עבור לתוכן

מפרט ב 5K, לגיימינג ותכנות קל - ללא מסך וללא היקפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, תכנות קל (PERL, R, Python) 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS מודרניים, MMOים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).  1920 על 1080, מסך 24 אינ'ץ של DELL

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות, אין צורך במערכת הפעלה או אופיס.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר בתל-אביב, חנות באזור המרכז יהיה נחמד (עבור שירות בעיקר)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם האפשרי, אלא אם כן יש הגיון לחכות כמה שבועות.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). מעוניין ב SSD למערכת הפעלה ולכמה משחקים. 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אין צורך, לא מתוכנן שדרוג. 

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין לי מושג אם התקציב הגיוני לדרישות שלי ממחשב, אני גמיש מהבחינה הזו. כן מעוניין לקבל תמורה טובה להשקעה הכספית.

תודה מראש לכל מי שינסה לעזור.

• תגובות 42
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קבל מפרט. יצא מצויין לדעתי.

יש שם חריגה של 6 שקלים... מקווה שזה בסדר מבחינתך :)

plonter_logo.png
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1092/1070

לוחות אם - Intel LGA1151
B150A-GAMING-PRO-PC - MSI - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - 2x PCIe x16 - 2 x PCIe x1 - 3x PCI - HDMI - DVI-D - 2-Way AMD CF - 6x SATA 6Gb/s - SATAe - 8x USB3.1 - 4x USB2.0 - ATX - With new PC Only...
ברכישת מחשב חדש בלבד - שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 584/572

זכרונות - DDR4 - לנייח
BLS2K4G4D240FSA - Crucial - 8GB (2x4GB) DDR4 2400Mhz PC4-19200 CL16 - 1.2V - 288Pin - Ballistix Sport Series...
אחריות לכל החיים - הזמנה מיוחדת. זמן אספקה עד 15 ימי עבודה
 כמות:  - 1 - 299/293

כרטיסי מסך - nVidia PCIe
STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 - ASUS - GeForce GTX960 GPU - Strix version - 2GB 128 bits GDDR5 memory - PCI-Express 3.0 interfce - HDMI, DVI, 3 x DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks up to 1317/7200 MHz...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1247/1222

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 462/453

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
ST2000DM001 - Seagate - 2TB - 3.5 inch -SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 - 2 platter...
שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן
 כמות:  - 1 - 374/367

מארזי מחשב - ATX מארז
FD-CA-DEF-S-BK - Fractal Design - Fractal Design Define S Black - 7 expansion slots - 3 x 3.5 inch HDD positions (can also accommodate 2.5 inch units) and 2 x 2.5 inch dedicated SSD/HDD unit positions - Up to 9 optional fans can be in...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 442/433

ספקי כח - ATX
SS-620GM-OEM - Seasonic - 620W - 80Plus Bronze certified - Over Voltage, Over Power, Short Circuit Protection - Modular cabling - 120mm ball bearing fan - Intelligent fan controller - Active PFC - 8pin CPU power connector - 6p...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 349/342

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
CNPS2X - Zalman - Mini-ITX CPU Cooler - For Intel Socket 55, 1150, 115, 1156, AMD socket AM2, AM3, FM1, FM2 - 120W cooling capacity - 80mm pwm fan - ZM-STG2M thermal greasre included - Only 27mm height - 17.4 ~ 22.7 dB...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 157/154

5006.00 / 4906

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=43319

פורסם

היייתי מוותר על 2TB ולוקח 1 במקום ומשקיע טיפה יותר בלוח אם,וגם לוקח את ה 6400,אבל אם 6600 נכנס בתקציב אז למה לא.

(אני מתכוון לדגם של המעבד כשאני כותב 6400.... אם לא הבנת)

פורסם

ה-960 זה בערך מלך הכרטיסים הלא משתלמים במחיר הזה, בטח בגרסת ה-2GB.

משהו יותר משתלם יראה כך:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 439 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 458 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh (כמות: 2)
כרטיס מסך: 1520 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB 1076MHz Mini ITX
דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 370 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 549 ₪ - Antec GX300 Window + FSP Raider 650W 80+ Silver BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X

מחיר סופי: 4813 ₪ למזומן
 4909 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אני בונה את המפרט מטעמי נוחות בפלונטר יש מחירים מעולים וגם שירות מקצועי, פשוט המערכת לבניית מחשב שם

גורמת לי לסחרחורת. כמובן שזה תפקידך להשוות מחירים או לגשת אם מפרט כזה או אחר לאן שתבחר על מנת לקבל

הצעה במקום.

הכרטיס מסך מוגזם לכל הדעות לדרישות, אבל זה לא אומר שכדאי לקחת כרטיס חלש וזול יותר אבל שלא משתלם.

אם אתה רוצה מינימום הוצאה בגזרה הזו עם מקסימום ביצועים חפש R9 290 שנמכר באיזור ה-1300~1200 שקלים

או אם אתה מחפש ביצועים בינוניים לכל היותר אפילו יש בהיצע של שני החנויות 7870XT 2GB ליבת טהיטי

ב-600~550 שקלים.

פורסם
ציטוט של Roy.T

ה-960 זה בערך מלך הכרטיסים הלא משתלמים במחיר הזה, בטח בגרסת ה-2GB.

לא צריך להגזים. על 1080P היחס FPS/עלות מאוד קרוב לזה של 970. לא הייתי משלם עליו 1250 ש"ח אבל בסביבת 1000-1100 - מחיר סביר ביותר. פלונטר לא מהזולים כשמדובר בכרטיסי NVIDIA. 

אבל מן הסתם, אם המחשב מיועד לגיימינג ו-970 נכנס לתקציב כמו במקרה הזה, אין סיבה לא לקחת אותו.

פורסם

ממש לא הגזמתי, כל פורום חומרה בעולם אומר את אותו הדבר.. אולי אתה לא ממש עוקב..

ועל איזה יחס אתה מדבר? יש סדרה של כרטיסים משני המחנות שיהוו עדיפות על פניו במחיר הזה.

מדובר בכרטיס עם יחס עלות\תועלת גרוע, היה כך כבר מההתחלה. ולא רק בגלל מחירה לגרסה הזו, אלא

גם בגלל שמי שמעוניין במערכת גיימינג מודרנית כיום לא שווה לו להשקיע יותר מאלפייה בעבור כרטיס עם 2GB

זכרון שכבר עכשיו ובטח בעתיד הקרוב יחנק בגלל זה. והעניין הוא שגרסת ה-4GB של הכרטיס היא

גרסה שלא ראוי להזכיר בכלל כי היא לא משתלמת בעליל..

ואין מה להשוואת אותו בכלל ל-GTX970 ב-1500 שקל.

פורסם

ממש לא. לא יודע על אילו פורומים אתה מדבר, אבל אתה יותר ממוזמן לבדוק BENCHMARKS של שניהם. מבחינת הביצועים הרווח של 970 הוא כ-50% וכך גם התוספת במחיר. יחס כמעט זהה. למעשה, כל הליין של 950 - 960  - 970 הוא בעל יחס עלות/תועלת בר השוואה. זה שעכשיו אפשר להשיג 290 כמעט באותו מחיר כמו 960 - משהו אחר. וגם לו יש חסרונות משלו,

פורסם

לא קראת כנראה את כל מה שכתבתי...

אדם שאלא אם הוא קצת חסר מושג לא יקנה עכשיו כרטיס ב-1100 שקלים עם 2GB למטרות גיימינג, זה ברור שגם עם 10GB

הכרטיס הזה יהיה מוגבל ממילא ביכולותיו, אבל עדיין 2GB זה כיום גבולי וכבר לא מספיק בחלק מהמקרים, וההגיון הפשוט אומר שאם כבר

הושקעו 1100 שקלים עדיף להשקיע עוד קצת ולקנות כרטיס עם לפחות 4GB, וכמה עולה ה-GTX960 בגרסת ה-4GB? כבר לא רלוונטי...

וחוץ מזה גם אם נביט נטו על הדור "האחרון", (למרות שזה לא הגיוני שיש אופציות עדיפות דור קודם) אפשר לקבל באותו סדר גודל מחיר את

ה-R9 380 למשל אך עם 4GB. למרות שגם פה עדיף יהיה ללכת על ה-290 למשל.

לא סתם ה-GTX 970 הוא אחד מהכרטיסים שנמכרים ביותר, אתה תשמע את זה בכל פינה ובכל חור, תבדוק ותראה..

וזה בא על חשבון הדגמים האחרים בסדרה כמובן, ואחת מהסיבות היא כמו זו שרשמתי למשל.

פורסם

האם בכלל בדקת את הבדלי הביצועים בין 4GB ל-2GB? או שאתה סתם חוזר על מה ששמעת איפשהו? כי אם זה המקרה השני, אז צר לי להגיד לך שמקורות שלך לא אמינים. תבדוק BENCHMARKS לפני שאתה משמיץ. על 1080P ההבדל ברוב המקרים מינורי עד זניח. לא סתם גם הפרש במחיר נמוך כל כך. כי אם יש מישהו ש-NVIDIA טובה בו, זה תמחור חכם של כרטיסים. אף כרטיס לא מתומחר סתם. גם בכרטיס של 4GB ה-BUS הוא אותו BUS צר. מצד שני ה-BUS של 380 לא הכי עוזר לו, כי ביצועיו עדיין ברי השוואה. 

בקיצור, זה לא ש-VRAM נוסף לא שווה השקעה של 100ש"ח כדי לכסות תסריטים ספציפיים, אבל להגיד ש-960 (גם ה-4GB) זה מלך הכרטיסים הלא משתלמים זה כמו להגיד ש-970 הוא מלך הכרטיסים הלא משתלמים כי באותו טווח המחיר (ואף פחות) יש את 390 עם 8GB. זה פשוט לא נכון. 

פורסם

וואו כמה שטויות כתבת בפוסט אחד אני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל, מה הקשר בין 390 ל-970?  שניהם מתומחרים דומה ומציגים ביצועים דומים,  כמות זכרון של 4gb היא שונה בתכלית מכמות שקטנה בחצי, אפשר לומר ש-4gb זו כמות שהגיוני שתספיק לתווך השרידות הנוכחי של הכרטיס או שתגרום להגבלה מעטה ואין צורך ממשי ביותר עקב מגבלות הכרטיס הטבעיות,  וזה לא משנה אם למתחרה 8 גיגה או 1000, ה970 מציע יתרונות מגוונות וישנם יתרונות גם לצד השני, ההשוואה שעשית לא קשורה בעליל. 

שנית תמחור חכם היה 960 בגרסת ה4 גיגה באיזור המחיר של גרסת ה2gb, כמו שamd עשו עם ה-380, אך בגלל שאנחנו חים בעולם מגעיל של מיתוג מחדש בשנים האחרונות הקלפים לא מתערבבים לכרטיסי הביניים ושווה יותר מתמיד להביט לאחור, עד לרמה כזאת מגוכחת שכרטיס כמו מיושן  ה-XT מציע יכולות ששידרוג ל960 לא יחשב לשידרוג אמיתי וכדאי יחד עם כמות זכרון זהה רק שזה נמכר כיום חדש ב550 שקלים והשני בדיוק פי שניים. בטח שמדובר ב290 שחזק ממנו בהרבה ובמחיר לא רחוק. 

שלישית במספר באנצ'ים במשחקים מודרניים כבדים עתירי גראפיקה ישנו הפרש מעט יותר מזניח, ועם כל זה שאני מבין מהן המגבלות הברורות  של הכרטיס מעבר לכמות הvram שלו,  ותאמין לי שאתה האחרון שצריך להסביר לי,  יש בכל זאת משהו שנקרא צוואר בקבוק והוא יכול להיות מכשול מעצבן ומגביל והכי חשוב מיותר לעיתים עקב היצע כרטיסים במחיר דומה אך עם כמות זכרון מספקת. 

והדבר האחרון והכי חושב הוא -   שגם אם נגיד שבאופן תיאורתי אתה צודק בכל מה שאמרת,  הריי ממילא יש אופציות עדיפות וטובות יותר, אז למה הניסיון המיותר לנסות ולהצדיק משהו שאין לו הצדקה?

שוב, אתה מוזמן לפנות לפורומי אתרי החומרה הכי נחשבים בעולם,  ולבקש המלצה לכרטיס בתקציב של ה960 בגרסת ה2gb, בוא נראה כמה פעמים הוא יעלה כהמלצה מתוך כל ההמלצות שתקבל. 

פורסם

בקיצור, אין לך מספרים, רק מה שקראת שילדים ממליצים בפורומים. זה מה שחשבתי. אי אפשר להתווכח עם אמונה עיוורת. תביא מספרים (לא אעשה את העבודה בשבילך) ואז נמשיך.

פורסם

א' -  אני לא יביא לך לא מספרים ולא נעליים כי אני לא עובד אצלך. 

ב' -  תגובה מתנשאת כמו "מה שקראת שילדים ממליצים",  רק מראה שאתה חי איפשהוא בפלנטה רחוקה וקלושה מהמציאות.. 

ג' - ההתעקשות והסירוב שלך להודות  שהכרטיס הנ"ל לא ממש משתלם כיום ושיש אופציות עדיפות יותר בסביבות המחיר 

היא ההתעקשות שכבר גובלת בטרוליות. 

ד' - אתה מוזמן מצידי גם לבנות מערך כרטיסי GTX 960 2GB ב-SLI ולנסות להצדיק את זה.

אני את הויכוח הזה איתך סיימתי.  

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכל המגיבים.

להגיד את האמת אני לא ממש מבין בכרטיסי מסך בשביל להבין את אי ההסכמה שלכם, אני אנסה לקרוא קצת בעצמי ואז אעדכן פה.

כמובן שאם למישהו נוסף יש דעה או מפרט אני שמח לשמוע.

תודה.

פורסם
ציטוט של Tom Snir

קודם כל תודה לכל המגיבים.

להגיד את האמת אני לא ממש מבין בכרטיסי מסך בשביל להבין את אי ההסכמה שלכם, אני אנסה לקרוא קצת בעצמי ואז אעדכן פה.

כמובן שאם למישהו נוסף יש דעה או מפרט אני שמח לשמוע.

תודה.

עזוב את הויכוח שלהם, הוא בנוגע ל-GTX960 כן או לא (לדעתי כן, למשחק ב-Full HD).

אבל כל זה לא משנה, אם ההצעה ש- ROY הביא מ- START PC רלוונטית אז תחטוף. GTX970 זה כרטיס הרבה יותר חזק, אז גם אם הספק בהצעה שלו קצת פחות איכותי או כל מיני כאלה, הכרטיס מסך חשוב יותר. לגמרי שווה לך.

פורסם

תראה,  ברור שיש לסיסוניק ספקים שלועסים ויורקים את הספק הזה בלי למצמץ,  אבל גם לסיסוניק יש דרגות איכות,  לא כל ספק של סיסוניק הוא חוד חנית הטכנולוגיה. אם כי רובם אם לא כולם אמינים וטובים, במקרה הזה בין שני הדגמים הללו בכל הנוגע לאיכות אני מניח שהריידר צמוד לסיסוניק או שהם עומדים באותו ה-level, היתרון של הריידר הוא שהוא מגיע עם עוד שנתיים אחריות נוספות. בסה"כ הדרישות מספק הכוח זה שיכלול את ההגנות הנדרשות בשביל לשמור על רכיבי המערכת מלהנזק בעת תקלת חשמל או רכיב, ושלא יקרוס תחת עומס כמובן בהתאם ליכולותיו. שני הדגמים הללו ידעו לעשות את העבודה בטח שמדובר בצריכת מערכת שלא תדגדג את שניהם וישנו המון רזרבה. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים