforce 600 בגוגל ואז תכנס לאתר בwiki תבחר product ויש ליד כל כרטיס תאריך השקה. אני מעריך שהפעם זה יהיה מהיר יותר כי צפויה השקה של 2 החברות. מצד שני הרבה פעמים השקות נדחות זה אומר שבשביל כרטיס מיינסטרים יכול להיות שתצטרך לחכות 8-12 חודשים, כמובן שאולי לפני. ברזולציה שאתה צריך gtx 970 צפוי להחזיק לפחות שנתיים להערכתי, בקיצור אתה יכול לקנות כרטיס משומש סביר למשל 7970 ולחכות לחדשים, או לקנות gtx 970 או משהו בצד האדום ולמכור אותו כשתרצה לשדרג.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חברים, מקפיץ את הדיון לאור השקת הכרטיסים החדשים של שתי החברות.

מרגיש לי כמו הזמן הנכון להזמין מחשב, אבל כמובן אם דעתכם שונה אתם מוזמנים להביע אותה.

בגזרת כרטיסי המסך, אני נוטה להעדיף את ה-GTX1080 (התקציב, כמו שאמרתי בפוסט הראשון, גבוה ויכול להתגמש), ואת נבידיה בכלל.

תוכלו להמליץ לי על מפרטים מתאימים?

נערך על-ידי יואב גולדהורן

פורסם

כל מה שהם אמרי לגבי לחכות....

ממליך לך מפרט כמו שלי בדיוק, עם כרטיס מסך geforce gtx 1070 (שזה גם התכנון שלי). זה יותר ממספיק בשביל 1080p

יצא לך בסביבות 7-8 אלף בדיוק כמו שיצא . אבל חכה שירדו המחירים לכרטיס החדש.

נערך על-ידי Epidem

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Epidem

כל מה שהם אמרי לגבי לחכות....

ממליך לך מפרט כמו שלי בדיוק, עם כרטיס מסך geforce gtx 1070 (שזה גם התכנון שלי). זה יותר ממספיק בשביל 1080p

יצא לך בסביבות 7-8 אלף בדיוק כמו שיצא . אבל חכה שירדו המחירים לכרטיס החדש.

כמה זמן לחכות? המחירים ירדו, אני מניח, כשיצאו כרטיסים חדשים. אני לא מעוניין לחכות עד אז כי כבר יהיה יותר כדאי לקנות אותם...

תקן אותי כמובן אם אני טועה.

אתה בטוח ש-1070 עדיף על 1080? כמו שאמרתי אין לי בעיית תקציב... והבדלי הביצועים משמעותיים. אני יודע שאני משחק רק על 1080p אבל עדיין.

ולמה להקדיש SSD רק עבור משחקים? הבנתי ש-SSD לא מעניק יתרון ביצועים משמעותי במשחקים כלל.

פורסם

קודם לחכות חודש חודשיים עד שיתייצבו המחירים בארץ. כי הכרטיסים יצאו פשוט כרגע המחירים עליהם קצת יקרים, כי מלאי מוגבל ותכלס היבואנים עושים מה שבא להם.

תוכל לחסוך איזה 300 שקל על כרטיס מסך בלבד ככה.

עכשיו לגבי הכרטיס מסך, 1080 הוא כרטיס ל2K ולדעתי אם אתה לא מתכוון לשדרג מסך אז זה דיי מיותר, כי גם ההבדל במחירים הוא ענק

ה1070 הוא יותר מתאים ל 1080P בקצב ריענון של 60hz

מבחינת SSD, פשוט היה לי אחד ישן במחשב נייד, אז שמתי אותו במחשב החדש והקדשתי אותו רק למערכת הפעלה. בעקרון חוץ מזמני טעינה אין הבדלים במשחקים. אני לא מצטער על זה כי לעומת כל החברים שלי, אצלי אני מסיים לטעון לפני כולם :)

כמובן שאם אתה אומר שתקציב זה לא בעיה אז אתה יכול לא לחכות ולקחת ישר 1080 . פשוט חבל, אפשר לחסוך כמה שקלים פה ושם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים