עבור לתוכן

מפרט ב 5K, לגיימינג ותכנות קל - ללא מסך וללא היקפי

Featured Replies

פורסם

מצחיק שאתה מאשים אותי בקביעה מה אנשים חושבים ובמשפט הבא קובע חד משמעית מה הם רוצים ומה מעדיפים. וגם כמה כסף הם מוכנים להוציא ועל מה. הייתי מציע לך ראי, אבל ברור שזה לא יעזור.

בכל מקרה, את מה שהיה לי לומר אמרתי. אתה טועה לגבי הכרטיס וזה בסדר. זכותך להשאר עם הדעה שלך. אני לא מתכוון ולא התכוונתי לשכנע אותך. רק רציתי שהדברים יהיו ברורים למי שיקרא את הדיון - שלא יתבלבל בין דעתך הסובייקטיבים ועובדות ומבחנים בשטח. אין לי דבר אישי נגדך, אבל אתה מוזמן להמשיך ולתקוף אותי אם ככה אתה נוהג לנהל דיונים. וגם קח עוגיה בכל זאת. :)

• תגובות 42
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מצחיק במקרה שלך, לא במקרה שלי מכוון שאני מרכיב מפרטים פה כבר מי זוכר כמה שנים, וזה אומר צבירת ניסיון בדיוק כמו בכל דבר אחר,  אז כן,  אני יודע מה אנשים רוצים. ומה הדרישות שלהם גם אם הם לא בדיוק יודעים לפרט בצורה מדוייקת. אנשים עם ידע וניסיון רב לא באים לבקש מפרטים לרוב. 

אבל אתה בתור אחד שחי בעולם משלו עד כמה שזה נראה גם כנראה תתווכח על זה. 

אתה יכול לומר "אתה טועה" עד מחר,  זה חסר תוכן לחלוטין מבחינתי. ואני לא תוקף אותך, שאני "תוקף"  אני לא מדבר ככה, מה אתה רוצה שאני יעזור לך לרדת מהעץ הגבוה שטיפסת עליו? אני לא יישמע יותר "עדין" בשבילך כדי לעזור לך לרדת ממנו.

דעתי הסובייקטיבית...  כבר אמרתי שאתה חי בבועה? 

פורסם

מי שיושב כאן על העץ ומנופף בותק והישגים שלו בפורום לכל עבר זה ממש לא אני. כנראה שאתה באמת בן 10. ואני לא נלחם בילדים. היה שלום ידידי.

פורסם

אל תקשקש ותוציא את דבריי מהקשר עוד פעם, אני לא מנופף בשום דבר ועדיין יש דברים שאתה בתור אחד שחי בבועה מסרב להכיר בהם. 

ושכחתי לציין למען הסר ספק מאחר שהדיון הזה התארך מאוד,  שלדעתי אף אחד מהדגמים של הכרטיס הנ"ל כדאיים, בלי קשר לכמות ה-VRAM שבהם.

פורסם

זו דעתך ולא עובדה. סוף סוף הסכמנו. מצויין.

מי שירצה דעה סובייבקטיבית של חבר ותיק בפורום יקח אותה בחשבון. מי שירצה דעה שמבוססת על מבחנים וממצאים בשטח יחפש אותם ובתקווה יקבל החלטה מושכלת. 

פורסם

נו ברור שזו דעתי שאלו כרטיסים לא משתלמים ושיש אלטרנטיבות עדיפות בסביבות המחיר,  או שרצוי ביותר להוסיף לטובת דגם אחר. זה לא קשור לויכוח של כמות ה-VRAM. גם פה אני טוען שמי שמוציא מעל ל-1000 שקלים יעדיף כרטיס שלא יקרטע אחרי תקופה קצרה יחסית. 

זו לא דעה רק שלי זו דעה שתשמע בכל מקום. 

מי שקונה בחו"ל את ה-960 שנמכר היום החל מ180 דולרים,  עושה שיקול מובן מול אחיו הגדול שעולה החל מ-320 דולרים (גם לגרסת המיני)  וגם אז סביר שיחפש איזה דיל אטרקטיבי ל-290, או אפילו 280x 3gb/384bit שראיתי בעצמי שנמכר לעיתים מתחת למחירו של ה-960 2gb. לפחות בכל המקרים הללו ישנו איזון מסויים,  מכוון שהאופציות בארץ פחות מגוונות והמחירים לא תמיד הגיוניים,  אתה צריך להתאים את עצמך,  מה שאומר שאם אתה נדרש לשלם 1100 שקלים בשביל כרטיס יחסית חלש כמו ה960 2gb,  שווה לשקול בכובד ראש את התוספת עבור כרטיס כמו ה970 לפחות בגרסתו הזולה מאוד,  שהתמורה שלו בביצועים סביר שלא תאכזב , ותוחלת חיו תיהיה ארוכה יותר,  או לחלופין כרטיס שיקר בסכום לא גדול מאוד כמו ה290 4gb 512 bit שידע לנצל את כמות ה-VRAM שלו יפה מאוד, וגם פה לקבל תוספת ביצועים ממשית. 

אם בא לך להודות שאתה מבין את מה שאני אומר,  סבבה,  אם לא זה גם בסדר,  ואתה יותר ממוזמן להמשיך את קיומך בבועה עם הגראפים והממצאים בשטח שלך. 

פורסם

אני חי בבועה עם תוצאות של מבחנים וממצאים בשטח ואתה חי מחוץ לבועה עם תיאוריות שלך על כך ש-1080P צריך יותר מ-2GB VRAM, שאין להן שום אסמכתא, וטענות מגוחכות שמי שרוצה כרטיס MID RANGE למעשה לא יודע מה הוא רוצה וממש חייב כרטיס HIGH END... 

כבר אמרתי שעם אמונה עיוורת אי אשפר להתווכח? 

פורסם

טוב גבר.. 

פורסם
  • מחבר

חברים, זהו נגמר הזמנתי את המחשב. =)

קודם כל שניכם וכולם פה מאוד עזרו ותודה לכולם. 

אני רק רוצה להוסיף שבתור אחד שלא ממש מבין במחשבים ובחומרה בפרט, הוויכוחים שלכם קצת מרתיעים. אין ספק ששניכם מאוד מבינים, אז אם אני אבחר באופציה אחת האם אני עושה טעות? אולי בעתיד תוכלו לשאול את מי שביקש את ההמפרט עוד שאלות ואז תוכלו להסכים מה הכי נכון? כי אין ספק שכרטיס אחד טוב יותר מהשני, השאלה הייתה רק מה עדיף מבחינת תועלת\תקציב, ומה מתאים לי (אם הבנתי נכון).

כמובן שלדיון תאורטי יש מקום, אבל אולי עדיף בת'רד יעודי לזה ואז עוד אנשים יוכלו להגיב? 

בכל מקרה תודה, יכול לעדכן בהמשך אם יהיה צורך.

פורסם

ראשית כל ברגע שהגעת לפורום וביקשת יעוץ זה כבר אומר שעשית צעד נבון הרווחת כנראה גם בבחירת הרכיבים וגם במחיר. 

ככה ש-"טעות" אפשרית כנראה תיהיה יחסית קטנה ולא מהותית ביחס לטעות אמיתית שיכולה לקרות שמקבל מפרט לא משתלם ו\או יקר מאיזו חנות שתנצל את חוסר ההבנה שלך. 

שנית סביר להניח שגם המפרט הראשוני שקיבלת היה טוב ועדיף ממפרט שהיית מקבל בחנות,  לא רק מכוון שזו יכולה לנצל את חוסר ההבנה שלך בתחום אלא גם מכוון שהידע של נציגי המכירות שם לא בשמיים ולא פעם יצא לי לבהות בתמיהה על הצעת מפרט  שחבר קיבל מאיזו חנות וביקש ממני לבחון. 

דבר אחרון הוא שאם תשים לב,  הגעת להבנות פחות או יותר לגבי המפרט הסופי הרבה לפני שהוא התארך בצורה כזו, ובכל מקרה לא היו חילוקי דעות לגבי אותו המפרט. 

גם לא היו שאלות כאלו ואחרות ששאלת ונותרת ללא מענה בגלל אותו הדיון בינינו. 

בכל מקרה,  תתחדש,  מערכת מצויינת ומשתלמת שאתה תיהיה מרוצה ממנה עד הגג.  יהיה נחמד אם תשוב לעדכן בנעוץ על חווית הקניה שלך וההתרשמות מהמערכת,  אין הרבה שנוטים לעשות את זה וחבל שכך. 

פורסם

@Tom Snir

קודם כל תתחדש! 

דבר שני, כבר התנצלתי בעבר ואתנצל שוב שחטפנו לך את הדיון בצורה כזו. אבל עצם קיום הויכוח (לא רק שלנו אלא בכלל, האמת שאנחנו בקטנה) הוא הוכחה חיה לכך שאין אופציה הרבה יותר עדיפה על פני אחרת. לכל אחת יש יתרונות וחסרונות. ולא משנה מה תהיה בחירתך, לא תטעה. ההבדלים בין כרטיסים ברי השוואה (באותו טווח המחיר מיצרנים שונים) הם מינוריים. עבור משתמש ממוצע לרוב הם לא משמעותיים. 

וכפי שכבר נאמר, הויכוח לא היה על הכרטיס שהוצע לך ששנינו הסכמנו שהוא האופציה המשתלמת ביותר, אלא על כרטיס אחר, ש-E71 הציע בהתחלה שהוא כרטיס MID RANGE ולא כרטיס HIGH END כמו שבחרת בסוף. הוא מיועד עבור צרכים שונים - משחקים פחות תובעניים והגדרות יותר נמוכות. שכח מהויכוח ותהנה מהמחשב החדש! :)  

פורסם

טוב נו בסדר...  תנסה בין האיחולים הסופיים גם להשחיל בניסיון נואש אחרון הסבר לטענות שלך.. נוותר לך :)

בגלל שהצעת לי עוגייה בעבר ואתה בחור נחמד אני שוקל בחיוב לשלוח לך על חשבוני חולצה עם הדפס של כרטיס gtx960 2gb ועם המילים the best card ever! 

פורסם
ציטוט של Roy.T

טוב נו בסדר...  תנסה בין האיחולים הסופיים גם להשחיל בניסיון נואש אחרון הסבר לטענות שלך.. נוותר לך :)

בגלל שהצעת לי עוגייה בעבר ואתה בחור נחמד אני שוקל בחיוב לשלוח לך על חשבוני חולצה עם הדפס של כרטיס gtx960 2gb ועם המילים the best card ever! 

בכיף. הבן שלי ילבש אותה בגאווה גדולה. אבל רק אם תסכים ללבוש חולצה דומה עם הדפס  "!128GB VRAM FTW"  תוך כדי שירה "אדום עולה!" :beerchug:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים