עבור לתוכן

חוות על דעת רכיבים למחשב פיתוח בכ-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום!

1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, אינטרנט, צפייה בסרטים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FullHD, בעתיד ייתכן מסך 4K או כמה מסכים של FullHD.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD, הארד דיסק (יש Evo 840 והארד דיסקים נוספים בחיבור SATA)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כנראה שלא בתקופה הקרובה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כנראה שאקנה ב-KSP אילת את הרכיבים הקטנים יותר (מעבד, לוח אם, זכרונות?) ובמרכז (פלונטר? TMS?) את הדברים הגדולים יותר (מארז)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חשוב לי תמיכה עתידית כמה שיותר. אז כמה שיותר USB3.1, עדיף עם חיבור Type C. תמיכה במסך 4K.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שדרוג מאסיבי לא, אבל ייתכן שאשדרג RAM או אוסיף כרטיס מסך אם ארצה 4K ביותר מ-24 הרץ.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

בגדול חשבתי על מעבד i7 6700 או 6700K. אמנם לא מתוכנן אוברקלוק אבל ייתכן שארצה בהמשך, וראיתי גם שתדר הבסיס של דגם K גבוה יותר.

לוח אם - קורצים לי שני הלוחות Gigabyte GA-Z170-HD3P ו- Gigabyte GA-H170-D3HP. כמובן שאם אקח מעבד K אקח לוח מבוסס Z170. אני לא יודע מה ההבדלים בין שני הלוחות האלה מלבד התמיכה ב-OC. לא מצאתי לוחות של חברות אחרות במחירים שפויים (באילת הלוחות האלה נמכרים בבערך 550 ש"ח).

זכרונות - DDR4 כלשהם, 16 ג'יגה.

קירור למעבד - יש באילת את Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 ב-50 ש"ח. מה ההבדל בין הפרו לרגיל?

מארז, ספק - אין לי מושג ואשמח להמלצות. צריך מארז עם חיבורי USB 3 מקדימה. ספק אני מניח שיספיק 450W.

תודה!

פורסם

שאתה רושם "פיתוח" וזהו, אמורים להבין בדיוק על מה מדובר? מצטער אני פשוט לא עוסק בזה אז קשה לי להבין, כלומר, אני במקצועי

יותר קרוב בהגדרת ה"פיתוח" לפיתוח זנים חדשים של קפה מאשר לפיתוח אפליקציות למשל.. לכן, לפחות בשביל חסר מושג בתחום כמוני, יהיה

נחמד אם תפרט קצת בעניין.

בנוגע ל-OC, לא עושים חצי עבודה, אם משלמים עוד מאות שקלים לטובת המהרה כדאי לעשות זאת כמו שצריך, זה ממילא לא ממש נדרש.
מומלץ לקחת לוח שיאפשר OC בטוח ויציב, שסביר להניח שזה אומר לוח קצת יותר רציני מהלוח ה-Z170 מהבסיסיים והזולים שיש, זה אומר קירור איכותי

ומתקדם בהרבה מאחד בסיסי, וכמובן מארז מאוורר עם יכולות קירור טובות.

"אמנם לא מתכנן אוברקלוק אבל ייתכן שארצה בהמשך" - שווה סביר להניח ל- לא אעשה לעולם. הריי אם לקחת חומרה שמיועדת לזה, למה לא לעשות זאת

מהשנייה הראשונה?

אם אתה צריך מעבד חזק ככל האפשר בגבולות התקציב - הריי שה-CORE I7 6700 הוא הבחירה הנכונה בשבילך, מעבר לזה אם תוותר על עניין ה-OC,
ה-GA-H170-D3HP בהחלט בחירה מעולה בהתחשב בזה שאתה רוצה USB TYPE C ועצם העובדה שאין את ה-H170-D3H בהיצע של KSP.

זכורונות הזולים ביותר יעשו את העבודה, לפי כמות הנפח שאתה זקוק.

רגיל הכוונה לקירור סטוק של אינטל? אין המון הבדל, יכולות קירור טיפה עדיפות ושקט יותר, באותו איזור המחיר כמובן שעדיף ללכת עליו ולא על הסטוק.

לגבי הספק, זה תלוי אם יש סיכוי שתוסיף כרטיס גראפי בהמשך, ואם כן איזה. כרטיס בינוני ולא צרכני מידי יסתפק באיזור ה-400W לכל המערכת עם מרווח ביטחון מספק.

משהו באיזור ה-סיסוניק S12II 430W יעשה את העבודה מצויין אם התכנון לרכוש אחד מ-KSP גם כן.

מארז - מרבית המארזים המודרניים והלא סופר פשוטים מגיעים עם USB3 קידמי, בהיעדר דרישות מיוחדות כמו שקט במיוחד או אחד שצריך להכיל בתוכו כרטיס גראפי ארוך במיוחד,

או OC כבד, המגוון הוא ענק, וכל מה שנשאר לך זה רק לבחור, רק להביט שמדובר במארז ATX, ולא MATX או ITX כדי שיתאים למידות הלוח. ההמלצה היא לא לעבור את ה-350 שקלים

אלא אם אתה בוחר משהו ספציפית בגלל המראה או איזה פיצ'ר שאתה חייב, כי לשימוש סטנדרטי ללא דרישות מיוחדות (מלבד USB3 קידמי שיש ברובם ממילא) כל מארז יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

פיתוח מבחינתי בא רק כדי להדגיש שלא מדובר במכונת משחקים (ולכן לא צריך כרטיס מסך). בגדול ירוצו חישובים כבדים מבחינת CPU וזכרון, לכן היה חשוב לי i7. מבחינת זכרון, 16 ג'יגה כנראה מספיק לי, אבל כמובן שאם אצטרך עוד בעתיד אוסיף (בטח כשהמחירים ירדו).

אתה צודק לגמרי לגבי OC - באמת אין לי צורך ב-K, חבל על הכסף.

האם יש סיבה להעדיף את הלוח Z שציינתי, אם אין כוונה לאוברקלוק? אני עדיין לא בטוח מה ההבדלים בין Gigabyte GA-Z170-HD3P ל-Gigabyte GA-H170-D3HP.

זכרונות: מצאתי שבפלונטר יש זכרונות 16GB (2x8GB) 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black Series - HX424C15FBK2/16 ב-380 ש"ח בערך, הרבה יותר זול מ-KSP אילת.

קירור למעבד: דיברתי על Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 מול Arctic Alpine 11 Rev.2. הם עולים בערך אותו דבר, אז כנראה אקח את הפרו מתוך ההנחה שיהיה שקט יותר.

האם יש משהו שקט משמעותית יותר עד 100~ ש"ח?

מארז+ספק: אקנה בפלונטר או ב-KSP במרכז (רכיבים כבדים יחסית). יש המלצה לבאנדל עם ספק ומארז איכותי?

עוד משהו - יש לי Samsung Evo 840, 250GB עם חיבור SATA. יש סיבה לשדרג ל-850 או לדגם אחר, אולי עם חיבור M2?

חשבון זריז לבינתיים:

מעבד - 1450

קירור מעבד - 50

לוח אם - 550

זכרון - 400

כלומר בערך 2400 ש"ח, לא כולל מארז, ספק ואולי SSD?

תודה שוב!

פורסם

ברמה האישית הייתי הולך על ה-Gigabyte GA-H170-D3HP, הוא נראה בנוי טוב יותר, וגם זול קצת יותר.

ברמת החיבורים הם די דומים.

זכרונות אפשר למצוא גם ב-320 שקלים, בסטארטפיסי לדוגמה, הזכרונות הכי זולים יעשו את אותה העבודה, אל תתפתה לשלם יותר סתם.

אם אתה גר נגיד ליד פלונטר, המחיר התאזן כי יש גם עלות משלוח אני מניח, מצד שני יש להם גם באנדלים 

משתלמים שלא מותנים בקניית מחשב לדעתי, אז שווה לבחון את ההיצע שם, ואולי לקחת מספר רכיבים מה שיכול להצדיק

את עלות המשלוח.

לגבי ה-SSD ממש לא, אם כבר יש לך תישאר איתו. יש לי את ה-840 פרו והוא מעולה.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על המחירים היום ב-startpc ונדהמתי. מסתבר ש-i7 6700 זול יותר (בשקלים ספורים) מאשר ב-KSP אילת.

ראיתי שם גם לוח אם Asus H170 PRO USB3.1, שנראה שיש לו בדיוק מה שאני רוצה (כמו ל-Gigabyte GA-H170-D3HP), ואפילו יש לו תמיכה ב-4K ביציאת DisplayPort, עם תדר רענון גבוה יותר מ-HDMI, מה שנחמד יחסית. שווה יותר לקחת אותו?

בנוסף יש גם את Asus H170 PRO GAMING שגם נראה נחמד, אבל קצת יותר יקר. יש לו איזשהו יתרון שאני מפספס?

בניתי שם את המפרט השלם הבא (כולל SSD שאחי צריך):

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1439 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 609 ₪ - Asus H170 Pro USB 3.1 S1151
זכרון: 339 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 319 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon BULLET (3x120mm) + 450W (PCI-E) PFC 3 Years Warranty
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2
משלוח: 35 ₪ - על ידי חברת שליחויות UPS

מחיר סופי: 3219 ₪ למזומן
 3283 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

איך הוא נראה? האם הם מרכיבים את המחשב בעצמם (על אף שלא הזמנתי כרטיס מסך)?

פורסם

חומרה כזאת כך ספק נורמלי לא ג'נרי.

פורסם

הפרו גיימינג נראה פצצה, הייתי משווה אות ל-Gigabyte GA-H170-D3HP מבחינת הבניה וכמות החיבורים\פיצ'רים

הפרו שבמפרט לדעתי נחות משניהם, ושההבדל הוא 11 שקלים לגיגבייט וכמה עשרות שקלים לפרו גיימינג הייתי בוחר באחד משניהם

לא ממש משנה איזה שני הלוחות מעולים.

מעבר ללוח הייתי משקיע עוד קצת בבאנדל נורמלי (none77 הקדים אותי), בכל זאת זו מערכת לא זולה ודי רצינית, יש באנדלים כ"כ מתשלמים

שם שזה יהיה פשע לא לנצל, שוב אם היה מדובר באיזה מערכת פשוטה מילא, או שלא היה תקציב, אבל אם אפשר אז מומלץ..

דוגמה:

באנדל (מארז + ספק): 535 ₪ - Antec GX300 Window + ANTEC 650W 80+ MODULAR

מחיר סופי: למזומן 535 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 545 ₪

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש צריך 650 וואט. האם צריכת החשמל תהיה גבוהה יותר משל 450 וואט בהינתן שימוש באותם רכיבים? או שזה תלוי בנצילות?

וחלון במארז נראה לי כמו פוטנציאל אבק, לא? או שזה אטום לחלוטין?

עריכה: בבאנדל שבחרתי הספק הוא IPPON 450W PFC PCI-E 120mm 78%-80% 3 Years Warranty. חשבתי ש ippon הוא מותג, אבל אני לא ממש מבין בתחום...

פורסם

נכון לא צריך, אבל המחיר המוזל פה מאוד אטרקטיבי, 500 וקצת שקלים לספק די איכותי מודולרי חלקי זה דיל טוב.

הסיסוניק 600W עולה במחיר דומה והוא גם אופציה. גם האנטק 500W שמצורף לבאנדלים רבים הוא לא רע, אבל

עוד כ-100 שקל בעבור ה-650W זה פשוט שווה לדעתי.

מותג של נייר טואלט אולי, לא ספקי כוח. האמת שחלק מהמארזים שלהם נחמדים מאוד, עם תמורה סבירה בהחלט, בספקים

שלהם לא הייתי נוגע.

החלון אטום, אני לא סובל מארזים עם חורים בדלתות, בדר"כ לא נוטה להמליץ על כאלו.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

בגדול, לא עבור המערכת הזו, חור בצד עם מאוורר מכניס זה מעולה לקירור של הלוח, בעיקר עבור מערכות עם קירור מים שאין מאוורר באזור המעבד, גם עבור מערכות עם קירור מגדל רגיל שהקירור במקביל ללוח, פחות קריטי מקירור מים, קירור בניצב ללוח מעיף אוויר על הלוח שנמצא בקירורים הפשוטים.

יש כמה יוצאי דופן בעיקר http://noctua.at/en/products/cpu-cooler-retail/nh-c14s

כל מקרה לגופו, במידה ומצליחים ליצור זרימת אוויר מקדימה לאחורה פחות קריטי, הרבה פעמים לא מצליחים בגלל דיסקים כלובים וכו' מקדימה.

לא ברור לי איזה מערכת נבדקה בלינק הראשון.

http://uk.hardware.info/reviews/5949/9/intel-h81-chipset-motherboards-test-8-budget-motherboards-put-to-the-test-vrm-test

http://www.bit-tech.net/hardware/2012/02/10/the-big-cooling-investigation/1

נערך על-ידי none77

פורסם

אני אישית לא אוהב את זה מכמה סיבות:

1.כי החורים האלה במארז יושבים בקירוב למאווררי הכרטיס מסך, מה שגורם לו להישמע יותר מברגיל.

2.כי זה מושך יותר אבק, מניסיון עבר שלי, גם עם פילטר.

3.זה פוגע באסתטיות של המערכת למארז עם חלון כי זה כבל רץ באמצע המארז ואין דרך להסתיר אותו.

4.כל פעם שרוצים לפתוח את הדלת, צריך לנתק את החוט שזה מציק במיוחד למי שמתעסק הרבה עם החומרה, זה פחות נורא אם זה 3 פין, הרבה יותר אם זה מולקס שתקוע בצד השני של המארז.

5.בחלק מהמארזים האפשרות היא מאוורר 80 מ"מ, שזה נורא למדי מבחינת הרעש.

מבחינת קירור סביר להניח שאתה צודק, זרימת אוויר ישירה לפרצוף של המעבד בלי הפרעות בדרך. בכל מקרה זה ברמת הדעה האישית, סביר להניח שחלק מהדברים שציינתי לא יזיזו

למישהו אחר, לכן זה סובייקטיבי. אני אישית נימנע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים