עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב לגיימינג *ערכה: רוצה מפרט חדש ~3500

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אז לאחר שהמחשב האחרון שלי שווק חיים וכל נסיון להציל אותו נכשל, החלטתי לפתוח את הארנק

השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לגיימינג, כאשר לא באמת אכפת לי שירוץ על ההגדרות הגבוהות ביותר, אלא שיוכל להריץ בצורה חלקה משחקים, וגם להריץ CHROME  במקביל בלי לקרוס. כרגע אני משחק רק DOTA וכל מחשב סטרנדטי יכול להריץ את המשחק, אבל אני מניח שבעתיד ארצה לשחק משחקים נוספים קצת יותר כבדים.

מאד חשוב לי שהמחשב יישאר רלוונטי גם עוד 4-5 שנים. פניתי לחבר מסויים עם טווח מחירים של 2000-3000 ש"ח, אבל הבנתי שכדי שהמחשב שבאמת יקיים את הדרישות שלי אצטרך לשלם קצת יותר.

קיבלתי הצעה למפרט הבא ב3200 שח:

לוח ראשי BIOSTAR B150S1

מעבד I5 6400

מאוורר SPIRE

זיכרון KINGSTON 16GB DDR 3 1600 MHZ

כרטיס מס ך GEFORCE GTX960 2GB DDR5

צורב DVDRW

מארז COOLERMASTER FORCE 500

ספק כח ANTEC 500W

הרכבה

דיסק קשיח כבר יש לי 

הבהרתם לי שהמפרט רע, אענה על השאלות כדי שתוכלו לי להרכיב מפרט חדש

1. מה התקציב המקסימאלי?3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך לא חובה

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש עדיף שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג, גם עבודה משרדית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות מורכבות זה נטו משחקים

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DOTA בעיקר, אבל מניח שאשחק במשחקים כבדים כמו assassincreed ועוד בעתיד

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). האמת שיש לי מסך שאני לא יודע מה הגודל שלו וגם ככה הולך להתחלף, אבל אני מריץ את המחשב גם במקביל על טלווזיה hdready 720p, מקווה שגודל המסך לא קריטי

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני רוצה שהוא יריץ משחקים חלק, פחות אכפת לי כמה יפה התמונה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח, יש לי אחד של TB חדש

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא, מקווה שלא אצטרך

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך כבר יש לי

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז (ראש העין)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי, המחשב הנוכחי שלי מת

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? רוצה שיחזיק 5 שנים ככה בלי שאצטרך לשדרג..

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה חברה

נערך על-ידי maor793
שינוי בצורך של הדיון

פורסם

רע. רע. מפרט רע.

וביותר פירוט

הלוח מחברה פח וזה אנדרסטייטמנט של השנה.

מעבד מיושן יחסית ולא שווה את המחיר.

כנל זכרונות סטנדרט היום זה ddr 4

לא ליד מחשב כדי לבנות מפרט.

בקרוב תקבל.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של THE-BIG

תשמע אתה נראה כל כך בטוח במה שאתה אומר שהרגע הרמתי טלפון וביטלתי את העסקה.

אשמח לקבל ממך מפרט אחר 

ואם אנשים נוספים יוכלו לגבות אותו כדי שאני לא ארגיש רע שדפקתי ברז לבחור שהציע לי את המחשב הזה

פורסם

מסכים עם הדעה של THE-BIG

אפילו בתקציב הזה אפשר לבנות משהו יותר איכותי ממה שהוצע לך כאן

סתם לדוגמא הכנתי לך משהו בזריז עכשיו עם חלקים מודרניים יותר, איכותיים יותר, ובאותו תקציב בדיוק (רק כדי להדגים שאפשר יותר טוב בתקציב)

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1299 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + MSI B150M PRO-VD (DDR4) S1151 
זכרון: 318 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz (כמות: 2)
כרטיס מסך: 965 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX960 4GB WindForce2 1127Mhz
כונן אופטי: 79 ₪ - * מבצע * - LG DVD-RW X24 GH24SCO
באנדל (מארז + ספק): 429 ₪ - * מבצע * - Antec GX505 Window + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 145 ₪ - Arctic Freezer 13

מחיר סופי: 3235 ₪ למזומן  
 3299 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אבל כדי שנוכל לעזור לך יותר בצורה מעומקת יותר, תמלא את השאלון הבא ותשלח כאן כדי שנדע לבנות משהו שמתאים לך יותר עם המידע הרלוונטי

נערך על-ידי Epidem

פורסם
  • מחבר

הוספתי בהודעה הראשית, תודה!

פורסם

בגלל שאינך מתכוון לשחק משחקים כבדים בקרוב

עצה שלי

אל תקנה כרגע כרטיס מסך

תשקיע את כל התקציב על רכיבים איכותיים

בעתיד שיתפנה לך תקציב וממש יתחשק לך לשחק על הגדרות גבוהות

תשקיע על כרטיס מסך.

עריכה:

אגב הכרטיסי מסך המובנים במעבד

נותנים ביצועים סבירים (לא מכיר את המשחק הזה אבל אם מלפני כמה שנים אין שום סיבה שהכרטיס מסך המובנה לא יריץ אותו כהלכה)

עריכה 2:

מבקש ממך להשאיר את המפרט המדובר בכדי שהחברה יבינו על מה דיברנו.

תודה

נערך על-ידי THE-BIG

פורסם
  • מחבר

לא חסר לי תקציב, אני פשוט לא רוצה להשקיע יותר מזה. בגלל זה גם ציינתי שאין לי כוונה לשחק בהגדרות גבוהות יותר, ממש רוצה למצוא משהו סביר במחיר הזה.

עריכה:

בכל מקרה התכוונתי שברגע שתהיה לי את המחשב ואת האופציה אני מיידית אתחיל לשחק במשחקים הכבדים שלא יכולתי להרשות לי עד עכשיו, אז אני לא רוצה לוותר על הכרטיס

נערך על-ידי maor793

פורסם

logo-dark.png

מעבד: 1569 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151
זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 

מחיר סופי: 3600 ₪ למזומן  
 3672 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

יש לי סלידה מלוחות אם MINI ATX

למה? ככה! (אין לי הסבר טוב למה)

8 ג'יגה זיכרון זה בהחלט מספיק

כרטיס מסך בעל 4G זיכרון שזה סופר מעולה 

והכי חשוב ***הכי ** חשוב זה SSD

שלדעתי היום זה חובה בכל מחשב 

קצת חרגתי מהתקציב 

אם אנחנו לא חורגים מהתקציב

logo-dark.png

מעבד: 1359 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte B150M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 

מחיר סופי: 3390 ₪ למזומן  
 3457 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

כאן רק הלוח שונה

ערכת שבבים H150 במקום H170 היותר מתקדמת

פורסם
  • מחבר

אלך בוודאות על אחד מאלה.

יש לי נטייה להפעיל מספר רב של תוכנות בו זמנית ולשחק במסך מחשב ותוך כדי להפעיל סרט מהמחשב למסך השני קיצור בלגן.

8 רם בדוק מספיק? לא כדאי כבר להשקיע 150 נוספים? בכל אחת מהאופציות

עריכה:

כונן אופטי אני מבין שלא באמת משנה איזה?

נערך על-ידי maor793

פורסם

להוסיף עוד 8 ראם יהיה אפשר גם בעתיד.

לי יש 16 ואני לא מוצא את המחשב גולש מעבר ל8.

כונן אופטי - חבל על הכסף,

אלא אם יש שימוש מיוחד בשביל זה.

נערך על-ידי THE-BIG

פורסם

אני חייב לעשות טיפונת סדר פה, ראשית לא ברור לי מהיכן המידע שביו-סטאר היא חברה "פח", כלומר הלוחות שלהם כ"כ לא נפוצים בארץ, שלא

יצא לי לשמוע את השם הזה כבר כמה שנים טובות, כך שאני לא יודע אם חלה הדרדרות קשה במעמדה, אבל בזמנו היא הייתה חברה שמייצרת לוחות סבירים

כזכור לי. הלוח הנ"ל שהוצע במפרט המקורי לא נראה שונה בהרבה מהלוח הכי בסיסי DDR3 של גיגבייט או אסוס, נראה אולי אפילו טיפה יותר עמיד.

שנית ה-CORE I5 6400 הוא ממש לא מעבד ישן, הוא בסה"כ מעבד מאותה משפחת מעבדי ה-CORE I5 של סקיילייק, פשוט דגם הפתיחה שמגיע בתדר

הנמוך ביותר מבין הארבעה שאחרון שבהם הוא מעבד ה-K החזק ביותר. הוא אכן פחות מומלץ כי התדר שלו כבר נמוך משמעותית מהתדר של המעבד

הגבוהה בסדרה, לכן ה-6500 למשל שהוצע פה הוא בדר"כ הבחירה הכי משתלמת וכדאית, כי הוא נופל באמצע גם בתדר הבוסט המירבי, וגם במחיר.

בשורה התחתונה המפרט שקיבלת לא מאוד מאוד רע, נכון בחירת הרכיבים הייתה יכול להיות טובה יותר, אבל אין פה איזה מארז וספק ג'נריים שניסו לדחוף

לך בעלות אפסית בשביל למקסם רווחים, בסה"כ הספקים התקציביים של אנטק לא רעים, והמארז שקיבלת בסיסי אך לא ג'נרי גם כן אלא שייך ל-CM הגדולה.

הדבר שבעייתי למעשה במפרט המקורי, זה המחיר, שכן אם אתה משלם למשל לחנות זולה במזומן, ההפרש במחיר יכול להיות ענק ולהגיע לכ-400 שקלים

מהמחיר שאתה נדרש לשלם בעבור מפרט זה. לכן בכל מקרה - חסכת לעצמך כמה מאות שקלים בביטול העסקה הקודמת.

מכל המפרטים שהוצעו לך, האחרון הכי מאוזן, רק שהייתי בוחר בבאנדל אחר, עוד כמה עשרות שקלים ויש לך את האנטק אקו ניאו 650W המודולרי החלקי שגם

איכותי יותר וגם חזק יותר, או שאם הולכים על האנטק VP500 שבכללי הוא אולי יחשב כבחירה על גבול התקינה, אבל מלבד מספר הגנות מתח הוא הכי בסיסי שיש

כדאי לחסוך כ-100 שקלים וללכת על המארז הבסיסי של IPPON שכן האנטק הזה לא נראה לי כמו בחירה מבריקה עם כל החורים הללו בכל פינה והוא גם סופר פלסטיקי.

פורסם

מנסיון העבר הרחוק שלי עם החברה הזאת.

היא בהחלט גרועה, במיוחד שניתן להשיג באותו מחיר לוחות מחברות עם מוניטין ואמינות .

לגבי המעבד בהתחלה דובר על מעבד I5 בדגם בעל 3 ספרות (לא זוכר במדויק)

ועדיין הערות שלי בתוקף למרות הכל ושמח שהעזרתי לאדם להשיג תמורה טובה יותר לכסף שלי

לגבי מארז זה עניין של טעם אישי,

מנסיון העבר הרחוק שלי עם החברה הזאת.

היא בהחלט גרועה, במיוחד שניתן להשיג באותו מחיר לוחות מחברות עם מוניטין ואמינות .

לגבי המעבד בהתחלה דובר על מעבד I5 בדגם בעל 3 ספרות (לא זוכר במדויק)

ועדיין הערות שלי בתוקף למרות הכל ושמח שהעזרתי לאדם להשיג תמורה טובה יותר לכסף שלי

לגבי מארז זה עניין של טעם אישי,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים