עבור לתוכן

האם כדאי לקנות מחול?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת אם עדיף לקנות את כל המפרט מחשב שלי + מסך מחשב ורמקולים מחול או שכבר לקנות מהארץ?.

יש 17% מעמ על חלקי מחשב , אני לא יודע לגבי המסך מחשב..

בכל מקרה עשיתי טבלה שהרכבתי ממחירים הכי זולים שמצאתי בארץ ( זאפ , KSP , פלונטר ) ומחול ( newegg , amazon  וכו )

וההפרש יצא לי 2780, אבל זה ללא שיקלול של ה-17% וכן יוצא לי כמה בעיות שלא כל כך מובנות לי...

אם אני קונה רכיבים אז אני מניח שאינדיבידואלית כל מוצר יהיה עליו 17% ולא באופן קולקטיבי על כולם, אבל אני לא בטוח בזה..

אם זה כן אינדיבידואלי אז יש כאן רכיבי מחשב שלא שווה לטרוח לקנות אותם והם פשוט יעלו פחות או יותר אותו הדבר.

אז מה עם הרכיבים שיש להם הפרש מאוד גדול? כמו למשל תסתכלו על כרטיס מסך ההפרש הוא 908 כמעט 1000 שקל.

חישוב מהיר 2982x0.17 = 506.94 נוסיף את זה ל2982 = 3488  מה שאומר שהפרש עכשיו הוא רק 402. עדיין שווה לקנות מחול אבל השאלה

האם זה הכל? אין עוד יותר מסים  ?בכל מקרה אין שאלה ספציפית אני פשוט רוצה לדעת מה אתם חושבים כדאי לקנות מחול?

ולהגיב על מה שאמרתי.. 

חלקי מחשב

עלות בארץ

עלות בחול

מעבד 6700K

1827

1658

MSI GTX 980 TI LIGHTNING 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E

3890

2982

SSD samsung 512gb

839

636

זיכרון קשיח Western Digital 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive

649

532 

זיכרון ראם G.Skill Ripjaws-V 2x8GB DDR4 3000Mhz

790

357

אריזה - Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case

619

437

ספק כוח 750W HX750i

858

583.52

מסך מחשב Samsung U28D590D ‏28 ‏אינטש

2688

2365.76

Asus PB287Q 60Hz 28.0" Monitor מסך מחשב

3233

1908

לוח אם Asus MAXIMUS VIII HERO ATX LGA1151 Motherboard

1023

874

רמקולים Logitech Z906 500W 5.1ch Speakers

1565

1304

סה"כ

16,416

13636

פורסם

amazon מחשבים לך את כל המיסים מראש ועד הבית. תשווה בין ארה"ב לאירופיים. לפעמים באירופה המחיר יהיה זול יותר.

כלי מצויין לאירופיים: www.curiua.com

תוסף לFF או כרום: Amazon Price Tracker - Keepa.com

מתחת ל75$ אין מע"מ.

רמקולים, מסכים ומארזים יהיו מאוד יקרים במשלוח עקב גודל אריזה/משקל.

אם איני טועה, על מסכים מעל 25(נחשב טלויזיה) יש מס נוסף(35% סה"כ).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של HELL BOY

amazon מחשבים לך את כל המיסים מראש ועד הבית. תשווה בין ארה"ב לאירופיים. לפעמים באירופה המחיר יהיה זול יותר.

כלי מצויין לאירופיים: www.curiua.com

תוסף לFF או כרום: Amazon Price Tracker - Keepa.com

מתחת ל75$ אין מע"מ.

רמקולים, מסכים ומארזים יהיו מאוד יקרים במשלוח עקב גודל אריזה/משקל.

אם איני טועה, על מסכים מעל 25(נחשב טלויזיה) יש מס נוסף(35% סה"כ).

הממ.. הבנתי ..איך אני אדע אם רוב האתרים עושים את החישוב מראש עד הבית כמו שאתה אומר.

אז בסופו של עניין אתה מציע באופן כללי להזמין מחול או להסתפק במחירים בארץ? מהה אסטרטגיה פה תכלס מה יצא יותר זול ?

נערך על-ידי sayroni

פורסם

אם קונים מחול רכיבי מחשב יקרים הייתי ממליץ לקנות מאמאזון על פני מקומות אחרים, בהרבה מקרים עושים שיקול של איבוד האחריות בקנייה מחול אבל במקרה של אמאזון,  (כל עוד אתה קונה מאמאזון לא ממוכר בתוך אמאזון)  לא רק שאתה יכול לממש אחריות בקלות רבה עם טופס שהם שולחים לך,  אתה גם מקבל החזר על העלות של המשלוח, אתה אפילו יכול לשלוח בems ולקבל החזק מלא.  גם לא צריך לפחד שיחייבו אותך שוב במס בחזרה,  יותר מזה אם התחרטטת,  או שמה מה שקנית לא מתאים,  אתה יכול להחזיר להם והם מחזירים לך גם את עלות משלוח וגם את המכס ששילמת. בקיצור שירות ברמה אחרת. המינוס זה הזמן שזה יכול לקחת לעיתים. 

יש פה עוד עניין,  חלק מהרכיבים בטבלה לא משתלמים,  למשל אפשר למצוא גרסאות של מעולות הti בזול יותר,  או שבחרת בספק ממש לא משתלם ואפשר למצוא ב890 את הסיסוניק x 1250w גולד.  או לחלופין ספק בהספק שרשמת מדגם משתלם יותר. 

אני במקרה חיפשתי ספק לאחרונה,  ולפי חישוב שעשיתי זה פשוט לא היה משתלם לקנות בחול.  (אמאזון)

למשל היתרון בקנייה בחול היא דווקא ההיצע העצום שיש,  להשוואת רכיבים בארץ ובחול זה די מיותר כי יש מגוון גדול בהרבה,  ואפשר למצוא דילים זולים יותר לעיתים עם חברות שאין בארץ. 

מסך למשל זה משהו שמי שלא מאויים לרכוש בחול יכול להשיג דיל מדהים,  בעצמי קניתי מסך 4k  בגודל 40 אינץ' ב2800 שקלים. ומדובר על מסך איכותי עם תמונה נהדרת. זה ר' דוגמה ההיצע גדול והמחירים נמוכים משמעותית מבארץ. 

אני מציע שתפתח שירשור חדש בפורום מפרטי מחשב,  תענה על השאלון בהרחבה כמה שיותר ונעזור לך למצוא חלקים משתלמים גם בארץ ןגם בחול,  גם תקבל הסבר יותר עמוק על איך זה עובד. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

הייתי אומר שהערכת מחיר שלך מאוד אופטימית. 

מה שבודאות יותר ישתלם לקנות בחו"ל זה רכיבים קטנים וקלים - SSD וזכרונות. לגבי השאר דמי משלוח ומיסים יהפכו את העסק להרבה פחות משתלם ולעיתים גם לא משתלם בעליל. 

כמו ש-ROY.T אמר, אם כבר קונים מחו"ל, מומלץ ביותר לרכוש מאמזון - המחיר שלהם זה מחיר סופי בהחלט וגם שירות מעולה. בנוסף, אתה ממש לא רוצה לסמוך על הדואר הרגיל כשמדובר ברכיבים יקרים ו/או עדינים (הסיכוי שכוננים הקשיחים ישרדו את ה"טיפול" לא גבוהים בלשון המעטה). 

לגבי המסכים, כאמור המבחר שיש בחו"ל מפתה. אם המסכים הספציפיים מיובאים לארץ, כנראה שעדיף לקנות כאן. אם לא - רכישה בחו"ל זו אופציה שכדאי לשקול, אבל צריך לודא שתוכל לממש אחריות במקרה הצורך. 

פורסם

דברים כבדים יכולים להשתלם, כל מקרה לגופו. את הרמקולים לסלון (5 סטליטים - החבילה שקלה 8-10 ק"ג) קניתי ב-1300 ש"ח כולל משלוח ומסים (אמזון ארה"ב דרך עם buy2usa אז אפילו החזר מסים לא קיבלתי). ספציפית את הסט כבר לא מוכרים בארץ, אבל כשמכרו זה היה מעל 3000 ש"ח.

את הרסיבר קניתי באמזון איטליה (משלוח ישיר שלהם עם החישוב מראש כל כל העלויות כולל מסים) בקצת פחות מ-2000 ש"ח. המחיר הכי זול בזאפ היה אז 4000.

פורסם

מונסי - אני מדבר בעיקר על מסכים קוריאנים ברזולוציות 1440p ומעלה, 28 או 27 אינץ'  עם נתונים מעולים בסביבות המחיר של החל מ1200-1300 שקלים ומעלה תלוי בדגם ובגודל,  המחיר מצחיק ביחס לתמורה ויש המון חברים בפורום כולל עצמי שרכשו מסך כזה,  אבל זה לא כל אחד יהיה מוכן ללכת על האופציה הזו ואין טעם להרחיב הרבה מעבר כל עוד זו לא אופציה אמיתית מבחינתו. 

לגבי המארז בטח שזה לא כלכלי,  עד כמה וכמה שמדובר במארז שנמכר בארץ במחיר לא אסטרונומי,  אני הזמנתי לאחרונה מארז מאמאזון שלא קיים בארץ ושמחשבים את עלות המשלוח והמס המחיר הופך ליקר פי שלוש.  אפילו העדפתי להשתמש בשירותי buy2usa למרות שיש משלוח לארץ בשביל האופציה של משלוח ימי מה שאומר עד 40 ימי עסקים אבל חוסך לי שליש מהעלות במקרה זה 450 שקלים. 

ספק גם כן לא כלכלי לרוב או יעלה אותו הדבר,  כרטיס מסך מנגד הייתי מזמין מאמאזון בלי לחשוב פעמיים שההפרש יכול להגיע למאות שקלים שקלים בדגם הנל. 

ההפרש במחירי הזכרונות והמעבדים בבדיקה שערכתי לאחרונה לא היו מציאה גדולה גם כן. אבל צריך לבדוק. 

לוח אם צריך להשוואת מחירים,  בבדיקה שערכתי לאחרונה זה לא היה כדאי,  אבל חיפשתי משהו ספציפי. 

כדי לדעת מה המחיר הסופי אתה צריך חשבון באמאזון עם כל פרטיך כמובן,  ולאחר שאתה נכנס לפריט כלשהוא כמשתמש רשום יופיע לך אם המוצר זכאי למשלוח בינלאומי וכן את עלות המס ומשלוח עד הבית לצד עלות המוצר.  

את ההשוואה תעשה בין אמאזון לחנויות הזולות בארץ,  פלונטר,  סטארט,  tms,  ram,  א. א,  ksp,  אייבורי,  כל אחד יכול להיות זול יותר מהאחר בפריט מסויים,  למשל הזכרתי את הספק של סיסוניק 1250w מסדרת x שנמכר באייבורי ב890 אבל ובסטארט ב 1190, כמובן שמנגד יכול להיות מצב הפוך ברכיבים אחרים. 

פורסם

לגבי המסכים הנחתי שזו כוונתך ומן הסתם האופציות כאן מוגבלות (גם עבורינו וגם עבור שאר העולם). אני התכוונתי למסכים ספציפיים שפותח הדיון בחר. הם נמכרים בארץ ולכן כדאיות הרכישה מחו"ל די מפוקפקת. ה-SAMSUNG נמכר בארץ במחיר סביר (מסך מומלץ דרך אגב), ככה שלגביו אני די בטוח. לגבי ה-ASUS כנראה פאנל קוריאני יהיה עדיף מכל בחינה, אבל זה לא משהו שאוכל להמליץ עליו על סמך הכרות אישית לכאן או לכאן. אציע לפותח הדיון לסמוך על המילה שלך אם הוא מעוניין לשמוע על חלופות. 

בגדול, כמו שאמרת, צריך לבדוק כל מקרה לגופו ולחפש מבצעים בחו"ל. הרי שבשונה מאצלנו שם המבצעים ממשיים ויש מדי פעם מציאות.

פורסם

האמת שבאיזור המחיר של המסכים הללו או בתוספת לא גדולה אפשר למצוא מסך קוריאני עם פאנל AH-IPS של LG, צבעים., חדות, זוויות צפיה מעולים ובגודל 42 אינץ',  4k כמובן ב60 פריים לשניה עם כל התקנים החדשים hdmi2.0, dp1.2,  זמן תגובה טוב ביחס לפאנל ips, אפילו freesync למרות שזה לא משנה פה. 

זה קצת משוגע ולא לכל אחד ברור,  אבל זה לוקח את חווית הגיימינג למימד אחר. 

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות חבר'ה אתם עוזרים לי לעשות החלטה יותר מושכלת זה משהו שניסיתי לחקור הרבה.. ובאמת אני בקרוב עוד כשבועיים הולך לעשות קנייה נורא גדולה של רכיבי מחשב מפרט + כולל רמקולים ומסך מחשב ( מקלדת ,עכבר ).

אני כנראה אפתח אשכול כדי שאני אבין יותר לעומק את המחירים , בנתיים הבנתי שכרטיס מסך ואולי מסך מחשב כדאי לי לקנות מחול ,תלוי איזה. האמת ששמתי עין על מסך מחשב ה-acer predator x34 אין אותו בארץ לא מצאתי והוא יקר להחריד אבל נדמה לי מושלם לא? , עקור - QHD פאנל IPS קצב רענון - 100 הרץ ו34 אינץ גדול.

חוץ מזה שהוא לא 4K אבל זה לא משנה כי אין כרטיס מסך היום שיכול להפעיל ברזולוציה כזאת גבוה חלק. האמת שבגלל זה אני מתלבט אם לקנות 4K או לא , אני בעיקר אוהב MMORPG אז אם אני אקנה מסך 4K זה יריץ לי בלי בעיות לא?

אני לא מודע למסכים קוראנים הממ.. לא אכפת לי לשמוע ולשקול את האפשרויות כל עוד האיכות לא יורדת ולמישהו פה יש ניסיון עם כך.

פורסם

רק בגלל השירות של אמאזון שווה לקנות מהם, גם אם ההפרש במחיר לא כל כך משמעותי, לעומת רוב החנויות בארץ בהם המושגים אחריות ושירות הם בגדר המלצה בלבד. 

פורסם

@nachum37, לגבי שירות של אמזון אכן יש להם שירות משלוחים נהדר, אך לגבי אחריות יש לוודא שהאחריות של המוצר ניתנת ע"י אמזון ולא ע"י היצרן של החומרה/מוצר.

זה בדר"כ מצויין בדף המוצר של הפריט למטה תחת נושא אחריות.

פורסם

לא בהכרח, אם תפנה אליהם אחרי שנה עם מוצר מקולקל והמוצר תחת אחריות ותאמר שהיצרן אינו

נותן שירות בארץ שבן אתה גר באופן ישיר הם כן יעזרו לך לממש אחריות דרכם. דרך אגב אתה יכול

לפנות לנציג שלהם בצ'אט ולקבל אישור למה שאני אומר לך כרגע.

מה שכן חשוב, זה שהקניה תתבצע דרך אמאזון ולא דרך מוכר מאמאזון, כי אז אתה תיהיה

בסיטואציה לגמרי אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים