עבור לתוכן

ייעוץ למפרט, מחשב גיימינג ~4K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?4300

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls 3, Witcher 3, FIFA16

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19'' ,1680x1050

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות כן, מערכת הפעלה/אופיס לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, גר בבת-ים

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: רצוי שיהיה כונן SSD קטן לOS, בנוסף לדיסק קשיח רגיל.

נערך על-ידי darkrule88

פורסם

המסך שלך בעל רזולוציה יחסית נמוכה, לכן הוא עשוי להגביל כרטיסי מסך ברמה גבוהה. אם תחליט לשדרג בשלב מאוחר יותר למסך 1080P או 1440P, אפשר ללכת על GTX 970 או R9 390. במידה ולא, אפשר לרדת ברמה של כרטיס המסך ל-R9 380 או GTX 960 שהם מעל ומעבר ל-1680X1050. 

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
בקניית מחשב חדש בלבד - Intel i5-6400 2.7Ghz(3.3Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray
כמות: 1 - מחיר: ₪828

קירור למעבד:
בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2
כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:
Gigabyte GA-H170M-D3H for 1151
כמות: 1 - מחיר: ₪543

מארז:
בקניית מחשב חדש בלבד NZXT H230 Glossy White  + FSP HYPER 500W
כמות: 1 - מחיר: ₪580

זיכרון:
DDR4 8GB 2133Mhz CL14 1.2V Kingston HyperX Fury Black
כמות: 1 - מחיר: ₪196

כרטיס מסך:
Gigabyte GTX 970 WF3 OC 4GB Retail
כמות: 1 - מחיר: ₪1665

קשיח למחשב שולחני:
Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3
כמות: 1 - מחיר: ₪240

קשיח למחשב שולחני:
Samsung SSD 120G 650 Series 2.5" SATA III!
כמות: 1 - מחיר: ₪257

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4353

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4266 ₪ 

http://www.tms.co.il/preview/spec/eg3vbd6l

אפשר לרדת בלוח אם ל-Gigabyte GA-B150M-HD3 או Asus B150M-A כדי לעלות ברמה של ה-SSD, אבל באופן אישי אני מעדיף לקחת לוח אם שבנוי טוב יותר (אם היה ב-TMS את הלוח Gigabyte GA-B150M-D3H עם תמיכה ב-DDR4, סביר להניח שהייתי בוחר בו) עבור מעבדי i5 ו-i7 - בעיקר כשהתקציב מאפשר. 

פורסם

אפשר לייעל קצת במפרט, למשל לקחת את ה-6500 יחד עם לוח B150, וגם המחיר של הבאנדל הזה לא מתאים למערכת שמנסים

לדחוס בה המון בתקציב דחוק. יש באנדלים עם מארז יותר תקציבי שיהיה מצויין יחד עם ספק יותר איכותי, במחיר זול יותר.

אולי גם אפשר למצוא מודול זכרון מעט זול יותר אם קיים כזה בפלונטר.

ולא בשביל משהו - אבל כל החומרה הזו בסופו של דבר לא שווה לדעתי עם מסך 19 אינץ' עלוב למדי, הרזולוציה בסדר לגודל, אבל 

הגודל מרסק חווית גיימינג נאותה, ושילוב כרטיס מסך ב-1650 שקלים שמציג על מסך של 150 שקל זה לא מעשה מבריק כ"כ.

לכן, אני לא יודע כמה עוד אני יכול הדגיש את המילה שווה - ליצור מפרט בכ-3700 שקלים בערך, ולרכוש מסך 24 אינץ' 1080P שיביא 

את חווית הגיימינג למימד אחר על פני המסך המזערי למדי והמיושן הזה. גם על חשבון ה-SSD שבאהבה הייתי נפתר ממנו קליל בשביל

לפנות מקום למסך, וגם על חשבון דברים נוספים כמו באנדל זול יותר של מארז וספק, וכן גרסה זולה יותר של הכרטיס, ואפילו ירידה ל-960

או R9 290 עדיפה לטעמי בטובת מסך מודרני וגדול.

פורסם

אני אישית לא הייתי יורד בלוח (אלא אם כן היה שם את ה-Gigabyte GA-B150M-D3H DDR4) לטובת מעבד בתדר טיפה גבוה יותר, שכן ההבדלים מינימליים ולא יביאו כמעט לשום הבדל מעשי בביצועים. 

ה-FSP Hyper הוא כמובן לא מבין הספקים הטובים ביותר בשוק, אבל היקף הבאנדלים שמכילים ספק איכותי יותר ב-TMS באותו טווח מחירים הוא מצומצם לחלוטין, ולכן החלטתי לבחור בו. בסה"כ הזה בסדר גמור, והבחירה לאו דווקא נבעה מחוסר ברירה, אלא שזו מערכת שלא עומדת לעבור המהרה או מערכת דרשנית במיוחד מבחינת הספק, כך שלא תהיה שום בעיה. 

באשר למסך והרזולוציה שהוא תומך בה - אני מסכים שרכישת מסך Full HD חדש גדול היא (לא בטוח אם לכתוב "נדרשת") מאוד כדאית אם רוצים להפיק את המירב מהחומרה החדשה. 

פורסם

זה כבר ממש לא טיפה - ההבדלים בתדר בין מעבד הכניסה של ה-CORE I5 למעבד הטופ הוא כבר משמעותי, ה-6500 יושב באמצע מבחינת מחיר

ותדר הבוסט, לכן הוא גם לרוב הבחירה הכי כדאית, לגבי הלוח סביר להניח שזה משהו שניתן לבקש מהחנות, יכול להיות שהלוח הזה פשוט "חמק" מההיצע

שם, זה יהיה מוזר שהלוח הזה קיים בכל חנות ורק שם לא.

לגבי הבאנדל - זה שההיצע מצומצם זה לא אומר שצריך לשלב ספק שאין עליו הרבה מידע, והמעט שקיים לא משבח אותו כלל, אתה טוען שהוא בסדר

גמור, ואולי הוא באמת בסדר, אבל FSP כבר ידעו בעבר ספקים גרועים למדי, מאיפה אתה יודע שזה לא המצב עם הספק הנ"ל? בכל מקרה הפואנטה היא

כשיש אלטרנטיבות עדיפות במחיר נמוך יותר, גם אם הן מעטות, למה לבחור בו? בכל זאת מערכת ביותר מ-4K, גם הוספה של כמה עשרות שקלים תיהיה עדיפה בהרבה.

פורסם

אני לא יודע אילו ספקים גרועים היו ל-FSP, אבל צריך לדעת להבדיל בין ספק גרוע לספק בסיסי. ספק בסיסי מספק ביצועים בסיסיים, אי אפשר לצפות ממנו לתת ביצועים של ספק ברמה גבוהה. בכל מקרה, ל-FSP יש ספקים ברמה יחסית גבוהה, לכן אני לא מבין למה להישען על "FSP ידעה בעבר ספקים גרועים". מצאתי את הסיקור הזה ונראה שבסה"כ הספק הזה בסדר גמור בדיוק כמו שחשבתי, הוא תואם את המחיר שלו ומספק ביצועים מספיק הגונים. בנוסף, קיים באנדל ב 40 ש"ח יותר של NZXT S340 + FSP Raider 550W שאפשר לשקול. 

לגבי המעבד, אני באמת לא יודע אם זה שווה את התוספת הכספית כי שיפור הביצועים שתוספת התדר הזו מניבה הוא זניח. על כל מקרה, אין פסול בלקחת i5 6400. 

פורסם

אני יודע איזה, והם נמכרים עד היום. ואני גם בטח יודע להבדיל בין ספק גרוע לספק בסיסי, נו באמת..

יש להם ספקים שלרוב סבירים, מלבד סדרת ההיידרו החדשה שכנראה שם החברה העלתה הילוך או 5 בנוגע לאיכות הבניה והביצועים.

זה שלחצת בגוגל FSP HYPER 600W REVIEW וכל מה שעלה לך זה איזו ביקורת מאתר לא ידוע ממש לא מאשש את מה שאתה אומר.

מדובר בספק שכמעט ללא ביקורות מאתרים רציניים ברשת שיודעים לבדוק ספקי כוח כראוי, מה שכן ידוע שזה ספק מאוד בסיסי שאפילו לא

מגיע לרף ה-bronze certified 80 plus. והעניין הוא שהוא לא איזה ספק סופר זול, שבמקרה כזה היה יכול אולי להצדיק את הבחירה בו כמו

במקרה של ספקי האנטק התקציביים שהייתי בוחר על פני ההייפר הזה באופן אישי, וגם רק במקרה שהתקציב סופר חנוק.

מה שתמוהה בהתעקשות שלך לגביו הוא שכמו שציינתי יש אופציות טובות ביותר באיזור המחיר, לא אומר לך שהריידר הוא חוד החנית

של הספקים, רחוק מזה והוא גם די מיושן, אבל לפחות ברשת לא חסרות ביקורות לגביו, והן לא רעות ברובן. כמובן שזו לא האופציה היחידה.

לגבי המעבד, באמת שאין לי כוח לחזור על עצמי כמו רובוט. לקחת את המעבד הכי חלש בסדרה בגלל לוח יקר ממה שאפשר להסתפק בו זה רעיון מטופש.

וזה לא רק זה, ל-6500 יש לא מעט פיצ'רים מובנים שאין ב-6400, מה שאם היית טורח לבדוק היית מבין במקום סתם להתווכח, כולל גם ליבה גראפית שעובדת

בתדר טיפה גבוה יותר. ככה שלא רק התדר המעבד וזהו. אם זה משנה או לא משנה לפותח הדיון - זה לא הפואנטה, אלא הפואנטה, היא שה-6500 הוא יותר כדאי

לקניה מאשר ה-6400. לא סתם כמעט ולא תראה המלצות שכוללות את ה-6400, אתה לא המצאת את הגלגל כרגע.

נערך על-ידי Roy.T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים