עבור לתוכן

דרוש מפרט ב1500 ש"ח לעבודה משרדית ללא ציוד נלווה

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימאלי?   1500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?  עדיף לחסוך, אבל להערכתי כדי לקבל מחשב טוב שיחזיק למספר שנים, כנראה יש לנצל את כל התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10%

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש ביתי (מסמכים, אינטרנט, Youtube)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס בעיקר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין שימוש למשחקים

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך, מסך, מלקדת ועכבר יועברו מהמחשב הנוכחי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? להערכתי אין צורך בכרטיס מסך, מכיוון שהמחשב לא מיועד למשחקים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיפות למחשב שקט, אבל לא על חשבון ביצועים אחרים. עדיפות למהירות ונפח איחסון למשל על פני שקט.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך המערכת הפעלה ו / או אופיס. יש לכלול הרכבת המחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.בעבר קיבלתי שירות תיקונים טוב ואמין עבור המחשב שקניתי באיבורי. מירב הסיכויים שאקנה שם שוב אבל גם KSP באים בחשבון (יחסית מרחק החנויות ממני זהה)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

א. חיבור מסך נוכחי DVI, יש לשמור על אותה יציאה.

ב. אני חושב לחבר בנוסף את הדיסק הקשיח מהמחשב הנוכחי למחשב החדש, ולכן צריך להיות מספיק מחברים על לוח האם. סוג חיבור דיסק קשיח נוכחי SATA

ג. לפחות חיבור USB אחד בחזית המארז

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? הוספת דיסק קשיח.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות

א. האם כדאי לחבר את הדיסק הקשיח שאעביר מהמחשב הישן בתוך המארז, או לקנות (אם קיים) מתאם SATA ל USB?

ב. אשמח  לשמוע את דעתכם, לגבי הוספת דיסק SSD קטן, שישמש רק למערכת ההפעלה והתוכנות.

בתודה מראש,

פורסם

אתה יכול לקרוא את הפוסט הזה שדי דומה לדרישות שלך, יש שם מידע שיכול לעזור לך.

על איזה קשיח מדובר? יש לך רכיבים נוספים שניתן להישתמש בהם כמו מארז\ספק\קירור? אם כן פרט את הדגמים.

פורסם
  • מחבר

אני חושב לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הנוכחי בתור דיסק נוסף על זה שאקנה כעת.

הדיסק הנוכחי הוא של של 500GB, לא זוכר של איזו חברה. חיבור SATA

אכתוב את הדגם המדויק מאוחר יותר.

אין צורך להעביר רכיבים נוספים מחמשב הישן.

פורסם
  • מחבר

א. קראתי את הפוסט הזה שהופניתי אליו על יד Roy.T. הוא מאוד מעניין, אבל מעט לא מתאים עבורי משתי סיבות עיקריות

1. לפי המפרט הסופי המחשב נקנה בשתי חנויות שונות. אני מעוניין לקנות באותה חנות.
  2. עלות המחשב היא כ 2000 ש"ח, מעבר לתקציב שאני חשבתי להשקיע כרגע.

אשמח לקבל מפרט מחשב שיכול להתאים עבורי.

ב. הדיסק הקשיח מהמחשב הנוכחי, כנראה לא יעבור למחשב החדש. נראה לי שהוא הגיע לסוף חייו.

אולי אחבר דיסק קשיח Seagate ST380815AS 80G או Samsung SP0411C 40G בתוך המחשב. כמובן שיש אפשרות לחבר אותו חיצונית עם מתאם SATA ל USB (אם קיים). מה המלצתכם? האם זה כדאי? האם זה מייקר את לוח האם בהרבה?

ג. האם כדאי להשקיע ב SSD קטן רק עבור מערכת ההפעלה?

פורסם
ציטוט של GoldFish

א. קראתי את הפוסט הזה שהופניתי אליו על יד Roy.T. הוא מאוד מעניין, אבל מעט לא מתאים עבורי משתי סיבות עיקריות

1. לפי המפרט הסופי המחשב נקנה בשתי חנויות שונות. אני מעוניין לקנות באותה חנות.
  2. עלות המחשב היא כ 2000 ש"ח, מעבר לתקציב שאני חשבתי להשקיע כרגע.

אשמח לקבל מפרט מחשב שיכול להתאים עבורי.

ב. הדיסק הקשיח מהמחשב הנוכחי, כנראה לא יעבור למחשב החדש. נראה לי שהוא הגיע לסוף חייו.

אולי אחבר דיסק קשיח Seagate ST380815AS 80G או Samsung SP0411C 40G בתוך המחשב. כמובן שיש אפשרות לחבר אותו חיצונית עם מתאם SATA ל USB (אם קיים). מה המלצתכם? האם זה כדאי? האם זה מייקר את לוח האם בהרבה?

ג. האם כדאי להשקיע ב SSD קטן רק עבור מערכת ההפעלה?

א. 1. כמה הודעות לפני האחרונה היה פוסט עם מפרט מחנות יחידה, הוא טוב לך באותה מידה.

א. 2. מבין את השיקול הכספי שלך, אבל לדעתי כדאי שתקצץ קצת מהמחשב ההוא (למשל - מארז קצת יותר זול, 4GB זכרון במקום 8GB - תוכל להשלים אח"כ) ותעלה 200-300 שקלים בתקציב שלך. 200 שקל זה לא סוף העולם. שווה לך.

ב. בשום אופן אל תשתמש בדיסק מכני של פחות מ-500GB, הדגמים שיוצרו בגדלים האלה כל כך ישנים ולא אמינים שהם יכולים לקרוס כל יום, וזה בלי לדבר על האיטיות שלהם. SKIP. רק לשלם לחברה להצלת מידע על מה שיאבד יעלה לך מאות דולרים. ועוד לשלם בשביל זה על מתאם?

רעיון *** רע ***. בשום אופן.

ג. לא, כדאי להשקיע ב-SSD של 250GB שיכיל גם מערכת הפעלה עם מקום לעדכונים (שלא יגמר..) וגם תוכנות שימושיות. זה גם לא יקר היום, 400-450 ש"ח יעשו את העבודה.

אני מבין שקצת קשה לך עם התקציב, אבל ההמלצה (הדי חד משמעית) שלי היא לא לרדת באיכות הספק, או להתפשר על SSD של 120GB, רק בשביל לחסוך איזה 200-300 ש"ח. עדיף שתקנה את המחשב בעוד כמה ימים כשתגייס לזה תקציב.

פורסם

זה לא ש-120GB לא מספיק למערכת הפעלה + אופיס + דפדפנים. השיקול לא לקנות 120GB הוא בעיקר כי 240/250GB משתלם יותר מבחינת עלות/נפח. וכמובן, אם יש צורך בתוכנות נוספות שתופסות מקום רב, אז אין ממש ברירה. אבל כל עוד זה לא המצב, 100-150 ש"ח חסכון זה כמעט 10% מכלל תקציב. לא הייתי מזלזל. אם זה ש-250GB מומלץ, הוא עדיין לא חובה.

לגבי כוננים ישנים - זה הימור. יש לי כמה כוננים מלפני עשור שעדיין עובדים ובמצב טוב פלוס והיו כאלה שמתו אחרי 4-5 שנים. ברור שצריך לגבות כל מידע רגיש (גם מכוננים חדשים) ולא לבנות עליהם לאורך זמן, אבל הם כן יכולים לסחוב שנים אם יש לך מזל מסויים, וניתן להשתמש בהם בתור "מחסן"/"מזבלה" כל עוד הם מתקפדים. הדברים שנמצאים בשימוש יומיומי צריכים להיות על כונן חדש, מן הסתם.

פורסם

גולדפיש - דולר ומשהו לחודש ויש לך טרה בייט שלם בגוגל דרייב, עם מידע בטוח ונגיש בכל מקום על פני כדור הארץ (שיש בו רשת), ההתעסקות

עם כונני דינוזאורים היא ממש מיותרת לדעתי.

אם אתה רוצה מאוד לחסוך\לא בא לך להשקיע כ-450 שקלים לטובת העניין,  לך על איזה כונן 120GB שנותן תמורה לא רעה באיזור ה-200~220 שקלים

ותקבל תוספת ביצועים יפה מכונן קשיח, למרות שגם אני מצדד בהמלצה על 250GB, עדיין יש לזכור שכמו שנאמר זו לא השקעה שכולם מעוניינים בה

במיוחד בתקציבים מאוד נמוכים שלרוב רוצים לחסוך אף יותר ברמת האפשר.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

זה לא בדיוק דולר ומשהו יותר נכון 9.99 דולר לטרה.

ככה שזה לא כזה משתלם

פורסם

נכון מה שהתכוונתי זה על 100GB, עדיין יותר בטוח ונוח מלחבר שני קשיחים עתיקים של 80GB ו-40GB.

פורסם

עברתי עשרות הרד דיסקים בחיים חלקם נקנו חדשים בחנות מהמותגים הטובים ביותר, חלקם הגיעו ממחשבים ברחוב. המסקנה החד משמעית היא - שאין מסקנה. פשוט צריך לגבות חומר חשוב. גם SSD זה לא איזה משהו שלא קורס אחרי כמה זמן. בכל ההרד דיסקים הישנים אני משתמש להורדות או לגיבוי כפול, כך שגם אם קוראים זה לא סוף העולם. אתמול הוצאתי הרד דיסק ממחשב שעובד מ 2004. אין איתו שום בעיה, ויש הרד דיסקים חדשים שקרסו אחרי חצי שנה. 

פורסם

זה לא רק עניין של עובד לא עובד, הקשיחים האלה גם אם הם עובדים זה לא אומר שהם עובדים כמו שצריך ב-100%, והם גם איטיים..

מקומם לא במערכות חדשות ומודרניות, סתם מתכון לבעיות וצרות (לדעתי).

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות.

א. קבלו את התנצלותי, לא הסברתי את עצמי כראוי.

כאשר אמרתי, כי אני רוצה לחבר דיסק קשיח של 80 או 40GB, התכווניתי בתור דיסק נוסף. לא במקום חדש. אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח גדול עם המחשב. מכיוון שכבר יש לי את שני הדיסקים האחרים, חשבתי לנצל לפחות אחד מהם בתור תוספת.

השאלה היא האם כדאי לחבר את הדיסק הקשיח הנוסף בתוך המחשב או חיצונית עם מתאם SATA ל USB?

ב. לפי מה שהבנתי מכם, לא אצליח בתקציב שהגדרתי לבנות מחשב, שיחזיק מעמד לשנים רבות. לכן אני נאלץ להגדיל את התקציב

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט שבניתי, ומענה למספר שאלות עליו

ראשית המפרט

לוח אם: Asus H110M-A DDR4 לפרטים 370 ש"ח

מעבד:  Intel® Core™ i3-6100 Skylake Box  לפרטים  570 ש"ח

דיסק קשיח: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB לפרטים 260 ש"ח

זיכרון: Kingston 4GB DDR4  ראו שאלות למטה

מארז: מארז מחשב CoolerMaster CM Force 500 USB 3.0 בצבע שחור 160 ש"ח פרטים

ספק: Corsair CP-9020096-WW VS450 VS Series 450W לפרטים 245 ש"ח

כונן אופטי: צורב Asus DRW-24F1MT DVDx24 OEM  לפרטים  80 ש"ח

סה"כ 1835 ש"ח

העדפתי להוסיף את תוספת המחיר (בלוח האם והזכרונות) וללכת על זכרונות DDR4 ולא DDR3, וכן יציאת HDMI מלוח האם. מקווה שבבחרתי נכון.

1. יש שני זכרונות שנראים לי מתאימים

Kingston 4GB DDR4 2133MHz KVR21N15/4  לפרטים 150 ש"ח,   CL15 15-15-15

או

Kingston HyperX Fury 4GB DDR4 2133MHz HX421C14FB/4  לפרטים 149 ש"ח CL14-14-14  כולל Heat Spreader

בהתחשב בזה שמחירם זהה, מה ההבדל בין זמני האחזור / תזמונים? מה עדיף מבין שניהם?

2. לפי הבנתי המעבד כולל מאוורר, ולכן אין צורך במאוורר נוסף למעבד. האם אני צודק?

3. האם כל חלקי המחשב משלבים ביחד, למשל האם המעבד ולוח האם מתאימים? האם הזיכרון מתאים ללוח האם? (לפי מה שראיתי כן, אבל אשמח לתשובה נוספת)

4. האם צריך מאוורר נוסף למארז?

5. למרות שהמלצתם ללכת על SSD של 250 GB, האם בכל זאת כדאי להוסיף SSD פשוט של 120 GB רק עבור מערכת ההפעלה ותוכנות? למשל

SSD Corsair Force LS CSSD-F120GBLSB 120GB במחיר 199 ש"ח לפרטים

6. האם ספק הכוח מתאים וטוב?

בתודה מראש

פורסם

דיסק קשיח של 80GB זה באמת ענתיקה שאני לא מבין מאיפה אפשר למצוא עדיין. ובהחלט הייתי קונה דיסק קשיח חדש ומחבר את הדיסק הישן בנוסף עד שהוא ימות. 

אבל מי שרוצה נפח אחסון אין שום סיבה לא לקנות היום דיסק קשיח רגיל. 

פורסם

תחת מגבלות התקציב זה כבר נראה הרבה הרבה יותר טוב. המפרט בסדר גמור בעיני (למרות שמן הסתם עשויות לעלות הערות מאנשים שמכירים רכיב כזה או אחר שיש לו יתרונות, הייתי מהמר למשל על לוח האם והספק - הם טובים, אבל בטח תקבל עוד המלצות :)).

לשאלותיך:

1. שני הזכרונות האלה הם בדיוק אותו דבר. לא בערך אלא בדיוק. לא תצליח למצוא הבדלים ביניהם גם עם סטופר.

2. לגבי i5/7 אני יודע שאין מאוורר, לגבי i3 אני לא בטוח (בכל אופן כל מאוורר ב-40 ש"ח יעבוד על המעבד הזה).

3. כן, זה מתאים.

4. לא. ממש לא (ומי שיגיד לך שכן רק יוסיף רעש לחיים שלך בשנים הקרובות, הטמפ' מ-i3 ודיסק אחד לא דורשת מעל מאוורר אחד במארז).

5. אפשרי.

6. ממש לא צריך יותר מזה. אולי יש אופציות יותר טובות באותו תקציב, אבל אין צורך לעלות בתקציב.

לגבי הדיסק הנוסף - אם אתה כבר קונה 1000GB, הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לשמירה של הישן (40-80GB) היא לגיבוי חומר, מסמכים קטנים וכאלה... וככה גם המהירות האיטית לא ממש תפריע. בכל אופן חבל לזרוק כסף על מתאם, לדעתי. חבר כפנימי ותעשה לו disable בביוס כשאתה לא מגבה אליו, ככה הוא ישאר בטוח מוירוסים. מה שכן, בגלל האמינות הנמוכה כדאי שיהיה עוד גיבוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים