עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שהוצע לי

Featured Replies

פורסם

מחשב נייח, מיועד לגיימינג(כמה שיוכל לסחוב בהתאם למחיר)

מעבד : intel i5 4460

לוח אם : H81 gigabyte

ראם : DDr3 kingston

זיכרון : ssd 120gb  של WD

WD10EZEX 1TB

ספק : simons gold, לא נאמר לי הדגם

כרטיס מסך : nvidia gefroce GTX750

כולל מסך מחשב Philips 231P4QUPES ‏23 ‏אינטש

צורב DVD

סה"כ : 4410ש"ח(כולל וינדוס 7, עכבר+מקלדת)

מצטער על החוסר הקטן בפרטים, אבא שלי הביא את זה מחבר והוא לא מבין גדול.

התקציב הוא עד 5000 ש"ח אז אם יש לך המלצות כלשהן לשיפור, אשמח לקבלן

תודה מראש!

נערך על-ידי zurman

• תגובות 32
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סימונס גולד? אתה מתכוון אולי סיסוניק.

בכל מקרה המפרט לא מבריק, עשית בשכל שבאת להתייעץ.

חסרים גם פרטים נוספים, כמות הראם, דגם הספק, דגם המארז.

כך או כך הבעיה העיקרית במערכת היא כרטיס מסך סופר חלש, שכולל 1GB זכרון VRAM שזה כלום

בימינו. ויגרום לביצועים מאכזבים וגמגומים בגיימינג מודרני. גם במקרה ומדובר בדגם ה-TI המצב לא

משתפר מהותית.

מערכת גיימינג חזקה ומודרנית כולל מסך:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1159 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 4570 3.2Ghz + Gigabyte GA-B85-HD3-A S1150
זכרון: 179 ₪ - * מבצע * - 8GB Hynix DDR3 1600Mhz
כרטיס מסך: 1679 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5
דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE
באנדל (מארז + ספק): 429 ₪ - * מבצע * - Antec GX300 Window + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2
מסך מחשב: 670 ₪ - * מבצע * - BENQ 24'' GL2460HM 2MS HDMI + Speakers

מחיר סופי: 4499 ₪ למזומן
 4588 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מעבד ולוח מאותה הפלטפורמה אבל עדיפים מעט, אבל מה שבאמת עושה את ההבדל - תביט פה על מנת להבין, הכרטיס

שהוצע לך במפרט הראשוני ממוקם במקום 70 בטבלה, וה-GTX 970 ממוקם במקום 16.. זה האמנם לא מבחן ביצועים אבל

זה מראה לך את ההבדל העצום ביותר בין שני כרטיסי המסך הללו, הבדל בין מערכת גיימינג חלשה מאוד למערכת גיימינג עוצמתית.

כמובן שאי אפשר לדחוס הכל במחיר, אם תוותר על מערכת ההפעלה, תוכל לשלב SSD איכותי של 250GB, אם לא אז או שתוותר

על הצורב שספק שיהיה בו שימוש כלשהוא בימינו ותחרוג מה-5K, או שתוותר על SSD בשלב ראשוני, זה רכיב חשוב אבל לא על

חשבון ביצועי יעוד המערכת.

במחשבה שניה אם ממש מקצצים את כל מה שאפשר בלי להפסיד ביצועים, ומוותרים על הצורב, אפשר לדחוס SSD:

מעבד: 1029 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 4570 3.2Ghz + Asus H81M-K S1150
כרטיס מסך: 1499 ₪ - * מבצע עם משחק * - GeForce Manli (PNY) GTX970 1178Mhz (BOOST) 4G DDR5
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 359 ₪ - * מבצע * - Antec VSK-4000 + ANTEC 500W BUNDLE
מסך מחשב: 759 ₪ - * מבצע  * - Acer 23.6'' V246HQL IPS

מחיר סופי: 4552 ₪ למזומן
 4643 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

סימונס גולד? אתה מתכוון אולי סיסוניק.

בכל מקרה המפרט לא מבריק, עשית בשכל שבאת להתייעץ.

חסרים גם פרטים נוספים, כמות הראם, דגם הספק, דגם המארז.

כך או כך הבעיה העיקרית במערכת היא כרטיס מסך סופר חלש, שכולל 1GB זכרון VRAM שזה כלום

בימינו. ויגרום לביצועים מאכזבים וגמגומים בגיימינג מודרני. גם במקרה ומדובר בדגם ה-TI המצב לא

משתפר מהותית.

מערכת גיימינג חזקה ומודרנית כולל מסך:

מעבד: 1159 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 4570 3.2Ghz + Gigabyte GA-B85-HD3-A S1150
כרטיס מסך: 1679 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5
כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE
באנדל (מארז + ספק): 429 ₪ - * מבצע * - Antec GX300 Window + ANTEC 500W BUNDLE
מסך מחשב: 670 ₪ - * מבצע * - BENQ 24'' GL2460HM 2MS HDMI + Speakers

מחיר סופי: 4499 ₪ למזומן
 4588 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מעבד ולוח מאותה הפלטפורמה אבל עדיפים מעט, אבל מה שבאמת עושה את ההבדל - תביט פה על מנת להבין, הכרטיס

שהוצע לך במפרט הראשוני ממוקם במקום 70 בטבלה, וה-GTX 970 ממוקם במקום 16.. זה האמנם לא מבחן ביצועים אבל

זה מראה לך את ההבדל העצום ביותר בין שני כרטיסי המסך הללו, הבדל בין מערכת גיימינג חלשה מאוד למערכת גיימינג עוצמתית.

כמובן שאי אפשר לדחוס הכל במחיר, אם תוותר על מערכת ההפעלה, תוכל לשלב SSD איכותי של 250GB, אם לא אז או שתוותר

על הצורב שספק שיהיה בו שימוש כלשהוא בימינו ותחרוג מה-5K, או שתוותר על SSD בשלב ראשוני, זה רכיב חשוב אבל לא על

חשבון ביצועי יעוד המערכת.

לא התכוונו למערכת מקורית, נשמח להוסיף SSD כי לפי מה שהבנתי ההבדל מהירות בינו לבין HDD משמעותי.

בכל מקרה תודה רבה על הייעוץ, מחכה לעוד תגובות.

פורסם

אין הרבה למה לחכות.

המפרט המקורי שהציעו לך די הזוי למען האמת. לעומת זאת שני המפרטים של ROY.T מצויינים. אבל שים לב שהם לא כוללים עכבר ומקלדת. אישית הייתי מעדיף כרטיס מסך מהמפרט הראשון. לא ממש מובן מה זה MANLI ומה הקשר שלו ל-PNY. 

פורסם

manli היא חברה כמו שאר החברות, פחות מוכרת אבל די ותיקה,  היא גם משווקת בין היתר כרטיסי מסך,  מה הקשר שלה לpny זו שאלה טובה שאפשר לשאול את החנות אם רוצים,  יכול להיות שישנו קשר עקיף או ישיר שכן לרוב pny בדרך כלל משווקת כרטיסי קואדרו מקצועיים. במבט קצר על מספר דגמים שונים יש לשני החברות יחידת קירור זהה או דומה מאוד בחלק מהמקרים,  יכול להיות שיחידת הקירור מיוצרת על ידי pny ונמכרת לmanli, יכול להיות שmanli קיבלו היתר מpny להשתמש באותה יחידת קירור מסיבה כלשהיא ...  אין לי מושג,  אני סתם מנחש אני אפילו לא יודע באיזה יחידת קירור מדובר,  רפרנס או לא רפרנס.. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

למען גילוי נאות, פותח הדיון מודע לזה שמדובר במעבד דור קודם וזיכרונות DDR3 שהכיוון היום DDR4...?

אגב, למשחקים ב-1080P לדעתי R9 380X בהרבה יותר משתלם.

נערך על-ידי urib

פורסם
  • מחבר
ציטוט של urib

למען גילוי נאות, פותח הדיון מודע לזה שמדובר במעבד דור קודם וזיכרונות DDR3 שהכיוון היום DDR4...?

בכמה שדרוג לDDR4 יקפיץ את המחיר?

פורסם
ציטוט של zurman

בכמה שדרוג לDDR4 יקפיץ את המחיר?

בין 200-300 שקל, זה כולל החלפת מעבד לדור האחרון ולוח אם מתאים

נערך על-ידי etal

פורסם
ציטוט של Roy.T

manli היא חברה כמו שאר החברות, פחות מוכרת אבל די ותיקה,  היא גם משווקת בין היתר כרטיסי מסך,  מה הקשר שלה לpny זו שאלה טובה שאפשר לשאול את החנות אם רוצים,  יכול להיות שישנו קשר עקיף או ישיר שכן לרוב pny בדרך כלל משווקת כרטיסי קואדרו מקצועיים. במבט קצר על מספר דגמים שונים יש לשני החברות יחידת קירור זהה או דומה מאוד בחלק מהמקרים,  יכול להיות שיחידת הקירור מיוצרת על ידי pny ונמכרת לmanli, יכול להיות שmanli קיבלו היתר מpny להשתמש באותה יחידת קירור מסיבה כלשהיא ...  אין לי מושג,  אני סתם מנחש אני אפילו לא יודע באיזה יחידת קירור מדובר,  רפרנס או לא רפרנס.. 

אם היה לי קצת זמן באמת שהייתי מתקשר ושואל, סתם כי אני סקרן. רק לא בטוח שהם בעצמם יודעים. ברור שה-GPU הוא אותו GPU גם עם קירור רפרנס. ספק אם במחיר כזה PNY שילבו את הקירור שלהם.  הדבר היחיד שכן הייתי מקפיד לברר  מול החנות ביקיות מוגברת זה עניין האחריות. כל השאר כנראה די שולי.

ציטוט של urib

למען גילוי נאות, על פותח הדיון גם לדעת, ששיפור בביצועים בין מערכת מבוססת DDR4 לעומת מערכת DDR3 יהיה קטן מאוד. כשתקציב מאפשר, מן הסתם השאיפה היא לרכוש את הפלטפורמה החדשה ביותר, אבל כשיש אילוצים צריך להתפשר וזו פשרה מינימלית. אני אישית הייתי מעדיף להשקיע את ה-250 ש"ח האלה בציוד היקפי איכותי. עכבר טוב יתרום לגיימר יותר מאשר HD 530.

ציטוט

בהרבה זה בודאי לא, כי כל כרטיסי המיינסטרים בעלי אותו יחס ביצוע/עלות פחות או יותר. השאר זה עניין של מחיר של יחידה ספציפית. ב-1200 ש"ח ועם תקציב מוגבל זו אופציה שאפשר לשקול בהחלט. ב-1500 - ממש לא.

פורסם
ציטוט של urib

קח את כל הפרמטרים - ביצועים ברזולוציה, ביצועים פר צריכת חשמל, פליטת חום,  יחס עלות\ביצועים, פיצ'רים\תמיכה\דרייברים...

בבקשה, הנחתי הכל פה, בבקשה נא הסבר, למה הוא הרבה יותר משתלם...?

פורסם
ציטוט של Monsi

אם היה לי קצת זמן באמת שהייתי מתקשר ושואל, סתם כי אני סקרן. רק לא בטוח שהם בעצמם יודעים. ברור שה-GPU הוא אותו GPU גם עם קירור רפרנס. ספק אם במחיר כזה PNY שילבו את הקירור שלהם.  הדבר היחיד שכן הייתי מקפיד לברר  מול החנות ביקיות מוגברת זה עניין האחריות. כל השאר כנראה די שולי.

בעיקרון מסכים, עם 3 שנות אחריות מלאות מחנות אמינה, הכרטיס יכול להתפוצץ מצידי כל שבוע. הדבר היחיד שהיה מטריד אותי לפחות, זה שלא יהיה רועש

בצורה מוגזמת, אני גם עם רפרנס יכול להסתדר לרוב, אבל נוכחתי לדעת שיש גם יותר גרוע מזה בדגמים מסויימים.

פורסם

אני הייתי אומר - לך בלי להסס על המפרט השני...

לא כ"כ משנה איזו גרסה של 970 תיקח, ההבדל בין 970 לבין 750Ti מזכיר את ההבדל בין פטיש אויר לפטיש ידני עם מברג בתור תחליף לאיזמל.

אם רוצים באמת לדעת איזו גרסה יותר טובה צריך לחפור באינטרנט. אני לא מכיר את ה-PNY, אולי הייתי מעדיף את השני. גם עניין של מוניטין.

רק דבר אחד לא ממש ברור לי, רוי - למה החלפת את המסך בין ההצעות? :)

תשים בהצעה השניה את המסך של הראשונה, שהוא קצת יותר זול, והופ, הן כמעט אותו דבר במחיר. רק שבשניה יש SSD טוב שישנה את כל החוויה (מומלץ).

פורסם

האמת, אולי באמת כדאי, רשום שמדובר במסך IPS, אבל יש מצב שזה בכלל לא נכון.

פורסם

ברור שזה לא..  מדברים על השני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים