עבור לתוכן

מחשב עד 1000 ש''ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב. אני מחפש מחשב נייח לבית בשביל סבא שלי. הוא משתמש כרגע במחשב שלי שהוא בן עשר שנים בערך והמחשב התחיל לעשות בעיות (כן גם לכאלה זה קורה).  אז בבקשה תעזרו לי. תודה רבה. 

1. מה התקציב המקסימאלי? 1000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר. סתם זרקתי סכום מקסימלי. 

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ,אינטרנט,משחקי דסקטופ. לא צריך משהו מיוחד-רק שיעבוד נורמאלי.  מדובר באדם מבוגר שלא דורש הרבה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות מאוד. לא משחק בכלום,רק סקייפ ושחמט בדסקטופ ואינטרנט. 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא משנה,אבל המחשב כ''כ זול ולא דורש הרבה שאני יכול אפילו לקנות את החלקים בKSP. אני גר באיזור חיפה\קריות. אבל איפה שיצא יותר זול. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש-חודשיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שיעבוד נורמאלי במחיר הכי זול. 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

פורסם

זה בערך הכי זול שיש:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150
BX80646G3250 - Intel - Intel Pentium G3250 Dual core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 3MB cache - 22nm - 53W TDP - Integrated HD Graphics - Haswell Series - Box...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 279/273

לוחות אם - Intel LGA1150
H81M-VG4 - ASRock - V2.0 - Socket LGA1150 cpu support - Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - VGA video output - 4x SATA - PCIe x16 slot - 6-channel audio - 2x USB3.0 - mATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 203/199

זכרונות - DDR3 - לנייח
HX316C10F_4 - HyperX - 4GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Blue - HX316C10F/4...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 116/114

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series...
שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן
 כמות:  - 1 - 254/249

מארזי מחשב - מארז עם ספק
Six-Hundred-A400 - Antec - Six Hundred v2 gaming case - With Antec VP400PC 400W Bottom-mounted power supply - Hot swap 3.5 inch SATA hard drive dock - Cable management compartment - Front-loaded HDD cage for up to 6 hard disk d...
שנה אחריות למארז ושלוש לספק
 כמות:  - 1 - 308/302

1160.00 / 1137

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=44295

אם אתה רוצה לחסוך 100 שקל ולקחת מארז וספק ג'נרים שגם ירעישו יותר וגם יהיו מקור מצויין לבעיות עתידיות

אז בבקשה יש לך שם באנדלים עם מארז וספק ב-200 שקל.

*טעיתי שם בלוח וכבר סגרתי את עמוד המפרט, אלא אם יש ברשותך מסך מחשב ענתיקה יש צורך בבחירת לוח עם

חיבור תצוגה יותר מודרני שזה תוספת של עוד כמה עשרות שקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה באמת. לא הבנתי, במה טעית בקשר ללוח אם? חוץ מזה חשבתי על זה ויש לו את המארז הישן שלי אז לא חייב מארז חדש. מסך יש לו, לא כזה ישן אבל לא חדש. בן איזה 4-5 שנים אז לא סגור איזה לוח אם צריך. גם אפשר להוריד את הדיסק קשיח הוא לא צריך 1 tb.  אני אעשה עוד קצת בירורים, אפשר להוסיף את הכסף למעבד ולוותר על משהו אחר. אני לא זוכר את המפרט הישן שלי אז אני אגיע אל סבא ואבדוק מה המפרט וארשום פה כולל איזה מסך. לא חשבתי על זה, אני אעשה את זה וככה יהיה יותר אפקטיבי.. טעות שלא בדקתי לפני פרסום התגובה. המחשב ישן אבל אבא שלי החליף לו איזה כמה חלקים שנשרפו במהלך השנים אבל עדיין המחשב עובד זוועה. 

פורסם

ההפרש בין חצי טרה לטרה הוא זניח ביותר, אין שום סיבה בעולם לבחור בזה, אם אין צורך בהרבה נפח איחסון

אז אולי כדאי לקחת SSD 120 גיגה במקום. זה בהחלט מספיק למערכת ההפעלה עידכונים ותוכנות לא ענקיות.

גם אם יש למסך חיבור מיושן, עדיין הייתי הולך על לוח בעל יותר מחיבור תצוגה אחד, כי אם בשלב מסויים המסך

יוחלף בחדש אז יהיה הצורך בכרטיס מסך וזה מיותר לגמרי:

לוחות אם - Intel LGA1150
H91M-S1-PLUS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - PCI Express x16 slot - 6-channel audio (ELNA Audio Caps) - Gi...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 226/221

226.00 / 221

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=44315

לא הייתי מתעסק ברמה הכללית עם קשיח מיושן גם במידה ויש, זה מאט מאוד את השימוש במערכת

דבר שיכול מאוד להעיק.

קח בחשבון גם שמארז במידה והוא ג'נרי וישן יכול להרעיש מאוד עקב מאווררים לא איכותיים

ומאובקים, וויברציות עקב איכות חומרים לא איכותית, לכן כדאי לשקול את העניין מאחר ולא מדובר בעלות גבוה

בכלל לבאנדל הנ"ל. עם ספק ג'נרי משומש או חדש לא הייתי מתעסק בכלל. מצד שני אם מדובר בבאנדל איכותי יחסית

(מה שאני בספק גדול) אז לא צריכה להיות שום בעיה.

פורסם

@onlyhuman

תראה, לדעתי קיבלת בתגובה הראשונה של ROY בדיוק מה שסבא שלך צריך, משם התחלת להתפזר ולשנות - לדעתי כל השינויים הם טעויות.

לשמור מארז ישן כשיש לך חדש עם ספק שיש לו 3 שנות אחריות ב-300 שקל? לא.

מארז ישן זה אומר רעש, ספק כח ישן (מניח שהחליפו ב-10 שנים...) - רצוי להחליף ממילא...

לגבי הדיסק, במקרה הזה אני לא בעד SSD, בטח לא של 120 - אתה הרי תפעיל לו עדכונים אוטומטיים, מהר מאוד זה יתחיל להצטבר, מה תעשה אם מערכת ההפעלה תגיע יום אחד ל-100GB?

את הדיסק הישן אל תשמור בשום אופן, בהנחה שהוא מהימים הראשונים של המחשב. הדיסקים של לפני 10 שנים  היו איטיים להחריד. זאת חלק מהסיבה שהמחשב לא עובד כמו שצריך.

בקיצור עזוב, למחשב כזה שמיועד לאינטרנט וסקייפ של אדם מבוגר - קח דיסק של טרה. גם חצי טרה זה בסדר אם זה באמת חוסך לך משהו.

נקודה אחרונה - ביקשת שקט של 7 מ-8, עם מארז ישן לא תקבל גם 3 מ-8. האמת שהמחשב המומלץ יהיה (לפי ההרגשה שלי) בערך 5 מ-8, שזה די שקט אבל לא 7.

גם אני אוהב שקט, אבל שקט עולה כסף... רוצה שקט? תוסיף עוד 150 ש"ח לקירור אחר של המעבד (לא זה שבקופסה), קח ספק יותר איכותי (עוד 150-200 ש"ח), זה יביא אותך לבערך 7.

אבל לדעתי הסבא לא באמת צריך כזה שקט.

פורסם

E71, אל מה אתה מדבר? איזה 100GB ג'יגה? מאיפה המספרים האלה?

אני עם כונן 120GB ועם מערכת הפעלה מעודכנת, ועוד אם אני זוכר נכון היא שודרגה לאחרונה ולא הותקנה

מאפס כך שיש איזה תיקיה נוספת עם איזה 20 ג'יגה של וינדוס ישן שם, ויש לי 75 ג'יגה פנויים, וגם יש לי עשרות

תוכנות מותקנות בכונן. אני מוכן לתת לך צילום מסך גם אם תרצה.

אם הוא הולך לתקין דפדפן, סקייפ ועוד איזה כמה תוכנות קלות ישאר לו הרבה יותר מחצי הכונן פנוי.

מקסימום עוד 5 שנים שהכונן יתמלא בזבל אפשר לפרמט, מבחינת השימוש אי אפשר בכלל להשוואת בין

קשיח ל-SSD כמו שאתה כבר יודע. גם ככה המערכת הזו היא מערכת סופר זולה ואחרי תקופת הזמן הזו

סביר שיהיה הצורך בשידרוג.

בכנות אני לא חושב שזה כזה משנה אם ילך על זה או על זה, סתם זרקתי את הרעיון כאופציה, זה ממש

לא חובה, אבל זה לא פעם ראשונה שאני שומע את זה וזה פשוט לא נכון.

גם תפסיקו כל הזמן לקחת את עניין הדירוג ברמות השקט בצורה כזו רצינית כול הזמן, רוב האנשים ירשמו 8

כי מה אכפת להם, הם הריי לא מבינים שזו תוספת של מאות שקלים, ולהרבה מהם ישנה מערכת מחשב מיושנת

עם רכיבים ג'נרים כמו מארז וספק רועשים, וגם קירור סטוק שלא עבר ניקוי במשך שנים אז יש להם סוג של טראומה מזה.

רוב האנשים יסדרו יופי עם מערכת סטנדרטית עם רכיבים לא ג'נרים ולא רועשים יתר על המידה.

ובדר"כ, מי שבאמת מחפש רמת שקט גבוהה במיוחד הוא מדגיש זאת לפחות פעמיים,

לעיתים קרובות עם הסבר גם למה זה כ"כ חשוב במקרה שלו.

פורסם

מחשב שלא משמש לאכסון כבד מספיק בקלות 120GB.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על המידע. כן אני כבר אקנה לו הכל חדש לגמרי. מוכן אפילו עד 1500 ש''ח. אולי להוסיף מעבד קצת יותר חזק.  אני אוותר על ה SSD ואקח כבר את ה1TB שיהיה לו. הוא שומר גם הרבה תמונות וכו'. SSD לא ישנה לו כלכך,יש לו סבלנות. אז המחשב יעלה ב30 שניות ולא בעשר. חוץ מזה,כדאי אולי עוד משהו להוסיף? אם התקציב הוא עד 1500 ש''ח. 

תודה לכם על המידע. כן אני כבר אקנה לו הכל חדש לגמרי. מוכן אפילו עד 1500 ש''ח. אולי להוסיף מעבד קצת יותר חזק.  אני אוותר על ה SSD ואקח כבר את ה1TB שיהיה לו. הוא שומר גם הרבה תמונות וכו'. SSD לא ישנה לו כלכך,יש לו סבלנות. אז המחשב יעלה ב30 שניות ולא בעשר. חוץ מזה,כדאי אולי עוד משהו להוסיף? אם התקציב הוא עד 1500 ש''ח. 

פורסם
ציטוט של Roy.T

E71, אל מה אתה מדבר? איזה 100GB ג'יגה? מאיפה המספרים האלה?

...

תוכנות מותקנות בכונן. אני מוכן לתת לך צילום מסך גם אם תרצה.

טוב, לא צריך לרוץ לנוטריון. סומך עליך.

אולי אתה צודק, אבל 120-75 זה עדיין 45 ג'יגה - ואצלי בעבודה יש VM's שעברו גם את ה-60GB. אז נכון שטיפה הגזמתי, אבל WIN 10 אמורה כידוע להישאר איתנו עוד כמה וכמה שנים אז אני מניח שהתופעה רק תלך ותחמיר... ואם זה כונן לסבא שאמור למשוך עוד כמה שנים ומישהו ישים לו שם גם תיקיית סרטים, אז יבוא יום והמקום הפנוי הלך קאפוט. עכשיו, הלקוח הספציפי לא צריך מהירות שיא, גם 100MB לשניה יספיק לו - שיקח מכאני... לדעתי.

אבל מה אני מבין, אולי אני בכלל טועה.

ציטוט של Roy.T

גם תפסיקו כל הזמן לקחת את עניין הדירוג ברמות השקט בצורה כזו רצינית כול הזמן,

...

ובדר"כ, מי שבאמת מחפש רמת שקט גבוהה במיוחד הוא מדגיש זאת לפחות פעמיים,

לעיתים קרובות עם הסבר גם למה זה כ"כ חשוב במקרה שלו.

אז... באמת סליחה שאני מתייחס למה שאנשים מבקשים בלי לדרוש מהם הסברים נוספים :)

זה מה שביקש, כתבתי לו למה הוא צריך לצפות ומה הוא יקבל, זהו.

ושוב, יכול להיות שאתה צודק, אבל יכול גם להיות שאתה טועה - הרי לא היינו בבית של הסבא, נכון? אז בכל מקרה, קבל ציטוט של מישהו שאני מאוד אוהב:

ציטוט של E71

...

אבל לדעתי הסבא לא באמת צריך כזה שקט.

כתבתי לו מה הוא יקבל ומה דעתי, סוף סיפור.

פורסם

די לפרסם הכל פעמיים..

פורסם

@onlyhuman

מצויין, תתחדש. לא בטוח שלאיש מבוגר יש צורך במעבד יותר מהיר מזה, לסרטים / אינטרנט / סקייפ זה יספיק...

אם אתה רוצה שיהיה לו מחשב ממש זריז קח i3 - תוספת של 250 עד 300 ש"ח - וזה יספיק מעל הראש. 4170, מעבד מצויין.

האמת שזה לא הכרחי, אבל אם יש תקציב אז למה לא...

@onlyhuman

מצויין, תתחדש. לא בטוח שלאיש מבוגר יש צורך במעבד יותר מהיר מזה, לסרטים / אינטרנט / סקייפ זה יספיק...

אם אתה רוצה שיהיה לו מחשב ממש זריז קח i3 - תוספת של 250 עד 300 ש"ח - וזה יספיק מעל הראש. 4170, מעבד מצויין.

האמת שזה לא הכרחי, אבל אם יש תקציב אז למה לא...

פורסם

ssd לא משפר רק את זמן עליית המחשב אלה את כל זמן תגובת המחשב, פתיחת תוכנות, קבצים וכו', נכון שהעיבוד מתבצע על המעבד. אני ממליץ בכל מחשב לשים ssd. כונן רגיל זה צוואר בקבוק במערכת.

פורסם
ציטוט של none77

כונן רגיל זה צוואר בקבוק במערכת.

לא בהכרח. לפעמים צוואר הבקבוק של המערכת הוא משתמש.

פורסם
ציטוט של Roy.T

לוח בעייתי מבחינת חוסר ביציאת תצוגה דיגיטלית, לא שווה את החיסכון (למרות שדי ברור שלמחשב כזה משתמשים במסך עם VGA). 

פורסם

הצעה לא שגרתית - מחשב מיני פי.סי כמו tronsmart ara x5

קופסא קטנה שמכילה הכל , כולל ווינדוס 10 חוקי. צריך לחבר מקלדת, עכבר ומסך והמחשב מושלם.

הערות:

1. המעבד חלש, אבל מספיק לאינטרנט, סקייפ וצפיה בסרט.

2. יש 2GB זכרון. יתרון לעומת המפרט שהוצע פה.

3. הדיסק רק 32GB.  הסבא יצטרך לפנות קבצים לדיסק-און-קי.

4. שקט

5. צריכת חשמל אפסית. אמנם לא בטוח שזה חשוב מבחינה כספית, אבל טוב לתרום למאזן ה"ירוק".

בהצלחה

יהודה

1tronsmart-ara-x5-plus.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים