עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שנקנה 6K (המחשב מורכב-יש תמונות!)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חבר ביקש ממני שאעזור לו לבנות מפרט ב 6000 (גמיש), לא מחשיב את עצמי מומחה גדול אבל עדיין דואג להישאר מעודכן מפה לשם (בעיקר קורא, פחות מגיב). אמנם הייתה לי חריגה אבל לדעתי ברמה שמצדיקה את עצמה.

השיקולים שהיה חשוב לו: גיימינג, התעסקות בתחומי רשתות ווירטואליזציה (אין לי מושג מה זה הנחתי שדורש כח עיבוד)

השיקולים שאני הכנסתי: מראה והתאמת רכיבים, להשאיר אופציות פתוחות לשידרוגים בעתיד (להוציא מהכלל לוח אם מעבד וספק)

הקנייה הייתה באתר PLONTER, ואני חייב לציין לטובה את המבחר רכיבים הגדול באתר ואת ההרכבה הנקייה שעשו.

מעוניין לשמוע מה דעתכם?

 

אני יודע שבאתם צמאים לתמונות, אז בוא נעבור למפרט ולתמונות:

עריכה מוסיף גם במלל למי שצריך:

 

i7-6700 Skylake - Intel

H170-GAMING-M3 - MSI

16GB DDR4 2133Mhz - HyperX

GTX970-GAMING-4G - MSI

240GB - Savage SSD HyperX

1TB - Caviar Black - Western Digital

Source 340 -  NZXT

Hyper 700W - FSP

Freezer 13 - Arctic Cooling

 

001.jpg

01.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

נערך על-ידי FrozenStorm

פורסם

יש בנעוץ של הפורום גלריה ששם מעלים תמונות, כך גם התמונות תמיד זמינות בגלריה שבסטיקי ולא נדחקות לאחור עקב דיונים חדשים שנפתחים. 

 

הרכבה בהחלט נקייה ויפה מה שמראה על קפדנות ומקצועיות,  לא מפתיע שמדובר בפלונטר,  חנות מצויינת. 

 

בגדול המפרט טוב ומאוזן למדי, ולפי התיאור גם מתאים לשימושים. חוות דעת אין ממש טעם לתת כי המערכת כבר נרכשה לכן גם לא ממש מבין את הפואנטה בשאלה, היה אפשר לחסוך בערך 800 שקלים בלי איבוד ביצועים בבחירת רכיבים מעט שונים או חברות אחרות, אבל כאמור זה לא

רלוונטי, להבא בקש חוות דעת לפני הקניה לא אחרי.

 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

 

העלתי גם לגלריה!

אני פשוט יודע שיש פה תותחים שמשקיעים ומבינים וחשוב לי לדעת מה הדעה (אני יודע שאתם לא אוהבים מפרטים אחרי קנייה אבל היה זמן מוגבל והרשתי לעצמי לחטוא כי לדעתי יצא מעולה).

שמח לשמוע דעתך, תודה! 

בין היתר היה ניסיון לשמור על מפרט מאוזן ולא מופרז, כך ששום חלק לא יבוא על חשבון השני, מודע לכך שהיה אפשרות לצמצם ולקבל ביצועים זהים-בגיימינג (ולהתפשר בלוח אם, ספק, מעבד, פחות נפח SSD..) מצד שני היה עיניין לנצל תקציב, וכמו שאמרתי לשמור אופציות לשדרוגים בעתיד.

מודה שהקירור של AC גורע מהמראה הכללי, הצעתי לחבר לד אדום בפנים לפתור תבעיה חח  :cheesy:

שמח לדעת שאני לא חלוד, את המחשב הזה הייתי מאחל לעצמי :t2819: וגם מילה טובה לפלונטר מגיע להם.

נערך על-ידי FrozenStorm

פורסם

המחשב נראה נהדר, תתחדש.

אין ספק שהמחשב הורכב ברמה מאוד גבוהה. מצחיק שאני מציין את זה, זה צריך להיות הסטנדרט...:)

פורסם

הייתי בוחר ספק 550W יותר איכותי, הספקים האיכותיים שלהם בזמן האחרון לא משהו, הספק הזה בינוני מדי לדעתי עבור מערכת כזו.

משקיע עוד כמה שקלים בקירור עם פלטה אחורית למשל i11.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

nargsi תודה רבה, מסכים שזה צריך להיות הסטנדרט, ועוד משהו המארז עושה את זה בצורה מאוד טובה בין היתר מכיוון שהוא מסתיר את הספק כח וכל הכבלים בחלק התחתון. אישית אני אוהב את כל מה שאפשר לראות כולל הספק, אבל בתקציב כזה, עם חלון, עם 2 כניסות USB 3.0, עם עיצוב כזה אלגנטי, זה מארז מנצח ללא ספק.

 

none77

אתה מתכוון לזה freezer i11

https://www.arctic.ac/worldwide_en/products/cooling/cpu/freezer-i11.html

מול זה? freezer 13

 https://www.arctic.ac/worldwide_en/freezer-13.html

כי בדקתי אותם לפי הבדיקה שלי ה freezer 13 עולה יותר, נראה יותר "ביצועיסט" ומגיע עם יותר צלעות קירור, לגבי הפלטה האחורית זה שיקול מאוד מעניין שלא בדקתי (לא יודע עד כמה זה פקטור שהמחשב נייח).

 

לגבי ספקי כח מודה זה תחום שאני פחות חזק בו, וחשבתי ללכת בהתחלה על Seasonic כי זו החברה היחידה שסמכתי עליה, מצד שני ההיצע בפלונטר עומד על 3 ספקים שנראים מיושנים. חשבתי גם על Corsair -אין היצע בכלל(!!!) חבל מאוד.

לא היה נדרש מודולרי - מעצם ההסלקה של הספק במארז, את ה FSP ראיתי שמציעים בהרבה מפרטים, והדגמי Hyper הם נראים הדגמים החדשים שלהם, שרואים אותם גם בפרסומות בצד של האתר מדי פעם, מקווה שגם אם לא הבחירה המושלמת שזו בחירה לא רעה.

פורסם

דווקא יש היצע ויכלת לקחת פשוט את הAntec High Current Gamer 520W או הFSP Raider 550W שאפילו פחות איכותי מהAntec היה עדיף על FSP Hyper שנראה שבחרת אותו ע"פ מספר גדול "700W" שכיבכול יראה מרשים, כאשר כן היו אלטרנטיבות עדיפות.
בעניין הSSD בכמה עשרות שקלים פחות היה את Samsung 850 EVO שגם עדיף ויש לו 10GB יותר(או 9.31GB אם נדייק, וכל GB חשוב במיוחד שצריך לשמור על 15%-25% נפח פנוי בשביל הביצועים) ו5 שנות אחריות.

פורסם

הhcg עם קבלים בראשי של 85 מעלות, אני מדבר על ספקים איכותיים dc-dc.

במערכות כאלה שווה להשקיע עוד 100-200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

RoronoaRony

לגבי הSSD של סאמסונג פעם היה שרשור של אנשים שפרסמו פה שהוא מגיע תקול, פחדתי לקחת את הסיכון.

לגבי הספק מסכים באמת מבלבל כל העיניין עם הW.

לאחר בדיקה יותר מעמיקה הבנתי ש Hyper הם הספקים ה"תקציביים" שלהם והיה עדיף Raider שהם יותר איכותיים ומשווקים ל"גיימרים" זה הפספוס היחיד שלי לדעתי, איכשהו חשבתי שה hyper הם הביצועיסטים כי הם מופיעים בפרסומות פה באתר אבל ניחא. האמת שקצת נלחצתי אבל יש עליו בסך הכל ביקורת חיוביות, ככה שאני מאמין שהוא לא יהווה בעיה, ולמרות שאין לו דירוג רשמי (שפה חסכו בעיניין הזה כדי לא לשלם לתקנים האירופאים) הוא כן מגיע לנצילות שמוצהרת עליו. 
The Hyper 700 is a decent power supply. Not very expensive, and with a performance that seems to match the specs written on the packaging

http://www.reviewstudio.net/2197-fortron-fsp-hyper-700-psu-review-one-hyper-source/value-amp-conclusion

none77 לא מבין בזה אבל להבא במחשב הבא שלי, אתייעץ איתכם תודה!

 

נערך על-ידי FrozenStorm

פורסם
ציטוט של none77

 

הhcg עם קבלים בראשי של 85 מעלות, אני מדבר על ספקים איכותיים dc-dc.

במערכות כאלה שווה להשקיע עוד 100-200 ש"ח.

ברור לי אבל הוא עדיין איכותי ונתתי אותו כדוגמא בלי לחרוג יותר מידי(61ש"ח יותר אאל"ט), למרות שהוא כבר רכש וכמובן שבמערכת כזאת גם אני הייתי משקיע עוד 100-200ש"ח בספק הכוח.

ציטוט של FrozenStorm

לגבי הSSD של סאמסונג פעם היה שרשור של אנשים שפרסמו פה שהוא מגיע תקול, פחדתי לקחת את הסיכון.

זה היה מזמן

יש לכם כונן Evo 840 של סמסונג ומרגישים איטיות? יש סיבה, ויש גם פתרון - 19/10/2014 - HWzone

^והוציאו לו כבר תיקון קושחה, אבל אני בכלל דיברתי על ה850.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים